Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μηχανικοί των ΤΕΙ διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Δημοσίευση: 15/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποίησαν οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί ΤΕΙ, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Κεντρικής Διοίκησης, εξαιτίας της μη έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που εκκρεμούν.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν γύρω στα 200 άτομα, μέλη της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά και των Διοικουσών Επιτροπών της ΕΕΤΕΜ από όλη την Ελλάδα, καθώς και μέλη των ΔΣ της ΠΟΜΗΤΕΔΥ και Συλλόγων της.

Οι διαμαρτυρόμενοι αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής, με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Διοίκησης, τόσο της ΕΕΤΕΜ, όσο και της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, να καταθέτει σχετικό υπόμνημα, με τα προβλήματα των Μηχανικών ΤΕΙ και τις προτάσεις επίλυσής τους, υπ’ όψιν του Προέδρου της Βουλής,   Ν. Βούτση, προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα της Βουλής, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ,   Δ.Δημόπουλος είχε σύντομη συνομιλία στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με τον Βουλευτή ΚΙΝΑΛ   Γ.Δ. Καρρά.

Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου η ίδια αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με την υπουργό  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην οποία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τα ζητήματα που αφορούν στο υπουργείο της.

Στη συνάντηση αυτή, η Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των Μηχανικών ΤΕΙ, ειδικά αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της και αφορούν στην απρόσκοπτη εξέλιξή τους στην ιεραρχία του Δημόσιου Τομέα.

Τέλος, η πορεία κατέληξε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της ΕΕΤΕΜ,   Δ.Δημόπουλο και Φ.Κ. Μπλανά, μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΗΤΕΔΥ   Φ.Κυριάκο, να γίνονται δεκτοί από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας  Χρ. Βερναρδάκη, όπου, αφού προηγήθηκε η κατάθεση συνολικού υπομνήματος με τις θέσεις και προτάσεις της ΕΕΤΕΜ, για να τεθεί υπόψιν του Πρωθυπουργού, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα εξεταστούν συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς ΤΕΙ, με προτεραιότητα στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που διαχειρίζεται το ΤΕΕ, ενώ εντός του τρέχοντος μηνός, θα οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό που θα καθορίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως αρμόδιο.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΕΜ «η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ σκοπός της Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ, ενόψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών, είναι να θέσει και τα κόμματα προ των ευθυνών τους, απαιτώντας να πάρουν επίσημη θέση επί του ζητήματος της ελλιπούς ρύθμισης σαφούς πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ, καθώς, όπως πολλάκις έχει τονιστεί, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, ενώ η απόφασή για επίλυσή του είναι κατεξοχήν πολιτική».

Ετικέτες: 
ΕΕΤΕΜ

Σχόλια (22)

 
Δημήτρης
15 Οκτ 2018 18:49

Θα σας τα τάξουν ενόψει εκλογών...μην αγχώνεστε!

 
Solwn
15 Οκτ 2018 19:02

Ρε παιδιά! 200 άτομα μόνο! οι φοιτητές του ΠΑΔΑ? Οι μηχανικοί παλιότερων ετών? Το θέμα θα διεκδικηθει στον δρόμο πρώτα και μετά στα τραπέζια! Όλοι στους δρομους!!!

 
Διεκδικήσεις στα ΑΕΙ
15 Οκτ 2018 20:09

Δεν μπορεί να αποτελούν αίτημα τα επαγγελματικά δικαιώματα. Σε ένα κανονικό κράτος τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα θα έπρεπε να μην επιτρέπεται καν να λειτουργούν επί τόσα χρόνια.

Το ζήτημα των Μηχανικών ΤΕΙ δεν μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

 
@solwn
15 Οκτ 2018 21:15

Οι φοιτητές ΠΑΔΑ δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές ΤΕΙ..απλά για την πληροφόρηση

 
Φοιτητής παδα
15 Οκτ 2018 23:42

Δυστυχώς συνάδελφε έχουν τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα .

