Σήμερα: Νέα συνάντηση υπ. Παιδείας με τοπικούς άρχοντες της Θεσσαλίας και των Πρυτανικών Αρχών των δύο ΑΕΙ

17/10/2018

Ενημερώθηκε: 17/10/2018, 09:02

Άκουσε το άρθρο

Νέα κοινή συνάντηση  για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη , στο υπουργείο Παιδείας, μεταξύ του  υπουργού   Κώστα Γαβρόγλου , του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό, των Δημάρχων  Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο, Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου καθώς και των  πρυτανικών  αρχών  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η συνάντηση γίνεται εν μέσω έντονων διαφωνιών μεταξύ Κ. Γαβρόγλου και του Πρύτανη   του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης   και των  11 αμετακίνητων θέσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαβάστε εδώ τα 11 ζητήματα που θέτει η Σύγκλητος του Παν. Θεσσαλίας

Διαβάστε εδώ τη σκληρή δήλωση του Πρύτανη ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σχόλια (2)

Τμήμα Μηχ. Ενεργειακής Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος
|

Χρειαζόμαστε στην Ελλάδα καινούριο τμήμα, με ειδίκευση στην Ενεργειακή Τεχνολογία και το Περιβάλλον; Τι είδους απόφοιτοι θα βγαίνουν από αυτό το τμήμα;

Εφόσον λειτουργεί ήδη εδώ και 25 χρόνια ένα τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή, γιατί να ιδρυθεί ένα νέο τμήμα, με εντελώς ασαφές περιεχόμενο και άδηλο μέλλον για τους φοιτητές του; Ας οργανωθεί ένα σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, εάν κριθεί απαραίτητο.

Ομοίως, γιατί χρειάζεται ένα προπτυχιακό τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων; Δεν μπορούν οι πτυχιούχοι της Διοίκησης Επιχειρήσεων και άλλων οικονομικών σπουδών να κάνουν ένα μεταπτυχιακό πάνω στον Τουρισμό και κατόπιν να εργαστούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο;

Κωνσταντίνος
|

Καλημέρα σας.Διάβασα τις θέσεις και των δύο ιδρυμάτων.Δεν είναι όλες ασύμπτωτες.Παρατήρησα ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δε διεκδικεί Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων παρά μόνο Τμήμα Ψυχολογίας.Ίσως αυτό να είναι επίδειξη ανοχής στους φορείς του ΤΕΙ στη Λάρισα ώστε εκείνοι να ζητήσουν αυτό το τμήμα από τον υπουργό και να το πάρουν.Έτσι,ο υπουργός πρέπει να δώσει καταρχήν το τμήμα που του ζητούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κι ακόλουθα να επανιδρύσει το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Μ'αυτό τον τρόπο θα οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο ιδρυμάτων και θα αρχίσουν να συνεννοούνται.Όμως αυτά έπρεπε να έχουν γίνει από το καλοκαίρι.Όχι τώρα που είμαστε στο παρά πέντε.
Έπειτα,μπορεί να ακολουθήσει η κατάργηση της Σχολής Τεχνολογίας της Λάρισας και υπαγωγή των τμημάτων της στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στη Γεωπονική Σχολή.Το Τμήμα Ενεργειακής Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος που θα περισσέψει,να μετονομαστεί σε Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος με έδρα τη Λάρισα και να υπαχθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Βόλου.
Ως έσχατη παραχώρηση κι ως αντιστάθμισμα στο οποίο συμφωνούν και οι Βολιώτες,μπορεί να είναι η αυτονόμηση της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα.
Δυστυχώς,έτσι υπερνικούνται οι αντιθέσεις.Μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις κι όχι με στύλωμα των ποδιών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