ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας του Παν. Πειραιά με το University of Illinois at Chicago

Δημοσίευση: 17/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης διεθνών ακαδημαϊκών σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπεγράφη πενταετής συμφωνία συνεργασίας με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Ιλινόις στο Σικάγο (University of Illinois at Chicago). Η συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών ανάμεσα στα δυο ιδρύματα, κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινές ερευνητικές δραστηριότητες, και ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελο Κότιο, με τη συμφωνία αυτή διευρύνεται η δυνατότητα πρόσβασης των καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο υψηλής ποιότητας Αμερικανικό επιστημονικό περιβάλλον και μάλιστα στην πόλη του Σικάγο, που έχει έντονο το Ελληνικό στοιχείο, και έτσι εμπεδώνεται η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δραστήρια ακαδημαϊκά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τους καθηγητές Χρήστο Αμοιρίδη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, και Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Παράλληλα, έγιναν επαφές της αντιπροσωπίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council ή HALC) και το Συμβούλιο για Διεθνείς Υποθέσεις της πόλης του Σικάγο (Chicago Council for Global Affairs).

Σχόλια (1)

 
ΒΒ
17 Οκτ 2018 11:43

Το ΔΟΑΤΑΠ είναι ενήμερο; Αν προκύψει θέμα, τα πτυχία απο ΗΠΑ αναγνωρίζονται αυτόματα; Οι πολυτεχνικές σχολές στις ΗΠΑ είναι 4-ετούς διάρκειας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.