Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης αποκαλύπτει: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε θα σας κάνω 14 από 10 τα τμήματα

“Αν χρειαστεί κάποια στιγμή θα πούμε και ονόματα”
Δημοσίευση: 30/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος,στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, όπου παραβρέθηκε να μιλήσει για τις εξελίξεις όσον αφορά τη συγχώνευση του Ιδρύματός του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής  Μακεδονίας.

“Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ  τον Μάρτιο  μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε εντάξει θα σας δώσω 13-14 τμήματα” αποκάλυψε ο κ. Γκανάτσιος , δεδομένου ότι υπήρξε κατεύθυνση   για σκληρή συγχώνευση 10 τμημάτων, από 25 που ζητούν τα δύο Ιδρύματα.

Μάλιστα ο κ. Γκανάτσιος προειδοποίησε πως  “αν χρειαστεί κάποια στιγμή θα πούμε και ονόματα”.

Το esos επικοινώνησε με τον Πρύτανη ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον ίδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ερώτησή μας εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη ως προς τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων ο Πρύτανης του ΤΕΙ μας είπε πως από τον Ιούνιο που κατατέθηκε το πόρισμα της Επιτροπής “Γαβρόγλου” στο γραφείο του υπουργού δεν υπήρξε κανένα νεότερο.

Παράλληλα  ο κ. Γκανάτσιος μας δήλωσε ότι:

  • Το  Σεπτέμβριο που ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γ. Αγγελόπουλος επισκέφθηκε το ΤΕΙ είπε πως το Σχέδιο Νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση, στη  Βουλή τον Δεκέμβριο.
  • Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες προσπαθούμε να έχουμε επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει.
  • Δεν θεωρώ ούτε υπέρ, ούτε κατά ότι δεν είχαμε νέο από το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιπρυτάνεις ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας: Στις «καλένδες» το πόρισμα για τη συνένωση με το Παν. Δυτ. Μακεδονίας;

Σχόλια (14)

 
Κυριάκος
01 Νοε 2018 09:24

Πρώτη (και τελευταία;) φορά Αριστερά!

 
Εξίσωση πτυχίων πριν το 2001
31 Οκτ 2018 11:51

Αποκλείεται να γίνει, με καμία κυβέρνηση - όπως ακριβώς δεν έγινε τίποτα από το 1983 μέχρι το 2018, που καταργούνται τα ΤΕΙ.

Σε μερικά χρόνια η ροή των πτυχιούχων από τα νέα πανεπιστήμια θα είναι κανονική.

Για τους πρόσφατους αποφοίτους, μετά το 2010, τα τμήματα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να προφυλάξουν τουλάχιστον τους νεότερους που δεν έχουν ευθύνη για αυτήν την κατάσταση.

Δηλαδή, ο φοιτητής του 2014 που πήρε πτυχίο το 2018 πρέπει να μην στοχοποιηθεί επειδή πήρε πτυχίο στα τέσσερα έτη.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
31 Οκτ 2018 11:42

@@@Απόφοιτος

Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τα παλαιά πτυχία της ΑΣΟΕ, του ΠΑ.ΠΕΙ, του Χαροκόπειου κ.α. που ήταν διετή και τριετή, και εν μία νυκτί εξισώθηκαν με τα νέα 4ετή πτυχία Π.Ε. Εγώ το βρίσκω απόλυτα δίκαιο, διότι οι απόφοιτοι πρέπει να έχουν πάντα την δυνατότητα να εξελίσσουν τα πτυχία τους ανάλογα με την εξέλιξη του τμήματός τους διότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Όσο για την ισότητα των πτυχίων ΤΕ και ΠΕ είναι σαφώς δίκαιη και υπαρκτή. Αλλά όσο υπάρχει παντού αυτός ο διαχωρισμός πάντα θα έχουμε τα γνωστά προβλήματα. Η πιο σωστή λύση θα ήταν η πλήρης κατάργηση του διαχωρισμού ΤΕ και ΠΕ σε όλους τους τομείς και κλάδους, στα επιμελητήρια και παντού, και η δημιουργία μιας και μόνο κατηγορίας Πτυχιούχων Ανώτατης Εκπαίδευσης που σε αυτή θα περιλαμβάνονται απόλυτα ισότιμα όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων. Αλλά για να γίνει αυτό απαιτεί μια τεράστια πολιτική βούληση, την οποία οι δικοί μας πολιτικοί δεν διαθέτουν γιατί δεν έχουν κότσια!

 
Σοφία
31 Οκτ 2018 11:14

Οι απόψεις διίστανται , για να ξεμπερδεύουμε. Κάθε σχολή να διοργανώσει κατατακτήριες για τους παλαιούς απόφοιτους. Και όταν λέμε κατατακτήριες , εννοούμε τα μαθήματα "διαφορά" που δεν παρακολούθησε ο παλιός απόφοιτος και έχει το νέο πανεπιστημιακό πρόγραμμα. Αφήστε τις υπερηφάνειες, τις διδακτικες σας μονάδες κλπ κλπ στην άκρη. υπομονή 1 και 2 εξάμηνα μέχρι να πάρετε το νέο σας πτυχίο. Εξάλλου πιο πολυ χρόνο σπαταλάτε με το να σχολιάζετε και να γκρινιαζετε στο esos.

