Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η θέση της ΟΣΕΠ ΤΕΙ επί του Σ/Ν για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 22/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις της επί του Σχεδίου Νόμου     «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», διατύπωσε , ομόφωνα, το διευρυμένο ΚΔΣ της ΟΣΕΠ,   στη συνεδρίαση τις 19ης Οκτωβρίου, ως εξής:

1.  Θα πρέπει να επιλυθούν θέματα που θα προκύψουν για φοιτητές  τμημάτων που καταργούνται ή που θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα. Δεν θα πρέπει να διαγραφούν τα υπάρχοντα και ψηφισμένα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων που καταργούνται, αλλά θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ισοτίμηση με τα λειτουργούντα τμήματα ή με τα νέα τμήματα του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

2.  Θεωρούμε ότι η δημιουργία Γενικού Τμήματος δεν είναι προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος απρόβλεπτων προβλημάτων. Η δημιουργία του Γενικού Τμήματος, δεν συμπεριλήφθηκε τελικά ούτε στο  νόμο 4559/2018 παρά το γεγονός ότι υπήρχε στο αρχικό σχέδιο του νόμου.  Ζητάμε λοιπόν να ισχύσει το ίδιο νομικό καθεστώς με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.       

3.  Όλα τα μέλη ΔΕΠ θα πρέπει να ενταχθούν στα τμήματα είτε είναι σε μόνιμη ή σε προσωποπαγή θέση, με ελεύθερη επιλογή θέσεων, σύμφωνα με το γνωστικό αντικείμενο, στα τμήματα του Νέου Πανεπιστημίου. Όλα τα μέλη ΔΕΠ του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πρέπει να αμείβονται με το πανεπιστημιακό μισθολόγιο από την έναρξη ισχύος του νόμου.

4.  Να δημιουργηθούν δύο Συμβούλια  Ένταξης των δύο πρώην ΤΕΙ. Πρόεδρος  του Συμβουλίου Ένταξης θα πρέπει να είναι ο εν ενεργεία Πρύτανης του κάθε ΤΕΙ, που θα συμμετέχει στο Πρυτανικό Συμβούλιο και στη Σύγκλητο του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στο  νόμο 4559/2018 για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ιδιαίτερα η ύπαρξη δύο Συμβουλίων Ένταξης, θα βοηθήσει σημαντικά στην ελαχιστοποιήσει των λειτουργικών δυσκολιών λόγω της μεγάλης χωροταξικής διασποράς των τμημάτων του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

5.  Η προσωρινή Γ.Σ  και ο προσωρινός Πρόεδρος των νέων τμημάτων να συγκροτείται από μέλη ΔΕΠ ίδιου γνωστικού αντικειμένου και ελλείψει αυτών να συμπληρώνεται από μέλη ΔΕΠ συναφούς γνωστικού αντικειμένου του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή άλλου ΑΕΙ.

6.  Βασική βέβαια προϋπόθεση, για την ίδρυση και την εύρυθμη λειτουργία του Νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι η επαρκής χρηματοδότησή του, δηλαδή:
             α) χρηματοδότηση για την προκήρυξη  νέων θέσεων ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και διοικητικού
                 προσωπικού
             β) χρηματοδότηση των υποδομών και των εξοπλισμών των νέων τμημάτων

7. Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και του διοικητικού προσωπικού χωρίς μετακινήσεις, να γίνει στα πρότυπα του νόμου 4559/2018 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

8.  Ο «Ενιαίος Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας» αποτελεί πάγια και διαχρονική θέση της ΟΣΕΠ ΤΕΙ. Τα νέα ΑΕΙ που δημιουργούνται από συγχωνεύσεις, συνέργειες, απορροφήσεις ή και καταργήσεις, πρέπει να ανταποκρίνονται στο αίτημα μας για  Δωρεάν, Δημόσια και Ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα παρέχει στους αποφοίτους AEI πτυχία, που θα οδηγούν σε υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας από την αγορά εργασίας, πάντα προς όφελος της κοινωνίας.

 

Ετικέτες: 
ΟΣΕΠ-ΤΕΙ

Σχόλια (5)

 
Απόφοιτος
23 Οκτ 2018 20:58

Νομίζω ότι η πρώτη παράγραφος αφορά άμεσα κι εμάς εφόσον γίνεται λόγος για ισοτίμηση των παλαιών με τα νέα, έτσι το βλέπω εγώ, δεν ξέρω πως το βλέπουν οι άλλοι απόφοιτοι που σχολίασαν εδώ.

 
kaldis
23 Οκτ 2018 08:13

Ώστε αν γίνει το γενικό τμήμα "ελλοχεύει ο κίνδυνος απρόβλεπτων προβλημάτων". Σαν τι δηλαδή;

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
22 Οκτ 2018 21:58

Ωστέ έτσι κύριοι της ΟΣΕΠ ΤΕΙ; Τίποτα για τους αποφοίτους των ΤΕΙ.

 
Μιχάλης Β.
22 Οκτ 2018 15:54

Οι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι.;

 
Απόφοιτος
22 Οκτ 2018 15:48

Δε μου λες Κοκκόση, η αποψη σας για τους ήδη αποφοίτους ποια είναι...;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.