Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διήμερο συναντήσεων Κ. Γαβρόγλου με τοπικούς άρχοντες της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 10/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας θα έχει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, το πλαίσιο του διαλόγου για τις συνέργειες στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου διαδοχικά με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκο και Ιωάννη Σβάρνα, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλη Λάππα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ., Χρήστο Λάππα.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και Αντιπεριφερειάρχες.

Σχόλια (20)

 
Απόφοιτος
10 Οκτ 2018 10:30

Ποιος ξέρει τι τυράκι θα τους πετάξει πάλι και θα τσιμπήσουν...

 
Νικος
10 Οκτ 2018 21:16

Με τους φοιτητές που φοιτούν ήδη, πως θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ?

 
Νίκη
11 Οκτ 2018 01:04

Γιατί να πάρουν πτυχίο ΑΕΙ οι φοιτούντες σε ΤΕΙ, αφού σε ΤΕΙ εισήχθησαν και σε ΤΕΙ σπούδασαν. Δεν προβλέπεται πουθενά και ορθώς.

 
Απόφοιτος
11 Οκτ 2018 07:26

@Νίκη

Κυρία μου τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ.Διαβάστε κανέναν νόμο.

 
Νίκη
11 Οκτ 2018 09:03

Πολύ ωραία. Τότε αφού το πτυχίο ΤΕΙ είναι πτυχίο ΑΕΙ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει φυσικά λόγος να ζητάει κανείς παράλογα να πάρει πτυχίο Πανεπιστημίου.

 
Πτυχίο ΑΕΙ
11 Οκτ 2018 09:13

@απόφοιτος

Αυτό να το πείτε στον κύριο Νίκο που ζητάει πτυχίο ΑΕΙ....

 
Σοφία PhD
11 Οκτ 2018 10:12

@Νίκη
Όταν παλιότερα οι φοιτούντες και οι απόφοιτοι διετών σχολών παρακολούθησαν επιπλέον μαθήματα και πήραν τετραετές πτυχία πανεπιστημιακά ήταν καλά? λίγο να διαβάζουμε ιστορία γιατί νομίζετε ο καθένας ότι πρώτη φορά γίνονται πανεπιστημιοποιησεις στην Ελλάδα. Βλέπε ιστορία παιδαγωγικών, ακαδημιών σωματικής αγωγής, χαροκοποιου σχολής οικιακής Οικονομίας κλπ.
Το επιχείρημα "αφού τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ
γιατί να γίνουν Πανεπιστήμια?" είναι άστοχο και απορώ με ποιο σκεπτικό γράφετε τέτοια πράγματα. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την ονομασία. Είτε το πεις ερευνητικό Ινστιτούτο, είτε Ινστιτούτο Τεχνολογίας είτε εκπαιδευτικό ίδρυμα είτε είτε είτε, εφόσον εγκριθούν τα δικαιώματα για τρίτο κύκλο σπουδών (μέσα στο επόμενο διάστημα) , και κατοχυρωθούν επαγγελματικά δικαιώματα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , και ας παραμείνουν με την ονομασία ΤΕΙ.

 
Φτάνει πιά
11 Οκτ 2018 10:54

@Νίκη

μάλλον δεν διαβάσατε τι προβλέπεται για τους φοιτητές των ΤΕΙ που συγχωνεύονται. Για πάμε άλλη μία φορά
1. Καλή ανάγνωση
2. Κατανόηση
3. Μεταγνώση
4. Αναπαραγωγή

 
Ribopaido
11 Οκτ 2018 10:59

Κανεις δεν ζητάει να πάρει πτυχιο ΑΕΙ, έχει ήδη.
Ζητάει να μην έχει πτυχιο απο τμημα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Ευτυχώς τα ίδια τα τμήματα στο ΠΑ.Δ.Α μιλάνε για τρόπους ισοτίμησης και συνεδριάζουν περι αυτού.

Να είστε καλα και να μην μένετε σε εποχες Π.Χ

 
Άρση στρεβλώσεων και αδικιων
11 Οκτ 2018 11:29

@Νίκη, αν δοθούν σε όλους επαγγελματικά δικαιώματα , αν τους αφήσουν τη διοργάνωση τρίτου κύκλου σπουδών και αν καταργήσουν τη μισθολογική και διοικητικής εξέλιξης διαφορά ΠΕ και ΤΕ αφού οι είναι και οι δύο στο ίδιο επίπεδο 6 , τότε φυσικά να παραμείνουν με την ονομασία ΤΕΙ.

