Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ- Α. Διαμαντοπούλου με “φόντο” Κ. Μητσοτάκη

“Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης, οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί”
Δημοσίευση: 24/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη για την ανώτατη εκπαίδευση προκάλεσε σήμερα “σύγκρουση” ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πρώην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι   παρουσίασε ξανά τις «πρωτότυπες» θέσεις του περί επαναφοράς της βάσης εισαγωγής, και επιστροφής στο νόμο Διαμαντοπούλου και ότι    επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη», αυτή τη φορά στα Πανεπιστήμια.  

Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης, τονίζει το κυβερνών κόμμα,  οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η Αννα Διαμαντοπούλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για  απόλυτη έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου από πλευράς Κυβέρνησης τονίζοντας ότι “οι διαλυτικές και αντικρουόμενες πολιτικές τριών υπουργών, η έλλειψη επιχειρημάτων καθώς και η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών, οδηγούν σε τσιτάτα τύπου «φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου», που θυμίζουν φτηνό συνδικαλισμό στις χειρότερες εποχές του”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αφήνοντας για λίγο το καταστροφολογικό σενάριο για την πορεία της οικονομίας, χτες ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη», αυτή τη φορά στα Πανεπιστήμια. Φαίνεται ότι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στους χώρους των Πανεπιστημίων, είναι ζητήματα Δημόσιας Τάξης και λύνονται μόνο δια της καταστολής. Σκοπίμως ψεύδεται, βέβαια, αναφορικά με τον ισχύοντα νόμο για το άσυλο, αφού γνωρίζει ότι η αστυνομία μπορεί και οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα, όταν διαπράττονται κακουργήματα στα πανεπιστήμια.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ξανά τις «πρωτότυπες» θέσεις του περί επαναφοράς της βάσης εισαγωγής, και επιστροφής στο νόμο Διαμαντοπούλου. Το όραμα του προέδρου της ΝΔ, βέβαια, περιλαμβάνει και την αύξηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, την υποβάθμιση της τεχνολογικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και, πάνω από όλα, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Προτάσεις που μειώνουν δραματικά την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, διαλύουν κάθε είδους κανόνων στα ΑΕΙ, οδηγούν σε μια εκπαίδευση ταξική, για λίγους και εκλεκτούς, ενώ υποτάσσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες και τα κελεύσματα της αγοράς.

Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης, οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η μεγάλη μεταρρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί, με στόχο μια τριτοβάθμια Εκπαίδευση ποιοτική, δημόσια, προσιτή σε όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αναφορά στο νόμο «Διαμαντοπούλου», αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η απόλυτη έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου, οι διαλυτικές και αντικρουόμενες πολιτικές τριών υπουργών, η έλλειψη επιχειρημάτων καθώς και η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών, οδηγούν σε τσιτάτα τύπου «φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου», που θυμίζουν φτηνό συνδικαλισμό στις χειρότερες εποχές του.

Η αναφορά και μόνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο νόμο 4009/2011 για την μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων , τον οποίο ψηφίσαμε όλοι μαζί, επιτυγχάνοντας τη μοναδική ιστορική κοινοβουλευτική συναίνεση επί θεμάτων παιδείας , την μεγαλύτερη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους , ερέθισε τους μόνιμους εκφραστές της επιστροφής σε ένα απώτατο παρελθόν.

Είναι, πλέον, σαφής η διαχωριστική γραμμή και στην παιδεία: από τη μια μεριά ο λαϊκισμός και από την άλλη οι μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα του φτωχότερους.
Ο ιδεοληπτικός λαϊκισμός που προκαλεί καταστροφή χωρίς αναπλήρωση, ενισχύει, τελικά, τους οικονομικά ισχυρότερους και προστατεύει κάθε πελατειακό μικρο-συμφέρον, είναι σαφές ότι απεχθάνεται την εξωστρέφεια, το βλέμμα στο μέλλον, την αξιολόγηση και την επιβράβευση της προσπάθειας, τη δημιουργία, την καινοτομία, την ανακατανομή δυνάμεων και ευκαιριών προς όλους, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις.
 
Όσον αφορά την επαναφορά του θέματος της κρίσης του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων το 2011, υπενθυμίζω την οριστική και ριζική λύση που έδωσα τότε.

Να θυμίσω, λοιπόν, ότι το 2011 διαλύσαμε και κλείσαμε τον ΟΕΔΒ και μέσα σε 4 μήνες αλλάξαμε όλες τις διαδικασίες. Έτσι, δημιουργήθηκε νέος τρόπος παραγωγής των βιβλίων, με πολύ μικρότερο κόστος και έγκαιρη παράδοσή τους, για πρώτη φορά, στις πόρτες των σχολείων.
Από το 2012 και μετά, τα βιβλία παράγονται και παραδίδονται κανονικά από τον υψηλής τεχνολογίας Δημόσιο Οργανισμό «ΔΙΟΦΑΝΤΟ», για να μπορεί ο κάθε Υπουργός Παιδείας, ακόμη και οι απολύτως ανίκανοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να θριαμβολογεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάθε Σεπτέμβρη, για την ετοιμότητα παράδοσης των βιβλίων. Έστω κι αν δεν έχουν ιδέα για το πώς οργανώθηκε και πώς λειτουργεί το σύστημα.

