Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Σήμερα: Διαδηλώσεις με κλειστά σχολεία

"Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ"
Δημοσίευση: 29/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας  και σε διάφορες πόλεις της χώρας πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές  , με βασικό αίτημα την απόσυρση του Σχεδίου του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ,.

Το Συντονιστικό Οργανο των μαθητών της Αθήνας τονίζει στο σχετικό ανακοινωθέν:

“Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο:

Α. θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
   
Β.  θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.
   
Γ.  θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.
   
Δ.  θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

 

Σχόλια (11)

 
Στράτος
30 Σεπ 2018 23:13

Αυτό το ετήσιο ραντεβού/κατάληψη του λεγόμενου Συντονιστικού Μαθητών καταντάει τραγελαφικό. Όντως υπάρχει συντονισμός των μαθητών. Το ερώτημα είναι ποιος και για ποιο σκοπό τους συντονίζει; Και μάλιστα για μία κατάληψη που θα γίνει ένα μήνα μετά την αναγγελία της, με θέμα που έχει προκύψει ένα μήνα πριν και με κατάληξη της όλης κινητοποίησης την επαναφορά πάντων στις τάξεις μία μέρα μετά την κινητοποίηση.
Εκτός κι αν πρόκειται για την καθιέρωση μίας επίσημης μέρας κατάληψης σχολείων όπως η ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και τόσες άλλες "ευκαιρίες" που έχουμε ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια για να μην κάνουμε μάθημα!

 
@Στράτο.Ρώτα τον κ.Τσίπρα
30 Σεπ 2018 23:52

Ο κ.Τσίπρας δεν ήταν στο συντονιστικό των μαθητών;Δεν έδινε συνεντεύξεις σαν μέλος του;Δεν έκανε καταλήψεις;Χάρη σε αυτές του τις,καταδικαστέες για μένα ,πράξεις του έγινε Πρωθυπουργός μαζί με το περί άλλον του.Όταν οι μαθητές βλέπουν ότι ο κ.Τσίπρας έφτασε εδώ που έφτασε αποκλειστικά και χάρη σε αυτές του τις πράξεις γιατί να μη θέλουν να τον μιμηθούν και να τον έχουν σαν παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή;Τα ερωτήματα σου λοιπόν στον κ.Τσίπρα και όχι σε άλλους.Εξ άλλου άστους να κάνουν προθέρμαση για να μην σκουριάσουν.Του χρόνου όταν η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση θα τους χρειαστείτε για τις καθημερινές καταλήψεις και πορείες φθοράς.

 
Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ- μαθητικό
01 Οκτ 2018 02:11

@ Στράτος .Όταν τα κάναμε αυτά όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ήμασταν αγωνιστές,η χρυσή νεολαία,τα νιάτα που θα φέρουν την απελευθέρωση από την συντήρηση και άλλα.Τώρα που κυβερνάμε μας λες τραγέλαφους.Αύριο που θα κυβερνάει η δεξιά θα μας λες πάλι λαικούς αγωνιστές,δύναμη ανατροπής, η ελπίδα που ξαναέρχεται,για δεύτερη φορά αριστερά,το άνθος της νεολαίας και άλλα.Θα μας χρειαστείτε να ροκανίζουμε κάθε μέρα τον Μητσοτάκη με τις καταλήψεις και τις διαμαρτυρίες.Για αυτό Στράτο μην εκτίθεσαι.

 
teacher
01 Οκτ 2018 07:50

Συντονιστικό μαθητών.... ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν; Βέβαια, ότι όταν ο σκοπός είναι να χαθεί ακόμα περισσότερο μάθημα, τότε όλοι συμφωνούν.

 
Αρτούριος Σαμολαδάς
01 Οκτ 2018 08:38

Από αυτές τις καταλήψεις μπορεί να προκύψει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εσείς οι αριστεροί μην τις πολεμάτε.

 
Στράτο.Άσε τα λουλούδια να ανθίσουν.
01 Οκτ 2018 08:51

Λες το συντονιστικό των μαθητών τραγέλαφο.Σε αυτό το συντονιστικό τραγέλαφο ήταν και ο πρόεδρος του 15λούς μαθητής Αλέξης Τσίπρας και χάρη σ' αυτό και μόνο σε αυτό έγινε Πρωθυπουργός.Αδυνατώ να πιστέψω ότι εσύ ο συριζοστράτος στη λέξη τραγέλαφος συμπεριλαμβάνεις και τον Τσίπρα.Για να το λες κάτι θα ξέρεις παραπάνω.Άφησε λοιπόν,όπως έλεγε και ο σύντροφος Μάο,όλα αυτά τα λουλούδια του συντονιστικού να ανθίσουν.Από αυτούς μπορεί να ξεπηδήσει ο μελλοντικός Τσίπρας Β'.Σε αυτή τη χώρα όλα τα απίστευτα και απωθητικά παγκοσμίως ,γίνονται.Αλλού θεωρούνται πρώτυπα οι φιλόσοφοι,οι επιστήμονες,οι πετυχημένοι σε όλα και εδώ οι καταληψίες και οι ναι σε ότι παράλογο ζητάν οι ξένοι και ιδιαίτερα οι αμερικανογερμανοί.

