ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Yλικό για τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας των ΕΠΑ.Λ.

Δημοσίευση: 17/10/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε συνέχεια του αποσπάσματος της υπ ́ αριθμ. 44/27-09-2018 Πράξης του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. που αφορά σε διδακτικό υλικό για τα μαθήματα Ξένων Γλωσσών της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας των ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2018-19, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την υπ ́ αριθμ. Φ2/65921/Δ4/21-04-2017 (Β ́ 1426) Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την Φ2/89289/Δ4/31-05-2018 (Β ́ 2122) όμοιά της, το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Γ ́ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. του ν.4386/2016 (Α ́83) περιλαμβάνει το μάθημα «Αγγλικά Ειδικότητας» αλλά και το μάθημα «Γαλλικά ή Γερμανικά ή Ισπανικά ή Ιταλικά», στο οποίο οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να επιλέξουν να διδαχθούν μία από τις ανωτέρω Ξένες γλώσσες. Για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας στην εν λόγω ειδικότητα οι μαθητές/μαθήτριες προμηθεύονταν μέχρι σήμερα τα διδακτικά τους εγχειρίδια από το ελεύθερο εμπόριο, σύμφωνα με λίστες εγκεκριμένων εγχειριδίων που εκδίδονταν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Όπως κάθε χρόνο το Ι.Ε.Π. εισηγείται σχετικά με τα διδακτικά βιβλία που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη διδασκαλία των Ξένων γλωσσών στα ΕΠΑ.Λ. Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται πλέον από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. η προμήθεια διδακτικών εγχειριδίων από το ελεύθερο εμπόριο για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη διδακτικού βιβλίου για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών στην ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» του ΕΠΑ.Λ. προτείνεται από το Ι.Ε.Π. να χρησιμοποιηθεί για το σχολικό έτος 2018-2019 το διδακτικό υλικό που έχει εκπονηθεί για τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ (2007-2013) και το οποίο καλύπτει τις ανάγκες διδασκαλίας των εν λόγω μαθημάτων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η χρήση του ακόλουθου εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στην Ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Γ ́ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.:

-Αγγλικά για τον Τουρισμό, επίπεδο Α2

-Γαλλικά για τον Τουρισμό, επίπεδο Α1-Α2

-Γερμανικά για τον Τουρισμό, επίπεδο Α1-Α2

-Ιταλικά για τον Τουρισμό, επίπεδο Α1-Α2

-Ισπανικά για τον Τουρισμό, επίπεδο Α1-Α2

Το εν λόγω διδακτικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π. στο πεδίο «οι Ξένες Γλώσσες στο Σχολείο» και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης, ώστε να μπορούν να το αξιοποιήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες και το επίπεδο γλωσσομάθειας των μαθητών και μαθητριών της τάξης τους.

Το διδακτικό υλικό μπορεί, επίσης, να ανακτηθεί από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιλέγοντας τον υπερσύνδεσμο http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/didaktiko-yliko.

Δ/νση Επαγγ/κής Εκπ/σης –Τμήμα Α ́.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.