Γύρισαν την"πλάτη" οι μαθητές: Ακυρώθηκε από το υπ. Παιδείας το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα, στα Γυμνάσια

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των Γυμνασίων να διανείμουν δηλώσεις ενδιαφέροντος στους/στις μαθητές/τριες της Γ ́ Τάξης Γυμνασίου για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας για τη χρήση των ΤΠΕ

19/10/2018

Ενημερώθηκε: 19/10/2018, 10:57

Άκουσε το άρθρο

Το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα δεν θα πραγματοποιηθεί για το σχολικό έτος 2018-2019 λόγω του μικρού αριθμού ενδιαφερομένων μαθητών.

Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ

Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας με την ίδια εγκύκλιο καλεί τους Διευθυντές των Γυμνασίων  να διανείμουν δηλώσεις ενδιαφέροντος στους/στις μαθητές/τριες της Γ ́ Τάξης Γυμνασίου που είχαν υποβάλει δήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα ή δεν είχαν υποβάλει καθόλου δήλωση και που τώρα επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ.

Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Γυμνασίου στο πρόγραμμα είναι η διαθεσιμότητα εργαστηρίου Η/Υ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019, θα περιλαμβάνει σαράντα πέντε (45) ώρες διδασκαλίας – τρεις (03) την εβδομάδα και θα πραγματοποιείται αμέσως μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος εντός της σχολικής μονάδας.

Μετά τη συγκέντρωση των δηλώσεων ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών συμπληρωμένων και υπογεγραμμένων από τους γονείς/κηδεμόνες τους, οι Διευθυντές των Γυμνασίων καλούνται να καταχωρίσουν τον τελικό συνολικό αριθμό των μαθητών/τριών της Γ’ Γυμνασίου που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα υποστήριξης πιστοποίησης για την απόκτηση ΚΠπ μέσω του συνδέσμου https://schools.espa.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού της σχολικής μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας).

Η υποβολή ή η τροποποίηση των στοιχείων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Τι προέβλεπε το πρόγραμμα προυπολογισμού 13.700.000,00 ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ

Υποστήριξη μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίου σε εβδομαδιαία βάση μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, στις σχολικές μονάδες από εκπαιδευτικούς πληροφορικής και αγγλικής φιλολογίας, προκειμένου να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠπ) και Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (ΚΠγ) , πριν τη λήξη του σχολικού έτους, είχε προγραμματίσει το υπουργείο Παιδείας να  πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Ειδικότερα:

α) Για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (ΚΠγ) στα Αγγλικά επιπέδου Β1/Β2

Η παρέμβαση αφορά στην υποστήριξη μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίου, σε εβδομαδιαία βάση μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, στις σχολικές μονάδες από εκπαιδευτικούς αγγλικής φιλολογίας, προκειμένου να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (ΚΠγ) στα Αγγλικά επιπέδου Β1/Β2 πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Προϋπολογισμός Δράσης ΚΠγ: 6.889.799€

β) Για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού πληροφορικής (ΚΠπ)

Η παρέμβαση αφορά στην υποστήριξη μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίου σε εβδομαδιαία βάση μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος, στις σχολικές μονάδες από εκπαιδευτικούς πληροφορικής, προκειμένου να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠπ) πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Προϋπολογισμός Δράσης ΚΠπ: 6.810.201€

Για τις ανωτέρω παρεμβάσεις υποστήριξης προβλέπεται η δωρεάν πιστοποίηση των μαθητών κατά τη λήξη του σχολικού έτους.

Στον προϋπολογισμό των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνονται δαπάνες όπως: αμοιβές των εκπαιδευτικών, των εποπτών των τμημάτων προετοιμασίας για την πιστοποίηση που θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες, του συνόλου των εμπλεκομένων για την προετοιμασία των διαδικασιών πιστοποίησης και στις εξετάσεις πιστοποίησης, όλων των απαραίτητων Πληροφοριακών Συστημάτων και εξοπλισμών για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης, κόστος μετακινήσεων εξεταστών, δημοσιότητας, κλπ.

Σχόλια (16)

Eκπαιδευτικοί για εργαστήρια Η/Υ
|

Αξίζει να σημειωθεί η πρωτοβουλία ενός ΣΣ και μερικών εκπαιδευτικών στην Αττική οι οποίοι, σε συνεργασία με την ΕΔΕΤ, δημιούργησαν εικονικές μηχανές για τα εργαστήρια Η/Υ -χωρίς κανένα κόστος για νέο εξοπλισμό- προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι μαθητές των σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) σε σύγχρονο λογισμικό προγραμματισμού και εφαρμογές γραφείου (ανοικτού και ελεύθερου κώδικα).

