Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τι συζητούν Κ. Μητσοτάκης-Ν. Κεραμέως για το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου

Το βέβαιο είναι ότι έχει αποφασιστεί να θεσμοθετηθεί ένα όργανο, αντίστοιχου του Σχολικού Συμβούλου, το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο με συγκεκριμένα καθήκοντα και το σημαντικότερο θα λογοδοτούν για το καθημερινό τους έργο
Δημοσίευση: 30/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η κατάργηση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου και οι πρόσφατες επιλογές των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου, έχουν απασχολήσει έντονα σε συσκέψεις μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της τομεάρχου παιδείας Ν. Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos, στις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη , εφόσον γίνει Κυβέρνηση, στις επόμενες εθνικές εκλογές, είναι:

Α. Να μην επαναφέρει το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου με τη μορφή που λειτουργούσε. Στη ΝΔ παραδέχονται ότι ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου είχε  πολλές αδυναμίες και δεν είχε  τα αποτελέσματα που θα έπρεπε για την εκπαίδευση.

Β. Ο θεσμός του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου θα καταργηθεί με τη σημερινή του μορφή. Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι ο θεσμός αυτός είναι άκρως αναποτελεσματικός.

Γ. Τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και η Ν. Κεραμέως δεν “ανοίγουν” τα χαρτιά για το τι θα κάνουν με τα πρόσωπα που επελέγησαν στις θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου εάν θα παύσουν από τις θέσεις αυτές.  

Δ. Το βέβαιο είναι ότι  έχει αποφασιστεί να θεσμοθετηθεί ένα όργανο, αντίστοιχου του Σχολικού Συμβούλου (σ.σ. δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πως ακριβώς θα λέγεται), το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο με συγκεκριμένα καθήκοντα και το σημαντικότερο θα λογοδοτούν για το καθημερινό τους έργο.

Σχόλια (41)

 
Θωμάς
01 Νοε 2018 20:08

Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Πεκεε Σεε Κεσυ θα εξαυλωθούν εν μια νυκτί.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ
01 Νοε 2018 18:58

@Στράτος
(ο ΙΕΠΙΤΗΣ)
Ο Μητσοτάκης θα έχει στα χέρια του μια απόφαση του ΣΤΕ. Αν κρίνει την αντισυνταγματικότητα του νόμου, τότε οι επιλογές θα είναι άκυρες ως παράνομες. Με αυτή την απόφαση θα επαναφέρει τους αδίκως και υψηλά προσοντούχους καρατομηθέντες ΣΣ, με την ταχύτητα που επανέφερε ο Τσίπρας τους "καρατομηθέντες" του Αρβανιτόπουλου. Α ρε γλέντια. Ίδωμεν.

 
ΠΕΣΣΙΤΗΣ
31 Οκτ 2018 17:36

Κυριάκο ξέρεις τι θα κάνεις...
Είναι η ώρα σου για απαντήσεις...
Για όλους αυτούς που πολεμήσαν λυσσαλέα το θεμό των ΣΣ...
Για όλους αυτούς που εκτοπίσαν αξιολογότατους επιστήμονες με άδικους και άνανδρους τρόπους...
Ετοιμαστείτε εκεί στην αριστερά...
Έρχεται χιονοστιβάδα εξελίξεων...
Μην επαναπαύεστε στο ότι καερδίσατε μια μάχη... Τον πόλεμο τον χάσατε ήδη...

 
Λογοκριμένος
31 Οκτ 2018 15:44

Τα ΠΕΚΕΣ υπολειτουργούν.

 
Πολιτικές διαφορές
31 Οκτ 2018 12:22

Τις πολιτικές και κομματικές σας διαφορές θα τις λύσετε στον χώρο της εκπαίδευσης; Τι απαράδεκτη νοοτροπία είναι αυτή; Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά αφημένα στη μοίρα τους, ΑΕΙ σε πλήρη απαξίωση, δεν έχουμε καταφέρει να αξιολογήσουμε σοβαρά ούτε μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση τόσα χρόνια, και μερικοί τσακώνονται για τις καρέκλες και το πόσα χρόνια κυβέρνησε το κάθε κόμμα.

Έλεος πια.