 
Solwn
16 Οκτ 2018 02:56

"Οι φοιτητές ΠΑΔΑ δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές ΤΕΙ..απλά για την πληροφόρηση"

Το σχόλιό σου μπορεί να γίνει ένα αντικείμενο σχολιασμού επί μήνες στην εν λόγω ιστοσελίδα αγαπητέ. Άσε την "έξυπνη" πληροφόρηση , και κοίτα να βγεις στους δρόμους γιατί άλλο 4ετης και άλλο 5ετης μηχανικός (Δυστυχώς για κάποιους) στην Ελλάδα. Με μια αλλαγή ταμπέλας δεν γίνεται δουλειά. Στους δρόμους διεκδικούνται τα δικαιώματα σου.

 
Tassos
16 Οκτ 2018 03:12

χαχαχα καλά ρε φίλε, εσύ που ζεις? τόσους μήνες δεν έχεις δει τι γίνεται με το ΠΑΔΑ και τους μηχανικούς του? τι νομίζεις.. περιμένει με ανοιχτές αγκάλες να σε γράψει το ΤΕΕ όπως τους διπλωματούχους?

 
Φοιτητης ΠαΔΑ
16 Οκτ 2018 08:09

Από την στιγμή που δεν είναι ΤΕΙ αλλά Πανεπιστήμιο πράγματι (σωστά η λάθος) οι απόφοιτοι δεν θα έχουν καμία σχέση με τους αποφοίτους ΤΕΙ στην αντιμετώπιση τους.. Η σύγκριση με αποφοιτους εξωτερικού είναι αναπόφευκτη και η εγγραφή στο ΤΕΕ μονοδρομος (γι αυτό και τα τελευταία σενάρια περί 5των σπουδών στο ΠαΔΑ). Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν είναι κακό για κανέναν παρά μόνο ίσως για τους αποφοίτους ΤΕΙ πριν 20-25 χρόνια όπου και πάλι απλά δεν θα τους επηρεάσει.

 
AΠΟΦΟΙΤΟΣ TEI
16 Οκτ 2018 09:35

@ Φοιτητης ΠαΔΑ
Από ΤΕΙ προέρχεσαι και εσύ, οπότε ότι γράφεις είναι όνειρα θερινής νυκτός. Επειδή το ΠΑΔΑ είναι μετεξέλιξη των δύο ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, ότι ακριβώς δικαιώματα θα έχουν οι απόφοιτοί τους, θα έχεις κι εσύ. Αν πάρεις πτυχίο ΠΕ εσύ, το πτυχίο των αποφοίτων θα ισοτιμηθεί με το δικό σου. Καλή δύναμη σε όλους !!!

 
Sask
16 Οκτ 2018 12:22

@Φοιτητης ΠαΔΑ

Εσύ πιστεύεις με την αλλαγή ταμπέλας ότι έβγαλες τόσο απλά την ουρίτσα σου? Φυσικά και δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Αν δεν γίνουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον ίδιο ορίζοντα και εσυ θα κινείσαι.

 
Γιώργος Παπαδόπουλος
16 Οκτ 2018 12:48

@ Φοιτητης ΠαΔΑ
Όταν και αν γίνει πενταετής η σχολή μηχανικών τότε όντως οι πτυχιούχοι του ΠΔΑ δεν θα έχουν καμία σχέση με τους αποφοίτους ΤΕΙ. Βέβαια δεν αρκεί μόνο αυτό, πρέπει να γίνουν και κάποια άλλα πραγματάκια, αλλά αυτό είναι το κυριότερο.
Μέχρι να γίνει αυτό ο ίδιος ο υπουργός έχει δηλώσει τα εξής:
«Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας»

 
Κωνσταντίνος
16 Οκτ 2018 13:58

@Γιώργος Παπαδόπουλος

Ακόμη και τότε θα υπάρχει «σύνδεση» με το παρελθόν...και 10ετή να γίνουν τα τμήματα, όταν από τον ιδρυτικό νόμο προκύπτει σαφώς ότι το νέο πανεπιστήμιο προέκυψε από τους καθηγητές, τους φοιτητές, την υλικοτεχνική υποδομή κ.λπ. των 2 Τ.Ε.Ι. είναι αδύνατο νομικά να πεις ότι το δημιούργησα εκ του μηδενός (βαφτίζοντας το ψάρι κρέας και προσθέτοντας πατάτες ή ζυμαρικά στο πιάτο)...
Απλά οι πολιτικάντηδες προσπαθούν να κερδίσουν όσο χρόνο μπορούν αφήνοντας το θέμα να αιωρείται, μέχρι να ζοριστούν τα δικαστήρια (από τις πολλές αγωγές που θα έχουν λάβει και για τις οποίες θα πρέπει να πάρουν θέση και να εκδώσουν απόφαση) και να ζορίσουν με τη σειρά τους το Ελληνικό κράτος να συμμορφωθεί...
Και ειδικά στην Ελλάδα μπορούν να κερδίσουν ΠΟΛΥ χρόνο!

