Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Τι λένε ο Διευθυντής και οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα

Δείτε το βίντεο της παρέλαση
Δημοσίευση: 03/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Οι μαθητές δεν τιμωρήθηκαν για το γεγονός ότι τραγουδούσαν ή φώναζαν διάφορα συνθήματα. Απλά και μόνο τιμωρήθηκαν για την ενέργεια τους να αυτονομηθούν, αγνοώντας τις παραινέσεις και τις προσπάθειες των καθηγητών του σχολείου να ενταχθούν στον ουλαμό του σχολείου μας και πίσω από τη σημαία, ακολουθώντας δικό τους  δρόμο, ο οποίος οδήγησε στο να παρελάσουν πίσω από διμοιρία άλλου όμορου σχολείου”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Γέρακα Κώστας Σωτηρόιπουλος , σχετικά με την αποβολή μαθητών που κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου,   αποκόπηκαν από τον ουλαμό για να φωνάξουν συνθήματα    και να τραγουδήσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

ΑΚΟΛΟΥΕΘΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Τι λένε οι μαθητές

Εκπρόσωπος των μαθητών  μιλώντας στο notioanatolika.gr  δήλωσε ότι οι μαθητές  θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρενάρανε όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ' Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως... πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Ετικέτες: 
Παρελάσεις

Σχόλια (22)

 
Θερμά συνχαρητήρια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Γέρακα.
03 Νοε 2018 19:06

Μπράβο στα παιδιά. Σπάνιο γεγονός.Δεν μπουκάρισαν στο Υπουργείο ,δεν έβρισαν τους κυβερνητικούς επϊσημους,δεν έκαναν φασαρία.Τραγούδησαν ένα πασίγνωστο τραγούδι για το οποίο διαμαρτυρήθηκα και η Σκοπιανή εκπρόσωπος τύπου γιατι βάσει των Πρεσπών δεν πρέπει να τραγουδιέται.Αυτά τα παιδιά έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο και δεν επικράτησαν πλήρως οι εθνομηδενιστές.Και μια ερώτηση: Αν έψαλαν τον ύμνο της 3ης Διεθνούς ή ένα αριστερό τραγούδι θα τολμούσαν να τους αποβάλουν;Θα τολμούσαν; Το τονίζω.

 
Πανος
03 Νοε 2018 21:05

Ο Διευθυντής είναι περισσότερο πατριώτης από τους μαθητές;Νομίζω ότι δίνει κακό παράδειγμα και οι δικαιολογίες του για την ποινή είναι αστείες.Ο σύλλογος διδασκόντων γιατί σιωπά;

 
Αλεξ
03 Νοε 2018 21:14

Πάντως, το σχολείο έδωσε την απάντηση και πολύ καλά έκανε!

 
ΕΚΠ
03 Νοε 2018 23:01

@ Αλεξ.Τί εννοείς ότι το σχολείο καλά έκανε;Καλά έκανε που τους απέβαλε; Είμαι 1000% σίγουρος ότι αν τραγουδούσαν ένα αριστερό τραγούδι δεν θα τους έκαναν το παραμικρό. Διαφωνούν δηλαδή ότι η Μακεδονία είναι ελληνική;Τί είναι τότε;Για αυτό μας πήρανε όλοι οι γείτονες χαμπάρι και ζητάν οι Τούρκοι προς το παρόν μόνο το μισό Αιγαίο και τη Θράκη (το Τουρκολίμανο και τα Τουρκοβούνια θα τα ζητήσουν μετά),οι Αλβανοί την Ήπειρο ,οι Σκοπιανοί την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και για την Δυτική ερίζουν με τους Αλβανούς που την θέλουν και αυτοί.Όταν μένεις άπραγος χάνεις.Είναι νόμος της φύσης.Κάποτε όλα αυτά θα πληρωθούν γιατί η φύση δεν συγχωρεί το τίποτα .Οι μαθητές πολύ καλά έκαναν και είναι άξιοι για μίμηση. Να τους χαίρονται οι γονείς τους που τους έδωσαν πιστεύω.Και μετά αναρωτιέστε γιατί μόνο το εξωτερικό χρέος έφτασε τα 352,200 δις.Σε αυτήν την αποικία του χρέους καποιοι αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση και την νέα τάξη και αυτά που μας επιβάλουν με το ζόρι οι ξένοι.Άξιοι αυτοί οι μαθητές.