Γονέας
|

Θα σχολιάσω με την ιδιότητα μου ως γονέας. Έχοντας ένα παιδί στο Δημοτικό, και ένα στο Γυμνάσιο, διακρίνω πλέον καθαρά, ότι και τα δύο αντικείμενα τα οποία περιγράφετε έχουν απαξιωθεί πλήρως από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Στα Αγγλικά, όποιο παιδάκι δεν πηγαίνει ιδιωτικό φροντιστήριο, δεν μπορεί να προχωρήσει καθότι ο/η εκπαιδευτικός δεν κάνει προσπάθεια περί αυτού. Στην δε πληροφορική (αγαπημένο και λατρεμένο αντικείμενο κατ' εμέ), όταν ο/η εκπαιδευτικός, απλά αρέσκεται στο να αφηγείται την θεωρία του βιβλίου ως κατεβατό, και δεν αγγίζει τον Η/Υ ώστε να εξηγεί στα παιδιά δια ζώσης και μέσα από παραδείγματα καθημερινής χρήσης , τότε τα παιδιά απλά βαριούνται...Άλλη μια θεωρία που απλά πρέπει να μάθουν παπαγαλίζοντας.

Ian
|

Συμφωνώ σε όλα με την @Αγγελική και θα ήθελα να προσθέσω άλλες δύο συνθήκες:
Συνθήκη IV: Να προετοιμάσει πολύ καλύτερα το Υπουργείο την όλη προσπάθεια για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας. Αυτό σημαίνει την έγκαιρη, ολοκληρωμένη και περιεκτική ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους για τη διαδικασία αυτή. Δεν μπορεί το σχετικό έγγραφο να πηγαίνει στα σχολεία την προτελευταία κυριολεκτικά μέρα του σχολείου. Επιπλέον, απαιτείται συστηματική και οργανωμένη ενημέρωση, προώθηση, διαφήμιση αν θέλετε, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (διευθυντών, καθηγητών, συλλόγων γονέων, κλπ.) για τη διαδικασία, το περιεχόμενο και τα οφέλη της πιστοποίησης. Έτσι όπως έγινε, μάλλον για μια εμβαλωματική λύση επρόκειτο.
Συνθήκη V: Να πείσει το Υπουργείο τους μαθητές και τους γονείς τους ότι στο δημόσιο σχολείο μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τη διδασκαλία, εκμάθηση και πιστοποίηση των ξένων γλωσσών. Να εκπληρώσει δηλαδή την υποχρέωσή του να παρέχει ουσιαστική και επαρκή ξενόγλωσση εκπαίδευση, μέσα από την ουσιαστική, ποιοτική και ποσοτική, αναβάθμιση των ξένων γλωσσών. Αυτό θα συμβεί, όχι μόνο μέσα από την γενναία αύξηση των ωρών διδασκαλίας, που είναι εκ των ων ουκ άνευ, αλλά και της βελτίωσης των Προγραμμάτων Σπουδών, των διδακτικών βιβλίων και όλου του απαραίτητου υποστηρικτικού υλικού (οπτικοακουστικού, ηλεκτρονικού/ ψηφιακού), των υποστηρικτικών υποδομών και της αποτελεσματικής επιμόρφωσης του ήδη αξιόλογου εκπαιδευτικού προσωπικού.

jimmys_b
|

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, για την απαξίωση μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν ΚΑΙ οι εκπαιδευτικοί. Όταν η πλειονότητα των σχολίων που γίνονται στο esos αφορά θέσεις ευθύνης και ελάχιστα ασχολούνται με τα όσα διακυβεύονται εντός τάξης , όταν ακούμε τα ίδια και τα ίδια περισσότερο από 20 χρόνια, όταν ο καθένας λειτουργεί ...όπως νομίζει , όταν η εκάστοτε εξουσία χρησιμοποιεί ή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Δημόσιο ως κομματικό μηχανισμό, όταν αρκετοί "εκπαιδευτικοί" εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση άμεσα ή έμμεσα , όταν η λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι καθολικά κεντροκρατική χωρίς αυτονομία, όταν ο εκάστοτε Υπουργός θέλει να αφήσει τον τίτλο του "μεταρρυθμιστή", όταν δεν υπάρχει καμία αποτίμηση του παραγόμενου έργου και των αιτίων του, όταν όλοι έχουν αποδεχθεί την ανεπάρκεια του Δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και δαπανούν de facto δισ. σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα, όταν οι προτάσεις των συνδικαλιστών είναι μόνο για διορισμούς και αύξηση μισθών, το ΚΑΨΑΜΕ το Δημόσιο σχολείο !