 
Ιστορία τμημάτων ΤΕΙ
11 Οκτ 2018 13:58

Κανένα νόημα δε θα έχουν σε μερικά χρόνια αυτές οι συζητήσεις εφόσον δημιουργηθούν νέα τμήματα, με άλλους οδηγούς σπουδών. Αν τα παλιά ΚΑΤΕΕ είχαν συνενωθεί από τα πανεπιστήμια το 1983 δε θα είχαμε αυτά τα προβλήματα τώρα.

Τα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ υστερούν σε σχέση με τα τμήματα των πανεπιστημίων και καλως καταργούνται.

Όσο μάλιστα αποχωρούν από τον εργασιακό χώρο οι απόφοιτοι από περασμένες δεκαετίες (1980-2000) θα μειώνονται και οι αντιδράσεις.

Όσοι διαβάζουν ιστορία γνωρίζουν ότι ιδρύματα όπως η παλιά ΑΣΟΕΕ, η Πάντειος και οι Βιομηχανικές Σχολές (Πειραιά και Θεσσαλονίκης) είχαν γίνει ισότιμα με τα πανεπιστημιακά πολλές δεκαετίες πριν την πανεπιστημιοποιήση τους το 1989.

Το ίδιο και η Γεωπονική Σχολή, που μάλιστα θεωρείται το τρίτο αρχαιότερο ίδρυμα στην Αθήνα, μετά το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

 
Στέφανος
11 Οκτ 2018 16:00

Δεν μπορείς να πάρεις τίτλο σπουδών από ιδρυμα ή/και τύπο ιδρύματος στο οποίο δεν έχεις σπουδάσει. Τα πτυχία τα απονέμει το ίδρυμα βάσει σπουδών, δεν απονέμονται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι τελειωμένη υπόθεση.

 
η τελική λύση
11 Οκτ 2018 17:09

@Ιστορία τμημάτων ΤΕΙ
«Κανένα νόημα δε θα έχουν σε μερικά χρόνια αυτές οι συζητήσεις εφόσον δημιουργηθούν νέα τμήματα, με άλλους οδηγούς σπουδών. » Ναι θα έχει δοθεί η τελική λύση.

 
Κωνσταντίνος
11 Οκτ 2018 17:49

Προς Ιστορία Τμημάτων ΤΕΙ:Σας συγχαίρω γιατί βάζετε τα πράγματα στη σωστή τους βάση με τα ανώτατα ιδρύματα που είχαν ιδρυθεί ως ανώτατες σχολές που ήταν αρχικά τριετείς.Λησμονήσατε όμως το ΕΜΠΑ. Ήταν αρχικά κι αυτό τριετές τις αρχές του περασμένου αιώνα.
Όμως,μη βάζετε τα παλιά ΚΑΤΕΕ στην ίδια μοίρα με τα ΤΕΙ,γιατί κάποια από τα τελευταία,ανύψωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο σπουδών τους ώστε να κάνουν και μεταπτυχιακά και να έχουν διεθνείς επιτυχίες και βραβεύσεις. Τα ΚΑΤΕΕ ήταν μία αδιέξοδη λύση γιά επαγγελματίες παλιάς κοπής, οι οποίοι κατά κανόνα δεν προχωρούσαν περαιτέρω.
Από την άλλη,πρέπει να προσθέσετε τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες και τις Σχολές Νηπιαγωγών,οι οποίες γιά πάνω από έναν αιώνα σήκωσαν το βάρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι απόφοιτοί τους ανταμείφθηκαν πλουσι οπάροχα με την εξομοίωσή τους μέσα από τα Διδασκαλεία.Αντίστοιχη λύση πρέπει να διεκδικήσουν και τώρα μέσα από τα επιστημονικά τους όργανα οι απόφοιτοι ΤΕΙ παλιότερων ετών.Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουν με σχετικό νομοσχέδιο μία δομή στο πλαίσιο της ΑΣΠΑΙΤΕ που έχει και παραρτήματα σε όλη τη χώρα,με μαθήματα και πρακτική γιά το νέο πτυχίο επιπέδου Μηχανικού και όχι Τεχνολόγου.

 
Απόφοιτος
11 Οκτ 2018 20:37

@Νίκη

Μάλλον είναι δύσκολο να καταλάβετε πως οταν τμήτατα συγχωνεύονται ή καταργούνται και δημιουργούνται καινούργια παρεμφερή τμήματα, τότε η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιστοιχεί τα πτυχία των ήδη αποφοίτων με τα νέα τμήματα.Λέγεται νομιμότητα και ισονομία ξέρετε.

