Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τι συζητούν Κ. Μητσοτάκης-Ν. Κεραμέως για το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου

Το βέβαιο είναι ότι έχει αποφασιστεί να θεσμοθετηθεί ένα όργανο, αντίστοιχου του Σχολικού Συμβούλου, το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο με συγκεκριμένα καθήκοντα και το σημαντικότερο θα λογοδοτούν για το καθημερινό τους έργο
Δημοσίευση: 30/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η κατάργηση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου και οι πρόσφατες επιλογές των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου, έχουν απασχολήσει έντονα σε συσκέψεις μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και της τομεάρχου παιδείας Ν. Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos, στις προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη , εφόσον γίνει Κυβέρνηση, στις επόμενες εθνικές εκλογές, είναι:

Α. Να μην επαναφέρει το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου με τη μορφή που λειτουργούσε. Στη ΝΔ παραδέχονται ότι ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου είχε  πολλές αδυναμίες και δεν είχε  τα αποτελέσματα που θα έπρεπε για την εκπαίδευση.

Β. Ο θεσμός του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου θα καταργηθεί με τη σημερινή του μορφή. Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι ο θεσμός αυτός είναι άκρως αναποτελεσματικός.

Γ. Τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και η Ν. Κεραμέως δεν “ανοίγουν” τα χαρτιά για το τι θα κάνουν με τα πρόσωπα που επελέγησαν στις θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου εάν θα παύσουν από τις θέσεις αυτές.  

Δ. Το βέβαιο είναι ότι  έχει αποφασιστεί να θεσμοθετηθεί ένα όργανο, αντίστοιχου του Σχολικού Συμβούλου (σ.σ. δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πως ακριβώς θα λέγεται), το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο με συγκεκριμένα καθήκοντα και το σημαντικότερο θα λογοδοτούν για το καθημερινό τους έργο.

Σχόλια (41)

 
Πλατάρος Γιάννης
30 Οκτ 2018 08:10

Γράφω τι κατάλαβα με δυό λόγια με το ρεπορτάζ:
***Θα επαναθεσμοθετηθούν οι Σχολικοί σύμβουλοι με παρεμφερή καθήκοντα, ελαφρώς διαφοροποιημένα σε ένα εκσυχρονιστικό πλαίσιο καθηκόντων.
Και:
*** Θα εξαλειφθεί μια παλιά αμαρτία, δηλ. θα τηρείται εκ μέρους των Σχολικών Συμβούλων κάποιο καθημερινό ημερολόγιο το οποίο θα είναι ηλεκτρονικού τύπου μέσω mySchool, το οποίο θα είναι εντελώς διάφορο από το γνωστό «ημερολόγιο Σχολείου», όπου δεν θα μπορεί να συμπληρώνει εκφράσεις του τύπου «Κανονική λειτουργία» ή «εργασίες γραφείου» , αλλά θα περιλαμβάνουν λεπτομερή αναφορά τύπου ρεπορτάζ είδησης του κανόνα των «5W» δηλ. Ποιος , πού, πότε, γιατί και πώς.
Σχολιάζω επί πλέον ότι κάτι τέτοιο, θα είναι μια πλήρης αυτοαξιολόγηση του έργου τους.

 
Φίγκιος Λάζαρος (καθηγητής ΠΕ19)
30 Οκτ 2018 08:23

Και λογικό είναι να καταργηθεί γιατί σήμερα έχουμε σχεδόν δύο μήνες απ' την τοποθέτησή τους και το μόνο που έχουν κάνει είναι να εκλέξουν Οργανωτικούς Συντονιστές. Αν πάρεις τηλέφωνο σε ένα τυχαίο ΠΕΚΕΣ λείπουν οι περισσότεροι. Ούτε ωράριο τηρείται ούτε σηκώνει κανείς τα τηλέφωνα.
Είναι προφανές πως οι ΣΣΕ ήταν άλλο ένα κολπάκι ΣΥΡΙΖΑ .

 
ΜΙΚΗΣ
30 Οκτ 2018 08:35

Πολύ σωστές σκέψεις.ΟΙ ΣΕΕ δεν θα εμφανιστούν όπως πάει το πράμα σε σχολείο το 2018!

