Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Κατάληψη επ αόριστον από φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας- Ζητούν την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συμπαραστέκονται στους φοιτητές οι διοικητικοί υπάλληλοι και το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό
Δημοσίευση: 15/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Εύφλεκτο” είναι το κλίμα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς οι φοιτητές τεσσάρων Συλλόγων του Ιδρύματος, προχώρησαν από σήμερα Δευτέρα σε κατάληψη, έχοντας την γραπτή συμπαράσταση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων , καθώς και του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού.

“Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν επ' αόριστον και η μορφή τους θα ενισχύεται καθημερινά” τονίζουν σε κοινό ανακοινωθέν οι τέσσερις Σύλλογοι των Φοιτητών  και σημειώνουν:

“Εδώ που φτάσαμε  υπάρχει μόνο μία λύση:: Μετεξέλιξη   του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας”.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα 15-10-2018 και μετά την ανακοίνωση κατάληψης του Ιδρύματος από τους φοιτητικούς συλλόγους, αποφασίσαμε ομόφωνα να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στα αιτήματα τους και να καλέσουμε τους συναδέλφους μας να είναι αρωγοί στην κινητοποίηση αυτή.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει ήδη εκφραστεί και μέσω της Γενικής του Συνέλευσης ΕΝΑΝΤΙΑ στην προωθούμενη από το υπουργείο και κατάφωρα ανισοβαρή και άδικη προσπάθεια ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, συγχωνεύοντας το με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

-Παραβλέποντας το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει όλες αυτές τις δεκαετίες ύπαρξης του.

-Παραβλέποντας τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά campus (ίσως το μεγαλύτερο) στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πρότυπο χώρο εγκατάστασης Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

-Παραβλέποντας τον άριστο εξοπλισμό που διαθέτει

-Παραβλέποντας το πρότυπο αγρόκτημα του.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι μια προσπάθεια η οποία δεν έχει κανένα από εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύουν τις μεγάλες αλλαγές σε κάθε έκφανση της πολιτικής. (απουσία μελέτης σκοπιμότητας, σαφές πρόγραμμα χρηματοδότησης κλπ)

Αντίθετα χαρακτηρίζεται από βεβιασμένες ενέργειες με θολά και ασαφή χαρακτηριστικά και με κατά περίπτωση αντιμετώπιση.

Προσπαθεί το υπουργείο να σβήσει από τον ακαδημαϊκό χάρτη, εν μια νυκτί, και χωρίς πραγματικά αντικειμενική διαπραγμάτευση με τις ακαδημαϊκές κοινότητες, όλα τα ΤΕΙ της χώρας λέγοντας ότι έκλεισε ο κύκλος τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να αφήνει σε θολό τοπίο τους ήδη αποφοίτους ΤΕ αφού πλέον θα εκλείψει η τεχνολογική εκπαίδευση και όλοι θα αποφοιτούν ως ΠΕ στο μέλλον

Το υπουργείο δυστυχώς δεν μπαίνει στην βάσανο της αυτοκριτικής, στο γιατί τα Ιδρύματα είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα με αποτέλεσμα να μην παράγουν , όπως λέει, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ανώτατη εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι δημόσια. Ο μόνος χρηματοδότης της είναι το Υπουργείο Παιδείας με κρατικά κονδύλια. Τι θα αλλάξει λοιπόν αν τα ΤΕΙ καταργηθούν; Για τα πανεπιστήμια θα βρεθούν κονδύλια μήπως, ενώ για τα ΤΕΙ δεν μπορούν να βρεθούν;

Ποια η διαφορά;

Ας μην λέγονται λοιπόν αυτές οι εκφράσεις και το Υπουργείο ας κάνει το αυτονόητο. Να χρηματοδοτήσει και να στελεχώσει με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό τα ΤΕΙ ώστε να παράγουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Τεχνολόγους επιστήμονες οι οποίοι αποτελούν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας μας.

Για τις παθογένειες του συστήματος δεν είναι υπαίτια τα Ιδρύματα αλλά η πολιτική βούληση από το παρελθόν μέχρι και σήμερα.

Θεωρούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα, που προσπαθεί να ανακάμψει από την μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει, ο Τεχνολογικός τομέας είναι αυτός που θα αποτελέσει την βάση της ανάπτυξης, με τις δεξιότητες που παρέχει στους αποφοίτους του.

Η χώρα μας χρειάζεται και την τεχνολογική εκπαίδευση όπως ακριβώς και την Πανεπιστημιακή.

