Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

τ. Σχολικός Σύμβουλος: Η παιδεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μιας υπουργικής θητείας-Χρειάζονται χρόνος και ευρύτερες συναινέσεις

“Η Ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη και συνεπώς το μέλλον της εκπαίδευσης είναι θολό”
Δημοσίευση: 19/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πάντα είχα την άποψη ότι η παιδεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μιας υπουργικής θητείας. Χρειάζονται χρόνος και ευρύτερες συναινέσεις για τα οποία δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη και συνεπώς το μέλλον της εκπαίδευσης είναι θολό. Οι αιτίες κατά τη γνώμη μου είναι πολλές και έχουν σχέση με τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας και την όξυνση του κοινωνικού αυτοματισμού λόγω της κρίσης.

Τα παραπάνω τονίζει ο τέως Σχολικός Σύμβουλος  Γιώργος Χατζηδάκης (Χημικός), στην αποχαιρετιστήρια επιστολή και σημειώνει τα εξής:

Θα συνεχίσω   από τη σχολική τάξη

Θα συνεχίσω προσωρινά μέσα από τη σχολική τάξη, να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα, ενώνοντας τις δυνάμεις μου με εκείνες των εκπαιδευτικών που καθημερινά προσπαθούν γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν και ικανοποιούνται με τη πρόοδο των μαθητών τους.

Οι συνέπειες της κρίσης

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο βαθμός δυσκολίας στη λειτουργία των σχολείων, αφού πλέον είναι εμφανείς οι συνέπειες της κρίσης.

Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα-γεφύρι της Άρτας

Επίσης έχουμε συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, καθυστέρηση στη κάλυψη των κενών κυρίως στην επαρχία, την οδύσσεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε εξέλιξη και τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα-γεφύρι της Άρτας.

Προσπάθησα   να βοηθήσω τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς

Τα 4,5 χρόνια της θητείας μου προσπάθησα εντός των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μου να βοηθήσω τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς ευθύνης μου, έχοντας αποτυπώσει την κατάσταση στις ετήσιες εκθέσεις μου και με επιστολές προς το ΥΠΠΕΘ.

Οι καλές  και οι δύσκολες στιγμές δεν ξεχνιούνται

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ειδικότητας και τους διευθυντές στα σχολεία παιδαγωγικής και επιστημονικής μου ευθύνης για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι καλές αλλά και οι δύσκολες στιγμές δεν ξεχνιούνται οπότε η υπόσχεση είναι ότι η προσπάθεια και η συνεργασία συνεχίζονται από οποιαδήποτε νέα θέση.

Σχόλια (4)

 
new one
21 Οκτ 2018 16:08

Γιατί πρέπει να κλαφτεί δημόσια.Γιατί είσαι καλύτερος από τους νέους Συντονιστές. Τα ακαδημαικά προσόντα αυτών τουλάχιστον που είναι στα 40 μόρια είναι σαφώς καλύτερα από τα δικά σου όπως και αυτών από τα 38-40 μόρια. Γιατί πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος. Γιατί είσαι καλύτερος από εμένα που περίμενα 8 ολόκληρα χρόνια να λήξει η θητεία σου, σχεδόν γέρασα...
Η εκπαίδευση μπορεί και χωρίς ΣΣ και χωρίς ΣΕΕ. Πρέπει να υπάρχουν όμως, διότι αναπληρώνουν το κενό (καθοδηγητικό, ερμηνευτικό, νομικό, διαισθητικό, ηθικό, αξιολογικό κα) της κάθε εξουσίας και σίγουρα του Υπουργείου Παιδείας που κατήντησε την παιδεία μια καθαραρά πολιτική πράξη.

 
Μιλτιάδης
21 Οκτ 2018 18:51

@ new one
Συνάδελφε, δεν υπάρχει λόγος για τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε έναν άλλο συνάδελφο. Ίσως κακώς κοινοποιείται η επιστολή του στο esos, καθώς απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία ευθύνης του. Θεωρώ όμως ότι στα στελέχη της εκπαίδευσης με μετακλητή θητεία, αξίζει στη λήξη της τουλάχιστον ένα 'ευχαριστώ' και όχι ψόγος.
Παρεμπιπτόντως, όπως θα ξέρεις καλά, η θητεία των τελευταίων Σχολικών Συμβούλων δεν παρατάθηκε από τους ίδιους ούτε από μόνη της. Η κυβέρνηση αυτή την παρέτεινε - το "γιατί" είναι μεγάλη ιστορία... Συνεπώς, το να τους το προσάπτουμε είναι απλά άδικο.
Μακάρι οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να πετύχουν στο έργο τους! Το χρειάζεται η Εκπαίδευση και η χώρα! Προσόντα έχουν, ας έχουν και ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