 
@Ένας εκπαιδευτικός 22:36
31 Οκτ 2018 11:41

Το ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αθροιστικά από το 1981 και μετά κυβερνήσει πολύ περισσότερα χρόνια από την δεξιά.Η ΝΔ κυβέρνησε αμιγώς την περίοδο 1990-1993 και 2004-2009.Το 2012 έγινε συν κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Άρα σε 37 χρόνια από το 1981 κυβέρνησε συνολικά και αμιγώς μόνο...8.Επομένως μιλάμε για μονοκρατορία της Αριστεράς με διαλείμματα της δεξιάς.Το κράτος λοιπόν αριστεροκρατείται και κάποια στιγμή αυτή η μονοκρατορία της Αριστεράς πρέπει να σπάσει για το καλό του τόπου.Και αριστεροκρατείται όχι μόνο στο κράτος αλλά και στα ΑΕΙ και στα τηλεοπτικά Μέσα.Επομένως το να γράφεις ανακρίβειες χωρίς να τις ελέγχεις δεν είναι σωστό.Σε 37 χρόνια ή δεξιά κυβέρνησε 8 χρόνια και η 29 και είναι μονοκρατορία η δεξιά.Αυτό και αν είναι ανέκδοτο και παραποίηση της ίδιας της ιστορίας.

 
@Δήμητρα Καρ.
31 Οκτ 2018 00:31

Παρακαλώ να κατονομάσετε τα ονόματα των βουλευτών,των τομεαρχών και των κορυφαίων συνδικαλιστών που απαιτούν την άμεση κατάργηση του θεσμού.Δεν υπάρχουν,εκτός από λίγες και αναιμικές δηλώσεις Το θέμα δεν"πουλάει".Ούτε κάν ο Τύπος ασχολήθηκε.Εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται που τις επιλογές του 2011 τις έκανε .Η Νέα Δημοκρατία τί σχέση έχει αφού δεν έκανε αυτή τις επιλογές .Ούτε η Διαμαντοπούλου ασχολήθηκε που ο 3848 ήταν δικός της νόμος και οι επιλογές έγιναν επί της Υπουργείας της.Μην τρέχετε ελπίδες.Πάνε να κυβερνήσουν μαζί.Δεν θα το χαλάσουν αυτό για τίποτα.

 
Nik
30 Οκτ 2018 23:20

Βγάλαμε ένα θεσμό άχρηστο (ΣΣ). Αφού πρώτα του στερήσαμε όλα τα ¨εργαλεία¨ με τα οποια θα μπορούσε να προσφέρει. και προπαντός χωρίς να γίνει εξωτερική αξιολόγηση του έργου τους. Τώρα οι ΣΕΕ , απαξιώνονται κάθε μέρα αφού δεν έχουν ούτε Γραμ υποστήριξη, ούτε γραφεία και πολλά ΠΕΚΕΣ συνεδριάζουν σε άδειες αίθουσες σχολείων. φυσικά με τη μείωση του αριθμού τους.

 
Ένας εκπαιδευτικός
30 Οκτ 2018 22:36

@Ένας εκπαιδευτικός 12:41
Μακάρι να ήταν ανιστόρητα αυτά που γράφω, αλλά δυστυχώς ο χώρος που ομολογείς ότι υποστηρίζεις, ακόμη και σήμερα εκφράζεται μέσα από πρόσωπα που έχουν άκρως συζητήσιμο παρελθόν .
Σήμερα λοιπόν ξιφουλκείτε ασταμάτητα εναντίον εκείνων που τόλμησαν να διακόψουν τη μονοκρατορία σας στην εξουσία, μηδενίζετε συστηματικά οτιδήποτε κι αν νομοθετούν και βεβαίως διαλαλείτε την απόφασή σας να ξεθεμελιώσετε κάθε τι που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, για να πάρετε την εκδίκησή σας!!!! Λες και το κράτος εξ ορισμού οφείλει να δεξιοκρατείται, λες και δεν υπάρχει συνέχεια, λες και είστε η μόνη πολιτική δύναμη που εμφορείται από δημοκρατικές αξίες, εσείς που κουβαλάτε μια ιστορία που μάλλον το αντίθετο φανερώνει.
Ιστορικά λοιπόν - αφού αναγνωρίσω ότι μεσολάβησε μια εικοσαετία "φωτισμένης" δεξιάς (χοντρικά από το 1990 ως το 2010) - βλέπουμε ότι από τον Σαμαρά και δώθε η παράταξή σας επανήλθε στις υψηλές αξίες του λαμπρού της παρελθόντος και μέσα από αυτές εκφράζεται και πορεύεται πλέον.
Ιδού γιατί δεν ήταν και τόσο ανιστόρητα τα περί "τσεκουριών" που έγραψα, παρόλο που θα 'πρεπε να είχες καταλάβει ότι η επίμαχη φράση μου δεν ήταν παρά ένα καθ' υπερβολήν σχήμα λόγου!