Σχολεία στην Ολλανδία
|

Το εκεί Απολυτήριο Λυκείου πιστοποιεί την επαρκή γνώση των Αγγλικών. Οι ολλανδοί υπεύθυνοι εξέτασης των αιτήσεων μεταπτυχιακών αρχικά, όταν ακόμα ο αριθμός των αιτήσεων δεν ήταν τόσο μεγάλος, δεν καταλάβαιναν γιατί οι έλληνες υποψήφιοι προσκομίζουν συμπληρωματικά έγγραφα για την ξένη γλώσσα μαζί με το απολυτήριο τους...

Φυσικά μιλάμε για μια χώρα που σχεδόν όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια προσφέρονται στα Αγγλικά.

Η αναγκαιότητα της ουσιαστικής αναβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου κρύβεται πίσω από κάθε τέτοια είδηση: ακόμα και σε σχολεία όπου αντικειμενικά γίνεται σοβαρή προσπάθεια από καθηγητές και διευθυντή, οι γονείς και οι μαθητές καταφεύγουν σε φροντιστήρια (ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης) και οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό πάροχο επιπλέον βοήθειας στα μαθήματα και τις δραστηριότητες.

Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει το ισχύον καθεστώς απαξίωσης είναι η λειτουργία των σχολείων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, με προσφορά απογευματινών μαθημάτων σε διάφορα αντικείμενα (από ξένες γλώσσες και μουσική μέχρι αστρονομία και ρομποτική) και δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Εξυπακούεται ότι πρέπει να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία και τα προγράμματα σπουδών και να ενισχυθούν οι σχολικές βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια Η/Υ και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις - να γίνει το Δημόσιο Σχολείο ένα ανοικτό κέντρο μάθησης για κάθε γειτονιά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Ναι ο αριθμός είναι μάλλον μικρός έως πολύ μικρός, για να το ομολογούν. Υπολογίζω ότι είναι αρκετά κάτω από 5.000 σε όλη τη χώρα, τόσο για τα Αγγλικά όσο και για τις ΤΠΕ.
Πιστεύω ότι ένας είναι ο λόγος της αποχής: η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το ελληνικό σχολείο.
Το ελληνικό σχολείο (εν προκειμένω το γυμνάσιο) είναι ΕΝΤΕΛΩΣ απαξιωμένο στα μάτια της πλειοψηφίας των γονέων. ακόμη και οι φτωχοί, που δεν μπορούν να πληρώνουν τα ακριβά φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών, δεν το εμπιστεύονται για να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με ένα επίσημο και αναγνωρισμένο πτυχίο. Αυτό που σκέφτονται είναι "Πώς είναι δυνατόν, μέχρι τις 2 να είναι χάλια και μετά να είναι τόσο καλό για να δίνει αξιόπιστα πτυχία. Η απαξίωση του δημόσιου σχολείου, που έγινε συνειδητά, είναι το πραγματικό εμπόδιο. Το δεύτερο είναι πως φοβούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, επειδή νομίζουν-πιστεύουν-φοβούνται ότι θα έχουν τους ίδιους καθηγητές που είχαν κατά την πρωινή λειτουργία. Πώς να εμπιστευτείς έναν καθηγητή που του κάνεις τη ζωή κόλαση μέχρι τις 2 να σε διδάξει σε άλλο πλαίσιο μετά, για να πάρεις πτυχίο.
Το κάψανε συλλογικά το σχολείο.

