Κρήτη: Ποια σχολεία έχουν υπό την καθοδήγηση οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

24/10/2018

Ενημερώθηκε: 07/01/2019, 13:28

Άκουσε το άρθρο

Υπογράφηκε από το Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γ. Τερζάκη η ανάθεση επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης σχολικών μονάδων, Ε.Κ. και Κ.Ε.Α., σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της  Κρήτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (5)

Ελπίδα
|

μα οι ΣΕΕ αειφορίας έχουν πάρει σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης. τίθεται τέτοιο θέμα; γιατί; Τώρα ότι θα έπρεπε να είναι σχετικοί με το αντικείμενο σαφ'ως. Όπως ο ειδικής αγωγής απαιτείται να έχει θητεία σε ΣΜΕΑΕ το ίδιο θα έπρεπε να ζητηθεί προϋπηρεσία ή σπουδές στην περιβαλλοντική.

ΑΝΤΩΝΗΣ
|

Δεν βλέπω πού υπάρχει πρόβλημα. Όπως λες αν είναι ΠΕ/60/70 ο ΣΕΕ Αειφορείας παίρνει παιδαγωγική ευθύνη αποκλειστικά Ν/γ ή δημοτικό. Αν είναι ΠΕ/2/4.... παίρνει παιδαγωγική ευθύνη από β/θμια και επιστημονική ευθύνη και τις δυο βαθμιδες μέσω των ΚΕΑ. Από την άλλη υπάρχει κάποιος ΣΕΕ χωρίς σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης; γιατί δεν το αναφέρει ο νομοθέτης; από όσο γνωρίζω οι ΣΕΕ Αειφορείας επιδιώκουν να πάρουν παιδαγωγική ευθύνη για να μπορούν ισότιμα να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους, όπως και οι γυμναστές, οι αγγλικών, οι ΕΑ κλπ.

Μάκης - εκπαιδευτικός
|

Αγαπητέ, Αντώνη. Σίγουρα οι ΣΕΕ Αειφορίας έχουν ειδικότητα. Αν διαβάσεις τον Νόμο λέει ξεκάθαρα ότι η παιδαγωγική ευθύνη νηπιαγωγείων και δημοτικών ανατίθεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ΣΕΕ ΠΕ60 και ΣΕΕ ΠΕ70. Δεν είναι θέμα ερμηνείας ή οτιδήποτε άλλο, είναι απλά ελληνικά ... θα υπάρξει πρόβλημα.

ΑΝΤΩΝΗΣ
|

@ στον Μάκη -εκπαιδευτικό
ο συντονιστής για την αειφορία αγαπητέ έχει κάποια ειδικότητα ΠΕ/60, ΠΕ/70, ΠΕ/4, ΠΕ/2 κλπ και λόγω της ειδικότητάς του ανήκει σε μία από τις 2 βαθμίδες Α/θ -Β/θ. Ως εκ τούτου δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση να του ανατεθεί η παιδαγωγική ευθύνη σχολείων της βαθμίδας στην οποία ανήκει και έχοντας την εποπτεία των ΚΕΑ να ασκεί την επιστημονική ευθύνη σε όλες τις ΣΜ και των δύο βαθμίδων. Ο ΣΕΕ δεν είναι μια ουδέτερη ειδικότητα που δεν έχει το παιδαγωγικό υπόβαθρο της βαθμίδας και του κλάδου στον οποίο ανήκει. Για το λόγο αυτό κατά τη γνώμη μου δε ζητήθηκαν και "ειδικά" προσόντα στους ΣΕΕ Αειφορίας, γεγονός βεβαίως που έδωσε τη δυνατότητα να δηλώσουν υποψηφιότητα και να επιλεγούν και άτομα με βάση τα μόρια που δεν γνωρίζουν ούτε καν τι σημαίνει η έννοια "αειφορία"

Μάκης - εκπαιδευτικός
|

Στην παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν4547/18 αναφέρεται :Για τη στελέχωση των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. συνιστώνται στο
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πεντακόσιες
σαράντα (540) θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού
Έργου, οι οποίες πληρούνται από εκπαιδευτικούς που
επιλέγονται για τριετή θητεία, σύμφωνα με τα άρθρα 21
έως και 36 και κατανέμονται σε κλάδους ως εξής:
α) Νηπιαγωγών (ΠΕ60): πενήντα επτά (57) θέσεις.
β) Δασκάλων (ΠΕ70): εκατόν πενήντα έξι (156) θέσεις
κε) Εκπαίδευσης για την Αειφορία: είκοσι μία (21) θέσεις
Παρ 5. Η παιδαγωγική
ευθύνη νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων
ανατίθεται αποκλειστικά σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού
Έργου των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70
Η θέση του ΣΕΕ για την Αειφορία αποτελεί ξεχωριστό κλάδο σύμφωνα με τον νόμο. Δεν σημαίνει ότι κάποιος που είναι νηπιαγωγός ή δάσκαλος βαφτίζεται αυτόματα ΣΕΕ Νηπιαγωγών και ΣΕΕ Δασκάλων. Είναι παράνομο να δίνεται η παιδαγωγική ευθύνη νηπιαγωγείων και δημοτικών σε ΣΕΕ για την Αειφορία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