 
Πλαταρος Γιάννης
04 Νοε 2018 00:20

Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λένε όλοι και όπως παρουσιάζονται στα βίντεο, καλώς τιμωρήθηκαν, αφού αποσπάστηκαν από το Σχολείο και παρέλασαν μόνοι τους. Η αυτονόμηση στην παρέλαση ενός τμήματος Σχολείου που έχει πάει συντεταγμένα, είναι λόγος πειθαρχικού ελέγχου.
Υπάρχει ένα κενό, αν δηλ. τέθηκε το θέμα να τραγουδήσουν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ στο Σχολείο το 15-μελές, αν απορρίφθηκε, πότε και γιατί.
Επίσης πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε διάφορα κίνητρα και προθέσεις ένθεν κι ένθεν.
Προσωπικώς στην πόλη μου την Μεσσήνη στενοχωρήθηκα που δεν το έπαιξε για πρώτη φορά η Φιλαρμονική ενώ το έπαιζε με δική μου υπόδειξη από δεκαετίες.

 
ΣΤΕΛΙΟΣ
04 Νοε 2018 08:52

Να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, να ησυχάσουμε.

 
ΝΙΟΒΗ
04 Νοε 2018 10:09

Αν αποσπάστηκαν από το σχολείο τους οι μαθητές, "ευθυνη " φερει και ο υπευθυνος της παρέλασης (καθηγητής συνοδός, γυμναστης/στρια...). Ας δούμε και αυτήν τη διάσταση. ..
Σε συνδυασμό με το "Μακεδονία ξακουστή " όμως δεν είναι τόσο τραγικό ώστε να οδηγήσει σε αποβολή! !!!!
Άλλωστε δεν έβρισαν ούτε προσέβαλαν κάποιον... τραγουδησαν έναν ύμνο που Χρόνια ακουγόταν στην παρέλαση της Εθνικής επετείου. Όταν πριν κάποια Χρόνια μαθητές παρήλαυναν και "μουντζωναν" τους επίσημους και άλλους, ποια τιμωρία είχε επιβληθεί; ; Με το σκεπτικό αυτό, σιγά -σιγά και τον Εθνικό μας ύμνο θα απαγορεύσουν στα παιδιά μας και σε όλους μας να τραγουδουμε...Για κάποια άλλα συνθήματα που ακούγονται από τους μαθητές κατά καιρούς σε παρελάσεις δεν γίνεται τίποτε.
Και μια άλλη απορία. Ήρθε σχετικό έγγραφο στα σχολεία που απαγορεύει το "Μακεδονία ξακουστή " ;

 
Nikos
04 Νοε 2018 11:05

Το συγκεκριμένο θέμα ξεφεύγει από την απλή διαπίστωση ότι οι μαθητές δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την ανάγκη τήρησης των κανόνων για την υλοποίηση των στόχων της εκπαίδευσης προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία για ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα.
Το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά αίτια της συμπεριφοράς των μαθητών πρέπει να μας κάνει επιφυλακτικούς ως προς την αντιμετώπισή του.
Πρέπει να μάθουμε το σκεπτικό του Συλλόγου Διδασκόντων, την άποψη του Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου και των μαθητικών συμβουλίων των τμημάτων των εμπλεκόμενων μαθητών καθώς και τη γνώμη των γονέων τους.
Πρώτα - πρώτα θα πρέπει να μας πουν οι εμπλεκόμενοι αν ήταν γνωστό ότι οι μαθητές θα είχαν αυτή τη συμπεριφορά στη παρέλαση. Αν ναι (φαίνεται ότι είχαν υποστηρικτές καθηγητές ) ποια μέτρα πήραν και γιατί υπήρξε η αποκλίνουσα αυτή συμπεριφορά.
Κατά την άποψη μου το θέμα αυτό έπρεπε να αναφερθεί στη Δ.Δ.Ε. τη περιοχής του σχολείου η οποία έχει τις δομές και την ευθύνη να εξετάσει με παιδαγωγικό τρόπο το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να στοχοποιηθούν οι μαθητές και το σχολείο.

 
@Nikos
04 Νοε 2018 12:34

Πρώτα πρέπει να δούμε ποιός είναι ο Δ/νης. Με ποιά παράταξη κατεβαίνει στις εκλογές των αιρετών. Τι εννοεί αποκλίνουσα συμπεριφορά??? και με ποιό πρότυπο αναφοράς ???