 
@Sask
16 Οκτ 2018 15:37

Δεν βγάζω «καμία ουριτσα έξω», το προφανές επισημάνω. ΠαΔΑ = Πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών (4ετης) = Πτυχίο εξωτερικού με δυνατότητα εγγραφής σε ΤΕΕ (εδώ και χρόνια).
ΤΕΙ = Πτυχίο τεχνολογικής εκπαίδευσης
Εάν δεν δοθούν τα δικαιώματα τα αντίστοιχα απλά δεν υπάρχει ισονομία μεταξύ δυο πτυχίων ΠΕ , ΠαΔΑ και εξωτερικού. Αυτό δεν ισχύει για τα πτυχία ΤΕ γι αυτό και τόσα χρόνια όλη αυτή η αδικία.
Το παραπάνω το ξέρουν καλά οι ιθύνοντες γι αυτό και οι ίδιοι προωθούν τις 5ετεις σπουδές στο ΠαΔΑ. Σκεφτείτε το λίγο..
ΥΓ τα προγράμματα σπουδών Μηχανικών είναι διαφορετικά σε μεγάλο βαθμό πλέον, δεν άλλαξαν μόνο οι ταμπέλες - το σημαντικό όμως είναι το παραπάνω

 
Solwn
16 Οκτ 2018 16:37

"Δεν βγάζω «καμία ουριτσα έξω», το προφανές επισημάνω. ΠαΔΑ = Πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών (4ετης) = Πτυχίο εξωτερικού με δυνατότητα εγγραφής σε ΤΕΕ (εδώ και χρόνια).
ΤΕΙ = Πτυχίο τεχνολογικής εκπαίδευσης
Εάν δεν δοθούν τα δικαιώματα τα αντίστοιχα απλά δεν υπάρχει ισονομία μεταξύ δυο πτυχίων ΠΕ , ΠαΔΑ και εξωτερικού. Αυτό δεν ισχύει για τα πτυχία ΤΕ γι αυτό και τόσα χρόνια όλη αυτή η αδικία.
Το παραπάνω το ξέρουν καλά οι ιθύνοντες γι αυτό και οι ίδιοι προωθούν τις 5ετεις σπουδές στο ΠαΔΑ. Σκεφτείτε το λίγο..
ΥΓ τα προγράμματα σπουδών Μηχανικών είναι διαφορετικά σε μεγάλο βαθμό πλέον, δεν άλλαξαν μόνο οι ταμπέλες - το σημαντικό όμως είναι το παραπάνω"

Διάβασε λιγάκι καλύτερα τις εξελίξεις, τα λεγόμενα του Υπουργού, τουτογιατί ΤΕΕ, γιατί μάλλον δεν είσαι και πολύ ενήμερος των καταστάσεων αγαπητέ.
Το ΤΕΕ δεν αντιμετωπίζει τους 4ετεις το ίδιο με τους πενταετεις απορώ εσυ από ποιον πλανήτη κατέβηκες

 
hj
16 Οκτ 2018 19:11

@solwn

Το παιδί καλά τα λέει μόνο με μία διαφορά.
Του εξωτερικού οι μηχανικοί για να γραφούν στο ΤΕΕ πρέπει να έχουν Beng+Msc(3+1) ή Meng=(integrated master)(4)

Αλλά δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να πεις ότι ΠαΔΑ+Msc= διπλωματούχος=ΤΕΕ και ας είσαι στο 7 Επίπεδο. Αυτό ισχύει σύμφωνα με ΦΕΚ μόνο για τους έξω. Όμως αν κάνεις ΠαΔΑ με Msc ίσως μπορείς να το πας δικαστικά γιατί λες ότι το Πτυχίο μηχανικού Παδα είναι ίσο με των έξω(ΠΕ πλέον, άρα παίζεις σε άλλη βάση από όταν ΤΕΙ και ας ήταν στο 6 πάλι. Αν σου πουν όχι καταλήγει σε άτοπο.
Και για αυτό κυνηγάνε τα 5ετή προγράμματα ή μένουν 4ετή και καταργούν όλα τα υπόλοιπα ΤΕΙ, ώστε να υπάρχουν μόνο οι μηχανικοί του ΠαΔΑ
( με τη μόνη σχολή μηχανικών στη χωρά 4ετούς) για να είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση για την απονομή δικαιωμάτων.

