Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Γιατί ……. ? κύριε Υπουργέ ……. !

Δημοσίευση: 31/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δρ. Α. Μητρογιαννοπούλου
Μαθηματικός στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών, τ. Σχολική Σύμβουλος

Από τo τμήμα Μηχανοργάνωσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας πληροφορήθηκα ότι έγινε περικοπή στις 5-10-18 του επιδόματος που ελάμβανα ως σχολική σύμβουλος.

Όμως, το διάστημα από 5-10-18 έως και την ημέρα της διαπιστωτικής πράξης ‘παύσης’ των σχολικών συμβούλων (15-10-18) επιτελούσα ανελλιπώς το έργο μου, όπως αποδεικνύεται από τις παρακάτω ενδεικτικές ενέργειες, οι οποίες μπορούν να διαπιστωθούν από τα αναφερόμενα σχολεία, αλλά και από την κοινοποίηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Α΄ και Δ΄ Αθήνας:

-    5 Οκτωβρίου 2018: Επίσκεψη στο 51ο Γυμνάσιο Αθηνών (συζήτηση με τη Διευθύντρια του σχολείου για θέματα Μαθησιακών Δυσκολιών και Ειδικής Αγωγής)

-    Διευθέτηση θεμάτων Ωρολογίου Προγράμματος για τα Μαθηματικά, κατόπιν ηλεκτρονικού αιτήματος του 21ου Γενικού Λυκείου (αρ. πρωτ. σχολείου 528 / 11-10-2018) και τηλεφωνικής επικοινωνίας του 4ου Γενικού Λυκείου Αθηνών

-    12 Οκτωβρίου 2018: Ενημέρωση όλων των σχολείων αρμοδιότητάς μου για τις διαλέξεις στο Ίδρυμα Νιάρχος και για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της δράσης freeathens 44 (αρ. πρωτ. γραφ. Σχολικών Συμβούλων Α΄ Αθήνας 489 / 12-10-18, κοινοποίηση σε Δ.Δ.Ε. Α΄ και Δ΄ Αθήνας)

-    15 Οκτωβρίου 2018:  αποστολή υλικού στο 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας σχετικά με την αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα κατά τη διδακτική διαδικασία (αρ. πρωτ. γραφ. σχολικών συμβούλων Α΄ Αθήνας 492 / 15-10-18, κοινοποίηση σε Δ.Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας)

Δυστυχώς η προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση (17-10-18) στο ανωτέρω σχολείο δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της ανάληψης υπηρεσίας στην οργανική μου θέση μετά τη διαπιστωτική πράξη ‘παύσης’ των σχολικών  συμβούλων.
     
Γιατί λοιπόν έγινε περικοπή του επιδόματός μου το ανωτέρω διάστημα, 5-15 Οκτωβρίου 2018, ενώ ανταποκρινόμουνα ανελλιπώς στα καθήκοντά μου και επιτελούσα το έργο μου ως σχολική σύμβουλος?

Γιατί ……. ?      κύριε Υπουργέ ……. !

Σχόλια (14)

 
Α. Μητρογιαννοπούλου
07 Νοε 2018 16:37

ευχαριστίες στον κ Καρασταμάτη Στράτο για το επώνυμο μήνυμά του
να΄στε πάντα καλά
Α.Μ.

 
Τέως Σχολικός Σύμβουλος από 15/10/2018
07 Νοε 2018 10:04

Tα συγχαρητήρια μου κα Μητρογιανοπούλου.
Υιοθετώ πλήρως τις απόψεις σας στην επιστολή στην παραπάνω απάντησή σας, στην οποία ειστε πολύ ευγενική με κάποιους προλαλήσαντες κακοήθεις τύπους.