 
Άκης
04 Νοε 2018 13:19

@ΕΚΠ. "Καρφώνεσαι" βάζοντας το Μακεδονία Ξακουστή σε αντιπαραβολή με άλλα τραγούδια που χαρακτηρίζεις αριστερά. Επομένως δηλώνεις πως δεν είναι ένα πατριωτικό τραγούδι ανεξάρτητο από πολιτικές παρατάξεις, κόμματα κλπ. Άρα καρφώνεις τα παιδιά που εγώ δέχομαι πως το έκαναν από πατριωτισμό ενώ εσύ λόγω τής ένταξής τους σε κάποια πολιτική παράταξη.

 
Εκπαιδευτικός
04 Νοε 2018 14:08

Κύριε Πλατάρο.Η κα .@Νιόβη απάντησε καλύτερα από σας που ήσασταν και ΔΕ και Διευθυντής Σχολείων επί σειρά πολλών ετών.Στο" σωστά αποβλήθηκαν οι μαθητές "που γράφετε απαντάτε ο ίδιος στο τέλος για την Φιλαρμονική που για πρώτη φορά δεν παιάνισε το "Μακεδονία ξακουστή ".Αυτό έγινε σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας και στα στρατιωτικά αγήματα που παρέλασαν στην Θεσσαλονίκη.Εφαρμόζεται η Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να ψηφιστεί από την Βουλή,όπως και οι μικτές συνεδριάσεις για τα σχολικά Βιβλία.Άρα αρχίζει η απαγόρευση του όρου Μακεδονία από την πλευρά του αθηναϊκού κράτους.Τα παιδιά καλώς έψαλαν το τραγούδι και για τα περί απόσπασης από το τμήμα απάντησε η κα.Νιόβη .Είναι άξια κάθε τιμής και το καλώς αποβλήθηκαν από την πλευρά σας ήταν επιεικώς άστοχο.Εσείς τί κάνατε αλήθεια σαν ΔΕ όταν γίνονταν καταλήψεις στα σχολεία σας που είναι παράνομες;Εκεί σε μια παράνομη ενέργεια δεν κάνατε τίποτε και ούτε αποβλήθηκε κανείς αλλά συμφωνείτε σε μια αποβολή για μια μη παράνομη πράξη ταυτιζόμενος με τους ...Θέλω δε να απαντήσετε ευθαρσώς στο ερώτημα:Αν οι μαθητές αυτοί αποσπώνταν από το τμήμα και έκαναν ότι απαριθμεί η κυρία Νιόβη στα γνωστά γεγονότα των παρελάσεων από το 2010-2014 ή τραγουδούσαν ένα από τα γνωστά αριστερά ή αντιπολεμικά τραγούδια και ύψωναν και την γροθιά τους θα τολμούσε έστω και ένας να σκεφτεί την αποβολή τους;Ή αποβολή έγινε για το συγκεκριμένο τραγούδι.Μήπως διαφωνείτε;

 
Πρώτη φορά αριστερά.
04 Νοε 2018 15:35

Για αυτό προτείνεται να καταργηθούν οι παρελάσεις προκειμένου να μην έχουμε τέτοιους είδους προβλήματα. Με την κατάργηση του σταυρού στη σημαία ευκαιρία είναι να περάσει και η κατάργηση των παρελάσεων... μη ξεχάσουμε να καταργήσουμε τη σημαία στα σχολεία και τις εικόνες για να μην προσβάλλονται οι μαθητές που είναι από άλλες χώρες και πιστεύουν σε άλλα θρησκεύματα.

 
ΕΚΠ
04 Νοε 2018 16:28

@Άκης.Ο Ν.Παπανδρέου σήμερα στις 10.00 στην εκπομπή Ακραίως ,του κ.Χατζή στο Σκάι δήλωσε μετ επιτάσεως τονίζοντας τις λεξεις του ότι "εξ αιτίας αυτής της συμφωνίας η Ελλάδα σε 20 χρόνια θα έχει τεράστια εθνικά προβλήματα". Το λέει ο εγγονός,γιος και αδερφός τριών Πρωθυπουργών με τεράστιες προσβάσεις στα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ οικογενειακώς.Άρα ξέρει επακριβώς τι λέει,πότε το λέει και γιατί το λέει.Εθνικό πρόβλημα είναι ωμά μόνο η αλλαγή συνόρων.Όσο για το " καρφωνεσαι"που γράφετε είναι λαθος λέξη.Όλοι σε αυτόν τον τόπο δεν ειναι κομματικοί.Εσείς σκέφτεστε και γράφετε έτσι.Εξ άλλου είστε νοήμων άτομο και καταλάβατε πολύ καλά τι εννοώ.Το Μακεδονία ξακουστή είναι πατριωτικό τραγούδι.Το πέσατε θύματα αδέρφια εσείς ή το εμβατήριο που τουμαθαν να λέει και λοιπά γνωστά άλλα ,είναι πολιτικά αλλά όχι πατριωτικά.Αυτά εννοούσα και νομίζω ότι το είχατε καταλάβει.Ο πατριωτισμός δεν έχει κόμματα και χρώματα.Και αφήστε τα παιδιά έξω από τα λανθασμένα συμπεράσματα σας.Πέστε όμως αν τραγουδούσαν το πέσατε θύματα αδέρφια εσείς ή παραπλήσια θα τους απέβαλαν;Αναμενω μια ειλικρινή απαντηση.

