Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι “τομές” για την παιδεία που θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης σε δυο εβδομάδες

Μείωση εισακτέων- Κάθε τμήμα AEI θα ορίζει δική του βάση εισαγωγής
Δημοσίευση: 27/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 “Tομές” για την παιδεία, με τη μορφή νέου νόμου πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ, θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης σε δύο εβδομάδες, προκειμένου  να τις εφαρμόσει εάν  θα είναι Κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές .

Ο κ. Μητσοτάκης συζητώντας με τους συνεργάτες του γι αυτές τις αλλαγές το ξεκαθάρισε “Είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση μου να μη χαϊδεύω αυτιά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos, πρόκειται για τις εξής “τομές”:

Ασυλο: Την ευθύνη θα έχει μόνο ο Πρύτανης. Πρύτανης ο οποίος αδιαφορεί ή κωλυσιεργεί να προβεί σε νόμιμες ενέργειες για τη πάταξη καταλήψεων ή άλλων γεγονότων  θα έχει συγκεκριμένες συνεπειες. Θα υπάρχει πολιτική βούληση για να μπαίνουν οι αστυνομικές αρχές μέσα στα ΑΕΙ σε περίπτωση  που καλείται από τον Πρύτανη.

Συμβούλια Διοίκησης: Επαναφορά του θεσμού των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ , τροποποιημένο, ως προς τις αδυναμίες που διαπιστώθηκαν  κατά την πρώτη εφαρμογή. Πρόσκληση προς τους Ελληνες  Καθηγητές που διδάσκουν σε ξένα πανεπιστήμια να συμμετάσχουν στα Συμβούλια Διοίκησης.

ΑΔΙΠ: Νέο θεσμικό αναβαθμισμένο ρόλο.

Αξιολόγηση:  Αξιολόγηση  των καθηγητών των ΑΕΙ από την ΑΔΙΠ , με το νέο αναβαθμισμένο ρόλο της. Στην αξιολόγηση των καθηγητών θα συμμετέχουν και οι φοιτητές, με συγκεκριμένα ερωτηματολόγια.

“Πιλότος” Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών των Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Τον Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και θα είναι “πιλότος” για άλλα ΑΕΙ.

Μείωση εισακτέων: Ο αριθμός εισακτέων θα μειωθεί δραστικά . Ο αριθμός εισακτέων θα είναι αυτός που θα μπορούν τα ΑΕΙ να ανταποκριθούν.

Κάθε τμήμα δική του βάση εισαγωγής: Θεσμοθέτηση βάσης εισαγωγής, την οποία θα ορίζει το κάθε τμήμα ΑΕΙ. Για παράδειγμα η Νομική Αθήνας μπορεί να ορίσει   βάση εισαγωγής το 15 καιη Νομική  του ΔΠΘ 13.

Τεχνική εκπαίδευση: Αναβάθμιση της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Φοιτητές: Δεν θα συμμετέχουν στις διοικήσεις των ΑΕΙ.

Ενιαίο Συμβούλιο Φοιτητών: Θεσμοθέτηση ενός νέου οργάνου των φοιτητών, του Ενιαίου Συμβούλιο Φοιτητών το οποίο θα προκύπτει από εκλογικές διαδικασίες, με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί στην Ελλάδα η ίδρυση  Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, με αυστηρά κριτήρια λειτουργίας.

Διορισμοί

Ο κ. Μητσοτάκης σε συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί για τα θέματα παιδείας διεμήνυσε ότι “Το εάν θα γίνουν  μόνιμοι διορισμοί θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία του myschool , δηλαδή την αναλογία μαθητών εκπαιδευτικών”.

Σχόλια (53)

 
Α.Σ.
27 Οκτ 2018 03:24

Προβλέπω ότι θα ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ

 
Giannis
27 Οκτ 2018 03:32

Λογικό είναι να σας ενοχλεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, διότι κάνει κακό στα μελλοντικά Ιδιωτικά Πανεπιστημιάκια σας. Να ξέρετε, όμως, ενα πράγμα: Την στιγμή που θα πάτε να κάνετε το ΠΔΑ Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών την ίδια στιγμή θα πέσει η κυβέρνησή σας.

