“Σοκ” στην ΟΛΜΕ από το πρωτοφανές γύρισμα της “πλάτης” των Καθηγητών

Οι μισές ΕΛΜΕ δεν κατάφεραν να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις

24/10/2018

Άκουσε το άρθρο

Ακόμη δεν έχουν συνέλθει τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ από το “σοκ” που έπαθαν στην Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατ αρχήν το πρώτο “σοκ” το έπαθαν όταν καταμετρώντας τις παρουσίες των προέδρων διαπίστωσαν ότι από τις 83 ΕΛΜΕ οι μισές δεν κατάφεραν να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις , προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν εάν θα κάνουν δεκτη την εισήγηση της Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις.

Ετσι οι   33  από τους 83 προέδρους πήγαν στη Γενική Συνέλευση με αποφάσεις των ΔΣ και όχι των Γενικών Συνελεύσεων.

Το δεύτερο “σοκ” ήρθε όταν από τους 83 προέδρους ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της ΟΛΜΕ για μια 24ωρη απεργία μόνο οι 21, ποσοστό πρωτοφανές.

Ειδικότερα το πρόγραμμα δράσεις που εισηγήθηκε  η ΟΛΜΕ προς τις τοπικές Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ήταν  το εξής:

•    24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ (στις 8 έως 13 Νοέμβρη). Στήριξη της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας (πιθανή ημερομηνία 14 Νοέμβρη)  

•    Εξουσιοδότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ από τη ΓΣ των προέδρων για κλαδική 24ωρη απεργία στις αρχές Δεκέμβρη

•    Περαιτέρω συντονισμός δράσης με τα συνδικάτα του ευρύτερου δημοσίου τομέα για τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Τα αιτήματα

•    Αύξηση στους βασικούς μισθούς με πρώτο βήμα το ξεπάγωμα του μισθολογίου για τη διετία 2016-17 και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

•    Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%. Σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας και στο 60ό έτος.

•    Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Να γίνουν μόνιμοι εμπροσθοβαρείς διορισμοί εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο του 2019,  τόσο στην Ειδική, όσο και στη Γενική Εκπαίδευση. Να γίνει μία  προκήρυξη για τις 15.000 νέες θέσεις εργασίας, εξειδικευμένη ανά βαθμίδα, κλάδο και ειδικότητα.

•    Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, σύμφωνα με τις θέσεις μας και στήριξη ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ. Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων και των μεταναστών στα σχολεία.

•    Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προηγούμενα επίπεδα και επαναφορά της μείωσης των διδακτικών ωρών για τους υπεύθυνους εργαστηρίων

•    Να μη μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί για τη συμπλήρωση ωραρίου σε περισσότερα από δύο σχολεία.

•    Αναβάθμιση του Λυκείου (ΓΕΛ,ΕΠΑΛ) σύμφωνα με τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου.

•    Στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών για πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

•    Αντιμετώπιση και επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων των αναπληρωτών και των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιφέρειας, όπου οι συνθήκες καθιστούν φοβερά δύσκολη την άσκηση του έργου τους.  

•    Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.

•    Διδασκαλία των μαθημάτων με βάση την επιστημονική / πανεπιστημιακή εκπαίδευσή μας. Κατάργηση της τρίτης ανάθεσης μαθημάτων.

•    Σίτιση των μονίμων εκπαιδευτικών στις Στρατιωτικές Λέσχες, μέτρο που προβλέπεται ήδη μόνο για τους αναπληρωτές.

•    Να λυθεί το ζήτημα της αποζημίωσης των εκπαιδευτικών, που υποχρεώνονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για τη συμπλήρωση ωραρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (13)

Συντρόφια της ΟΛΜΕ
|

Χθες η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε μερικά τραγικά στοιχεία.257.000 εργαζόμενοι αμοίβονται με κάτω από 450 ευρώ το μήνα(εσείς ζείτε με αυτά;}.Τα 3/4 των εργαζομένων αμοίβονται με κάτω από 1.000 ευρώ.1.500.000 και πάνω ζούν με κάτω από 182 ευρώ το μήνα.Να προσθέσω ότι δεν υπάρχει ωράριο.Δουλεύουν όσο θέλει το αφεντικό και πολλές φορές μαύρα.Και έρχεστε εσείς και ζητάτε να μην μετακινείται ο άλλος σε πάνω από δυο σχολεία ,δηλ να δουλεύει 6-7 ώρες την εβδομάδα,σύνταξη στα 30 χρόνια και στα 60 τη στιγμή που ο οικοδόμος με πλήρες 8ωρο βγαίνει στα 64 και όλος ο ιδιωτικός τομέας βγαίνει στα 67 και 70 και οι νέες γενιές δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.Όταν τα διβάζει ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ή ο άνεργος τί γνώμη σχηματίζει για σας;Άντε εμείς σας ξέρουμε είστε σύντοφοι μόνο για τον κρατικοδίαιτο δημόσιο τομέα και τον ιδιωτικό τον έχετε γραμμένο.Γιατί αν ενδιαφερόσασταν έστω και στοιχειωδώς για τους ανέργους,τη νεολαία και τους 500.000 και πάνω που έφυγαν στο εξωτερικό τέτοιες προκλητικές απαιτήσεις δεν θα είχατε.Με τέτοια μας οδηγείτε ταχύτατα στους Δήμους με την κοινή γνώμη να πανηγυρίζει και να δούμε τότε αν υπάρχετε και σαν Ομοσπονδία.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
|

