Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Παύονται από σήμερα οι Σχολικοί Σύμβουλοι

Η διαπιστωτική υπουργική απόφαση
Δημοσίευση: 15/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη λήξη της θητείας,  από σήμερα, των Σχολικών Συμβούλων προβλέπει διαπιστωτική πράξη την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επίσης με την ίδια απόφαση παύει η λειτουργία των Περιφερειακών Επι- μορφωτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.) της παρ. 4 του άρθρου 49 του π.δ. 18/2018 (Α ́ 31) και των τμημάτων Ε' Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΣΤ ́ Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Αυτοτελών Διευθύνσεων Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης των περιπτώσεων ε' και στ' της παρ. 2 του άρθρου 50 του π.δ. 18/2018, τα οποία καταργήθηκαν με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 4547/2018.

Επίσης λήγει η    θητεία   των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης, των κάθε είδους προϊσταμένων και του προσωπικού με θητεία των ανωτέρω καταργούμενων υπηρεσιών ή οργανικών μονάδων.

Ετσι από αύριο οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα  ξεκινήσουν τις τοποθετήσεις των Σχολικών Συμβούλων σε σχολικές μονάδες.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να επιλύσουν κι ένα πρόβλημα που ανακύπτει σχετικά με  τις οργανικές θέσεις των  Σχολικών Συμβούλων στις σχολικές μονάδες οι οποίες   ήδη  καλύπτονται είτε με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς είτε με αναπληρωτές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

 

Σχόλια (24)

 
Άριστα κ. Γαβρόγλου.
15 Οκτ 2018 22:27

Θα μείνετε στην ιστορία ως ένας από τους χειρότερους Υπουργούς Παιδείας. Με πάρα πολλές πιθανότητες για τη πρώτη θέση.

 
Eva
15 Οκτ 2018 22:29

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ….
Τα σχολεία μένουν ουσιαστικά χωρίς υποστήριξη και όλη η φασαρία έγινε μόνο και μόνο για να διώξουν τους σχολικούς συμβούλους !!!

 
smith
15 Οκτ 2018 22:32

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ- ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
15 Οκτ 2018 22:34

Οι σχολικοί σύμβουλοι, καθώς και οι υπηρεσίες και οι οργανικές μονάδες που καταργούνται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 17, πλην των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έως την επιλογή και τοποθέτηση των Οργανωτικών Συντονιστών των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ….
Από τη στιγμή που δεν τοποθετήθηκαν οι Προϊστάμενοι των ΚΕΣΥ, πώς έχουμε την πλήρη λειτουργία των ΠΕΚΕΣ ; Τους νόμους τους ερμηνεύουν όπως θέλουν, όπως τους βολεύει…..

 
Μ.Λ.
15 Οκτ 2018 23:02

Υπομονή!Μπόρα είναι θα περάσει!!

 
Eva
15 Οκτ 2018 23:17

smith
Γνωρίζω το έργο και την προσφορά των Συμβούλων...όσο για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο Περιφέρειας και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, εντείνουν τον βαθμό συγκέντρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος κάνοντάς το ακόμη πιο γραφειοκρατικό και περισσότερο ελεγχόμενο από τη βούληση της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας.
Δυστυχώς, αντί αποκέντρωσης εισάγεται, σε αντικατάσταση του δασκαλογέννητου θεσμού των σχολικών συμβούλων, η υδροκέφαλη κοινή για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δομή των ΠΕ.ΚΕ.Σ και του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου.
Μελετώντας την αποστολή, τις αρμοδιότητες, και τις υποχρεώσεις - συνεργασίες με τους νέους φορείς αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά συγκεντρωτική δομή, μακριά από τις σχολικές μονάδες που δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο αυτών των εργασιών παρά την όποια φιλότιμη προσπάθεια θα κάνουν τα στελέχη που θα υπηρετούν σε αυτή.

 
ΙΩΑΝΝΑ
15 Οκτ 2018 23:55

ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΑΜΕ.
ΑΣ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΕ..........................

 
Μιλτιάδης
15 Οκτ 2018 23:57

@@ και @solwn
Τόση χαρά! Κρατηθείτε λίγο! Θα σας πούνε και κακεντρεχείς...