 
ΕΝ
30 Οκτ 2018 21:16

Με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που θα "επιλεγούν"τι θα κάνετε;Αν δεν το έχετε σκεφτεί πρέπει να αρχίσετε να το σκέφτεστε για να το ξέρουν και όσοι θα είναι υποψήφιοι.

 
Όλος ο καλός κόσμος
30 Οκτ 2018 21:15

Βουλευτές, τομεάρχες, κορυφαίοι συνδικαλιστές απαιτούν άμεση κατάργηση...

Αχ, καημένη πατρίδα και καημένα παιδιά...

 
Στράτος
30 Οκτ 2018 21:03

@Τάσος ΠΕ70
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε ένα σημείο. Γράφεις "Το μόνο ζήτημα είναι πότε θα γίνουν οι νέες επιλογές και με ποιες διαδικασίες...Αν υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο, τότε θα γίνουν άμεσα...".
Αυτό έγραψα κι εγώ. Αλλά πρόσθεσα πως απ΄ότι βλέπω κι από το ρεπορτάζ του esos έτοιμο σχέδιο νόμου δεν έχει η ΝΔ αλλά ακόμη συζητούν περί του τρόπου επιλογής και των καθηκόντων των στελεχών. Οπότε πιστεύω ότι η αλλαγή στελεχών εκπαίδευσης θα χρειαστεί πολύ χρόνο.

@Δήμητρα Καρ.
Αν λοιπόν οι πληροφορίες σου για άμεση αντικατάσταση στελεχών στο δημόσιο, ΚΑΙ στην εκπαίδευση, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ευσταθούν, μένει να το δούμε στην πράξη. Μην ξεχνάς όμως (κι αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα): Άλλες είναι οι υποσχέσεις, άλλοι οι "πόθοι" των ψηφοφόρων και άλλη η πολιτική που τελικά επιλέγεται και ασκείται όταν ανέλθει κανείς στους κυβερνητικούς θώκους. Θα δούμε... Προσωπικά αμφιβάλλω για την ταχύτητα της Ν.Δ.

Γενικώς, ουδόλως με ενθουσιάζει ή με στεναχωρεί άμεση ή αργοπορημένη επιλογή στελεχών από τη Ν.Δ. Απλώς γράφω ό,τι υποπτεύομαι πως θα συμβεί βάσει όσων έχουν συμβεί στο παρελθόν.

 
Πρώην υποψήφια
30 Οκτ 2018 19:43

Δεν είναι ρεβανσισμός η αποκατάσταση της τάξης των πραγμάτων. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει.
Και δεν είμαστε αποτυχόντες ΣΣΕ. Είμαστε παρανόμως παραγκωνισθέντες.

 
Δήμητρα Καρ.
30 Οκτ 2018 18:01

@Στράτο
Η οργή στελεχών της αντιπολίτευσης στην Αττική και στην περιφέρεια ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Βουλευτές, τομεάρχες, κορυφαίοι συνδικαλιστές απαιτούν άμεση κατάργηση, προσωρινή αναπλήρωση με βάση τον νόμο Γιαννάκου και νέες επιλογές άμεσα.
Η πρόταση πέρασε παμψηφεί στον τομέα παιδείας και οδεύει στον Πρόεδρο, ο οποίος θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή.σε.όλο το δημόσιο.
Το ανακοίνωσε για τους γγ στην εμβρόνητη Κομισιόν (Καθημερινή 28/10) ότι το ίδιο θα κάνει και στην εκπαίδευση, Στράτο μου.

 
@Ένας εκπαιδευτικός 12:41
30 Οκτ 2018 17:48

Τί ανιστόρητα είναι αυτά που γράφεις για τσεκούρια κλπ;Ο κόσμος πάει μπροστά και εσύ βρίσκεσαι σε άλλες εποχές.Έλα επιτέλους στο 2018.Μορφωμένος άνθρωπος θεωρείσαι..Και πάνω από όλα κάνεις και ένα σοβαρό λάθος.Οι επιλογές συμβούλων το 2011 έγιναν επί ΠΑΣΟΚ.Άρα καμμία σχέση δεν έχει η ΝΔ με αυτές και εξ αυτού του λόγου έγιναν ελάχιστοι που πρόσκεινται στον χώρο της.Άρα δεν την ενδιαφέρει το θέμα.Βρείτε τα μεταξύ σας σαν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.Την ΝΔ μην την ανακατεύετε.