Τον συνδικαλισμό τον τελειώσατε. Πάμε για μάθημα.

ασεπίτης
|

το πιο ωραίο βέβαια είναι ότι δεν θέλουν κάποιες παρατάξεις τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά αρκετοί από τα μέλη τους έχουν διοριστεί εκεί στο μακρινο 2000-2005 με ΑΣΕΠ

ασεπίτης
|

Μαζικούς διορισμούς ΜΟΝΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΟΕΟΕΟΕ ΟΕΟΕΟΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΟΕΟΕΟΕ ΟΕΟΕΟΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΟΕΟΕΟΕ ΟΕΟΕΟΕ

Er Mi
|

Δεν θα επρεπε να απεργήσουμε μετά τις τελευταίες προχειρότατες αλλαγές στο Λύκειο;
Δεν μπορεί να απεργούμε μόνο για θέματα που θίγουν εμάς άμεσα, αλλά θα έπρεπε να απεργούμε, αν θέλουμε να λεγόμαστε εκπαιδευτικοί , κυρίως για θέματα που θίγουν βαθύτατα την παιδεία.

ΟΛΜΕ-Όλα στο τζάμπα
|

Αυτά που ζητάτε τα κοστολογήσατε έστω και μπακαλίστικα;Με δανεικά ζούμε που αν κοπούν η χώρα θα φαλιρίσει.Ο ιδιωτικός τομέας γονάτισε από την ληστρική φορολογία που ούτε και η Κόζα Νόστρα θα έβαζε και δεν πληρώνει.Αφού δε χρωστάμε περίπου 340 δις μέχρι το 2060 πέστε από που θα βρεθούν τα λεφτά.Το τζάμπα κατάστρεψε τη χώρα μαζί με την κομματοκρατία που οδήγησε στην φαυλοκρατία και την κλεπτοκρατία.Εσείς ζήστε στον κόσμο σας χωρίς να σκέφτεστε ότι το τζάμπα το πληρώνουμε οι ίδιοι από την δική μας ληστρική εφορία.Το τζάμπα μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αφού το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα.

Dimis
|

Στη δική μου ΕΛΜΕ(Χανίων), οι γεν. συνελεύσεις ξεκινούν σχεδόν 1 ώρα μετά, με 25-30 άτομα το πολύ(σε σύνολο 1000 και μελών). Ούτε οι υποψήφιοι των εκλογών δεν έρχονται. Και βέβαια στο τέλος βγαίνουν αποφάσεις και περήφανα ψηφίσματα.

Spiros
|

Και στις υπόλοιπες που κάναν Γ.Σ. ρωτήστε και για τους παρόντες. Ούτε το 1/10. Και πολύ είπα.
Στην Α/θμια που ανήκω και στην πόλη μου από 550 μέλη ούτε τα 50 δεν είναι παρόντα σε κάθε Γ.Σ, τακτική ή έκτακτη. Και από αυτούς οι 45 είναι οι συνδικαλιστές. Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που δώσαν στη Γ.Σ. ραντεβού για να φύγουν σε 5 λεπτά για καφέ. (Εντάξει, ενδεικτικά νούμερα, αλλά καθόλου μακριά από την πραγματικότητα).
Και η συζήτηση; Πρώτα ο εκπρόσωπος της α παράταξης, μετά της β και ούτω καθεξής.
Στους εκπαιδευτικούς ο λόγος; Να πουν τα προβλήματά τους, τις σκέψεις τους, τα θέλω τους; Μα έτσι όπως καταλήξαμε δεν ενδιαφέρεται κανένας γιατί δεν ακούγεται, δεν υπολογίζεται.
Επιπλέον, άλλα αιτήματα και προβλήματα οι μόνιμοι, άλλα οι αποσπασμένοι, άλλα οι αναπληρωτές, άλλα οι ωρομίσθιοι, άλλα η κάθε ειδικότητα, άλλα οι συνδικαλιστές, και πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους.Και πάμε με τα ίδια αιτήματα και την ίδια φρασεολογία που ακούμε συνέχεια τα τελευταία 30 χρόνια.
Και μετά αναρωτιόμαστε: Γιατί δεν μας παίρνουν σοβαρά; Γιατί δεν μας υπολογίζουν;
Γιατί άραγε;

