Σύγκλητος ΟΠΑ:Αναστέλλεται σήμερα Τετάρτη η λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι συνθήκες που επικρατούν στο ΟΠΑ προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές

24/10/2018

Ενημερώθηκε: 24/10/2018, 13:41

Άκουσε το άρθρο

Συμβολική αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών για την   Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος,   προκειμένου, όπως τονίζει  να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΟΠΑ

Θέμα: Παρουσία τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι:

Οι συνθήκες που περιγράφει το Ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018, οι οποίες (α) δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο ‘Ίδρυμα, (β) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα, εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες.

Η Σύγκλητος με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.

Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση.

Σχόλια (3)

σχολιάζων
|

νωρίς το κατάλαβαν (20 χρονάκια έχει αυτό το χάλι με το παραεμπόριο και τους παράτυπους εκεί στα πεζοδρόμια και μέσα έξω ; αλλά και αυτοί που ψωνίζουν από κει και συντηρούν την κατάσταση... αλλά για αυτορρύθμιση αφενός ή πάταξη ανομίας αφετέρου ούτε λόγος στη μπανανία, μόνο στα σοβαρά κράτη. ούτε σε χίλια χρόνια δεν θα έρθει η στοιχειώδης σοβαρότητα)

Αλκιμος
|

@Φοιτητής
Η τήρηση των νόμων στους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι δουλειά της Αστυνομίας και όχι του Υπουργού Παιδείας - επίσης αυτοί δεν καλύπτονται από το άσυλο, άρα η Αστυνομία δεν χρειάζεται άδεια για να παρέμβει. Εκείνο που διαχρονικά συμβαίνει (και όχι μόνο τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως νομίζουν κάποιοι) είναι ότι Αστυνομία και Εισαγγελείς αποφεύγουν συστηματικά να επεμβαίνουν σε χώρους δίπλα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή εμφανίζονται (συνειδητά) κατόπιν εορτής.

Φοιτητής
|

Ο υπουργός παιδείας θα έπρεπε να ντρέπεται για το αίσχος στους χώρους των Πανεπιστημίων και αν δεν μπορεί να δώσει λύση, καλύτερα να παραιτηθεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