 
ΔΚ
04 Νοε 2018 17:42

Εδώ ο κόσμος χάνεται....
Πραγματικά, πόσο πουλάνε αυτά τα θέματα στην Ελλάδα? Ως πότε θα μένει αυτός ο λαός στον συμβολισμό και στα φούμαρα?
Η χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.....
Κρίμα.

 
Π.Μ.
04 Νοε 2018 23:20

Ποια νομοθεσία προβλέπει ποινή για ένα τέτοιο ζήτημα και μάλιστα διήμερη; Παρακαλώ να μου την υποδείξετε.

 
Πλαταρος Γιάννης
05 Νοε 2018 00:02

@Εκπαιδευτικός
Και ποιος σας είπε ότι καταλάβατε αυτά που έγραψα;
Είπα έπρεπε να γίνει πειθαρχικός έλεγχος. Διότι η απόσπαση συντεταγμένου τμήματος από παρέλαση είναι παράπτωμα. Η ποινή το είδος και το ύψος της προκύπτει μετά. Τι δεν καταλαβαίνετε; Να σας κάνω μαθήματα Αγωγής του Πολίτου;
Ως προς τις καταλήψεις είμαι σχεδόν μόνος που αντιτάχθηκα ενεργά σε αυτή την χυδαία εθιμική πρακτική που υποβαθμίζει το Δημόσιο σχολείο και εν γνώσει μου έγινα κακός. Είμαι ήσυχος συνειδησιακά.
Αν και μετά τα παραπάνω επιμένετε να διαστρέφετε σαν κάτι συνδικαλιστές αυτά που έγραψα, εσείς υποτιμάτε τον εαυτό σας. Γραπτός λόγος είναι εδώ. Τα γραπτά μένουν. Ξαναδιαβάζονται. Αλλά θέλουν και κατανόηση. Μην εκτίθεστε. Λέτε να επικροτώ αποσκιρτήσεις από το συντεταγμένο τμήμα με το έτσι θέλω; Να μην πηγαίνουμε πια συντεταγμένα και ο κάθε ένας να κάνει ό,τι θέλει.
Εύγε που με κάνατε να επιχειρηματολογήσω στα αυτονόητα, που μόνο για σας αυτονόητα δεν είναι.

 
Ένας εκπαιδευτικός
05 Νοε 2018 11:26

Ως συνήθως, η τρίχα γίνεται τριχιά! Να έχουμε να λέμε, αρκεί να φωνάζουμε νομίζοντας ότι έτσι υπηρετούμε κάποιο απροσδιόριστο καθήκον μας! Νομίζω πως ο κ. Πλατάρος - με τον οποίο συνήθως δεν συμφωνώ - εδώ τοποθετεί απολύτως ορθά τα πράγματα. Υπάρχει η ανάγκη της συντεταγμένης και πειθαρχημένης εικόνας των μαθητών και κατά τούτο η αιτιολόγηση της τιμωρίας από τον διευθυντή είναι απολύτως βάσιμη και ορθή. Αν ο καθένας ψάχνει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, προκειμένου να κρίνει τα κίνητρα μιας απόφασης, αυτό δυστυχώς αποτελεί θλιβερό αναχρονισμό κι αφορά όσους κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Άλλωστε νομίζω πως η τιμωρία αποφασίστηκε από το σώμα καθηγητών του σχολείου και όχι μονάχα από τον διευθυντή. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σε ένα σύλλογο 15-20 ανθρώπων πρυτανεύουν τα ευτελή κίνητρα που φαντάζονται κάποια νοσηρά μυαλά.
Αφήστε λοιπόν τις πατριδοκαπηλικές κορώνες του φτηνού λαϊκισμού, προσγειωθείτε στην απλή πραγματικότητα και θυμηθείτε τους θεμελιώδεις κανόνες συμπεριφοράς και λειτουργίας των μαθητών ενός σχολείου. Αν ο καθένας αποφασίζει να κάνει τον "πατριώτη" αυθαίρετα κι όπου του κατέβει, δεν βγαίνει άκρη. Θα μπορούσε, π.χ., μια ομάδα μαθητών να μπαινοβγαίνει στις αίθουσες τραγουδώντας χωρίς άδεια το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο πατριωτικό τραγούδι χωρίς συνέπειες;
ΥΓ. Φυσικά αυτό το δυσάρεστο επεισόδιο ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την ανάγκη κατάργησης της μαθητικής παρέλασης ως απολύτως αναχρονιστικής και αντιπαιδαγωγικής. Αλλά ποιος τολμά να κάνει το αυτονόητο;