 
στιγμές και διάρκειες
31 Οκτ 2018 10:46

Κατ΄ αρχάς παραπληροφορείται για την διάρκεια σπουδών.
KATE (από 1970 μέχρι 1977) => τουλάχιστον 2 χρόνια
ΚΑΤΕΕ (από 1977 μέχρι 1982) => 3 χρόνια
ΤΕΙ (από 1983 μέχρι 2001) => τουλάχιστον 3,5 χρόνια
ΤΕΙ (μετά 2001) => τουλάχιστον 4 χρόνια
Το τουλάχιστον αναφέρεται στο ότι υπάρχουν εξαιρέσεις.

Αυτό που αφαιρείται είναι η συνέχεια του κλάδου. Δημιουργείται μία νέα διάσπαση. Οι απόφοιτοι και φοιτητές πριν και μετά το 2012 (2018 – χρόνος σπουδών και 4 εξάμηνα). Και ακόμα, ενώ οι διδάσκοντες επιβραβεύονται με αναβάθμιση σε καθηγητές πανεπιστημίου, τα ιδρύματα των αποφοίτων θεωρούνται αποτυχημένα και καταργούνται. Καταργείται δηλαδή μόνο η σχέση των αποφοίτων με τα ιδρύματα τους ενώ οι ΕΠ - ΔΕΠ συνεχίζουν ακάθεκτοι. Και κάτι σαν migration path από το ένα πτυχίο στο άλλο απλά δεν υπάρχει. Παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις.

 
@@@Απόφοιτος ΤΕΙ
31 Οκτ 2018 09:52

Κανείς δεν σου αφαιρεί τίποτα. Απλά αν θέλεις θα έχεις και δεύτερο πτυχίο. Είναι δίκαιο δηλαδή ΄πως είναι σήμερα, απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ (2 ετών), ΤΕΙ προ 2001 (3 ετών) και ΤΕΙ σήμερα (4 ετών) να έχουν το ίδιο πτυχίο ΤΕ;

 
bob mastoras
31 Οκτ 2018 09:30

@διάφορους απόφοιτους
Εγώ γιατί δεν έχω δει αυτήν την δυνατότητα;

 
Απόφοιτος
31 Οκτ 2018 08:52

@ @Απόφοιτος ΤΕΙ

Κάνετε λάθος αγαπητέ συνάδελφε.Αυτό είναι παράνομο και ομολογία υποβάθμισης των πτυχίων των αποφοίτων. Εάν εσείς το δέχεστε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την εξευτελιστικη διαδικασία για να πάρετε το ίδιο πτυχίο για το οποίο τόσα χρόνια μοχθήσατε, και ο Υπουργός με το έτσι θέλω το έθεσε εκτός ισχύος.

 
@Απόφοιτος ΤΕΙ
31 Οκτ 2018 06:56

Αγαπητέ συνάδελφε το μόνο κακό που σου έκανε ο Υπουργός είναι ότι μπορείς να ξαναδιαβάσεις κάνα εξάμηνο και να γίνεις ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
30 Οκτ 2018 19:22

Βγαίνουν οι αλήθειες μία μία στο φως! Θα μείνει στην ιστορία ως ο Υπουργός της καταστροφής, παρέα με το επιτελείο του στο εν λόγω υπουργείο, που αφήνει τον κάθε άσχετο να αποφασίζει κατά το δοκούν, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις φωνές των φοιτητών και των αποφοίτων, τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας! Έχει συνθλίψει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα προσβάλλοντας το κύρος των πτυχίων μας, με τις καταργήσεις ολόκληρων γνωστικών αντικειμένων και μη δίνοντας μας τη δυνατότητα να ισοτιμήσουμε τα πτυχία μας (όπως έγινε στο παρελθόν για πολλές σχολές), κρατώντας μας σε ομηρία! Ήθελα να ήξερα ο Πρωθυπουργός που είναι ο θεσμικός του προϊστάμενος δεν τα βλέπει αυτά τα πράγματα? Ευτυχώς οι εκλογές είναι πιο κοντά απ' όσο φαίνονται και εκεί θα εισπράξουν την απάντηση που τους αρμόζει από τους εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτους!

 
ΔΗΜΟΣ
30 Οκτ 2018 17:47

Boυλευτής ή βολευτής ...να πως κάποιος επικοινωνεί απευθείας με τον κ. Υπουργό !!!!!!!!!!!!

 
Νικος
30 Οκτ 2018 15:58

Τα πάρε δώσε των βουλευτών έστω και του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ηθικό πλεονέκτημα.

 
Απόφοιτος
30 Οκτ 2018 15:39

Εδώ ο Υπουργός μας διέλυσε βρε πρύτανη!!!!Στον βουλευτη κολλάς;

 
Συγχωνεύσεις ΑΕΙ
30 Οκτ 2018 14:40

Παλιές αυτές οι πρακτικές στην Ελλάδα, όπως και με το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ το 2013.

Έπρεπε πρώτα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να συνενωθεί με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κατόπιν να απορροφηθούν στο νέο ίδρυμα τα τμήματα των ΤΕΙ των δύο αυτών περιφερειών, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς οι υπουργοί Παιδείας ποτέ δεν είχαν ούτε την προσωπική βούληση ούτε την πολιτική στήριξη να κάνουν ουσιαστικές τομές ώστε να ανακάμψει ο ακαδημαϊκός χώρος: και 10 τμήματα να μείνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση πολλά θα είναι και πάλι θα προκύψουν προβλήματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