Ως Διοικητικό Προσωπικό του ΤΕΙ Θεσσαλίας είμαστε ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης του Ιδρύματος που υπηρετούμε.

Ως Δ.Σ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην κινητοποίηση αυτή ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους

Το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό

Τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.)  του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμπαραστέκονται στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, σχετικά με το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπως αυτά καταγράφηκαν στην συνεδρίασή τους την Παρασκευή 12-10-2018.

Οι θέσεις των μελών ΕΤΕΠ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους (4-10-2018), εκφράστηκαν έγκαιρα και αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Το Υπουργείο Παιδείας και πρωτίστως ο κ. υπουργός οφείλει με σεβασμό και ευθύνη να λάβει υπόψιν  τις θέσεις φοιτητών και με υπευθυνότητα να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα τους.

 

Ετικέτες: 
ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σχόλια (10)

 
λΆΡΙΣΑ
15 Οκτ 2018 13:14

Καιρός ήταν να ξυπνήσει επιτέλους το ΤΕΙ και πιστεύω και να ακολουθήσει και η πόλη !!!

 
Νικόλας
15 Οκτ 2018 14:05

Το μόνο που θα έπρεπε να ζητάνε είναι να υπάρχει τμήμα μηχανικών στη Λάρισα.
Αν πάλι θέλουν μπορούνε να πάρουν πτυχίο ΤΕΙ με αίτηση τους. Οπότε γιατί διαμαρτύρονται?

 
Απόφοιτος
15 Οκτ 2018 14:09

Ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους φοιτητες του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας!!!Είμαστε μαζί σας!Αυτά να τα δούνε οι δικοί μας στο ΠαΔΑ.ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά!!!

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
15 Οκτ 2018 14:44

@Νικόλας

Αγαπητέ, ο Υπουργός σε καμία περίπτωση δεν θέλει το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας να μείνει ΤΕΙ.Το στυλάκι //αν θέλετε κάντε αίτηση να πάρετε πτυχίο ΤΕΙ// είναι προφανώς ατάκες για αφελείς.Οι φοιτητές ξέρουν πολύ καλά πως αν το ΤΕΙ συγχωνευτεί τότε δεν θα υπάρχει για να πάρουν πτυχίο ΤΕΙ.Μη παρασύρεστε σας παρακαλώ απο τις ατάκες εκτρώματα του κυρίου Υπουργού...Ο κύριος Υπουργός το παίζει άνετος με έμμεσες απειλές //αν δεν θέλετε μείνετε ΤΕΙ// αλλά τώρα θα το φυσάει και δε θα κρυώνει γιατί οι μαγκές του σιγα σιγά του γυρίζουν μπούμερανγκ!

Υ.Γ:Ένα τεράστιο μπράβο στους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας.Οι απόφοιτοι είμαστε μαζί σας!

 
Κωστας
15 Οκτ 2018 17:06

Μπράβο στους φοιτητές ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. . Μόνο με αγώνα κατακτας οτιδήποτε. Της Καρδίτσας και των Τρικάλων που είναι?

 
Λάθος κατάληψη
15 Οκτ 2018 19:52

Με λανθασμένα αιτήματα. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός φοιτητή η συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων ΤΕΙ ως έχουν.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
15 Οκτ 2018 20:39

Αν δεν θέλουν αφήστε τους όπως είναι

 
Όχι στο Παν/μιο Βόλου
15 Οκτ 2018 22:12

Τα τμήματα αυτά έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την απορρόφηση όπως-όπως με δυσμενείς όρους από το πανεπιστήμιο Βόλου. Και οι πόλεις στις οποίες αναπτύσσεται το ΤΕΙ ακόμα περισσότερο. Το άγχος το χει το υπουργείο. Το πανεπιστήμιο Βόλου δεν το θέλουν σε καμιά από τις 3 πόλεις. Για τη Λαμία δεν γνωρίζω.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας 2010
15 Οκτ 2018 22:27

Είμαστε μαζί σας!!! Σε καμία περίπτωση νυν φοιτητές δεν πρέπει να παίρνουν πτυχίο από καταργημένο ΤΕΙ, ούτε οι απόφοιτοι ΤΕΙ δεν πρέπει να δίνουν κατατακτήριες για να ισοτιμήσουν το πτυχίο τους.

 
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ!
16 Οκτ 2018 17:45

Και το ΤΕΙ Θεσσαλίας,ΤΕΙ Λάρισας είναι στην ουσία,αφού σχεδόν όλα τα τμήματά του είναι στην Λάρισα.2 τμήματα μόνο είχε στην Καρδίτσα,1 στα Τρίκαλα και ούτε 1 στον Βόλο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