 
Τζίμης
05 Νοε 2018 14:10

αναρωτιέμαι …
- όλοι εσείς που χειροκροτείτε την τιμωρία των μαθητών … ξέρουμε αν το σχολείο τους αρνήθηκε το δικαίωμα να παρελάσουν (όπως ήθελαν) τραγουδώντας το συγκεκριμένο εμβατήριο; αν τους το απαγόρευσαν, με ποιο σκεπτικό έγινε αυτό;
- δηλαδή κάποια παιδιά "τρελάθηκαν" και ξαφνικά ξέκοψαν από τις γραμμές τους; έτσι; χωρίς λόγο; ...
- ενοχλήθηκαν μάλλον οι "πρέσπες" ...
- και αν παραστεί η ανάγκη … γιατί; για ποιόν; ... να πάνε αυτά τα παιδιά να πολεμήσουν;

 
Άκης
05 Νοε 2018 18:18

@ΕΚΠ
Καλά, σοβαρά τώρα, περίμενες τον Παπανδρέου να σου πει πως θα συνεχίσει να έχει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα η Ελλάδα με τα Σκόπια; Ίσως να μπορέσεις να δεις την μεγάλη εικόνα: Η ξενοδουλεία των "πατριωτών" και "εθνοσωτήρων" στις δεκαετίες του 50 και του 60 άφησε τον Τίτο να κάνει μόνος του παιχνίδι και ξεκίνησε το πρόβλημα, το οποίο διογκώνονταν συνεχώς μέχρι σήμερα και φυσικά θα συνεχίσει να διογκώνεται. Όσο για τη φιλολογία περί ακομμάτιστων πατριωτών, μια ματιά στην ιστορία σου δείχνει (αν θες να δεις) ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Αν θέλεις λεπτομέρειες ξεκίνα με το ΝΔ 4009/1959, ΦΕΚ 238Α'/1959

 
Νικ
05 Νοε 2018 18:41

Μπράβο στα παιδιά. Όπως πάει το πράγμα σε λίγο και ο εθνικός ύμνος θα αποτελει πραξη παραβατική.