Καρασταμάτης Στράτος
Τέως Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ03
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 
παλιοσειρα
04 Νοε 2018 17:12

Εχετε παρει χαμπαρι κατι παλειοσειρες σαν και μενα, οτι καθε φορα που θα παιρνουμε ΜΚ αντι να εχουμε αυξηση στο μισθο θα εχουμε μειωση κατα 8 ευρω λογω προσωπικης διαφορας που ενσωματωνεται στον βασικο μισθο και προξενει μεγαλυτερες κρατησεις

 
A. Μητρογιαννοπούλου
01 Νοε 2018 22:22

Καλό μήνα με Υγεία και Δύναμη

Αν και δεν απαντώ σε ανώνυμα σχόλια, θα το κάνω για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Για όσους δεν ενθυμούνται προηγούμενο κείμενό μου (22-3-18) στην esos, να υπενθυμίσω ότι από το 2016 οι σχολικοί σύμβουλοι ΠΕ3 της Αττικής είχαμε διπλάσια καιμ πλέον σχολεία, από αυτά που είχαμε αναλάβει αρχικά, λόγω κάλυψης των σχολείων των αποχωρούντων μαθηματικών, και φυσικά το επίδομά μας ήταν το ίδιο! Όσο για το τι κάναμε ή δεν κάναμε μέχρι τώρα, αρμόδια ήταν η προϊσταμένη μας αρχή. Άλλωστε τόσα χρόνια στην Εκπαίδευση έχω ασχοληθεί, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, με αρκετά θέματα αμισθί (ενδεικτικά να αναφέρω τα προγράμματα e-twinning, που στην έναρξή τους ήταν εκτός ωραρίου και μη αμειβόμενα). Όμως κάποιες ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα να ‘ξεχειλίσει το ποτήρι’! Όπως ακριβώς αυτή η συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργείου. Το θέμα είναι νομικό! Αναλάβαμε υπηρεσία μόνο με την έκδοση του Φ.Ε.Κ., και, μέχρι τότε ήμασταν σύμβουλοι!

Αναφορικά με το επώνυμο σχόλιο, μάλλον ο συντάκτης του δεν πρόσεξε τη λέξη ενδεικτικά. Στο δε σχολείο μου καλύπτω το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ωράριο (18 h – 33 έτη υπηρεσίας). Επισημαίνω ότι στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών που υπηρετώ έχω οργανική θέση κατόπιν προσωπικής επιλογής. Μάλιστα και από τη θέση αυτή δεν παύω να αναφέρω προβλήματα και θέματα τόσο λειτουργικής φύσεως όσο και διδακτικής πρακτικής, όπως διαπιστώνεται από τις δημοσιεύσεις κειμένων μου στην ιστοσελίδα που μας φιλοξενεί. Φυσικά και οι αναφορές γίνονται προς τους αρμόδιους φορείς, αλλά λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας (πρωτόκολλο, διαβίβαση εγγράφου κ.λπ.) ευελπιστώ και σε ενδεχόμενη πιο άμεση προσωπική πληροφόρησή τους, αν ενημερώνονται διαδικτυακά.

Όσο για το επιμορφωτικό έργο μου, ως σχολική σύμβουλος, σημειώνω ότι ήταν πάντα στο χρονικό διάστημα που επέτρεπε η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής (12-2), δηλαδή εντός σχολικού ωραρίου. Μάλιστα, πραγματοποιούνταν κατά ομάδες γειτονικών σχολείων, με περισσότερο χρόνο και κόπο εκ μέρους μου, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι εκπαιδευτικοί!

Κάνοντας λόγο για επιμόρφωση, δυστυχώς δεν έτυχε της προσοχής (αν και σε έντονη γραφή) το γεγονός ότι οι συνάδελφοι κάποιου σχολείου στερήθηκαν της προγραμματισμένης επιμόρφωσης στην αξιοποίηση του διαδραστικού πίνακα.

Μακάρι αυτή η επιμορφωτική ανάγκη να καλυφθεί άμεσα !!!!!

