Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα καταργηθούν οι νόμοι συγχωνεύσεων ΤΕΙ με Πανεπιστήμια

Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα Τ.Ε.Ι. -ενοποιημένα πια τώρα με την ιδιότητα ενός Πανεπιστημίου Ηπείρου- δεν φταίνε σε τίποτα και δεν μπορεί κάθε Κυβέρνηση να αλλάζει πράγματα τα οποία έγιναν από την προηγούμενη
Δημοσίευση: 08/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν θα αντιστρέψουμε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης (συγχώνευσης  του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), διότι δεν πιστεύω στη λογική του ράβε ξήλωνε.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Άρτα και την Πρέβεζα , απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ειδικότερα η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

Έχω εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μου για την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Θα χρειαζόταν πολύ πιο λεπτομερή επεξεργασία για να προχωρήσει κανείς σε μία τέτοια κίνηση.

Η ευθεία απάντηση είναι ότι δεν θα αντιστρέψουμε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, διότι δεν πιστεύω στη λογική του ράβε ξήλωνε.

Και, εν πάση περιπτώσει, τα παιδιά, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα Τ.Ε.Ι. -ενοποιημένα πια τώρα με την ιδιότητα ενός Πανεπιστημίου Ηπείρου- δεν φταίνε σε τίποτα και δεν μπορεί κάθε Κυβέρνηση να αλλάζει πράγματα τα οποία έγιναν από την προηγούμενη, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα.

Σχόλια (17)

 
ΤΕΙ και Πανεπιστήμια
10 Οκτ 2018 19:37

Δεν θα καταργηθούν οι νόμοι συγχωνεύσεων ΤΕΙ με Πανεπιστήμια: άρα μια αλλαγή στην κυβέρνηση ΔΕΝ θα αντιστρέψει τις δρομολογημένες εξελίξεις.

Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία των ΤΕΙ τα τελευταία 35 χρόνια δεν ήταν ομαλή και είναι καλύτερα να κλείσει σαν κεφάλαιο της Ανώτατης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το αν και πώς πρέπει να λειτουργεί ένα νέο πανεπιστήμιο στην Αττική, με μια νέα σχολή Μηχανικών ακριβώς στην ίδια πόλη με το ήδη καθιερωμένο Πολυτεχνείο Αθηνών που λειτουργεί σχεδόν 100 χρόνια σαν ΑΕΙ, είναι κάτι που σαφώς πρέπει να επανεξεταστεί.

Κανονικά, θα έπρεπε τα τμήματα των ΤΕΙ Αττικής (Αθηνών, Πειραιώς, ΑΣΠΑΙΤΕ) να απορροφηθούν από τα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων Αττικής.

Οι πραγματικές θέσεις εισακτέων (με βάση τον *πραγματικό αριθμό αποφοίτων*, άρα μειωμένες κατά τουλάχιστον 40%) και προσωπικού (μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, διοικητικοί) θα έπρεπε να κατανεμηθούν κατά προτεραιότητα στα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (Πάτρα, Θεσσαλία, Κρήτη, Ιώαννινα, Θράκη), ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες στην κατανομή του φοιτητικού πληθυσμού και να ενισχυθούν τα υπόλοιπα ιδρύματα.

 
Τζωρτζ
10 Οκτ 2018 01:13

Καλά να πάθουμε εμείς οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, διότι όταν είχε "σκάσει" το θέμα με τις καταργήσεις, που ο υπουργός βάφτισε ως συγχωνεύσεις, συνέργειες κλπ, οι διαφωνούντες οι οποίοι ξέραμε που πηγαίνει το πράγμα ήμασταν μετρημένοι στα δάχτυλα (αναφέρομαι σε όσους σχολιάζουν στο συγκεκριμένο site). Γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα, στην καλύτερη περίπτωση εξετάσεις σε 5-6 μαθήματα για την "ισοτίμιση", στην περίπτωση δε που η σχολή μηχανικών του Παδα γίνει πενταετής τότε θα μιλάμε για κονιορτοποίηση των αποφοίτων των 2 ΤΕΙ.... Με λίγα λόγια οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του έργου της διάλυσης του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ!!!

 
Μαδεμλής Κων/νος
09 Οκτ 2018 19:54

Κυριάκος Μητσοτάκης

//Δεν θα καταργηθούν οι νόμοι συγχωνεύσεων ΤΕΙ με Πανεπιστήμια//

Τώρα εξηγείται γιατι η καλή κα Κεραμέως στον νόμο για το ΠΑΔΑ ελεγε αλλα για άλλα ... δεν θα πάτε μακριά ετσι .... δεν θέλεις να σπάσεις αβγά ... κρύβεσαι πίσω απο τον Γαβρόγλου .. δεν εχετε προγραμμα για την εκπαιδευση .. αιτηματα συντεχνείων ικανοποιείται .. επαγγελματικά δικαιώματα για τους ηδη αποφοιτους των δυο ΤΕΙ ,ισοτίμηση των τίτλων σπουδών αυτά είναι τα θέματα που οι αποφοιτοι θα μετρήσουν μπροστά στην κάλπη .. προκειται για την ζωή τους ... σας εύχομαι να τα πείτε και να πάρετε καθαρη θεση πριν είναι αργά ...