 
Στράτος
27 Οκτ 2018 09:05

Ένα σχόλιο στην τελευταία "τομή" που αφορά στους διορισμούς.
Πρέπει το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί εγκαίρως ότι δεν γίνεται εκπαιδευτική πολιτική με βάση αριθμητικά μόνο δεδομένα, όπως αποτυπώνονται στο myschool. Δεν είναι μόνο αριθμοί η εκπαίδευση. Είναι άνθρωποι και μάλιστα πολλοί (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) που έχουν διαφορετικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες (δυσπρόσιτες περιοχές, ασθένειες, κ.α.). Εάν κινηθούν μόνο με βάση του αριθμούς θα καταστρέψουν την εκπαίδευση.
Θα αποφύγω προς το παρόν γενικότερο σχόλιο για την αντίληψη που έχει σχηματίσει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης για τους εκπαιδευτικούς. Ούτε θα θυμίσω αναλυτικά τι σχεδίασε και έπραξε κατά τη θητεία του στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι γνωστά αυτά. Αλλά είναι επικίνδυνο εάν προγραμματίζει να συνεχίσει την τότε πολιτική...

 
ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ
27 Οκτ 2018 10:02

Κυριάκο δεν πρόκειται να αλλάξει το Μητσοτακέικο. Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάτε το σαμάρι. Τίποτα για αξιοκρατικές επιλογές και πως θα γίνουν αυτές, κουβέντα.
Η αξιολόγηση από φοιτητές γίνεται και τώρα γι' αυτό έχουμε αυτά τα χάλια. Να χτυπάνε αυτούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όποιος καθηγητής δεν προσκυνάει τον τσακίζουν ή του χτίζουν την πόρτα.

 
ΠαΔΑ
27 Οκτ 2018 10:11

Τέτοια λέτε και θα ξαναβγούν οι άλλοι πανηγυρικά ..

 
Νίκος Κ
27 Οκτ 2018 10:30

Επαναφορά του αποτυχημένου θεσμού των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ.
Κάποιοι έλληνες του εξωτερικού εμφανίζονταν μια φορά το δίμηνο για 1-2 ώρες από την οθόνη, αγνοώντας πλήρως το τι συμβαίνει στο ΑΕΙ και υποτίθεται ότι "ασκούσαν διοίκηση". Συχνά δεν είχαν πατήσει ούτε μία (1) φορά στο ΑΕΙ που "διοικούσαν" αγνοώντας ακόμη και τις πιο βασικές παραμέτρους.

Όμως βοήθησαν σε κάτι: Απέκλεισαν υποψηφίους Πρυτάνεις, Κοσμήτορες ή Προέδρους Τμημάτων από την ακλογική διαδικασία. Καθότι το διδακτικό προσωπικό θεωρήθηκε "ανώριμο για να επιλέξει" χρειάσθηκε η διαδικασία "προεπιλογής υποψηφίων" από τα Συμβούλια.

Πίσω ολοταχώς.

 
Viki
27 Οκτ 2018 11:17

Να μας εξηγησει ο κ.Μητσοτακης πως θα οριζει το καθε πανεπιστημιο την βαση του να καταλαβουμε και μεις οι χαζουληδες.Θα λεει δλδ εγω θεωρω φοβερο το πανεπιστημιο μου και οριζω την βαση στα 18???πως το χει στο μυαλο του??Η βαση καθοριζεται απο την ζητηση ,αν αυριο κανεις δεν θα θελει να γινει γιατρος π.χ.η βαση θα πεσει στο 11!!!!Αλλα αυτο θα το ξερε ο κ.Μητσοτακης αν ειχε αποφοιτησει απ την τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα!!!Την ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!!!Τωρα για την μειωση των εισακτεων,η την βαση του 10 δεν μπορω να σχολιασω αληθεια κουραζομαι.........Ο καθενας ας κανει πια τις επιλογες του σ αυτη την χωρα,αν πιστευουμε οτι η πολιτικη ειναι κληρονομικο χαρισμα ειναι δικο μας προβλημα εγκεφαλικο....

