Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Έκτακτη Συνέλευση των Σχολικών Συμβούλων

Δημοσίευση: 30/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκτακτη Γενική Συνέλευση, συγκαλεί η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων με Θέμα: «Σχεδίαση περαιτέρω πορείας της ΠΕΣΣ ».

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 9:30 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου. 

Η ΠΕΣΣ καλεί τους προέδρους των ΠΕΤ να μεριμνήσουν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτες συναντήσεις/συνελεύσεις ή επικοινωνίες με τα μέλη , ώστε να μεταφέρουν ή να αποστείλουν στη Γενική συνέλευση τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Σχόλια (21)

 
ΔΟΜΕΣ ΣΕΕ
07 Νοε 2018 08:15

Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και χωρίς υποστηρικτικές δομές, προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το παιδαγωγικό τους έργο στην περίοδο όξυνσης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των μαθητών και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους.

Το παραπάνω αναφέρει η ΕΛΜΕ και διερωτώμεθα και οι ΣΕΕ τι κάνουν? Που είναι οι πολυδιαφημιζόμενες υποστηρικτικές δομές?
Πάλι ο εκπαιδευτικός ''πληρώνει τη νύφη''!
Χορτάσαμε από λόγια του αέρα, επί του πρακτέου τίποτα!!

 
ΩΡΑΡΙΟ
03 Νοε 2018 21:48

@ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
και βέβαια τηρείται εμείς πάμε κάθε μέρα ΑΓΡΙΝΙΟ-ΠΑΤΡΑ-ΑΓΡΙΝΙΟ και με παρουσίες παρακαλώ στην ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας .

 
Δημήτρης (έτερος)
01 Νοε 2018 22:43

@Δημήτρης
Αγαπητέ συνάδελφε,
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να απαντήσω σε κάτι.
Ο Σχολικός Σύμβουλος δεν ήταν ειδικότητα, αλλά ιδιότητα και ως τέτοια είχε σαφές καθηκοντολόγιο, πλαίσιο δράσης και χρονικό όριο θητείας (ως απάντηση στο σχόλιο/ερώτημα σου "Μια φορά σύμβουλος, για πάντα σύμβουλος").

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
01 Νοε 2018 22:09

Το πρόβλημα είναι ο κ.Γαβρόγλου και όχι το Υπουργείο.Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και των περισσότερων δημοσιογράφων που ασχολούνται με θέματα παιδείας.Απορίας άξιο είναι ενώ το ξέρει και ο κ.Τσίπρας γιατί δεν τον διώχνει αφού ξέρει ότι του κόβει και ψήφους αφού του φθείρει συνέχεια την κυβέρνηση.

 
Τάσος
01 Νοε 2018 20:03

Ρόδα είναι και γυρίζει κύριε Γαβρόγλου....
Έρχεται η αποκαθήλωση του σάπιου οικοδομήματός σας...

Παιδεία τριτοκοσμικής κοινωνίας κατήντησε το εκπαιδευτικό μας σύστημα... Κι όλα αυτά επί εποχής αριστερής κυβέρνησης...
Αίσχος!!!

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ
01 Νοε 2018 19:23

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Διδακτορικό το ελάχιστο προσόν για να δημιουργούνται στελέχη υψηλών προσόντων. Ο εκπαιδευτικός να αξιολογείται και αυτός και να μοριοδοτείται η αξιολόγησή του, όπως του πρώην ΣΣ. Τα μετρήσιμα μόρια είναι τα προσόντα του καθενός (αξιολόγηση από ΑΣΕΠ, αξιολόγηση όλων των σπουδών χωρίς αποκλεισμούς, η διδακτική εμπειρία (όπως με το σημερινό νόμο), όχι κόφτες, κα.
Όποιος έχει περισσότερα μετρήσιμα να επιλέγεται αυτός και ας επιλεγεί ισόβια.
Το πρώτη φορά ΣΣ, πάντα σύμβουλος αν δεν υπάρχει άλλος με περισσότερα προσόντα. Επί Γιαννάκου δεν κατέλαβα καμιά θέση αν και είχα πολλά μετρήσιμα.
Η συνέντευξη πρέπει να καταργηθεί και να αναλάβουν αδέκαστοι αξιολογητές, όπως ισχύει στον ΑΣΕΠ Δεν στέλνεις στην τάξη "δυνατά" στελέχη και να διοικούν ή να καθοδηγούν οι των "μηδενικών προσόντων" μόνο και μόνο γιατί είναι παιδιά κομματικών σωλήνων.