 
Θωμάς
30 Οκτ 2018 08:49

Αγαπητό Esos, από το αξιόπιστο ρεπορτάζ σας, σάς διέφυγε ότι:

Καταργείται άμεσα ο 4547.

Συνεπώς θα παυθούν οι ΣΕΕ αυτόματα.

Με αίτησή τους θα επανέλθουν προσωρινά οι ΣΣ με αυξημένα επιστημονικά προσόντα που αποκλείστηκαν με τον 4547.

Ψηφίζεται άμεσα νόμος επιλογής στελεχών κράμα νόμου Γιαννάκου και 3848.

Ελπίζω να αρκούν για πρωινό...

 
Φιλόλογος
30 Οκτ 2018 08:59

Μακάρι να γίνουν έτσι παρά να μην έχουμε αντικείμενο όπως τώρα που πάμε στα γραφεία και κοιταζόμαστε να μην πω πως.

 
Πρώην Σχολική Σύμβουλος
30 Οκτ 2018 09:10

Δεν αναφέρεται κάπου ότι θα καταργήσει το νόμο 4547. Πολύ πολιτικάντικες δηλώσεις.

 
Στράτος
30 Οκτ 2018 09:16

Να επιχειρήσω κι εγώ μια ερμηνεία;
Οι ΣΕΕ θα παραμείνουν πολύ καιρό και μετά από πιθανή εκλογική νίκη της ΝΔ. Η ΝΔ για μια ακόμη φορά θα χρειαστεί πολύ χρόνο μέχρι να καταλήξει στο νέο θεσμό, να τον νομοθετήσει, να κάνει νέες διαδικασίες επιλογής. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που αργοπορεί στην αλλαγή στελεχών εκπαίδευσης.
Για να μην ισχύσουν τα παραπάνω όφειλε ήδη να έχει έτοιμο σχέδιο νόμου για την επιλογή στελεχών με κριτήρια, καθήκοντα, διαδικασία επιλογής κλπ. Αλλά όπως φαίνεται ακόμη βρίσκονται σε επίπεδο ανταλλαγής σκέψεων...

 
Θητεία ΣΕΕ
30 Οκτ 2018 09:34

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους.

Θα άλλαξουν οι διαδικασίες επιλογής τους, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει μεά το 2019, αλλά ακόμα δεν ξέρουν με ποιον τρόπο.

 
Θωμάς
30 Οκτ 2018 09:57

@Στράτο
Παρά την αγωνιώδη προσπάθειά σου να κρύψεις τον πανικό από το αξιόπιστο ρεπορτάζ του esos, επιβεβαιώνω πλήρως το ρεπορτάζ, θα ανακοινωθεί μάλιστα σε λίγες ημέρες στην εκδήλωση της ΝΔ για το πρόγραμμα στην Εκπαίδευση από τα χείλη του Προέδρου.
Σημείωσε: Κατάργηση νόμου - παύση ΣΕΕ - αναπλήρωση μέχρι επιλογή νέων ΣΣ .
Πολλά φιλιά...

 
ΑΦΕΛΗΣ
30 Οκτ 2018 10:06

@Θητεία ΣΕΕ
Σιγά μην μείνουν. Σε 1 εξάμηνο -12 μηνο μπορεί να πάνε σπίτια τους, μέχρι να νομοθετήσουν, να προκηρύξουν και να επιλέξουν.
Γι΄ αυτό κοιμηθείτε ανήσυχοι

 
Ένας εκπαιδευτικός
30 Οκτ 2018 10:28

Αντιμετωπίζετε κάποιοι τους συναδέλφους ΣΕΕ λες και είναι εξωγήινοι που βρέθηκαν ανάμεσά μας και μας χάλασαν τη γιορτή! Ωστόσο, συνάδελφοί μας είναι, όλοι τους μέχρι χθες κάθονταν στη διπλανή μας καρέκλα. Ούτε συριζαίοι είναι υποχρεωτικά, ούτε νεοδημοκράτες. Είναι απ' όλα και δικαίωμά τους. Όπως ακριβώς και οι διευθυντές των σχολείων που φυσικά και ανήκουν σε ολόκληρο το κομματικό φάσμα. Τι στα κομμάτια έχει συμβεί πια και βγάζουμε τόση εμπάθεια;

 
Εκπαιδευτικός
30 Οκτ 2018 10:29

Για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης κ.Μητσοτάκη τώρα που ξεκινάν οι επιλογές τους και θα είναι έως το 2022 ,όσο θα είστε εσείς κυβέρνηση,περιμένω ανακοίνωση σας για να την σκεφτούν όσοι θα είναι υποψήφιοι.