 
Σκέτη απογοήτευση
27 Οκτ 2018 11:28

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν θυμάται κανείς τι ήταν το ΟΠΑ, πριν γίνει ΟΠΑ.

Τι ήταν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πριν γίνει Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τι ήταν τα Παιδαγωγικά Τμήματα πριν γίνουν Παιδαγωγικά Τμήματα.

Τι ήταν τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής πριν γίνουν Τμήματα Φυσικής Αγωγής.

(και άπειρα άλλα παραδείγματα...).

Πως ευαγγελίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης το νέο, το καινούριο και αντιφάσκει τόσο πολύ σε μία πρόταση (αντιγράφω: “Πιλότος” Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών των Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και θα είναι “πιλότος” για άλλα ΑΕΙ.).

1η αντίφαση: Καταστρατηγεί τη συνέχεια του κράτους (την οποία ευαγγελίζεται) χωρίς προφανή λόγο. Ποια η αιτία να μετονομαστεί ένα Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών; Τι εξυπηρετεί ακριβώς; Σε τι θα οφελήσει τους υποψήφιους φοιτητές, αλλά και τους Καθηγητές που θα διοριστούν με τις νέες θέσεις στο ΠΑΔΑ;

2η αντίφαση: Μιλάει για αξιολόγηση, αλλά αναφέρει ότι αυτό έχει ήδη προαποφασιστεί, χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση του όλου εγχειρήματος (!). Με ποια κριτήρια αξιοκρατίας και κοινωνικής λογοδοσίας προτείνεται στο συγκεκριμένο;

3η αντίφαση: Καταστρατηγεί την ισονομία και την ισοπολιτεία. Θα γίνουν και άλλα Πανεπιστήμια από τα υπάρχοντα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών με κάποια αξιολόγηση ή για ακόμη μία φορά θα μεροληπτήσει κατά των ανθρώπων που κάνουν ερευνητικό έργο χωρίς διδακτορικούς φοιτητές, με 16 ώρες μάθημα την εβδομάδα και με απογοητευτικές αναλογίες διδασκόντων/φοιτητών;

4η αντίφαση: Θα εξηγήσει γιατί η Νοσηλευτική, η Κοινωνική Εργασία, η Μαιευτική είναι 'Εφαρμοσμένες Επιστήμες' και όχι 'Επιστήμες;'. Παρακολουθεί κάποιος το παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι ή οι συμβουλάτορες εξυπηρετούν κάποια άλλα συμφέροντα (τι φοβούνται τελικά);

 
Οτι να 'ναι
27 Οκτ 2018 11:59

Τα πανεπιστήμια "εφαρμοσμένων επιστημών" έχουν πάψει να υφίστανται εδώ και 10-15 χρόνια στην Ευρώπη και εμείς θα τους δώσουμε "νέα πνοή" απλά και μόνο γιατί δεν θέλουμε να μοιράσουμε την πίτα (Πανεπιστημιακοί - Πολυτεχνείο - ΤΕΕ) και θέλουμε καθώς μας ευνοεί και το μικρο-μιζερο-Ελληνικό κλίμα μας να παραμείνουμε στα υποβαθμισμένα (εντέχνως) "υβρίδια" ΤΕΙ... με άλλο όνομα!
Φαντάζομαι θα είστε και περήφανος που θα ενισχύσετε την Τεχνολογική εκπαίδευση! (έτσι δεν θα το πλασάρετε?)
Ακόμα κάποιοι ΣΑΣ καταλαβαίνουν!
Είστε τραγικοί, δυστυχώς για εμάς..