 
Καλή αρχή στους ΣΕΕ
16 Οκτ 2018 00:07

Καλή αρχή στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.

Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, χρειάζεται συνέπεια λόγων και πράξεων.

Μακάρι τα όποια προβλήματα και αδικίες στην επιλογή να διορθωθούν άμεσα, ώστε να μην υπονομεύεται το κύρος των εκπαιδευτικών θεσμών. Είναι ευθύνη του κάθε Υπουργού, αλλά και των κομμάτων, να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια: η ποιότητα της εκπαίδευσης δεν μπορεί να τίθεται σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να χτίζονται καριέρες.

 
ΣΣ
16 Οκτ 2018 00:21

Οι ΣΣ ειναι ηδη τοποθετημένοι με προσωποπαγη η οργανικη θεση σε σχολικές μονάδες, θα αναλάβουν εκει και θα φυγουν οι τελευταίοι τοποθετηθεντες, βασει της νομοθεσίας. Για την ανασττατωση που φυσικά θα επελθει στα σχολεία, υπεύθυνο είναι το υπουργείο που δεν μεριμνησε να εχουν ολα ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 
Σταματία Φ
16 Οκτ 2018 04:19

Είμαι μια απλή εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας αλλά παρακολουθώ εδώ και καιρό αυτές τις διαδικασίες στο διαδίκτυο . Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό το εδάφιο από το αριθμ. Φ.351.1/22/141872/Ε3
«5. Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), των Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής
Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή των Υπευθύνων Πληροφορικής
και Νέων Τεχνολογιών, αποφασίζουμε: Παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την 1-9-2018 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 20 του ν. 4547/2018 για την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ίδιου νόμου, καθώς και για την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ.»
Θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ.

 
ph
16 Οκτ 2018 07:58

Οι σχολικοί Σύμβουλοι επιστρέφουν στα σχολεία της οργανικής τους ή στη διάθεση των δ/νσεων εκπ/δευσης?
Επιστροφή στα σχολεία οργανικής σημαίνει αποχώρηση συναδέλφου. Πρόβλημα στα σχολεία. Θα πρέπει νομίζω το Υπουργείο να πάρει θέση.

 
smith
16 Οκτ 2018 08:42

@Εva: Πολύ σωστές οι επισημάνσεις και οι τοποθετήσεις σου!!

 
Δημήτρης
16 Οκτ 2018 09:21

@ΣΣ
Κάνετε λάθος συνάδελφε.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι έχασαν την οργανική τους θέση περί το 2009. Στη συνέχεια είχαν "οργανική" στις Περιφεριακές Διευθύνσεις.
Στις αρχές τις τελευταίας θητείας τους (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2012) κλήθηκαν να δηλώσουν και να καταλάβουν είτε κενή οργανική θέση είτε προσωποπαγή.
Οπότε, κάποιοι/-ες εξ αυτών θα επιστρέψουν στις προσωποπαγείς τους θέσεις και κάποιοι/-ες στις οργανικές τους, αν είναι ακόμα κενές.

 
ελενη
16 Οκτ 2018 09:44

Δηλαδή εγώ που ήμουν σχολικός σύμβουλος και δεν δουλευα δεν προσέφερα έργο, με ποια επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ως συντονιστής εκπαίδευσης θα επιτελέσω το άριστο έργο για το οποίο προορίζομαι.

 
ΣΣ
16 Οκτ 2018 09:59

@Δημήτρης
Ουσιαστικά περίπου το ίδιο λέμε. Ο Δντης Εκπσης δεν έχει δικαίωμα να τοποθετησει καποιο ΣΣ σε αλλη θεση από αυτή που ορίζει η προσωποπαγής του.
@Σταματια δεν γνωριζω να σας απαντησω. Αλλά εγω εχω κι ενα πρόσθετο ερώτημα. Καλύφθηκαν τα κενά ΣΕΕ σε όλες τις ειδικότητες σε ΠΕΚΕΣ της επαρχίας που γνωρίζαμε ότι υπηρχαν; Δεν μας πληροφόρησαν σχετικά. Αν όχι, πώς γινεται εναρξη λειτουργίας των ΠΕΚΕΣ πανελλαδικα;
@Σολων Παραφράζοντας τους βαρβάρους του Καβάφη θα σου πω: Και τώρα τι θα γενουμε χωρίς Σ.Συμβούλους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις...