Σχόλια (5)

 
Μελλοντολόγος
27 Οκτ 2018 02:19

Η Διαμαντοπούλου θα είναι η Υπουργός Παιδείας του Μητσοτάκη.Φαίνεται και από αυτή την απάντηση της και από τους επαίνους και τους ύμνους που της απέδωσε ο Μητσοτάκης στην προχθεσινή του συνάντηση με τους Πανεπιστημιακούς που ήταν παρούσα και την δημοσιεύει και το εσος.Ξανά λοιπόν Υπουργός Παιδείας η Διαμαντοπούλου και με Νέα Δημοκρατία.Ανείπωτη επίσης χαρά και για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που επιλέχτηκαν το 2010 και τους Σχολικούς Συμβούλους των επιλογών του 2011 επί Υπουργείας της.Όλοι θα επανακάμψουν προς γενική λύπη των νεοδημοκρατών ζηλωτών των θέσεων αυτών που στωικά και με ιωβειο υπομονή θα περιμένουν την ελπίδα με την αποχώρηση του ΤΑΙΠΕΔ από την Ελλάδα , δηλαδή το 2.115.Έτσι είναι αυτά.Ας πρόσεχαν.

 
Σ.Κ.
26 Οκτ 2018 22:30

Τραγικό να συγκρίνεται η κ. Διαμαντοπούλου με την τσαπατσουλιά που υπάρχει στη σημερινή κυβέρνηση αλλά και στην έλλειψη σχεδίου που φανερά υπάρχει στο υπουργείο παιδείας!!

 
εκπαιδευτικός
26 Οκτ 2018 15:22

Η ΝΔ συνέχεια βγάζει σποτ με το πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έγιναν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.Την Τετάρτη το γραφείο Τύπου τους ,επιτίθονταν στην κυβέρνηση για την εκλογή "...του στενού συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου κου..'στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.Τώρα με την προσχώρηση της Διαμαντοπούλου στην ΝΔ αναμένω αντίστοιχο σχετικό σποτ από τον ΣΥΡΙΖΑ,όπου θα περιλαμβάνει την ίδια και τον στενό της συνεργάτη που έγινε Πρόεδρος του Ιστιντούτου 'Κωνσταντίνος Καραμανλής",την κυβερνητική εκπρόσωπο και επίσης φίλη του Τζοχατζόπουλου και πλειάδα άλλων που θα προσχωρήσουν λόγω της πιθανής νίκης της στις εκλογές.Τα κόμματα κατάντησαν ποδοσφαιρικές ομάδες με μεταγραφές πολιτικών από το ένα κόμμα στο άλλο.Άλλο ψηφίζεις και άλλο σου βγαίνει.Το ΠΑΣΟΚ βέβαια σπάει κάθε ρεκόρ μεταγραφών στα δυο άλλα κόμματα.Για το ΑΦΜ του όμως που άλλαξε και δεν θα πληρώσει τα 150 εκ.που χρωστάει στο δημόσιο και θα τα πληρώσουν τα μόνιμα υποζύγια άχνα από κανέναν.Αυτό φυσικά αποκαλείται δημοκρατία.

 
Ράπτης Ηλίας, πρώην σχολικός σύμβουλος Π.Ε.
25 Οκτ 2018 18:57

Όχι άλλα δάκρυα κ. Διαμαντοπούλου για τη " μεσαία τάξη και ιδιαίτερα τους φτωχότερους", φτάνει, έχουμε πειστεί για τις "αγαθές" προθέσεις σας... Εκείνο όμως που εγώ, κ. Διαμαντοπούλου, δεν μπορώ να καταλάβω είναι προς τι αυτός ο
''σκυλοκαυγάς'' με τους συριζαίους , αφού παρά την ατζαμοσύνη τους έχουν υιοθετήσει πολλά στοιχεία από τίς νεοφιλελευθερης κοπής απόψεις Σας για το τι δέον γενέσθαι στο εκπαιδευτικό σύστημα της πατρίδας μας. Οι όποιες διαφοροποιήσεις για το " π ώ ς " της εφαρμογής είναι άνευ σημασίας κατ' εμέ. Σε ό,τι αφορά τώρα τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τις πρόσφατες κρίσεις για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ), πάλι δεν πρέπει να διαμαρτύρεστε για τον εξής απλούστατο λόγο : Οι διαδικασίες και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν επί της δικής Σας υπουργίας κάθε άλλο παρά αξιοκρατικές ήσαν. Οι δε συριζαίοι στα χνάρια σας βάδισαν και τις δικές σας ... αξιοκρατικές διαδικασίας μιμήθηκαν. Προς τι λοίπόν τα δάκρυα που μάλλον με αυτά του κροκοδείλου μοιάζουν παρά με αυτά κάποιου που έχει τις αγαθότερες των προθέσεων;

 
Απόφοιτος
24 Οκτ 2018 19:01

Ναι.Ήρθε η εποχή της πλήρους καρατόμησης των αποφοίτων των ΑΤΕΙ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.