 
Αλλεργικός στο σαχλό
27 Οκτ 2018 13:29

Πάρτε τώρα τον Μητσοτάκη αφού σας χάλασε ο Γαβρόγλου μετα! "Μαύρο" δεν λέγατε για τον σύριζα στις επόμενες εκλογές οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας? Τώρα να λουστείτε το "Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων Επιστημών" που είναι ότι πιο υποβαθμισμένο υπάρχει στο χωρο της ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Επαγγελματικά πτυχία με "βούλα" πανεπιστημιακή! Έτσι Γιατί μπορεί και το Πανεπιστήμιο να σου δώσει πτυχίο ΙΕΚ! υποβάθμιση των Ανώτατων πτυχίων των ΤΕΙ (έστω και με την σημερινή μορφή τους) και κατάταξη του ισάξια με τα ΙΕΚ, απολύσεις καθηγητών, και μειώσεις προσωπικού, αστυνόμευση και παρακολούθηση σε συνθήκες χούντας των χωρών των ΑΕΙ κλπ. Αυτά σας αρέσουν.

 
ΕΚ
27 Οκτ 2018 15:32

Όταν μιλάει ο Μητσοτάκης για αναβάθμιση, ανανεώστε τα διαβατήρια .

 
Τάσος
27 Οκτ 2018 15:57

Ένας σχολιασμός....

Δηλαδή, η ΝΔ που τόσα χρόνια έχει καταστρέψει την χώρα μαζί με το ΠΑΣΟΚ , θα έρθει το 2019 σαν σωτήρας να επαναφέρει την ''ομαλότητα'' στα Α.Ε.Ι.?
Με την υποχρηματοδότηση, την απόλυση καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού, και την κάθε λογής ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα του δημόσιου ακαδημαικού χώρου θα πάει η Παιδεία μπροστα?

 
Ο ανεφάρμοστος
27 Οκτ 2018 16:02

Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών... Χμ... Χμ... Βρε βρε καλώς τα μας... Έχουμε και λέμε: Ένα Πανεπιστήμιο που περιλαμβάνει μεν τα πάντα (Παν-επιστήμιο), αλλά από αυτό το πάντα (προσέξτε τώρα διαστροφή!) θα κρατήσουμε ΜΟΝΟ το Εφαρμοσμένο τους κομμάτι... Τρικυμία εν κρανίω μου θυμίζει αυτό. Αλήθεια πόσο πολύ το σκέφτηκαν εκεί στα δεξιά μας... Ή μήπως "ας πούμε κάτι άλλο βρε αδερφέ, δεν χάλασε ο τόπος... έτσι κι αλλιώς η μπίζνα των ιδιωτικών μόνο μας νοιάζει".... Θλίψη. Και ένα απέραντο θολό μαύρο. Σαν της ΕΡΤ. Καλώς τα μας...

 
Ανώτατο Τεχνολογικό ίδρυμα Κρήτης
27 Οκτ 2018 16:17

Ποια πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών μωρέ ;;;;;;;;

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε συνεχώς εδώ και ένα χρόνο για συγχωνεύσεις και αναβαθμίσεις σχολών και θα έρθει ο Μητσοτάκης να ταράξει τα νερά για να τα βρεί με την κάθε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ που εξυπηρετεί;
Τι σχέση έχει ένα Τεχνολογικό Ίδρυμα του 2018 ( του 2018 ξαναλέω) με τα παλαιά ΚΑΤΕ που παρείχαν εφαρμοσμένη γνώση; Απο το 1983 έως και σήμερα τα ΤΕΙ φτάσαν να έχουν πάρει το ''ελεύθερο'' να παρέχουν διδακτορικές σπουδές με διάφορα κριτήρια όταν ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ κατα 90% δεν παρέχουν διδακτορικές σπουδές καθώς ο 3ος κύκλος σπουδών εκπονείται απο τα Πανεπιστήμια που παράγουν έρευνα. Τα προγράμματα σπουδών των ΤΕΙ έχουν ''πανεπιστημιοποιηθεί'' στις περισσότερες σχολές μιας και ακολούθησαν τα πρότυπα άλλων σχολών που βρίσκονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πανεπ. εφαρμ. επιστ. με ελεύθερη μετάφραση λέγεται και ''ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ'' Vocational University , και δεν χαίρει πουθενά της εκτίμησης ούτε του επιπέδου των σημερινών Ανώτατων Τεχνολογικών ιδρυμάτων ούτε των Ανώτατων Πανεπιστημιακων ιδρυμάτων της χώρας. Ακολουθώντας ''πιλότους'' εκπαιδευτικής πολιτικής των κάτω χωρών και της Αγγλίας κύριε Μητσοτακη δεν πάει η χώρα μπροστά, γιατι στην αντίληψη την δική σας και των συνεργατών σας τα ΤΕΙ προσφέρουν υποβαθμισμένες γνώσεις. Τουλάχιστον ο Κύριος Γαβρόγλου έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές οτι ''πολλά ΤΕΙ είναι defacto πανεπιστημιακά'' αυτά να τα ακούνε και κάποιοι που δυσανασχετούν με τις σημερινές αλλαγές που πάνε να γίνουνε και παραπονιούνται για επαγγελματικά δικαιώματα κλπ κλπ. Δεν είδαμε και πολλούς τις προάλλες στην Αθήνα να διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους πάντως... να τα λέμε όλα.