 
Δημήτρης
30 Οκτ 2018 17:26

Και μόνο αυτή η συζήτηση αποδεικνύει πόσο ανώριμη δημοκρατία είμαστε ακόμη. Το κράτος δεν είναι λάφυρο ούτε της δεξιάς ούτε της αριστεράς. Οι θέσεις ευθύνης δεν είναι το αντάλλαγμα της απόκτησης κομματικής ταυτότητας και της υπόσχεσης ψήφου.
Ένας εκσυγχρονιστής πολιτικός, όπως θέλει να πιστεύει για τον εαυτό του ο κ Μητσοτάκης, θα πρέπει άμεσα να κόψει τον αέρα των ρεβανσιστών αποτυχόντων ΣΕΕ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ γίνονται αυτά και το πελατειακό σύστημα το έστησαν μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χρήση...των εγκαταστάσεων. Η λύση, λοιπόν, δεν είναι ο αποκεφαλισμός όσων έγιναν ΣΕΕ (οι περισσότεροι αξιοκρατικά, σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο από τη Βουλή), αλλά η ψήφιση ενός νόμου που θα προκύψει από ευρεία συζήτηση και συγκλίσεις, Κάτι, φυσικά, πολύ δύσκολο για την χώρα που λέγεται Ελλάδα. Αναπαράγουμε δυστυχώς όλη τη φαυλότητα, το πελατειακό σύστημα, τον ρεβανσισμό και την ανωριμότητα των περασμένων χρόνων.

 
Πανος
30 Οκτ 2018 16:41

Αναστάτωσε εκπαιδευτικούς και σχολεία για να κάνει το καπρίτσιο του ο ΣΥΡΙΖΑ.!

 
Τάσος ΠΕ70
30 Οκτ 2018 15:43

@Στράτο
Σιγά μη δεχτεί η ΝΔ τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ... Ποιος πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες;;; Έχετε την εντύπωση ότι η ΝΔ θα κυβερνά με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρηδες;;; Η νέα κυβέρνηση θα κάνει τις δικές της. Τέλος. Χρειάζεται και ερώτημα; Το μόνο ζήτημα είναι πότε θα γίνουν οι νέες επιλογές και με ποιες διαδικασίες...Αν υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο, τότε θα γίνουν άμεσα... Και εννοείται ότι δε γίνεται να αγνοήσουν στη ΝΔ όλες αυτές τις προσφυγές για τις αδικίες με τους ΣΕΕ... Και πράγματι είναι αλήθεια ότι επικρατεί μεγάλος θυμός για όσα παράτυπα έχουν συμβεί στις πρόσφατες επιλογές....
Λυπούμαστε πολύ αγαπητέ Στράτο, αλλά το "ταξίδι" των ΣΕΕ πλησιάζει στο τέλος του, πριν καλά-καλά αρχίσει... Νέα κυβέρνηση, νέος θεσμός, νέα πρόσωπα... Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έφερε την χειρότερη αναστάτωση που μπορούσε να υπάρξει...

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
30 Οκτ 2018 12:50

Το κράτος έχει συνέχεια αυτή είναι η αλήθεια.
Όλα τα άλλα είναι "ευσεβείς πόθοι"...

 
Γιαννης
30 Οκτ 2018 12:44

Πολυ μισος βρε με τους Συντονιστες οι οποιοι δεν πηραν πολιτικες αλλα θεσεις επιστημ. ευθυνης. Πολλοι απο αυτους εκλεχτηκαν αξιοκρατικα ! Υπηρξαν και πολλοι που αδικηθηκαν κ δεν εγιναν, συμφωνοι, αλλα το εργο ειναι χιλιοπαιγμενο απο ολες τις Κυβερνησεις! Και παλι ολα ειναι σχετικα. Κι οσο για το εργο των ΣΕΕ, χωρις οδοιπορικα, γραφεια, γραμ. υποστηριξη, επιμορφωση τι να κανουν; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ Κ ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ!!! ΑΝ Θ ΑΛΛΑΧΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΕΚΠΣΗΣ.

