Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

SOS Συγκλήτου ΟΠΑ : Οι φοιτητές αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα λόγω ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων μέσα και γύρω από το Πανεπιστήμιο

Η Σύγκλητος, προειδοποιεί με αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου εάν οι φορείς της πολιτείας δεν εξασφαλίζουν την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγιεινής των φοιτητών και των εργαζομένων
Δημοσίευση: 18/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Οι συνθήκες  που επικρατούν  μέσα και γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  (ΟΠΑ) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και στους φοιτητές με επακόλουθο οι τελευταίοι να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα και εν γένει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος”.

Η διαπίστωση αυτή ανήκει στο σημερινό ανακοινωθέν της Συγκλήτου του ΟΠΑ, η οποία προειδοποιεί με   αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου εάν οι φορείς της πολιτείας  δεν  εξασφαλίζουν την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγιεινής των φοιτητών και των εργαζομένων

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έφτασε σε οριακό σημείο καθώς ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, και έχει ενημερώσει ειδικότερα για το οξύ πρόβλημα της πολυπληθούς και ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους μέσα και γύρω από το Ίδρυμα , το πρόβλημα παραμένει, μεταλλάσσεται και δεν επιλύεται  

Οι Συγκλητικοί του Ιδρύματος εκτιμούν ότι   “πιθανόν η μη επίλυσή του προβλήματος  να οφείλεται στη μονόπλευρη αντιμετώπισή του ως πρόβλημα ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ενώ αφορά και σε άλλους τομείς πολιτικής όπως εκείνων της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών δομών υποστήριξης, της υγιεινής και της αισθητικής της πόλης και εν γένει της εφαρμογής του νόμου”.

Η Σύγκλητος, στη σημερινή συνεδρίασή της, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, εξέτασε διεξοδικά τη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, η οποία έχει διαμορφωθεί από την εμπορία-διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, τις θλιβερές εικόνες με παραληρηματικούς ή ημιθανείς χρήστες, διάσπαρτους στους γύρω δρόμους, τις δυσάρεστες οσμές και την έλλειψη καθαριότητας.

Η Σύγκλητος διαπίστωσε ότι οι συνθήκες αυτές:

α) δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και των εργαζομένων στο Ίδρυμα,

β) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και στους φοιτητές με επακόλουθο οι τελευταίοι να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα και εν γένει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, και

γ) ζημιώνουν τη φήμη και το κύρος του Ιδρύματος.

Η Συγκλητικοί του ΟΠΑ θεωρούν  την κατάσταση αυτή απαράδεκτη και για αυτό το λόγο ζητούν  από όλους τους αρμόδιους φορείς “την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων και των εμπόρων ναρκωτικών από τους χώρους περιφερειακά των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, καθώς και από την ευρύτερη περιοχή”.

Η Σύγκλητος, αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες της Πολιτείας,ανακοίνωσε πως  “παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να εξετάσει αν είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος με όρους που εξασφαλίζουν την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγιεινής των φοιτητών και των εργαζομένων”.

Σχόλια (2)

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΜΕΑ
18 Οκτ 2018 18:30

Κλείστε το, επιτέλους, μπας και ξυπνήσει κανένας υπουργός.

 
ΟΚΑΝΑ στην Βικτώρια
18 Οκτ 2018 17:21

Η εικόνα σαν εικόνα είναι άσχημη αλλά τις ώρες λειτουργίας του ΟΠΑ δεν κινδυνεύει η ζωή και η ασφάλεια κανενός. Εκατοντάδες φοιτητές παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα και τα εργαστήρια.

Η υγεία και η υγιεινή των ανθρώπων αυτών (τοξικοεξαρτημένων) προφανώς δεν είναι καλή και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή ώστε να δοθεί η ελάχιστη φροντίδα και να σταματήσει η εκμετάλλευση τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.