Ευτυχώς για εμάς Κύριε Μητσοτάκη έχουμε και την επιλογή να μην σας ψηφίσουμε μιας και γνωρίζουμε την αξία των πτυχίων μας.

 
Κώστας
27 Οκτ 2018 16:19

Πάει τελείωσαν τα ΤΕΙ αν βγει η ΝΔ...

 
Δημήτρης
27 Οκτ 2018 17:12

Ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε! Συγχαρητήρια για την προκαθορισμενη βάση! Ή θα έχεις τα προσόντα να λέγεσαι φοιτητής ή κάνε κάτι άλλο!

 
Αλέξανδρος Π.
27 Οκτ 2018 17:15

Μετά το ασφαλιστικό "Πινοσέτ" έρχεται και το εκπαιδευτικό "Πινοσέτ". Όσοι έχουν χρήματα θα αγοράζουν πτυχίο και όσοι δεν έχουν θα χρεόνονται με φοιτητοδάνεια, που με την περάτωση των σπουδών θα έχουν επιτόκιο όσο και οι πιστωτικές (18% - 20%) με αποτέλεσμα να χρωστάς για μια ζωή.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι το βατερλώ σας κ. Μητσοτάκη όσο και αν σας σπρώχνουν με fake δημοσκοπήσεις.

 
Και κοτσίδα και τιράντα
27 Οκτ 2018 17:43

Μετά από 14 αρνητικά σχόλια και κανένα θετικό έχω μία απορία. Τι ξέρει ο Μητσοτάκης και κάνει αυτές τις δηλώσεις; Αν με ρωτούσε να του γράψω εγώ ένα κείμενο τι να πει, θα συνιστούσα να κάνει ότι όλοι οι άλλοι, πχ
ξέρουμε ότι ο μαθητικός πληθυσμός μειώνεται ραγδαία αλλά θα διορίσουμε 20 χιλιάδες σε βάθος τριετίας... διότι η εκπαίδευση είναι πολιτισμός, δεν είναι μπακάλικο όπως νομίζουν μερικοί....
Ξέρουμε ότι το επίπεδο των φοιτητών πέφτει και ότι τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο πλήθος τους, αλλά θα αυξήσουμε τα τμήματα προκειμένου να μην ταξιδεύουν τα παιδιά σε μεγάλες αποστάσεις και να μην πλήττονται οι τοπικές κοινωνίες από την έλλειψη καταναλωτικού κοινού, θα θεσπίσουμε όμως αυτοδιαχειριζόμενα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα οποία θα προσλάβουμε αναπληρωτές .... Επίσης θα οργανώσουμε ένα σύστημα συνεργασίας με την Ευρώπη, ώστε να τους δίνουμε τους πλεονάζοντες επιστήμονες και να έχουμε κάποια μείωση στο επιτόκια δανεισμού ώστε να ελαφρυνθεί επιτέλους το δυσβάστακτο χρέος...
Μαζί θα προχωρήσουμε... μην το ξεχνάμε και αυτό
Δεν θα ήταν καλύτερο το δικό μου κείμενο;

 
ΤΗΕΟ
27 Οκτ 2018 17:56

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΔΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Α ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ Β ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΣΠΑΙΤΕ
Η ΤΑ ΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Α ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ Β ΤΑ ΤΕΙ Η ΑΣΠΑΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΟΧΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΧ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΔΑ ΩΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 
ΠΑΔΑ
27 Οκτ 2018 21:18