 
Μαρίνα Π.
30 Οκτ 2018 10:30

@Στράτο
Από έγκυρες πηγές, με πρωτοστάτες κομμένους Σχολικούς Συμβούλους, καραμπινάτα στελέχη, για πρώτη φορά η ΝΔ είναι έτοιμη, σύσσωμη και αποφασισμένη να καθαρίσει το τοπίο με το καλημέρα.
Θα σε απογοητεύσω, αλλά το νομοσχέδιο των δομών είναι έτοιμο, το νέο καθηκοντολόγιο, καθώς και το νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στη διοίκηση και στην καθοδήγηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που έκανε, ειδικά στις πρόσφατες επιλογές, συσπειρώνει κόσμο ακόμα και του σκληρού ΠΑΣΟΚ γύρω από τη ΝΔ. Μάς προκαλεί ευχαρίστηση και έκπληξη συνάμα. Όλοι καλοδεχούμενοι.

Στράτο, σε ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, για τη συμβολή σου όλα αυτά τα χρόνια στην κοινή αυτή προσπάθεια...

 
Στράτος
30 Οκτ 2018 10:40

@Θωμάς
Αποκλείω κατάργηση ΣΕΕ και αναπλήρωση ΣΣ μέχρι την επιλογή των νέων στελεχών. Η θητεία των ΣΕΕ θα λήξει με την επιλογή των νέων στελεχών που όμως κατά την εκτίμησή μου θα αργήσει.
Εδώ είμαστε και θα δούμε πόσο γρήγορα (ή αργά) θα κινηθούν οι διαδικασίες.

Παρεμπιπτόντως: Για ποιο λόγο θεωρείς ότι βρίσκομαι σε πανικό; Αληθινά δεν μπορώ να καταλάβω.

 
Κομματικοί εκπρόσωποι
30 Οκτ 2018 10:58

Όταν κάποιοι δηλώνουν ανοιχτά τον ρεβανσισμό που προετοιμάζεται, με κομματικές μεθοδεύσεις, φαίνεται η απαξίωση των εκπαιδευτικών θεσμών όποια ονομασία κι αν έχουν.

Κρίμα για τους εκπαιδευτικούς και κυρίως για τους μαθητές.

 
Λάκης Ε.
30 Οκτ 2018 11:04

@ Ένας εκπαιδευτικός
Ωραίο το αστείο με τους ΣΕΕ από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Ξεκαρδιστήκαμε. Ούτε για δείγμα. Για γράψε ένα όνομα. Κανείς!!!Κάποιους απέκλεισαν εξαρχής, κάποιους πετσόκοψαν στη μοριοδότηση, κάποιους στη συνέντευξη, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, ειδικά στην Αττική. Τρεχουν δεκάδες προσφυγές. Ο άλλος λάλησε. Που ζείτε αλήθεια; Μάθατε τι έγινε στον πρόσφατο τομέα της ΝΔ αγαπητό esos; Για ρωτήστε; Κόλαση. Μπουρλότο! Καζάνι που βράζει!
Αυτοί δεν κοιμούνται. Περιμένουν καρτερικά. Μετρούν αντίστροφα. Δουλεύουν άοκνα για την επόμενη ημέρα. Ξέρει το Esos, γι αυτό και το ρεπορτάζ σήμερα. Τρομερή επιτυχία. Συγχαρητήρια. Η πίεση που ασκείται στον Μητσοτάκη και την Κεραμέως για ξεκαθάρισμα των ΠΕΚΕΣ εδώ και τώρα αφόρητη.

