ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Σκόνταψε” στο παρά “5” η συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου

Αναβλήθηκε η τελική συνεδρίαση της Επιτροπής “Γαβρόγλου” μετά από αίτημα του Πρύτανη του Παν. Πελοποννήσου
Δημοσίευση: 16/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Σύννεφα” σηκώθηκαν ξαφνικά, ενώ υπήρχε αισιοδοξία ότι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ο υπουργός Παιδείας θα φέρει Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η αισιοδοξία χάθηκε, καθώς η προγραμματισμένη για σήμερα τελική συνεδρίαση της   Επιτροπής “Γαβρόγλου” αναβλήθηκε , μετά από αίτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

“Δεν είχε νόημα η σημερινή συνάντηση, Χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση για τη συνένωση των δύο Ιδρυμάτων”, σχολίασε στο esos ανώτατο στέλεχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δίνοντας έτσι το “στίγμα” ότι  τελικά έχει “δρόμο” αυτή η συγχώνευση, λόγω διαφωνιών.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα   μέλη εκπρόσωποι των δύο Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην Επιτροπή  "Γαβρόγλου"  μιλώντας στο esos  διατύπωναν τη βεβαιότητα  ότι σήμερα θα  κατέληγαν ομόφωνα    στο βασικό κείμενο του πορίσματος , προκειμένου ο υπουργός παιδείας να προχωρήσει στην κατάρτιση του Σχεδίου Νόμου.

Στόχος του Κώστα Γαβρόγλου ήταν και είναι   το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί , αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, στις αρχές του 2019 , ώστε τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου Πελοποννήσου να ενταχθούν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η  πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε  τον περασμένο Ιούνιο.

 Η Επιτροπή έχει ως εξής:

1. Κατσής Αθανάσιος ,  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ιδρύματος.

2. Ανδρειωμένος Γεώργιος , Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος.

3. Λέπουρας Γεώργιος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ιδρύματος.

4. Τσιάρας Αστέριος , Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ιδρύματος.

5. Ζυγά Σοφία του Σάββα, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ιδρύματος.

6. Καπόλος Ιωάννης του Δημητρίου, Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ιδρύματος.

7. Γεωργόπουλος Ευστράτιος του Φωτίου, Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

8. Σταθάς Γεώργιος του Ιωάννου,  Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

9. Πετρόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτου,  Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.

10. Τσούντας Κωνσταντίνος του Στεφάνου,  Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ιδρύματος.

11. Μπόγρης Αντώνιος του Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σχόλια (3)

 
GEORGE
17 Οκτ 2018 22:44

Μέχρι και στην Θεσσαλία τα βρήκαν. Ντροπή ....

 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
17 Οκτ 2018 07:17

Κρίμα. Ας μην χάσουν την ευκαιρία.

 
Κι άλλη καθυστέρηση στην Πελοπόννησο
16 Οκτ 2018 22:43

Το πλαίσιο για αυτές τις συζητήσεις θα έπρεπε να είχε οριστεί εδώ και χρόνια. Σε περίπτωση που υπάρχει μια ριζοσπαστική νέα πρόταση, ας δοθεί επιπλέον χρόνος συζήτησης. Όμως δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή, η κωλυσιεργεία λόγω διαφόρων μικροσυμφερόντων.

Υποτίθεται ήμασταν στην «τελική ευθεία» για την Πελοπόννησο...

https://www.esos.gr/arthra/59359/stin-teliki-eytheia-shedio-syghoneysis-...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