Η ΟΛΜΕ για την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά

02/11/2018

Άκουσε το άρθρο

Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!

Πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του.

Κάτω τα χέρια από  τα σωματεία!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 31/10/2018) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα "επίσκεψη" κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

Tα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.

Τονίζουμε, επίσης, ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνει κτίρια ή υπαλλήλους.

Τα μοναδικά της έσοδα είναι οι συνδρομές που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Σε αυτούς αναφερόμαστε, σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.

Πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου που δεν έχει οικονομικές συναλλαγές με κράτος και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για το τι είδους και ποιότητας συναλλαγές έχουν τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας του τόπου.

Αυτή η παρέμβαση του ΣΔΟΕ δεν προέκυψε τυχαία.

Είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει.

Τα σωματεία δεν έχουν να κρύψουν τίποτα γιατί γίνονται δημόσιοι οικονομικοί απολογισμοί ετησίως.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Αλέξανδρος
|

Για τις συνελεύσεις να μας δίνουν τον αριθμό των παρόντων, το σύνολο του εκπαιδευτικών και τις ψήφους σε απόλυτα νούμερα και μετά σε ποσοστά.
Αποτελέσματα του τύπου το 82% ψήφισε υπέρ ή κατά μιας πρότασης δεν λέει τίποτα, όταν οι παρόντες αποτελούν το 10% του συνόλου των εκπαιδευτικών.
Τότε φαίνεται η πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος, πράγμα το οποίο το κίνημα αποφεύγει συστηματικά.

Μοναχοί Ολομόναχοι...
|

Αγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ της ΟΛΜΕ πριν μερικές βδομάδες βγάλατε απόφαση να μην διαγραφεί η ΕΛΜΕ Πειραιά μετά από καταγγελία της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού και ανακοινώθηκε δυνατά... σήμερα βλέπουμε ότι πάλι ασχολείστε με την ΕΛΜΕ Πειραιά. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με απλά λόγια τι συμβαίνει στο Λιμάνι? Νομίζουμε βαδίζετε μοναχοί ολομόναχοι στο δρόμο της μοναξιάς.

Johny the fox..
|

Άλλες ΕΛΜΕ έχουν την ετήσια συνδρομή 15 ευρώ και άλλες 10 ευρώ. Συνολικά οι ΕΛΜΕ είναι 87 που κάθε χρόνο καταβάλουν συνδρομή στην ΑΔΕΔΥ και στην ΟΛΜΕ. Από τα τελευταία αποτελέσματα για το ΔΣ ψήφισαν περί τους 30.000 καθηγητές αν πολλαπλασιάσουμε με το 10 προκύπτει μαι συνολική είσπραξη 300.000 ευρώ... Οφείλει η ΟΛΜΕ να απαντήσει δημόσια τι γνωρίζει για το θέμα που πάνε τα χρήματα αυτά πόσα παίρνει εκείνη και πόσα η ΑΔΕΔΥ. Τι ετήσια έξοδα έχουν και ποιο ποσό υπάρχει στο ταμείο σήμερα. Οι καταγγελίες αυτές είναι για ξεκάρφωμα. Καλά κάνει το κράτος και ελέγχει όποιος είναι καθαρός δεν φοβάται. Από 90.000 καθηγητές σήμερα ούτε το ένα τρίτο δεν προσέρχεται στις εκλογές αν όμως δούμε και τις συνελεύσεις δεν πατάει καθηγητής μόνοι τους οι συνδικαλιστές τα λένε και τα συμφωνούν. Πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας και να δείτε γιατί σας έχουμε γυρίσει την πλάτη.

Σουσλώφ
|

Τί έγινε στο 1οΓΕΛ Γέρακα και έχει κατάληψη;Γιατί σιωπάτε σύντροφοι της ΟΛΜΕ.Γιατί αποβλήθηκαν 6 μαθητές και δεν παίρνετε θέση ενώ καταγγέλετε μια νόμιμη ενέργεια του ΣΔΟΕ;Την συνδρομή μας θέλει να προστατεύσει το ΣΔΟΕ.Τα δικά μας λεφτά.Εσείς οι ίδιοι λέτε ότι είναι συνδρομές.Εγώ την συνδρομή μου και που πηγαίνει ΑΠΑΙΤΩ να την ελέγξει το ΣΔΟΕ.Αν όχι να μου την επιστρέψετε πίσω.

Συντρόφια της ΟΛΜΕ
|

Το ΣΔΟΕ κάνει χιλιάδες εφόδους κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα και έχει ξεσκίσει τον ιδιωτικό τομέα στα πρόστιμα και στα λουκέτα. Ελέγχει τους ιδιώτες για να μαζέψει λεφτά να πληρώσει εσάς.Για αυτούς τους ελέγχους δεν βγάζετε καταγγελίες.Ο νόμιμος.χαίρεται τον έλεγχο και δεν καταγγέλλει.Αυτός που φοβάται τον έλεγχο γιατί τον φοβάται αν δεν έχει να κρύψει κάτι; Πάντως σαν Ομοσπονδία μόνο καταγγελίες ξέρετε να κάνετε δεκαετίες και ποτέ δεν κάνατε μια σοβαρή πρόταση.Για αυτό σας γύρισαν την πλάτη.Εσείς τί πρόβλημα έχετε με τον νόμιμο έλεγχο της ΕΛΜΕ;Ο καθαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Νίκος
|

Τα σωματεία έχουν ΑΦΜ, έχουν και ασυλία όπως οι βουλευτές; μην τρελαθούμε εντελώς!
Μπορούν να διαχειρίζονται τις εισφορές μας ανεξέλεγκτα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