γιαννης
|

Είναι πολύ σωστή η πρωτοβουλία του υπουργείου για την πιστοποίηση των αγγλικών και άλλων γλωσσών καθώς και των υπολογιστών μεσώ που σχολείου , συγχαρητήρια στο υπουργείο . Για φέτο ήταν καταδικασμένη να αποτύχει γιατί ειδικά στο θέμα των ξένων γλωσσών τα παιδιά ειναι προσανατολισμένα στα ιδιωτικά φροντιστήρια σε αντίθεση με όλη την ευρώπη όπου η εκμάθηση των γλωσσών γίνεται στο σχολείο.
Βεβαία δεν φτάνει μόνο η καλή πρόθεση του υπουργείου , θα πρέπει το σχολείο να αποδείξει ότι η διδασκαλία που περεχεί ειναι ίση η και καλύτερη από την διδασκαλία του ιδιωτικού τομέα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν ειναι, θα τα καταφέρει άραγε? ...δύσκολο.
Ως γονιός 2 παιδιών που ξόδευε πάνω από 1500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί για ξένες γλώσσες θα ήθελα η εκμάθηση αυτή να γίνεται στο σχολείο. Συχνά είχα αντιπαράθεση με τα παιδιά μου για την αδιαφορία που έδειχναν για τα αγγλικά του σχολείου και δεν είχα και επιχειρήματα να τα μεταπεισω. Μου έλεγαν " Δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε τα ίδια πράγματα δυο φορές, και αλώστε γιατί να διαβάσουμε για το σχολείο αφού στο φροντιστήριο μας τα λένε καλύτερα".
Εδω να πούμε ότι δεν φτάνει μόνο το υπουργείο θα πρέπει και οι αγγλικοί φιλόλογοι να αποδείξουν ότι μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο. Μιλάω για τα αγγλικά γιατί οι άλλες γλώσσες δεν έχουν καμιά σοβαρότητα διδασκαλίας , να δούμε αν θα δημιουργηθεί τμήμα να δούμε αν θα έχουμε καθηγητή ,ίσως του χρόνου δεν θα έχουμε τμήμα και τα γνωστά.
Πάντως για την πιστοποίηση χρήσης υπολογιστών (ECDL) υπάρχει ανοιχτό πεδίο να εργαστούν τα σχολειά γιατί ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει εισχωρήσει ακόμα αρκετά στο τομέα αυτό.
Καλώς λοιπόν πρατει το υπουργείο με την εν λόγο πρωτοβουλία και πρέπει να επιμείνει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποιων ετών. Αν αποτύχει τότε θα πρέπει να έχει την ειλικρίνεια και την γενναιότητα να πράξει ανάλογα , σταματώντας την αναποτελεσματικη διδασκαλία των γλωσσών στο σχολείο και πριμοδοτωντας τα παιδιά στα έξοδα του φροντιστηριου.
Κάτι βεβαία που ποτέ δεν θα κάνει γιατί ούτε ειλικρινείς ειναι ούτε γενναίοι και δεν συνάδει με την 'δημόσια παιδεία' που διακηρύττουν.
Δεν θέλουμε σώνει και καλά δημόσια παιδεία κύριοι , θέλουμε καλή και αποτελεσματική δωρεάν παιδεία ας ειναι δημόσια ας ειναι ιδωτική.

Nikos
|

Πόσο μικρός είναι ο αριθμός;
Γιατί να μην γίνει η πιστοποίηση σε αυτό το μικρό αριθμό μαθητών με ένα εξεταστικό ανά Περιφερειακή Ενότητα ώστε να διαπιστώσουν τι αξία της πιστοποίησης από το κράτος οι γονείς.

Πέτρος
|

Ας ενημερώσει κάποιος το Υπουργείο Παιδείας ότι τα παιδιά μας δεν περιμένουν να αποκτήσουν Β1 ή Β2 στην Γ' Γυμνασίου. Στην ηλικία αυτή όλα πηγαίνουν για C1 ή C2.
Αλλά, εκεί, στον κόσμο τους...

K. G.
|

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με την @Αγγελική και ιδιαίτερα με αυτό που το ξαναγράφω.
Συνθήκη ΙΙΙ: Οι αρμόδιοι φορείς να ενημερώσουν τους γονείς για την αξία και το κύρος του ΚΠγ, για το γεγονός ότι είναι εφάμιλλο όλων των άλλων πιστοποιητικών ώστε να το εμπιστευθούν.

Angeliki
|

Προφανώς και για να γίνουν αιτήσεις, δηλ. για να εμπιστευτεί ο 'γονιός' και κατ' επέκταση το παιδί του- μαθητής τη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στο να πιστοποιήσει τη γνώση του στην αγγλική γλώσσα χρειάζονται κάποιες ουσιώδεις συνθήκες:

Συνθήκη Ι: Το Υπουργείο πρέπει να σκεφτεί ώριμα ώστε να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος (εντός ή εκτός σχολ. ωραρίου) προκειμένου αφενός να αναπτύσσουν το απαιτούμενο επίπεδο οι μαθητές (δηλ. B2) και επιπλέον να προλαβαίνουν να προετοιμάζουν επαρκώς οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές να εξεταστούν στη δομή του συγκεκριμένου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.