 
Alekos
30 Οκτ 2018 11:11

Ρε σεις, ποιός ...Μητσοτάκης και ποιά ....Κεραμέως πρόλαβαν να κρίνουν ως αναποτελεσματικό ένα νέο θεσμό (Συντονιστές Σχ. Έργου),που ουσιαστικά ακόμη δεν ξεκίνησε και ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει ένα παλαιό θεσμό (Σχολικών Συμβούλων) που αποδεδειγμένα εξεμέτρησε το ζην (ίνα μην είπωμεν ότι χρεοκόπησε);... Λίγη σοβαρότης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...

 
Θωμάς
30 Οκτ 2018 11:17

@Στράτο
Διαβλέπω, σύντροφε, Στράτο, την αγωνία σου εδώ και καιρό, να απαντάς άμεσα και περισπαστικά, ως γραφείο Τύπου του Κονκλαβίου που ανέλαβε την εργολαβία εξόντωσης των ΣΣ, για τα θέματα που τους αφορούν. Προφανώς έχετε τύψεις και νιώθετε ενοχές που στείλατε στα "αζήτητα" ανθρώπους με προσόντα εμπειρία και κύρος. Εεεε;
Έτσι σε θέλω. Να ανησυχείς... Φιλάκια...

 
Νομικός
30 Οκτ 2018 11:36

Η Ν.Δ. είναι περισσότερο έτοιμη από ποτέ.

 
ΣΕΕ και ΣΣ
30 Οκτ 2018 11:42

Η θητεία των ΣΕΕ λήγει με την ανάληψη νέων μετά από επιλογές.Κάθε άλλη ενέργεια είναι παράνομη.Πως δε κατά τον @ Θωμά θα παυθούν οι ΣΕΕ για να επανέλθουν οι ΣΣ αφού οι περισσότεροι ΣΣ έγιναν ΣΕΕ;Δηλ.θα παυθουν σαν ΣΣΕ και την ίδια μέρα θα τοποθετηθούν σαν τέως ΣΣ; Επειδή δε γνωρίζω την ΝΔ από την ίδρυση της άρα και την νοοτροπία της συμφωνώ με τον @Στράτο.Βέβαια υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παντού επιλογές στελεχών ως το 2022 και δημιουργεί τετραετής επιτροπές σε όλο το Δημόσιο , με αποτέλεσμα να είναι κυβέρνηση από το 2019 ως το 2021 και όλα τα στελέχη του Δημοσίου να είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα στελέχη μέσω επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ.Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι δεν θα μπορέσουν να κυβερνήσουν και επομένως θα κάνουν νέους νόμους επιλογών και βάσει αυτών νέες επιλογές.Σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι ΣΕΕ και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Εξαγριώνονται που ο ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί ηλίθιους νομίζοντας ότι θα αποδεχτούν τα πάντα και δεν θα αντιδράσουν.Όσο για τους σχολιαστές που γράφουν ότι η ΝΔ δήθεν βράζει για τις επιλογές ΣΕΕ ,λόγω ΣΣ που δεν έγιναν,τους υπενθυμίζω ότι οι επιλογές ΣΣ έγιναν το 2011 και οι προσκείμενοι στην ΝΔ ΣΣ ήταν ελάχιστοι.Άρα ούτε βράζει η ΝΔ ,ούτε και τραβάει ιδιαίτερο ζόρι.Μην πλάθονται φανταστικές ιστορίες αναβρασμού.

 
Ένας εκπαιδευτικός
30 Οκτ 2018 12:41

@ Λάκης Ε.
Τι να πω, φίλτατε; Αυτά που γράφεις, δείχνουν και πώς σκέφτεται δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι του συναφιού μας. Μια εκδικητική μανία έχει σφηνωθεί στα σωθικά σας κι ονειρεύεστε τη μέρα που θα πάρετε τα τσεκούρια, όπως άλλωστε γινόταν από τον λατρευτό δεξιό σας χώρο στα παλιότερα χρόνια. Έχεις λοιπόν την απόλυτη βεβαιότητα για το κομματικό ποιόν των ΣΕΕ κι αναρωτιέμαι με ποια μέθοδο έχεις αντλήσει αυτές τις τόσο ασφαλείς πληροφορίες. Το ότι ο καθένας μας έχει και 5-6 γνωστούς του που έχουν επιλεγεί, έστω κι αν ξέρουμε καλά ότι δεν έχουν σχέση με το κυβερνών στρατόπεδο, προφανώς για σένα δεν έχει σημασία. Με τέτοιες νοοτροπίες όμως δεν πρόκειται ποτέ το ετοιμόρροπο οικοδόμημα της παιδείας μας να εδραιωθεί σε σταθερά θεμέλια. Κρίμα...

