ΠΟΣΥΠ:Να αλλάξει η τροπολογία για το ΚΥΣΔΙΠ

22/10/2018

Ενημερώθηκε: 22/10/2018, 15:36

Άκουσε το άρθρο

Κε Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ στις 08 Οκτωβρίου  2018 κατήγγειλε ότι  χωρίς κανένα διάλογο  τόσο με τους αιρετούς εκπροσώπους μας, όσο  και με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων προχωρήσατε σε δομικές αλλαγές του Κεντρικού Υπηρεσιακού μας Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ) με τροπολογία που καταθέσατε στα κρυφά σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι με το άρθρο 47 του Ν.4569/2018 συγχωνεύσατε Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατηγοριοποιήσατε Υπηρεσίες, ξεχάσατε εργαζόμενους, διχοτομήσατε εκλογικά σώματα και εκλογικές διαδικασίες, πολλαπλασιάσατε αιρετούς εκπροσώπους με το άλλοθι του ενιαίου Οργανισμού, αλλά με ουσιαστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συνδικαλιστικών επιδιώξεων της πλειοψηφίας του Συλλόγου εργαζομένων στην Κεντρική Υπηρεσία.

Μετά τη δημοσίευση του Νόμου σας, Σύλλογοι Εργαζομένων όπως των Γ.Α.Κ. και του ΔΟΑΤΑΠ, αλλά και κατηγορίες εργαζομένων, όπως αυτοί των ΔΙΕΚ, επικοινώνησαν με την ΠΟΣΥΠ στην οποία είναι μέλη και διαμαρτυρήθηκαν έντονα διότι τους συμπεριλάβατε μαζί με τους εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους στο ΚΥΣΔΙΠ.
Αλήθεια, σύμφωνα με τη δική σας αντίληψη όπως αυτή εκδηλώθηκε με το νομοθέτημα σας, τι θα γνωρίζουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΚΥΣΔΙΠ, οι οποίοι θα προέρχονται από τη Κεντρική Υπηρεσία για τα  ζητήματα των εργαζομένων στα ΓΑΚ ή στον ΔΟΑΤΑΠ;

Επίσης ξεχάσατε πάλι τους εργαζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση στο αναρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών της  Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και δεν τους εντάξατε στο ΚΥΣΔΙΠ.

Σας καλούμε λοιπόν άμεσα και στη βάση των δικών σας αντιλήψεων για κατάτμηση του εκλογικού σώματος των εργαζομένων στο ΥΠΠΕΘ και της αυτοτελούς εκπροσώπησης τους και των δικών σας επιλογών για την διαδικασία ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων μας στο ΚΥΣΔΙΠ, με τις οποίες η ΠΟΣΥΠ διαφωνεί  κάθετα,  να τροποποιήσετε το νομοθέτημα σας, ώστε:

α) οι εργαζόμενοι των ΓΑΚ να εκλέγουν τους δικούς τους αιρετούς εκπροσώπους όπως γίνεται και με τις Βιβλιοθήκες (Εθνική, Δημόσιες),

β)  οι εργαζόμενοι του ΔΟΑΤΑΠ να εκλέγουν τους δικούς τους αιρετούς εκπροσώπους όπως γίνεται και στους άλλους φορείς,

γ)    οι εργαζόμενοι των ΔΙΕΚ ως υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών της Δια Βίου Μάθησης να  εκλέγουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους μαζί με τους εργαζόμενους των Περιφερειακών Υπηρεσιών,

δ) οι διοικητικοί υπάλληλοι της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης να συμπεριληφθούν στο ΚΥΣΔΙΠ και να εκλέγουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους μαζί με τους Εργαζόμενους των Περιφερεικών Υπηρεσιών.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το Κεντρικό Υπηρεσιακό μας Συμβούλιο ( ΚΥΣΔΙΠ )  σε συνδικαλιστικές διενέξεις και να αναμειγνύεται σε αυτές η Πολιτική Ηγεσία, έστω και ακούσια.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                             ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