Πλατάρος Γιάννης
|

ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ:
«Να μη μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί για τη συμπλήρωση ωραρίου σε περισσότερα από δύο σχολεία.»
Ως αίτημα σωστό.
Δεν λέει το πώς....
Πώς θα γίνει με έναν συνάδελφο που έχει μονόωρο μάθημα και σε Γυμνάσιο συμπληρώνει 3 ώρες; (Μουσικής Εικαστικών κτλ ) Θα πάει σε 5-6 . Μικρά.
Μια λύση είναι να κλείσουν τα μικρά Σχολεία. Θα συμπληρώνουν ωράριο όλοι σε μεγάλη και πολύ μεγάλα Σχολεία.
Άλλη λύση οικονομική και νόμιμη, δεν υπάρχει, πέραν του να αποκτήσει ο συνάδελφος δεύτερο πτυχίο και δεύτερη ειδικότητα σε ειδικότητα πολυαπασχολούμενη. (Η απόλυτη προσωπική λύση)
Και δεν είναι αυτό μόνο. 40 χρόνια δεν υποδεικνύονται τρόποι υλοποίησης. Ακόμα και όταν υπάρχει υλοποιήσιμος και εφικτός τρόπος.
Και πάμε στον υποθετικό διάλογο:
-Πες εσύ ένα τρόπο που να μπορεί να γίνει για όλους!....
-Δεν ξέρω!....Να κόψει τον λαιμό της η υπεύθυνη Πολιτεία και να το υλοποιήσει το δίκαιο αιτημά μου!....
Οπότε;
Μνημόνια μέχρι να γίνει ερυθρός γίγας ο Ήλιος και να καταπιεί την Γη, πριν ακολουθήσει όλη την προδιαγεγραμμένη του διαδρομή στο διάγραμμα των Χέλτζμπρουκ-Ράσσελ....

ΓΣ
|

Η ίδια η ΟΛΜΕ ευθύνεται για τη διάλυση. Τόσα χρόνια τα ίδια μπλα μπλα. ΟΚ, θελετε περισσότερα χρήματα, λιγότερες ώρες, δωρεάν σίτιση, δωρεάν το ένα δωρεάν το άλλο. Εκτός απο το να ζητάτε, βάλτε στο τραπέζι και το να αξιολογείστε. Μετά μπορεί να σας πάρουν στα σοβαρά.

Φίγκιος Λάζαρος (καθηγητής ΠΕ19)
|

Η ΟΛΜΕ και γενικότερα ο συνδικαλισμός στο Δημόσιο έχει απαξιωθεί με ευθύνη των ίδιων των συνδικαλιστών. Θα ήταν βέβαια χρήσιμο να ξέραμε ποιάς κομματικής κατεύθυνσης ήταν οι ΕΛΜΕ που δεν έστειλαν εκπροσώπους στην ΟΛΜΕ. Η αριστερή-επαναστατική κυβέρνησή μας δεν θέλει πολλές διαδηλώσεις και ξεσηκωμούς εναντίον της.

Τίποτε άλλο ????
|

15 αιτήματα και στήριξη σε 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.!!!!
Για τους καθηγητές είναι η ΟΛΜΕ ή για όλους τους αναξιοπαθούντες.
Θα αποκτήσει λόγο και ισχύ η ΟΛΜΕ όταν κατέβει με 1 θεσμικό και 1 οικονομικό αίτημα και με απεργία διαρκείας στις εξετάσεις που πονάει. Λεφτά για χάρισμα δεν έχει κανένας πλέον, ας τα δίνουν οι συνδικαλιστές που παίρνουν τα εύσημα από τις κομματικές τους ηγεσίες. Τέρμα οι απεργίες στην αρχή του έτους.

ΟΛΜΕ
|

Τα αιτήματα σας είναι τα ίδια πάνω από 40 χρόνια.Ξύλινα,αναχρονιστικά,πανάρχαια,εκτός εποχής και της σύγχρονης πραγματικότητας.Αυτό είναι φυσικό γιατί οι περισσότεροι συνδικαλιστές είναι συνδικαλιστές δεκαετίες.Οι ίδιοι και οι ίδιοι και συνεπώς τα ίδια και τα ίδια χωρίς ανανέωση προσώπων.Και επιπλέον ο ίδιος άκρατος κομματισμός από όλους.Άρα η απαξίωση είναι φυσικό αποτέλεσμα των παραπάνω.Και θα έρθουν και χειρότερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