 
Ένας εκπαιδευτικός
30 Οκτ 2018 12:41

@ Λάκης Ε.
Τι να πω, φίλτατε; Αυτά που γράφεις, δείχνουν και πώς σκέφτεται δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι του συναφιού μας. Μια εκδικητική μανία έχει σφηνωθεί στα σωθικά σας κι ονειρεύεστε τη μέρα που θα πάρετε τα τσεκούρια, όπως άλλωστε γινόταν από τον λατρευτό δεξιό σας χώρο στα παλιότερα χρόνια. Έχεις λοιπόν την απόλυτη βεβαιότητα για το κομματικό ποιόν των ΣΕΕ κι αναρωτιέμαι με ποια μέθοδο έχεις αντλήσει αυτές τις τόσο ασφαλείς πληροφορίες. Το ότι ο καθένας μας έχει και 5-6 γνωστούς του που έχουν επιλεγεί, έστω κι αν ξέρουμε καλά ότι δεν έχουν σχέση με το κυβερνών στρατόπεδο, προφανώς για σένα δεν έχει σημασία. Με τέτοιες νοοτροπίες όμως δεν πρόκειται ποτέ το ετοιμόρροπο οικοδόμημα της παιδείας μας να εδραιωθεί σε σταθερά θεμέλια. Κρίμα...

 
ΣΕΕ και ΣΣ
30 Οκτ 2018 11:42

Η θητεία των ΣΕΕ λήγει με την ανάληψη νέων μετά από επιλογές.Κάθε άλλη ενέργεια είναι παράνομη.Πως δε κατά τον @ Θωμά θα παυθούν οι ΣΕΕ για να επανέλθουν οι ΣΣ αφού οι περισσότεροι ΣΣ έγιναν ΣΕΕ;Δηλ.θα παυθουν σαν ΣΣΕ και την ίδια μέρα θα τοποθετηθούν σαν τέως ΣΣ; Επειδή δε γνωρίζω την ΝΔ από την ίδρυση της άρα και την νοοτροπία της συμφωνώ με τον @Στράτο.Βέβαια υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παντού επιλογές στελεχών ως το 2022 και δημιουργεί τετραετής επιτροπές σε όλο το Δημόσιο , με αποτέλεσμα να είναι κυβέρνηση από το 2019 ως το 2021 και όλα τα στελέχη του Δημοσίου να είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα στελέχη μέσω επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ.Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι δεν θα μπορέσουν να κυβερνήσουν και επομένως θα κάνουν νέους νόμους επιλογών και βάσει αυτών νέες επιλογές.Σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι ΣΕΕ και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Εξαγριώνονται που ο ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί ηλίθιους νομίζοντας ότι θα αποδεχτούν τα πάντα και δεν θα αντιδράσουν.Όσο για τους σχολιαστές που γράφουν ότι η ΝΔ δήθεν βράζει για τις επιλογές ΣΕΕ ,λόγω ΣΣ που δεν έγιναν,τους υπενθυμίζω ότι οι επιλογές ΣΣ έγιναν το 2011 και οι προσκείμενοι στην ΝΔ ΣΣ ήταν ελάχιστοι.Άρα ούτε βράζει η ΝΔ ,ούτε και τραβάει ιδιαίτερο ζόρι.Μην πλάθονται φανταστικές ιστορίες αναβρασμού.

 
Νομικός
30 Οκτ 2018 11:36

Η Ν.Δ. είναι περισσότερο έτοιμη από ποτέ.

 
Θωμάς
30 Οκτ 2018 11:17

@Στράτο
Διαβλέπω, σύντροφε, Στράτο, την αγωνία σου εδώ και καιρό, να απαντάς άμεσα και περισπαστικά, ως γραφείο Τύπου του Κονκλαβίου που ανέλαβε την εργολαβία εξόντωσης των ΣΣ, για τα θέματα που τους αφορούν. Προφανώς έχετε τύψεις και νιώθετε ενοχές που στείλατε στα "αζήτητα" ανθρώπους με προσόντα εμπειρία και κύρος. Εεεε;
Έτσι σε θέλω. Να ανησυχείς... Φιλάκια...

