Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Στην τελική ευθεία το Σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στόχος του Κ. Γαβρόγλου είναι το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να μπει στο Μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019
Δημοσίευση: 10/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αναμένεται να φέρει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” μιλώντας στο esos  δήλωσαν ότι θα συνεδριάσουν μία ακόμη φορά την ερχόμενη Τρίτη  16 Οκτωβρίου, προκειμένου να οριστικοποιήσουν το πόρισμα.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει στην Τρίπολη ή στην Αθήνα (σ.σ. δεν έχει αποφασιστεί ακόμη), κι ενδεχομένως παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα Ηλία Γεωργαντά.

Τα μέλη εκπρόσωποι των δύο Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην Επιτροπή φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει ως προς το βασικό κείμενο του πορίσματος και μένει να το “κλείσουν” στην συνεδρίαση της Τρίτης.

Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί , αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, στις αρχές του 2019 , ώστε τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου Πελοποννήσου να ενταχθούν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

 Υπενθυμίζεται ότι η  πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε  τον περασμένο Ιούνιο.

 Η Επιτροπή έχει ως εξής:

1. Κατσής Αθανάσιος ,  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ιδρύματος.

2. Ανδρειωμένος Γεώργιος , Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος.

3. Λέπουρας Γεώργιος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ιδρύματος.

4. Τσιάρας Αστέριος , Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ιδρύματος.

5. Ζυγά Σοφία του Σάββα, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ιδρύματος.

6. Καπόλος Ιωάννης του Δημητρίου, Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ιδρύματος.

7. Γεωργόπουλος Ευστράτιος του Φωτίου, Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

8. Σταθάς Γεώργιος του Ιωάννου,  Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

9. Πετρόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτου,  Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

10. Τσούντας Κωνσταντίνος του Στεφάνου,  Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ιδρύματος.

11. Μπόγρης Αντώνιος του Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σχόλια (9)

 
Αδιανόητη κατάσταση
17 Οκτ 2018 12:23

Αυτές οι νοοτροπίες μας έφαγαν στην Ελλάδα, τόσες γενιές ανθρώπων, και θα φάνε δυστυχώς και τους επόμενους αν δεν αλλάξουμε εγκαίρως μυαλά. Mετά δήθεν απορούμε γιατί κατέβηκαν από τα Τρίκαλα με λεωφορείο ΚΤΕΛ διάφοροι "τοπικοί εκπρόσωποι" για να "συζητήσουν" με τον Υπουργό...

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δε θα γίνει καλύτερο αν απλωθεί σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και Λαμία και πλημμυρίσει η Θεσσαλία με φοιτητές και καθηγητές.

Οι καθηγητές ως συνήθως θα μείνουν μόνο μέχρι να μονιμοποιηθούν, μετά θα κανονίσουν τη μετακίνησή τους σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Κατά τους καθηγητές και οι φοιτητές: κατά εκατοντάδες, κάθε φθινόπωρο, αιτούνται μετεγγραφής για κεντρικά ιδρύματα. Γιατί ο φοιτητής να παραμείνει σε τμήματα που οι ίδιοι οι διδάσκοντες ψάχνουν ευκαιρία να φύγουν;

Υπάρχει Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας: Είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, και εκεί θα σπουδάσουν φοιτητές από *όλη* την Ελλάδα. Υπάρχει Πανεπιστήμιο Ηπείρου: είναι το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Αλλά έχουμε το θράσος να νομίζουμε ότι θα κρύψουμε το πρόβλημα πίσω από την αλλαγή ταμπέλας - όχι ΤΕΙ αλλά πανεπιστήμιο, πολυεδρικό φυσικά, ώστε να συνεχίσει να λειτουργούν ΠΑΝΤΟΥ τμήματα ακριβώς όπως και σήμερα, γιατί αντί να διορθώσουμε τα λάθη προτιμούμε με τη σειρά μας να τα μετακυλίσουμε στους επόμενους, όπως έκαναν σε εμάς οι άλλοι τις προηγούμενες δεκαετίες.

Με ψευδεπίγραφα οράματα πάντως δε χτίζεται Εθνική Παιδεία, απλώς θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και τα νέα παιδιά εις τον αιώνα τον άπαντα.