 
Γιαννης
30 Οκτ 2018 12:44

Πολυ μισος βρε με τους Συντονιστες οι οποιοι δεν πηραν πολιτικες αλλα θεσεις επιστημ. ευθυνης. Πολλοι απο αυτους εκλεχτηκαν αξιοκρατικα ! Υπηρξαν και πολλοι που αδικηθηκαν κ δεν εγιναν, συμφωνοι, αλλα το εργο ειναι χιλιοπαιγμενο απο ολες τις Κυβερνησεις! Και παλι ολα ειναι σχετικα. Κι οσο για το εργο των ΣΕΕ, χωρις οδοιπορικα, γραφεια, γραμ. υποστηριξη, επιμορφωση τι να κανουν; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ Κ ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ!!! ΑΝ Θ ΑΛΛΑΧΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΕΚΠΣΗΣ.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
30 Οκτ 2018 12:50

Το κράτος έχει συνέχεια αυτή είναι η αλήθεια.
Όλα τα άλλα είναι "ευσεβείς πόθοι"...

 
Τάσος ΠΕ70
30 Οκτ 2018 15:43

@Στράτο
Σιγά μη δεχτεί η ΝΔ τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ... Ποιος πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες;;; Έχετε την εντύπωση ότι η ΝΔ θα κυβερνά με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρηδες;;; Η νέα κυβέρνηση θα κάνει τις δικές της. Τέλος. Χρειάζεται και ερώτημα; Το μόνο ζήτημα είναι πότε θα γίνουν οι νέες επιλογές και με ποιες διαδικασίες...Αν υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο, τότε θα γίνουν άμεσα... Και εννοείται ότι δε γίνεται να αγνοήσουν στη ΝΔ όλες αυτές τις προσφυγές για τις αδικίες με τους ΣΕΕ... Και πράγματι είναι αλήθεια ότι επικρατεί μεγάλος θυμός για όσα παράτυπα έχουν συμβεί στις πρόσφατες επιλογές....
Λυπούμαστε πολύ αγαπητέ Στράτο, αλλά το "ταξίδι" των ΣΕΕ πλησιάζει στο τέλος του, πριν καλά-καλά αρχίσει... Νέα κυβέρνηση, νέος θεσμός, νέα πρόσωπα... Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έφερε την χειρότερη αναστάτωση που μπορούσε να υπάρξει...

 
Πανος
30 Οκτ 2018 16:41

Αναστάτωσε εκπαιδευτικούς και σχολεία για να κάνει το καπρίτσιο του ο ΣΥΡΙΖΑ.!

 
Δημήτρης
30 Οκτ 2018 17:26

Και μόνο αυτή η συζήτηση αποδεικνύει πόσο ανώριμη δημοκρατία είμαστε ακόμη. Το κράτος δεν είναι λάφυρο ούτε της δεξιάς ούτε της αριστεράς. Οι θέσεις ευθύνης δεν είναι το αντάλλαγμα της απόκτησης κομματικής ταυτότητας και της υπόσχεσης ψήφου.
Ένας εκσυγχρονιστής πολιτικός, όπως θέλει να πιστεύει για τον εαυτό του ο κ Μητσοτάκης, θα πρέπει άμεσα να κόψει τον αέρα των ρεβανσιστών αποτυχόντων ΣΕΕ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ γίνονται αυτά και το πελατειακό σύστημα το έστησαν μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χρήση...των εγκαταστάσεων. Η λύση, λοιπόν, δεν είναι ο αποκεφαλισμός όσων έγιναν ΣΕΕ (οι περισσότεροι αξιοκρατικά, σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο από τη Βουλή), αλλά η ψήφιση ενός νόμου που θα προκύψει από ευρεία συζήτηση και συγκλίσεις, Κάτι, φυσικά, πολύ δύσκολο για την χώρα που λέγεται Ελλάδα. Αναπαράγουμε δυστυχώς όλη τη φαυλότητα, το πελατειακό σύστημα, τον ρεβανσισμό και την ανωριμότητα των περασμένων χρόνων.