Συνθήκη ΙΙ: Την επόμενη φορά που το Υπουργείο θα αποστείλει το έγγραφο για τη δήλωση προτίμησης να μην θέσει το δίλημμα στο γονιό τι προτιμάτε να πιστοποιηθεί το παιδί σας στα αγγλικά ή στις ΤΠΕ. Το ή δημιουργεί μόνο διαμάχη και αναπόφευκτα ο γονιός καταλήγει στο συμπέρασμα εεε αφού πληρώνω φροντιστήρια για τα αγγλικά ας πάρει ένα Lower από εκεί....

Συνθήκη ΙΙΙ: Οι αρμόδιοι φορείς να ενημερώσουν τους γονείς για την αξία και το κύρος του ΚΠγ, για το γεγονός ότι είναι εφάμιλλο όλων των άλλων πιστοποιητικών ώστε να το εμπιστευθούν.

Μόνο όταν γίνουν αυτά θα αρχίσει ο γονιός και ο μαθητής να νιώθει ασφάλεια σε ένα σχολείο που έχει το εκπαιδευτικό δυναμικό να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα και να σταματήσει να 'αιμορραγεί' οικονομικά επί σειρά ετών για την απόκτηση ορισμένων πιστοποιητικών που συχνά δεν πληρούν τα standards του επιπέδου Β2 αλλά ως πιο... εύκολα... τα δίνουν με το κιλό μόνο και μόνο για να πούμε ότι έχει και το δικό μου παιδί Lower.

D.L
|

Η απόκτηση πιστοποίησης Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας (ΚΠγ) στα Αγγλικά επιπέδου Β1/Β2 και η απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού πληροφορικής (ΚΠπ) θα έπρεπε να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο. Δεν εννοώ μέσα από φροντιστήρια, ιδιαίτερα και γενικά ιδιωτικά εξωσχολικά κέντρα αλλά μέσα από το Δημόσιο σχολείο. Όποια ενέργεια γίνεται γι αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πιστοποιήσεις
|

Η πολιτεία έχει την ευθύνη και αρμοδιότητα να αποδώσει την πιστοποίηση (και κυρίως τις γνώσεις) σε ξένες γλώσσες και ΤΠΕ ΕΝΤΟΣ του εκπαιδευτικού συστήματος.
Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν γιατί τότε πρέπει να αναγνωρίσουν έμπρακτα την αξία των μαθημάτων αυτών και δη της Πληροφορικής που είναι 1 ώρα σε όλη την εκπαίδευση. Δεν αρκεί να κυκλοφορείς με το imac πρέπει και να ξέρεις...

1 στους 2 Έλληνες ψηφιακά αναλφάβητος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερώτηση!
|

Γιατί δεν αναφέρουν και το πλήθος των μαθητών?
Πόσοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι και πόσοι τελικά θέλανε από το Υπουργείο?

Ενα γενικό και αόριστο "μικρού αριθμού ενδιαφερομένων μαθητών" δεν λέει κάτι!

Να βγούνε και τα νούμερα για να ξέρουμε....

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, Πιστοποίηση Αγγλικών
|

Ως γονιός 3 παιδιών που πληρώνει 2000 ευρώ το χρόνο για ξένες γλώσσες αναρωτιέμαι αν πέρα από την δύναμη της εξουσίας, όσοι περνάνε τις πόρτες στο Μαρούσι και λαμβάνουν αποφάσεις ενδιαφέρονται έστω και λίγο για την Εκπαίδευση και τη νέα γενιά;
Αν υποθέσουμε πως ναι, τότε μάλλον ΔΕΝ μπορούν να σχεδιάσουν σωστά.
Παρότι ο Υπουργός θεωρεί ότι μπορεί(ούν).

Μικρός ο αριθμός ενδιαφερομένων μαθητών!
|

Λεφτά υπάρχουν, γιατί να προβληματιστούν οι γονείς! Και για να έχει κάποια αξία ο διορισμός καθηγητών αγγλικής φιλολογίας, μήπως ήρθε η ώρα η πιστοποίηση να γίνετε μόνο απ το κράτος;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