 
Τασος
09 Οκτ 2018 17:29

Εγώ λέω να συνεχίσετε με τον ίδιο υπουργό. Ασχος αναθεώρηση εν όψη εκλογών . Όλοι το ίδιο

 
Αποφοιτος ΤΕΙ
09 Οκτ 2018 13:06

Κύριε Μητσοτάκη εκεί στο κόμμα δεν βρέθηκε κανείς να σας πει ότι υπάρχουν 200.000 απόφοιτοι των πρώην ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας που βρίσκονται στο κενό ;
Χωρίς διαδικασίες ισοτίμισης και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα .
Πτυχιούχοι χωρίς σχολή.
Είναι εύκολο να κυβερνάς χωρίς να αλλάζεις τίποτα .
Κρίμα ...

 
Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος
09 Οκτ 2018 12:56

Ο κ.Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την υποψία μας .
Το έργο θα το δούμε πολλες φορές και σε πολλά θέματα.

 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
09 Οκτ 2018 12:46

Τι γίνεται με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ Πελοποννήσου;

 
NIKOS
09 Οκτ 2018 12:38

ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ
ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ( ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΡΙΚΑΛΑ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΜΙΑ

 
Συνένωση ΤΕΙ πανεπιστημίων
09 Οκτ 2018 11:58

Είναι μονόδρομος ο εξορθολογισμός του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακόμα αναμένουμε ομοφωνία σε ένα σχέδιο συγχωνεύσεων μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ώστε να σταματήσει η διασπορά τους σε κάθε χωριό, πόλη και νησί της Ελλάδας.

 
Απόφοιτος
09 Οκτ 2018 10:38

Υπουργέ, συνέχισε το αριστερό σου έργο με την καρατόμηση των αποφοίτων.Ο Κυριάκος είναι μαζί σου.

Υ.Γ:Είδες αγαπητέ Πρωθυπουργέ.Una faccia, una razza!Και εσύ μη μου τους κύκλους τάραττε!

 
Ιωάννης Νικολαίδης
09 Οκτ 2018 10:28

Πολύ σωστή δήλωση. Την κατάλληλη στιγμή.
Θα πρέπει, για το καλό της Ελλάδος, να οικοδομείται σιγά-σιγά ένα κλίμα συνεργασίας των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων.
Η συνέργεια/συνένωση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι μονόδρομος.
Συγχαρητήρια τόσο στον κ. Υπουργό (κυρίως), όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 
Αστέριος Βυθουλκας
09 Οκτ 2018 09:20

//Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα καταργηθούν οι νόμοι συγχωνεύσεων ΤΕΙ με Πανεπιστήμια///

O κος Γαβρόγλου τα ονομάζει συνέργειες... εσυ συγχωνεύσεις αγαπητέ Κυριάκο.... και εγώ ο ταπεινός ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ και με τους αποφοιτους στα αζήτητα...

Το ΤΕΙ Αθηνας και Πειραια που καταργήθηκαν για να δημιουργηθει το ΠΑΔΑ και εκει καμιά αλλαγή αγαπητέ Πρόεδρε .... κρίμα και πάλι κρίμα ...

Ρέει το αίμα ποτάμι Κυριάκο απο τις επιλογές Γαβρόγλου στον χώρο και εσείς τί προτίθεσθε να κάνετε ..... εαν μεγάλο τίποτα

να στε καλά

καλημέρα σας

 
Apofitos
09 Οκτ 2018 09:13

Καλα Κυριε Κυριακο, και μεις οι αποφοιτοι που τόσα χρονια τα χτισαμε τα ΤΕΙ που ειμαστε; Ξεχασμένοι; Να γινουν ολα τα πτυχια μας ισοτιμα τωρα!

 
Τζίμης
09 Οκτ 2018 08:02

είναι προφανές πλέον ότι από τους ΣυριζΑνελ θα πάμε προσεχώς στους ΣυριζοΝΔ … πάντα για το καλό μας και με τις ευλογίες της Ε.Ε. και της "μαμάς" Μέρκελ

 
Γρίβας Νικόλαος
09 Οκτ 2018 07:31

Καλά κάνεις Αγαπητέ Κυριάκο και τα λές απο πριν για να ξέρουμε.. οτι δεν θα αλλάξεις τίποτα από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Γαβρόγλου ....με προσχημα την αναταραχή που δεν θέλεις να προκαλέσεις ...βέβαια η αναστάτωση που εχει προκληθει σε μας ολους μάλλον δεν σας απασχολει εκει στο κόμμα σας ...

κε Γαβρόγλου συνεχίστε ακάθεκτος ....

Για τους ηδη αποφοιτους Κυριάκο των ΤΕΙ Αθηνας και Πειραιά σε ενημερωνουν οι συνεργάτες σου .... είναι κρίσιμη μάζα πολύ κρίσιμη ... Ισοτίμηση των σπουδών τους και επαγγελματικα δικαιωματα διεκδικούν αλλά μέχρι τώρα το ΠΑΔΑ φωνή βοώντος ... για το ζήτημα της ισοτίμησης

καλημέρα σε ολους σας

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
09 Οκτ 2018 07:24

Επιτέλους μια σοβαρή δήλωση πολιτικού.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