 
Μιμή
16 Οκτ 2018 10:37

Σχετικά με την επιστροφή των ΣΣ στις οργανικές τους θέσεις:
Στο Νόμο 4547/2018 (ΦΕΚ 102/12 Ιουνίου 2018), αναφέρεται ρητά, στο άρθρο 32 παρ. 2: «2. Τα στελέχη της εκπαίδευσης, εφόσον δεν επανεπιλεγούν, επανέρχονται, ύστερα από τη λήξη της θητείας τους, στις οργανικές τους θέσεις ή στις θέσεις στις οποίες μετατέθηκαν, σύμφωνα με την παρ.1. Αν οι παραπάνω θέσεις έχουν καταργηθεί, τοποθετούνται σε κενές θέσεις εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων της προτίμησής τους της ίδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.»

 
Γιώργος
16 Οκτ 2018 11:01

Είναι 16 Οκτωβρίου. Ενάμισι μήνα πιο νωρίς να είχαν γίνει οι διαδικασίες για την επιλογή των ΣΕΕ δεν θα υπήρχε αυτή η αναστάτωση. Βέβαια, για τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας αυτά είναι "ψιλά" γράμματα. Φυσικά, αφού αγνοούν τι σημαίνει μαχόμενη εκπαίδευση.

 
Πλατάρος Γιάννης
16 Οκτ 2018 13:58

Τ ο«φύγε συ -έλα συ» συνεχίζεται 16 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί:
α) Με τους Σ.Σ.
β) Με τους νέους υποδιευθυντές.
Καλή παρέλαση σίγουρα .
Δεν εύχομαι για Χριστούγεννα....

 
smith
16 Οκτ 2018 14:44

@ ΕΛΕΝΗ: ΗΣΟΥΝ ΣΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕΕ;

 
ΕΥΤΥΧΙΑ
16 Οκτ 2018 15:12

Οι σχολικοί σύμβουλοι υπάρχουν σε όλα τα κράτη. Δεν καταργούνται ποτέ και με καμία κυβέρνηση στο εξωτερικό. Είναι σαν να λέμε ότι καταργείται το γυμνάσιο, ή ο διευθυντής, ή ότι ο διευθυντής βαπτίζεται διαχειριστής (manager).
Επομένως, ως πρώην σχολική σύμβουλος έχω να πω ότι δούλεψα πάρα πολύ υπεύθυνα και ότι λυπάμαι που και οι σημερινοί συντονιστές δεν ονομάζονται σχολικοί σύμβουλοι.
Διότι, σίγουρα κάποια μέρα ο θεσμός θα επανέλθει εκτός αν δεν ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

 
Δημήτρης
16 Οκτ 2018 17:31

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ήρθαν στις αρχές του '80 ως απαίτηση σύσσωμων των κλάδων, με παράλληλο διαχωρισμό παιδαγωγικής και διοικητικής/διαχειριστικής εποπτείας των σχολείων, μετά από τις αυθαιρεσίες των Επιθεωρητών.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, ως θεσμός, ήρθαν ως συνέχεια της ηθικής έκπτωσης των τελευταίων ετών και των πολιτικών στο πλαίσιο του "όχι" για το όχι, της κυβίστησης, του "εσείς στα τέσσερ@" από το βήμα της Βουλής, της βαριάς μαγκιάς, του "εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι άλλοι θα χορεύουν", της "κατάργησης" του ΠΔ152 με Δελτίο Τύπου και της επαναφοράς του μέσω των αρμοδιοτήτων των νέων στελεχών, της συνεχούς αναζήτησης και "υπόδειξης" ενός υποτιθέμενου εχθρού στα πρόσωπα και ως θεσμός των Σχολικών Συμβούλων κ.ά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