 
Δημήτρης
01 Νοε 2018 11:47

@ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ
"... Όποιος έχει τα περισσότερα μετρήσιμα προσόντα (και όχι μόρια!) να είναι σύμβουλος...". Σωστό αυτό, αλλά θα είναι σύμβουλος για πάντα ; Δεν θα πρέπει να υπάρχει θητεία και στη λήξη της να επαναξιολογείται μαζί με άλλους υποψήφιους ; Επειδή κριθήκατε μια φορά ως "εξαιρετικοί" αυτός ο χαρακτηρισμός θα ισχύει για πάντα ; Δηλαδή να ισχύει το όποιος πρόλαβε να γίνει σύμβουλος, πρόλαβε ; Οι (τεως) σχολικοί σύμβουλοι δεν υπερασπίζονται τον επι θητεία θεσμό του σχολικού συμβούλου, αλλά το δικαίωμα να είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι εσαεί σύμβουλοι και αυτό ακυρώνει όλες τις ενστάσεις τους για τον δεσμό.

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ
01 Νοε 2018 10:33

@Δημήτρης
Κύριε πρέπει να ισχύει όποιος έχει τα περισσότερα μετρήσιμα μόρια και να κατέχει διδακτορικό τίτλο να είναι σύμβουλος, ο οποίος θα αξιολογείται και θα κρίνεται. Όσοι κριθήκαμε με το ΠΔ 103 αξιολογηθήκαμε ως "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ". Επίσης, να μην υπάρχουν κόφτες που θα διαγράφουν διδακτορικά κα. Στον κλάδο μου προτιμήθηκε ο ΚΑΤΕΕ από τον ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΒΑΣΙΚΈΣ + ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ)+ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ. Η απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ. Αντελαβού;

 
ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΜΕΝΟΣ
01 Νοε 2018 10:17

@Κυρ Στράτο, αν κάποιος σύμβουλος του ΙΕΠ φύγει λέγεται πρώην σύμβουλος ΙΕΠ. Όπως ένωση αποστράτων κα. Ελπίζω δάσκαλε να κατάλαβες. Η πάλη μας θα είναι η αποκατάσταση του συντάγματος και η χειραφέτησή του από την χειραγώγηση των οπαδών του "αντισυνταγματικού τόξου", όπως λέμε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 
ΠΕΣΣΙΤΗΣ
31 Οκτ 2018 17:32

Ο θεσμός των ΣΣ δεν έχει πνεύσει ακόμη τα λοίσθια...Αυτό να το θυμάστε αγαπητοί σχολιαστές. Γιατί σε λίγο καιρό ο κύριος Γαβρόγλου θα είναι θεατής των αποφάσεων μιας νέας κυβέρνησης. Ο Κυριάκος θα επαναφέρει το θεσμό διαφορετικό μεν, βελτιωμένο δε. Εδώ είμαστε και θα με θυμηθείτε... Μην κλείνετε τόσο εύκολα το κεφάλαιο ΣΣ.....

 
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
31 Οκτ 2018 15:14

κ. Υπουργέ το ωράριο των συντονιστών τηρείται ;

 
Ο ΜΕΣΙΤΗΣ
31 Οκτ 2018 14:42

@Στρατο.// Παρτο αποφαση βρε Στρατο να ξεγραφτεις απο το συνδικατο // Το παραμύθι τελείωσε οι εκλογές των αιρετων τελειωνουν και η αξιολογηση ερχεται το απαιτουν οι κατεξοχήν εργοδοτες των παιδιων οι γονείς Δηλαδή αυτοί που πληρώνουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών για να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα! Πες και στους //δικούς σου // Ότι για φαντάσου πρώτη φορά //Αριστερα // αυξηση 10% εγγραφων στην ιδιωτικη εκπαιδευση !

 
Δημήτρης
31 Οκτ 2018 14:14

Αγαπητέ Δημήτρη (έτερε) και Μανώλη συζητήσιμα όσα λέτε, αλλά στο ερώτημα μου αν ο Σχολικός Σύμβουλος είναι ειδικότητα και αν τελικά πρέπει να ισχύει το "Μια φορά σύμβουλος, για πάντα σύμβουλος " δεν απαντάτε.

 
Δημήτρης (έτερος)
31 Οκτ 2018 10:35

@Δημήτρης
Συνάδελφε,
Εδώ και χρόνια προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με καταργημένους οργανισμούς φαντάσματα και σας μάρανε η ΠΕΣΣ; Σε τελευταία ανάλυση η ΠΕΣΣ ήταν θεσμικός συνομιλητής του ΥΠΠΕΘ, έχει ΔΣ και μέλη και έχει έννομο συμφέρον να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Πόσε δε μάλλον που έχει προσφύγει στο ΣτΕ.

Θα πρότεινα να ασχοληθούμε με την παντελή έλλειψη οργάνωσης του Υπουργείου όπου είχε τρία και πλεόν χρόνια να θεσμοθετήσει έναν νόμο και κατέληξε να έχει:
Συντονιστές με τεράστιες περιοχές ευθύνης, σε αντίθεση με τους Σχολικούς Συμβούλους.
Συντονιστές συγκεντρωμένους στην έδρα του ΠΕΚΕΣ, σε αντίθεση με τους Σχολικούς Συμβούλους.
Συντονιστές χωρίς δικαίωμα μετακίνησης, σε αντίθεση με τους Σχολικούς Συμβούλους.
Συντονιστές χωρίς χώρο εργασίας, τηλέφωνα, υπολογιστές, σε αντίθεση με τους Σχολικούς Συμβούλους.
Συντονιστές που κρίθηκαν από Περιφερειακά Συμβούλια, σε αντίθεση με τους Σχολικούς Συμβούλους κ.ά.