 
Solwn
16 Οκτ 2018 22:50

@hj

Με τα "αν" τα "ίσως" δεν πήγε μπροστά ποτέ κανείς φίλτατε. Αν εσείς έχετε προσωπικές γνώμες για κάποια ζητήματα και βγάζετε πορίσματα δικά σας δίχως την τελική γνώμη του ΤΕΕ είναι λοιπόν ζήτημα!
Χωρίς διεκδίκηση δεν γίνεται τίποτα.

 
@Solwn
16 Οκτ 2018 22:55

Μάλλον εσυ αγαπητέ κατέβηκες από άλλο πλανήτη. Συμφωνώ απόλυτα με τον hj που κατάλαβε ακριβώς τι λέω. Ακόμα και μέσω δικαστηρίου είναι ψιλό τελειωμένη υπόθεση και αυτό το γνωρίζουν αυτοί που πρέπει.
Ένα καιρώ μάλλον θα το πιάσεις κι εσυ..προς το παρών μείνε με τις ειρωνείες σου.

 
Απόφοιτος
17 Οκτ 2018 07:40

@Φοιτητης ΠαΔΑ

Σε πληροφορώ αγαπητέ ότι το πρόγραμμα σπουδών των Μηχανικών Αυτοματισμού του ΑΕΙ Πειραια ΤΤ είναι καρμπόν με το πρόγραμμα σπουδών των Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης Και Παραγωγής, εκτός μόνο της αλλαγής ονομασίας σε 2-3 μαθήματα.

 
ΗΜΜΥ του ΕΜΠ
17 Οκτ 2018 07:56

Εσύ παιδί που λές αλλοι οι μεν αλλοι οι δε ... κάνεις λογικά άλματα και στο λέω ως Διδάκτωρ ΗΜΜΥ του ΕΜΠ ...διδάσκων του ΤΕΙ Πειραιά και σήμερον του ΠΑΔΑ ... Δεν πιστεύω να θεωρείς ότι υπάρχει κυβέρνηση (και δεν πρέπει να υπάρχει) που θα σου δώσει επαγγελματικά δικαιώματα περισσοτερα των ηδη αποφοιτων οταν γνωριζει οτι το καινούριο ιδρυμα δεν δημιουργήθηκε εκ του μηδενός και να κάψει 100.000 χιλιάδες αποφοίτους των συγχωνευθέντων ιδρυμάτων που εχουν ηδη παράξει στην κοινωνία (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με τα πολλα μη κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα )

Η πρόταση του Αξιότιμου κου Μουτζούρη είναι αντιπαραγωγική στην παρουσα στιγμή ...ισως στο μελλον ισως...

Οταν προχωράς μπροστά δεν χρειάζονται αποκλεισμοί ... να το θυμάσαι καλά πολύ καλά και να μην ξεχνάς ποτέ οτι η διαφήμιση του ΠΑΔΑ όπως και κάθε εκπαιδευτικου ιδρύματος ειναι οι αποφοιτοι του και αποφοιτους το ΠΑΔΑ δεν έχει ακόμη και θα αργήσει

καλημέρα σε όλους σας

 
Γιωργος
17 Οκτ 2018 11:21

Να δούμε τώρα που κατατέθηκε από τρεις βουλευτές η πρόταση νόμου τι θέση θα πάρουν οι βουλευτές των κομμάτων τώρα που είναι προ των ευθυνών τους.

 
Φοιτητής ΠΑΔΑ
17 Οκτ 2018 12:40

@ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Αγαπητέ αν είστε καθηγητής στο ΠΑΔΑ, που ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ, να γράφετε επωνύμως όπως και οι υπόλοιποι καθηγητές μας και οχι ανώνυμα.

 
Αντικειμενικά
17 Οκτ 2018 15:01

ο φοιτητης ΠΑΔΑ έχει απόλυτο δίκιο σε όλα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