 
Κωνσταντίνος
17 Οκτ 2018 08:32

Αρχίζει και θυμίζει η κατάσταση τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Όπως κι εκεί,ισχύει η αρχή της συμπληρωματικότητας,δηλαδή τα δύο ιδρύματα θεραπεύουν διαφορετικά αντικείμενα,έτσι ώστε το ένα να συμπληρώνει το άλλο,όμως καθυστέρησαν γιά να κερδίσουν καινούργια τμήματα.Αυτό γίνεται επειδή εμείς οι Έλληνες,έχουμε τόση ελευθερία κι αυτονομία που να καταλήγει σε πείσμα μικρού παιδιού,τεντώνουμε τις καταστάσεις γιά να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα. Όσοι καθυστερούν,θα πάθουν ό,τι θα πάθουν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.Δηλαδή δε θα προλάβει να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο και θα μείνουν χωριστά όπως είναι σήμερα.
Όμως,τουλάχιστο γιά τα ιδρύματα που βρίσκονται σε συσκέψεις κι έχουν συμφωνήσει καταρχήν,υπάρχει και η διαβεβαίωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα αναγνωρίσει και θα επικυρώσει τα σχετικά νομοσχέδια και άρα τις συγχωνεύσεις αν εκλεγεί ως κυβέρνηση. Άρα,υπάρχει γιά ένα χρόνο,το χαλί της ηρεμίας που θα έπρεπε να τους οπλίζει με αισιοδοξία και δημιουργικότητα κι όχι με δεύτερες σκέψεις.

 
Ένωση ΑΕΙ
16 Οκτ 2018 22:39

Πρέπει να οριστούν πρώτα οι βασικοί εκπαιδευτικοί κόμβοι στη χώρα, ποια και πόσα ΑΕΙ χρειάζεται η Ελλάδα, και μετά να ανασυγκροτηθούν οι σχολές και τα τμήματα.

Αυτό θα γίνει μόνο με την προσεκτικά προετοιμασμένη ένωση πανεπιστημίων και κατόπιν να ακολουθήσει η ανασύσταση των τμημάτων - από το Γενικό στο Μερικό, για να αποφευχθούν τα λάθη και οι νομοθετικές παλινωδίες.

Ελάχιστα επιτυγχάνονται μόνο με την απορρόφηση σχολών των ΤΕΙ. Αν τα τμήματα παραμείνουν σε μεγάλο ποσοστό αναλλοίωτα, χωρίς νέα προγράμματα σπουδών και νέο προσωπικό, σε μερικά χρόνια θα ανακύψουν τα ίδια προβλήματα διαχείρισης και στη νέα δομή.

 
Συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ Πελοποννήσου
16 Οκτ 2018 19:29

Έγινε η συνάντηση σήμερα;

 
Overdrive
13 Οκτ 2018 21:03

@ Ένωση Πανεπιστημίων
Πολύ βαθιά σκέψη... Κράτησέ τη για μερικά χρόνια αργότερα..

 
Ένωση Πανεπιστημίων
11 Οκτ 2018 13:23

Κανονικά θα έπρεπε πρώτα να ενωθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και μετά να ανοίξει η συζήτηση για απορρόφηση των τμημάτων ΤΕΙ.

Τώρα απλώς θα αλλάξουν ταμπέλες τα τμήματα χωρίς ουσιαστική ενοποίηση της υπερπληθώρας των προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών, που μετά από τόσα χρόνια τείνουν στην υπερεξειδίκευση.

 
ΕΔΙΠ
11 Οκτ 2018 08:25

Όλοι συζητούν για τις συγχωνεύσεις οι οποίες ουσιαστικά αναβαθμίζουν τα ΤΕΙ και σε πολλές περιπτώσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Όμως η αναβάθμιση αυτή πρέπει να είναι αμοιβαία. Υπάρχουν ΕΔΙΠ με περισσότερα προσόντα από καθηγητές των ΤΕΙ αλλά οι δεύτεροι για τον υπουργό αλλά και όλους τους υπόλοιπους δεν δικαιούνται τίποτα.
Και παρακαλώ μην μου μιλήσετε για εκλεκτορικά στο ΤΕΙ γιατί δεν θέλω να πάω την συζήτηση εκεί. Αλλού είναι το ζήτημα.

 
γιαννης
11 Οκτ 2018 04:09

Όπου νάνε το πανεπιστήμιο Βόλου θα ζητήσει και νύφες με προίκα από την Λάρισα .
Λοιπόν κ. υπουργέ άκου να δεις τι θα κάνεις. πάγωσε το .
Τρέξε το διεθνές πανεπιστημίο, το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας, το Πελοποννήσου την Πάτρα, που θέλουν και το ζητάνε .
Ασε λίγο να κρυώσει η μύτη του π. Βόλου από την μοναξιά και θα πέσει.
Και άμα δεν προλάβεις δεν πειράζει , μετά τις εκλογές και αν έρθει ο Κυριάκος θα το κάνει αυτός .
Ο Kυρίακος βέβαια θα τους το πει ξενικά 'that’s it ,take it or lived'

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.