Σε όλη αυτή την ιστορία το μόνο θετικό που μπορούμε να αναγνωρίσουμε στο Υπουργείο είναι η στοχοπροσήλωση στην απαξίωση και την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων.

 
Μανώλης
31 Οκτ 2018 09:03

@Δημήτρη και Στράτο, αν αύριο οι Διευθυντές μετατραπούν σε "Οργανωτές" "Επόπτες σχολείου", "Διοικητικοί συνεργάτες" ή οτιδήποτε, η ένωσή τους θα πρέπει να αυτοκαταστραφεί; Αυτές οι αγκυλώσεις μόνο στο δημόσιο υπάρχουν. Το ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή κανείς ΣΕΕ δεν μπορεί να επισκεφτεί μακρινό σχολείο γιατί ο κρατικός προυπολογισμός καλύπτει συμβούλους αλλά όχι ΣΕΕ; Το ξέρετε ότι καθυστερούν έργα ΕΣΠΑ γιατί οι συμβάσεις καλύπτουν συμβούλους αλλά όχι ΣΕΕ; Το ξέρετε ότι ακόμη και οι ΣΕΕ που θέλουν να δουλέψουν στα σχολεία δεν μπορούν γιατί προσπαθούν να βρουν άκρη με τη νέα γραφειοκρατία των ΠΕΚΕΣ;
Μετά από αυτά πιστεύετε ότι και η ΠΕΣΣ πρέπει να σταματήσει να υπάρχει επειδή έχει αυτό το όνομα και όχι το άλλο; Είχα πει και παλαιότερα ότι μόλις τοποθετηθούν οι ΣΕΕ πέταξε το πουλάκι, θα έχουν έννομο συμφέρον να υπερασπιστούν τη θέση τους, οπότε μέσα στην ΠΕΣΣ θα υπάρχουν οι απόψεις και των πρώην και των νυν. Εσείς τι προτείνετε, να μην γίνει καθόλου τέτοια συζήτηση; Όσο για τη "δικαίωση" για την οποία μιλούν πολλοί, το πιθανότερο είναι να έρθει μετά από χρόνια με οικονομική κυρίως μορφή, σε βάρος δηλαδή όλων, εξαιτίας μιας άστοχης πολιτικής μιας πειραματικής κυβέρνησης
ΥΓ Ξέρετε τι σημαίνει το ΜΕ στην ΟΛΜΕ; Αυτό το όνομα πως και δεν έχει αλλάξει;

 
Blind Guardian
31 Οκτ 2018 08:59

Σάββατο 3 Νοεμβρίου.Ψυχοσάββατο δηλαδή.

 
Νομικός
31 Οκτ 2018 08:37

@Στράτο
Μια ένωση μπορεί να υπάρχει και να απαρτίζεται από μέλη που δεν φέρουν υποχρεωτικά στο παρόντα χρόνο την ιδιότητα της του τίτλου της ένωσης (αλλά προϋπήρξε η ιδιότητα αυτή).Είναι θέμα του καταστατικού της. Τα έννομα συμφέροντα και η δικαστική διεκδίκηση αυτών προϋποθέτουν την ύπαρξη της ένωσης η οποία άσκησε την προσφυγή (Υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα! γιατί δεν τα ψάχνεις πριν γράψεις ότι απορείς και να σου λύνουμε τις απορίες σου;).

 
Δημήτρης
31 Οκτ 2018 06:08

Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (!!!), όπως λέμε Πανελλήνια Ένωση Φυσικών, Χημικών, Φιλολόγων κ.λπ. Θεωρούν δηλαδή ότι ο Σχολικός Σύμβουλος είναι ειδικότητα και ασπάζονται το δόγμα "Μια φορά σύμβουλος, για πάντα σύμβουλος ! ". Το χειρότερο απ΄όλα είναι οτι περιμένουν να ... "δικαιωθούν", αλλά απ΄ότι φαίνεται θα περιμένουν πολύ, πάρα πολύ.

 
Πρώην Σχ Σύμβουλος
31 Οκτ 2018 02:01

Έλεος...

 
Στράτος
30 Οκτ 2018 22:44

Κι έτσι φτάνουμε στην προσπάθεια επίλυσης βασικών ερωτημάτων που είχα θέσει εδώ και καιρό. Το κυριότερο "Πως μπορεί να υπάρχει Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων" όταν δεν υπάρχουν Σχολικοί Σύμβουλοι;

Τώρα αλήθεια τι θα γίνει; Μετατροπή της Ένωσης σε Πανελλήνια Ένωση Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου; Ή όχι; Σημειωτέον ότι πολλοί (όχι όλοι) πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι, ακόμη και του ΔΣ της ΠΕΣΣ, είναι πλέον ΣΕΕ.
Αναμένουμε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