 
Νίκος Α.
01 Νοε 2018 13:12

Αν το θέμα έχει υπηρεσιακή διάσταση, ο θιγόμενος ας διεκδικήσει το δίκιο του νομίμως. Το να το διατυμπανίζει εδώ φαντάζεται πως του δίνει περισσότερο δίκιο ή τιμάει τους Σ.Σ.;

 
@ σε όλα τα κακεντρεχή σχόλια
01 Νοε 2018 11:29

Μην βγάζετε χολή και τα απωθημενα σας! Υπάρχει θέμα νομιμότητας; Και μια μέρα να κοπεί το επίδομα παράνομα/παράτυπα είναι μείζον θέμα, νομικό και ηθικό! Τα υπόλοιπα είναι για λαική κατανάλωση! Ποιος παίρνει τι και γιατί και για πόσο! Πάιρνει ό,τι δικαιούται με βάση αυτά που ψηφίζουν αυτοί που ψηφίζετε! Αλλά ξέχασα: στην δημοκρατάρα της Ελλαδάρας όσους δεν ψηφίζουμε εμείς απλά δεν υπάρχουν, δεν νομιμοποιούνται και όσα ψηφίζουν και ισχύουν με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα πού όλοι έχουν ψηφίσει απλά δεν τα αναγνωρίζουμε! Αλλά ξέχασα πάλι: μερικοί δεν αναγνωρίζουν καν το Σύνταγμα και τη Βουλή, αν και συμμετέχουν σε αυτή και παίρνουν και τους μισθούς και όλα τα προνόμια! Ω τρέλλα, ω υποκρισία, ω ανοησία!

 
@σε όλους τους κουβαρντάδες
01 Νοε 2018 10:33

Μάλλον έχετε λύσει το οικονομικό σας πρόβλημα και τα 70 ευρώ που υπολόγισε ο προλαλήσαντας σας φαίνονται ψιλά για ελεημοσύνη.

 
teacher
01 Νοε 2018 07:56

To μόνο "γιατί' που μπορεί κάποιος νοήμων να ρωτήσει είναι : Γιατί δημοσιεύονται τέτοιου είδους επιστολές;
Και οι μόνες απαντήσεις είναι οι εξής: Ή για να πλήξει το ήδη πληγμένο κύρος των πρώην σχολικών συμβούλων ή για να πλήξει το κύρος της κ.Μητρογιανοπούλου. Δεν υπάρχει άλλος λόγος.

 
@Στράτος και λοιποί σύντροφοι σου.
01 Νοε 2018 01:54

Ο σεβασμός σε έναν άνθρωπο που λέει ένα παράπονο είναι στοιχείο συντεταγμένων και νοημόνων ατόμων που δεν τα τυφλώνουν κομματικά μίση και φανατισμός.Έχεις αναγάγει σε εργολαβία να σχολιάζεις κάθε σχολικό σύμβουλο με κακεντρέχια χωρίς κάποιος από αυτούς σεβόμενος τον εαυτό του να καταδεχτεί να απαντήσει στις θεωρητικές αριστερές φιλοσυριζεικές μπουρδολογίες σου.Ξεχνάς το και οι κρίνοντες κρίνονται και εσένα το κόμμα σου δεν σε έκρινε ικανό για διευθυντή σχολείου.Οι δικοί σου δεν σε έκριναν ικανό και όχι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ.Ένθερμος υποστηρικτής της αντισυνταγματικής ψηφοφορίας που ούτε και αυτή σε βοήθησε στην υποψηφιότητα σου.Υμνητής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν σε έκανε διευθυντή. Μόνιμος επικριτής των σχολικών συμβούλων,ειρωνικός και αλαζόνας απέναντι τους που τα προσόντα τους δεν θα τα φτάσεις ούτε στην Δευτέρα Παρουσία.Λάτρης της μετριότητας και της ισοπέδωσης προς τα κάτω των άλλων φυσικά και όχι των συριζέων που ανήγαγαν την κομματοκρατία σε ύψιστο ιδανικό και την επικράτηση της μετριότητας σαν το ανώτατο στάδιο της Αριστεράς.Ηρέμησε λίγο μην πάθεις και τίποτα.Και πάνω από όλα σκέψου ότι ρόδα είναι και γυρίζει και στην ζωή εισπράττεις αυτό που δίνεις .Λαϊκιστή όλα εδώ πληρώνονται.Και μην αφήνεις την συριζολαγνεία και συμβουλομανία να σου γίνουν αθεραπευτες εμμονές.Λυπάμαι αλλά γιατροί της ψυχής σου εξ αποστάσεως και μέσω των σχολιασμών του εσος δεν μπορούμε να γίνουμε.Πάνε στην ενορία σου να γαληνέψει η ψυχή σου.Ο πολύς ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την υγεία.