 
Απόφοιτος
11 Οκτ 2018 20:42

@Ribopaido

//Ευτυχώς τα ίδια τα τμήματα στο ΠΑ.Δ.Α μιλάνε για τρόπους ισοτίμησης και συνεδριάζουν περι αυτού. //

Γνωρίζετε κάτι συγκεκριμένο επ αυτού;

 
Σπύρος
11 Οκτ 2018 22:51

Όσοι μιλάτε για ισοτιμήσεις κλπ θα περιμένετε...συνεδριάσεις κλπ μια ζωή. Οι πιο έξυπνοι θα δώσουν κατατακτήριες. Κάποια πράγματα γίνονται νομικά και κάποια άλλα δεν γίνονται, ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Τα γενικά περί ισονομίας κλπ νομίζω μάλλον προφέρονται ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το δίκαιο.

 
@Απόφοιτος
12 Οκτ 2018 06:57

Το ΠΑΔΑ εχει την δυνατοτητα να το κάνει (τρόπους ισοτίμησης) γιατι ειναι καινουργιο πανεπιστημιο που δημιουργηθηκε απο το την συγχωνευση -καταργηση δυο ιδρυματων και φυσικά ψαχνει-συζητά τις διαδικασίες γιατί έτσι θα ολοκληρωθει ως πανεπιστημιο ... και φυσικά δεν μπορει να περιμένει 5-6 χρόνια να βγουν οι πρωτοι αποφοιτοι του να βγουν στην παραγωγή ... πρεπει το ονομα του Πανεπιστημιου να κυκλοφορει ... και η καλυτερη διαφημιση.... ειναι απο τους ηδη αποφοιτους του ... του ιδιωτικου και Δημοσίου τομέα και μην ξεχνάτε οτι εχουν πολύ καλό όνομα στην αγορα εργασιας ( απο προσωπικη εμπειρία το γνωρίζω

Οι αλλοι συγχωνεύτηκαν με ηδη υπαρχοντα πανεπιστημια και τους κανόνες τους βάζουν τα ιδρυματα υποδοχης .. συνέργειες κατα Γαβρόγλου ..καταργήσεις για τους ενδιαφερόμενους

Είναι εντελώς διαφορετικά αγαπητοι φίλοι

με εκτιμηση

καλημέρα και καλή τύχη

 
Απόφοιτος
12 Οκτ 2018 08:14

@@Απόφοιτος

Ως απόφοιτος του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ γνωρίζω και εγώ το καλό όνομα των αποφοίτων του ιδρύματος.Το ζήτημα είναι ότι ακούμε συνέχεια είτε για συνεδριάσεις των τμημάτων είτε για σκέψεις που αφορούν πενταετή προγράμματα σπουδών είτε για προσφυγές στα δικαστήρια αλλά στο τέλος δεν βλέπουμε κανένα φως στο τούνελ που μας έκλεισε ο αριστερός (τρομάρα του) Υπουργός.

 
ΑΣΠΑΙΤΕ και ΠΑΔΑ
12 Οκτ 2018 13:52

Η ΑΣΠΑΙΤΕ οδεύει και αυτή για συνένωση με κάποιο πανεπιστήμιο της Αττικής.

Γενικές αναβαθμίσεις όλων των πτυχίων δεν πρόκειται να γίνουν, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. Θα έπρεπε όμως να υπάρχει νομοθετική μέριμνα τουλάχιστον για τους αποφοίτους μετά το 2015 ώστε να μη δημιουργούνται αδικίες μεταξύ πτυχιούχων με διαφορά λίγων μηνών στην ολοκλήρωση των σπουδών.

Οι νέοι απόφοιτοι του ΠΑΔΑ από το 2019 θα προέρχονται από 26 νέα τμήματα, όχι τα 40 παλιότερα, και θα βρουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας ακόμα και χωρίς τις ισοτιμήσεις πτυχίων των παλιών αποφοίτων.

Τώρα γιατί πρέπει το ΠΑΔΑ να υπάρχει όταν λειτουργεί και πανεπιστήμιο και πολυτεχνείο και οικονομικό πανεπιστήμιο και γεωπονικό πανεπιστήμιο στην ίδια πόλη είναι ένα ερώτημα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.