 
Εκπαιδευτικός.
05 Νοε 2018 22:12

@ Πλατάρο 5/11,00.02.Η απάντηση σας σε μένα είναι προσβλητική.Κατά πρώτον δεν είμαι μαθητής να με κάνετε μαθήματα Αγωγής του Πολίτη.Είμαι συνάδελφος σας και βάσει του βιογραφικού σας έχω πολλαπλάσια προσόντα από εσάς.Επιπλέον δεν είμαι βραδύνοος για να γράφετε ότι δεν καταλαβαίνω .Σχολιάζετε κύριε και λαμβάνετε θέση επί παντός επιστητού.Λόγω της πολυγραφίας σας να δέχεστε και την άλλη γνώμη.Σήμερα οι μαθητές δήλωσαν στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του star με το πρόσωπο τους στην κάμερα ότι δεν τους επέτρεψαν να τραγουδήσουν το τραγούδι και ένας γονέας δήλωσε ότι τους έβγαλαν από τον σχηματισμό.Ερώτηση πρώτη λοιπόν.Ήρθε απόφαση στα σχολεία για να μην τραγουδιέται αυτό το τραγούδι.Σαφώς και όχι.Άρα γιατί τους το απαγόρευσαν.Ταυτόχρονα το star έδειξε την παρέλαση στην Κατερίνη όπου το Λύκειο τραγουδούσε αυτό το τραγούδι.Το αυτό έγινε στις Σέρρες,τη Βέροια,στη Θεσσαλονίκη και αλλού.Ερώτηση λοιπόν δεύτερη.Γιατί οι συνάδελφοι καθηγητές σε αυτά τα σχολεία δεν το απαγόρευσαν;Πάμε και στην τρίτη ερώτηση η οποία είναι απλή και κανένας δεν απαντά.Αν οι μαθητές τραγουδούσαν ένα άλλο τραγούδι που ανάγεται στα πολιτικά τραγούδια και καταλαβαίνετε τι εννοώ θα αποβάλλονταν;Σε αυτό απαντώ εγώ.Φυσικά και δεν θα αποβάλλονταν.Συμπερασματικά λοιπόν το πρόβλημα ήταν και μόνο το συγκεκριμένο τραγούδι.Προσπαθώ δε να βρώ σε ποιά εγκύκλιο ή νόμο λέει αν προβλέπεται αποβολή για αυτήν την αιτία και δεν βρίσκω τίποτε.
Τέλος και επειδή κατάγομαι από την παραμεθόριο ζώνη του τριεθνούς Ελλάδας-Σκοπίων - Βουλγαρίας και είμαι γνώστης και λόγω άλλων σπουδών της σλαβικής σας διαβεβαιώ ότι ακούγοντας τους σταθμούς τους ή τους ίδιους μετά τις Πρέσπες αλλοφρόνησαν,Δεν συγκρατιούνται με το τίποτα.Θλίψη δε και οργή με προξένησε όταν άκουσα αυτούσια και όχι σε μετάφραση απ΄ευθείας από τον κρατικό τους σταθμό ότι η Αντιπρόεδρος της Σκοπιανής κυβέρνησης και Υπουργός Άμυνας κυρία Ρατμίλα Σεκερίνσκα δήλωσε ότι επί λέξη ,αφού καταδίκασε και διαμαρτυρήθηκε επειδή το συγκεκριμένα τραγούδι (Μακεδονία Ξακουστή) τραγουδιέται στις παρελάσεις(τις ελληνικές το τονίζω) ότι "...θα θέσουν το ζήτημα αυτό (σσ.του τραγουδιού εννοείται) στην συνέχεια βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών." Άρα και επειδή είστε και μαθηματικός κύριε Πλατάρο πως εξηγείται αυτή η πλήρης ταύτιση απόψεων της κυρίας Σεκερίνσκα με αυτό που έγινε στο θέμα μας ή το ότι μερίδα πολιτών εδώ και πολιτικών ζητά μαζί με τα άλλα και κατάργηση αυτού του τραγουδιού;Χάθηκε τόσο η αξιοπρέπεια για να ζητά θρασύτατα ένας ξένος το τι θα κάνουμε στην χώρα μας; Για όσους δε δυσπιστούν για την δήλωση της την πρόβαλε με σχετικό βίντεο πάλι το star στο σημερινό δελτίο ειδήσεων.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

 
Πλατάρος Γιάννης
06 Νοε 2018 15:53

@Εκπαιδευτικός
Είπα ότι αποσπάσθηκαν από το τμήμα και παρήλασαν μόνοι τους. Παρά τις προτροπές των συνοδών καθηγητών. Αυτό είναι πειθαρχικό παράπτωμα που διαλύει το Σχολείο.
Το ότι εγώ είμαι υπέρ του τραγουδιού και πριν χρόνια αναζητούσα τις παρτιτούρες του για μπάντα χάλκινων, είναι ΑΛΛΟ.
Το ότι είμαι ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ΑΛΛΟ.
Το ότι υποψιάζομαι τα κίνητρα ως προς την συγκεκριμένη πειθαρχική ποινή, επίσης είναι ΑΛΛΟ.
Όπως λένε και οι νομικοί, η αντικειμενική υπόσταση του παραπτώματος είναι δεδομένη. Ο πειθαρχικός έλεγχος ήταν ΚΑΘΗΚΟΝ του διευθυντή. Το αν θα τους τιμωρούσε με επίπληξη ή έως δύο μέρες, είναι ΑΛΛΟ.
Το ότι υπήρχε νόμιμη οδός δημοκρατική να αποφασίσουν ΟΛΟΙ να το πούν υπήρχε. Μου είναι πάρα πολύ εύκολο να υποπέσω στην εύκολη οδό και να πώ «ντροπή του τιμώρησαν τα παιδιά....» αλλά δεν το λέω γιατί σέβομαι την αλήθεια που θέλω να υπηρετώ πάντα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