 
Nikos
01 Νοε 2018 00:26

Μετά από 7 χρόνια Σχολική Σύμβουλος Θεωρείτε ότι η πολιτεία δεν σας έχει ανταμείψει επειδή δεν σας έδωσε το επίδομα 10 ημερών;
Στους καθηγητές που απασχολούσατε για επιμόρφωση εκτός ωραρίου τους εγκρίνατε ποτέ αποζημίωση κ. Σύμβουλε;
Χάνετε το δίκιο σας που δημοσιοποιήσατε το ζήτημα θεωρώντας το μείζον.
Μπορούσατε να κινηθείτε υπηρεσιακά.

 
Αναστάσιος Χατζηστεφάνου
31 Οκτ 2018 23:41

300€ επιδομα προ κρατήσεων
210€ πληρωτέο
210÷30 = 7€ ανά ημέρα
Άρα 10ημέρες × 7€ = 70€
1 επιστολή. Χιλιάδες αναγνώστες.
Και 70€ επειδή η κυρία συνάδελφος έκανε μέσα σε ΔΕΚΑ ( 10 ) μέρες
2 τηλέφωνα,
1 επίσκεψη,
1 email και
μια κοινοποίηση εκδήλωσης,
όταν εγώ ο καθηγητής τάξης πήρα σε μία ( 1 ) ημέρα
21 Τηλέφωνα,
21 email,
5 ώρες μάθημα.
Τα σχόλια δικά σας.

 
ΠΕΣΣΙΤΗΣ
31 Οκτ 2018 23:17

@Στράτο
Αυτοί που θα λογοδοτούν σε λίγο καιρό θα είσαι εσύ και η παράταξή σου!
Το αν η κυρία τ.ΣΣ ανταποκρινόταν στα καθήκοντά της και αν δικαιούται το επίδομά της νόμιμα, δε θα μας το πεις σίγουρα εσύ!!! Όπου μας συμφέρει κρατάμε τα προσχήματα τελικά... ΔιΑτυμπανίζουμε τα περί νομιμότητας που έφερε ο "σωτήρας" κ.Γαβρόγλου που απέπεμψε τους ΣΣ, αλλά η νομιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο μέτρα και δυο σταθμά! Οι αδικίες και οι παρατυπίες που έγιναν, νομίζεις ότι περάσαν απαρατήρητες;;; Νομίζεις ότι δε θα αποδοθεί δικαιοσύνη;;; Πλανάσαι οικτρά!

 
Στράτος
31 Οκτ 2018 22:28

Κυρία τ. Σχολική Σύμβουλε,
γράψατε ολόκληρη "ανοικτή επιστολή" στον Υπουργό, τη δημοσιεύει το φιλόξενο esos, τη διαβάζουμε χιλιάδες εκπαιδευτικοί και στην ουσία ζητάτε το επίδομα θέσης για 10 επιπλέον μέρες!
Κατανοείτε πόσο προκλητικό είναι το κείμενό σας για τους εκπαιδευτικούς της τάξης; Μας λέτε τι κάνατε στις 5, στις 11, στις 12 και στις 15 Οκτωβρίου. Τις υπόλοιπες μέρες τι αλήθεια κάνατε;
Καλή δουλειά στις τάξεις του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών. Κι αν επιτρέπεται, τι διδακτικό ωράριο έχετε;

 
Δήμος
31 Οκτ 2018 22:12

τόσοι μήνες παράταση στη θητεία σας, που παίρνατε το επίδομα, δεν το σκέφτεστε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