Ότι να 'ναι μου φαίνεται είναι ο άνθρωπος.
Πιο πολλούς ψήφους θα μάζευε αν έλεγε θα κανει πολυτεχνικη σχολή.
Τώρα έτσι όπως τα λέει ούτε η ΔΑΠ δεν θα τον ψηφίσει.
Πάντως έχω περιέργεια, την Δευτέρα στην Π1 και Π2 , τι θα λενε οι μπλε φοιτητές

 
Πρώην Σχολική Σύμβουλος
27 Οκτ 2018 21:43

Και για τις επιλογές στελεχών, τίποτε; Θα αφήσετε αυτές τις παρωδίες επιλογής στελεχών να συνεχίσουν τη θητεία τους σαν να μη συμβαίνει τίποτε; Δεν βλέπω να απασχολεί το θέμα τη ΝΔ. Απασχολεί όμως εμάς που αδικηθήκαμε κατάφωρα και είναι θέμα ηθικής τάξης.

 
Henry Tsinaski
27 Οκτ 2018 21:58

Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών: Δηλαδή παρέχει εφαρμοσμένη γνώση αλλά και παράγει ταυτόχρονα αφού είναι πανεπιστήμιο με φοιτητές δεύτερου και τρίτου κύκλου. Κάτι μου θυμίζει όμως αυτό, πως το λένε πως το λένε ... αα ναι, ΕΜΠ.

 
PE19
27 Οκτ 2018 23:12

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 ΑΕΙ στην Ελλάδα. Προσωπικό με πεπλεγμένα καθήκοντα και προσόντα, θα έχουμε σίγουρα περιπτώσεις όπου μετά την ενοποίηση Παν/μιων με ΤΕΙ καθηγητές Α Βαθμίδας (προερχόμενοι από ΤΕΙ) θα έχουν πολύ λιγότερα προσόντα από ΕΔΙΠ στο ίδιο τμήμα. Διοίκηση δεν υπάρχει, για να βγει εκπρόσωπος 2 μελών γίνεται μυστική ψηφοφορία !!!!! Μήπως θα πρέπει κάποιος χριστιανός (δεκτός και από άλλο θρήσκευμα) να βάλει κάποια τάξη στο χάος ? Τι να τα κάνουμε 50+ ΑΕΙ ? Μήπως λέω μήπως πρέπει να έχουμε το πολύ 15- 20? Τι νόημα έχει να υπάρχει Παν/μιο και Πολ/νειο Κρήτης αλλά και ΤΕΙ (όπως το πουν) Κρήτης, Παν/μιο Πελ/σου αλλά και Παν/μιο Πατρών και ΤΕΙ Πατρών και ΤΕΙ δυτικής Ελλάδας κλπ Μήπως πρέπει να ενοποιηθούν σε μεγάλα ιδρύματα με περισσότερες δυνατότητες και με λιγότερο κόστος για το ελληνικό κράτος που πληρώνει ? Μήπως στην συγχώνευση να υπάρχει πραγματική αξιολόγηση του προσωπικού και μετά κατάταξή του ανάλογα των προσόντων του. Λέω μήπως

 
Μπαρμπαδημος
27 Οκτ 2018 23:48

Εμενα ακουτε τωρα
Το Παδα ειναι σουπερ ουαου.
Εγω εχω και γραφειο γηπεδο. Ψαχνω για σημαιακια κορνερ και εποπτες γραμμων