 
@Ένας εκπαιδευτικός 12:41
30 Οκτ 2018 17:48

Τί ανιστόρητα είναι αυτά που γράφεις για τσεκούρια κλπ;Ο κόσμος πάει μπροστά και εσύ βρίσκεσαι σε άλλες εποχές.Έλα επιτέλους στο 2018.Μορφωμένος άνθρωπος θεωρείσαι..Και πάνω από όλα κάνεις και ένα σοβαρό λάθος.Οι επιλογές συμβούλων το 2011 έγιναν επί ΠΑΣΟΚ.Άρα καμμία σχέση δεν έχει η ΝΔ με αυτές και εξ αυτού του λόγου έγιναν ελάχιστοι που πρόσκεινται στον χώρο της.Άρα δεν την ενδιαφέρει το θέμα.Βρείτε τα μεταξύ σας σαν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.Την ΝΔ μην την ανακατεύετε.

 
Δήμητρα Καρ.
30 Οκτ 2018 18:01

@Στράτο
Η οργή στελεχών της αντιπολίτευσης στην Αττική και στην περιφέρεια ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Βουλευτές, τομεάρχες, κορυφαίοι συνδικαλιστές απαιτούν άμεση κατάργηση, προσωρινή αναπλήρωση με βάση τον νόμο Γιαννάκου και νέες επιλογές άμεσα.
Η πρόταση πέρασε παμψηφεί στον τομέα παιδείας και οδεύει στον Πρόεδρο, ο οποίος θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή.σε.όλο το δημόσιο.
Το ανακοίνωσε για τους γγ στην εμβρόνητη Κομισιόν (Καθημερινή 28/10) ότι το ίδιο θα κάνει και στην εκπαίδευση, Στράτο μου.

 
Πρώην υποψήφια
30 Οκτ 2018 19:43

Δεν είναι ρεβανσισμός η αποκατάσταση της τάξης των πραγμάτων. Είναι αυτό που πρέπει να γίνει.
Και δεν είμαστε αποτυχόντες ΣΣΕ. Είμαστε παρανόμως παραγκωνισθέντες.

 
Στράτος
30 Οκτ 2018 21:03

@Τάσος ΠΕ70
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε ένα σημείο. Γράφεις "Το μόνο ζήτημα είναι πότε θα γίνουν οι νέες επιλογές και με ποιες διαδικασίες...Αν υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο, τότε θα γίνουν άμεσα...".
Αυτό έγραψα κι εγώ. Αλλά πρόσθεσα πως απ΄ότι βλέπω κι από το ρεπορτάζ του esos έτοιμο σχέδιο νόμου δεν έχει η ΝΔ αλλά ακόμη συζητούν περί του τρόπου επιλογής και των καθηκόντων των στελεχών. Οπότε πιστεύω ότι η αλλαγή στελεχών εκπαίδευσης θα χρειαστεί πολύ χρόνο.

@Δήμητρα Καρ.
Αν λοιπόν οι πληροφορίες σου για άμεση αντικατάσταση στελεχών στο δημόσιο, ΚΑΙ στην εκπαίδευση, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ευσταθούν, μένει να το δούμε στην πράξη. Μην ξεχνάς όμως (κι αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα): Άλλες είναι οι υποσχέσεις, άλλοι οι "πόθοι" των ψηφοφόρων και άλλη η πολιτική που τελικά επιλέγεται και ασκείται όταν ανέλθει κανείς στους κυβερνητικούς θώκους. Θα δούμε... Προσωπικά αμφιβάλλω για την ταχύτητα της Ν.Δ.

Γενικώς, ουδόλως με ενθουσιάζει ή με στεναχωρεί άμεση ή αργοπορημένη επιλογή στελεχών από τη Ν.Δ. Απλώς γράφω ό,τι υποπτεύομαι πως θα συμβεί βάσει όσων έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