 
Alekos
30 Οκτ 2018 11:11

Ρε σεις, ποιός ...Μητσοτάκης και ποιά ....Κεραμέως πρόλαβαν να κρίνουν ως αναποτελεσματικό ένα νέο θεσμό (Συντονιστές Σχ. Έργου),που ουσιαστικά ακόμη δεν ξεκίνησε και ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει ένα παλαιό θεσμό (Σχολικών Συμβούλων) που αποδεδειγμένα εξεμέτρησε το ζην (ίνα μην είπωμεν ότι χρεοκόπησε);... Λίγη σοβαρότης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...

 
Λάκης Ε.
30 Οκτ 2018 11:04

@ Ένας εκπαιδευτικός
Ωραίο το αστείο με τους ΣΕΕ από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Ξεκαρδιστήκαμε. Ούτε για δείγμα. Για γράψε ένα όνομα. Κανείς!!!Κάποιους απέκλεισαν εξαρχής, κάποιους πετσόκοψαν στη μοριοδότηση, κάποιους στη συνέντευξη, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, ειδικά στην Αττική. Τρεχουν δεκάδες προσφυγές. Ο άλλος λάλησε. Που ζείτε αλήθεια; Μάθατε τι έγινε στον πρόσφατο τομέα της ΝΔ αγαπητό esos; Για ρωτήστε; Κόλαση. Μπουρλότο! Καζάνι που βράζει!
Αυτοί δεν κοιμούνται. Περιμένουν καρτερικά. Μετρούν αντίστροφα. Δουλεύουν άοκνα για την επόμενη ημέρα. Ξέρει το Esos, γι αυτό και το ρεπορτάζ σήμερα. Τρομερή επιτυχία. Συγχαρητήρια. Η πίεση που ασκείται στον Μητσοτάκη και την Κεραμέως για ξεκαθάρισμα των ΠΕΚΕΣ εδώ και τώρα αφόρητη.

 
Κομματικοί εκπρόσωποι
30 Οκτ 2018 10:58

Όταν κάποιοι δηλώνουν ανοιχτά τον ρεβανσισμό που προετοιμάζεται, με κομματικές μεθοδεύσεις, φαίνεται η απαξίωση των εκπαιδευτικών θεσμών όποια ονομασία κι αν έχουν.

Κρίμα για τους εκπαιδευτικούς και κυρίως για τους μαθητές.

 
Στράτος
30 Οκτ 2018 10:40

@Θωμάς
Αποκλείω κατάργηση ΣΕΕ και αναπλήρωση ΣΣ μέχρι την επιλογή των νέων στελεχών. Η θητεία των ΣΕΕ θα λήξει με την επιλογή των νέων στελεχών που όμως κατά την εκτίμησή μου θα αργήσει.
Εδώ είμαστε και θα δούμε πόσο γρήγορα (ή αργά) θα κινηθούν οι διαδικασίες.

Παρεμπιπτόντως: Για ποιο λόγο θεωρείς ότι βρίσκομαι σε πανικό; Αληθινά δεν μπορώ να καταλάβω.

 
Μαρίνα Π.
30 Οκτ 2018 10:30

@Στράτο
Από έγκυρες πηγές, με πρωτοστάτες κομμένους Σχολικούς Συμβούλους, καραμπινάτα στελέχη, για πρώτη φορά η ΝΔ είναι έτοιμη, σύσσωμη και αποφασισμένη να καθαρίσει το τοπίο με το καλημέρα.
Θα σε απογοητεύσω, αλλά το νομοσχέδιο των δομών είναι έτοιμο, το νέο καθηκοντολόγιο, καθώς και το νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στη διοίκηση και στην καθοδήγηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που έκανε, ειδικά στις πρόσφατες επιλογές, συσπειρώνει κόσμο ακόμα και του σκληρού ΠΑΣΟΚ γύρω από τη ΝΔ. Μάς προκαλεί ευχαρίστηση και έκπληξη συνάμα. Όλοι καλοδεχούμενοι.

Στράτο, σε ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, για τη συμβολή σου όλα αυτά τα χρόνια στην κοινή αυτή προσπάθεια...

 
Εκπαιδευτικός
30 Οκτ 2018 10:29

Για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης κ.Μητσοτάκη τώρα που ξεκινάν οι επιλογές τους και θα είναι έως το 2022 ,όσο θα είστε εσείς κυβέρνηση,περιμένω ανακοίνωση σας για να την σκεφτούν όσοι θα είναι υποψήφιοι.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