 
Αξιοκρατία και Νέα Δημοκρατία
28 Οκτ 2018 01:49

Κύριε Μητσοτάκη.Με την αδερφή σου βουλευτή ,τον ανηψιό σου υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας και με σένα αυριανό Πρωθυπουργό μιλάς ανερυθρίαστα για αξιοκρατία;Δείξε μου αν αυτό γίνεται σε πολιτισμένη χώρα.Αν δεν είχες το όνομα του πατέρα σου τί θα ήσουν;Τρεις Μητσοτάκηδες,δυο Καραμανλήδες,τρεις Κεφαλογιάννηδες,ένας Βαρβιτσιώτης πάππου προς πάππου,ο τρίτος Τζιτζικώστας και μιλάτε για αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για τους νέους;Εσείς είστε κόμμα κληρονομικώ το δικαίω.Το ίδιο και για το ΠΑΣΟΚ.Τρεις οικογένειες πολιτικών -Καραμανλήδες,Μητσοτάκηδες ,Παπανδρέου-μαζί με δυο τρεις άλλες και δέκα ολιγάρχες κυβερνάτε τον τόπο μετά τον πόλεμο.Αν δε απαριθμίσω πόσοι άλλοι βουλευτές είναι γόνοι πολιτικών θα με πιάσει η αλλαγή της ώρας.Και λέμε ότι είμαστε ευρωπαική χώρα.Ή όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Χάρη Κλυν ότι είμαστε ευρωπαική χώρα με αφρικανούς υπηκόους.

 
Νίκος
28 Οκτ 2018 07:37

Ενώ η Ευρώπη κινείται προς έναν ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ισοδύναμα πανεπιστήμια βάσει προγραμμάτων σπουδών (πιστωτικών μονάδων κλπ) ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει τη δική του αρχιτεκτονική στις διακρίσεις, οι οποίες δεν θα επιφέρουν τίποτα παραπάνω, παρά τη συνταγή για υποβάθμιση και οπισθοδρόμηση, με καταστροφικές σημειωτέον συνέπειες για την περιφέρεια. Να γίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να υποβαθμιστούν τα ΤΕΙ (αντί να αναβαθμιστούν), όπως και ορισμένα περιφερειακά πανεπιστήμια, με ποιο προφανή σκοπό... ;

 
Μέλος ΔΕΠ
28 Οκτ 2018 07:49

Είναι φανερό. Τα μεγάλα πανεπιστήμια βλάπτουν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Κλείνουμε τα μισά πανεπιστήμια και μειώνουμε τα τμήματα στα άλλα. Αυτά με τις βάσεις και τα λοιπά σημαίνουν ότι με λίγο δυσκολα θέματα στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τα Αρχαία μένουν έξω 30.000 υποψήφιοι και πάνε στα ιδιωτικά. Βάλε και περιπου 10-15.000 που δεν περνάνε σημερα σε σχολές και πηγαινουν εξωτερικό. 45.000x5.000 (ετήσια δίδακτρα) =225.000.000 το χρόνο. Αρα έτσι μένει χώρος για 10 πλούσια ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν βάλεις και τα χρήματα που θα βγάλουν απο τα διαβίου και όλα τα λοιπά ....είναι πολλά τα λεφτά .... Και όπου υπάρχουν χρήματα υπάρχει και κίνητρο για πολλούς.

 
Apostolos
28 Οκτ 2018 08:19

Το 2016 πριν ανακοινωθεί ότι τα ΤΕΙΑ-Π θα γίνουν Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ-Α είχε αυτονομαστεί στα Αγγλικά ως University of Applied Sciences (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών), όλοι οι άνθρωποι των ΤΕΙ το είχαν υποστηρίξει και τους άρεσε και μάλιστα ήθελαν να το κάνουν και άλλα ΤΕΙ. Τα Πανεπιστήμια ως ήταν φυσικό αντέδρασαν.
Τώρα που τα ΤΕΙΑ-Π έγιναν (ονομάστηκαν) κανονικό Πανεπιστήμιο ξυνίζουν στην ιδέα να μετονομαστούν πάλι σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Είναι να γελά κανείς. Πόσο τελικά στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε για το "φαίνεσθε" και όχι για το "είναι"?
Στην σελίδα του ΤΕΙ-Α ακόμα γράφει "Athens University of Applied Sciences".

 
Νίκος Λ
28 Οκτ 2018 08:26

Όσοι ενοχλούνται από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να τους ενημερώσουμε ότι η Κύπρος είναι 1 ώρα με το αεροπλάνο και έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια από Ιατρική μέχρι ότι άλλο θέλεις να σπουδάσεις και είναι πλήρως αναγνωρισμένα στην Ελλάδα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.