 
Γιώργος Π.
01 Οκτ 2018 13:59

Τι σημαίνει συντονιστικό; Ποιος τους όρισε; Ποιος τους Ψήφισε; Ποιοί μετάχουν; Είναι άραγε μαθητές/μαθήτριες; Το να λες ότι είσαι μαθητής χωρίς να είσαι με σκοπό να παραπλανήσεις ανήλικά παιδιά δεν έμπίπτει στις διατάξεις περί ηλεκτρονικού εγκλήματος; Το έψαξε η Αστυνομία; Τέλος εσεις, το esos δηλαδή, το ψάξατε ώστε συχνά πυκνά να τους δίνετε βήμα;

 
Anti-Nazi
26 Οκτ 2018 23:29

@Γιώργος Π.

To συντονιστικό είναι όλοι οι μαθητές που θέλησαν να ανταλλάξουν απόψεις, επικοινώνησαν μέσω διαδικτύου και πήραν συλλογικά, ομόφωνα, αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, όποιος και όποια θέλει ακολουθεί και μετέχει ισότιμα. Μάλλον σας φοβίζει κε Γιώργο, να αυτοοργανώνεται ο κόσμος, να διεκδικεί, να συναποφασίζει..σας φοβίζουν οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, σας φοβίζει να μην φοβάται κάποιος την εξουσία..

είμαστε ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, είμαστε οι εφιάλτες στα όνειρα των κυρίων Γιώργων...

 
geo@Αnti-Nazi
27 Οκτ 2018 10:35

Γιωργος κι εγω, ειμαστε πολλοι, περισσοτεροι απο εσας που στηριζετε την αμεσοδημοκρατια, την οχλοκρατια δηλαδη. Το συστημα διακυβερνησης ειναι η αντιπροσωπευομενη δημοκρατια, αποφασεις δηλαδη μεσω αντιπροσωπων, οχι τα λαϊκιστικα συστηματα που μπορουν να χειραγωγηθουν απο τον πρωτο χαρισματικο ομιλητη (βλ. Χιτλερ, Μουσολινι, μιας και ειναι και επικαιροι). Και φυσικα δεν νοουνται αντιπροσωποι της μαθητικης βουλησης τα 15μελη, τα οποια εκλεγονται με διαδικασιες παντελως ακυρες διοτι εκλεγονται απο μαθητες-τριες που δεν αντιπροσωπευουν ουτε το 20% του συνολικου εκλογικου σωματος το οποιο, και με το δικιο του, απεχει συστηματικα απο τα στημενα παιχνιδια των κομματικων νεολαιων . Ποιους νομιζεις οτι αντιπροσωπευετε; τους κομματικους σας πατρωνες και μονο και παντως οχι τον απλο μαθητη, μαθητρια και τα προβληματα και τις αγωνιες τους. Φυσικα με την ιδια φόρα συνεχιζετε ως φοιτητες, με περισσοτερο θρασος και αυταρχικοτητα, πιστευοντας παντα οτι ειστε "ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, οι εφιάλτες στα όνειρα των κυρίων Γιώργων...". Οντως ειστε ο εφιαλτης μου, αλλά για τελειως διαφορετικους λογους απο τους οποιους πιστευεις.

 
Anti nazi
27 Οκτ 2018 15:59

@νοσταλγοι του χιτλερ

1. Η παιδεία, που καποιοι μας στερειτε, είναι το φιλτρο μας απεναντι σε καθενα που προσπαθεί να μας ποδηγετησει. Κνε, επεν, και λοιποι κομματικοι μηχανισμοι νεολαίας, δεξιοι και αριστεροι, μας βρίσκουν αντιθετους.

2. Αυτο που λες αμεσοδημοκρατια στηριξε την ελλαδα στις δυσκολες ημερες των μνημονιων. Κοινωνικα παντοπωλεια, κοινωνικα φαρμακεια, συνελευσεις βασεις για συλλογικές συμβασεις, στηριξη αστεγων κτλ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το συστημα σας κυριοι Γιωργηδες (που ειστε και πολλοι αλλα αντιδραστικοι) γεννησε πενια, μνημονια, θανατους, ρικομεξ, πετρολα, σαμινα, βατοπεδια κτλ κτλ κτλ

Παντα με οπλα την επιστημη, την διαφορετικοτητα, τον κοινοτισμο, την αγαπη για τη φυση, τον ανθρωπο και τα ζωα συνεχιζουμε για τις κοινωνιες που ονειρευομαστε..

Μεχρι την τελικη εφοδο στον ουρανο...

 
Γιώργος Π.
27 Οκτ 2018 23:36

@Anti-Nazi
Το ερώτημα είναι πόσοι; και είστε όλοι μαθητές/μαθήτριες; Δεν ξέρω για σένα αλλά αφού η όλη διαδικασία έγινε μέσω διαδικτύου, όπως λες, μήπως τελικά αν είσαι μαθητής/μαθήτρια κάποιοι, ας πούμε από την"Κνε, επεν, και λοιποι κομματικοι μηχανισμοι νεολαίας, δεξιοι και αριστεροι," που "μας βρίσκουν αντιθετους." όπως γράφεις σε/σας χειραγωγούν χωρίς να το έχειςέχετε καταλάβει; Πρόσεχε λοιπόν! Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια!!
και επειδή δεν είδα κάποιο σχόλιο να υπογράφεται από "νοσταλγοι του χιτλερ" αν έτσι χαρακτηρίζεις όλους όσους διαφωνούν με εσένα πρόσεχε!! γιατί η μισαλλοδοξία είναι αυτό που ακριβώς χαρακτηρίζει τους χίτλερ κάθε εποχής.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