Το Σχέδιο Νόμου για το Παν. Θεσσαλίας όπως κατατέθηκε στη Ν.Ε. της Βουλής

Στη συνέχεια, το σχέδιο νόμου θα σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

05/11/2018

Ενημερώθηκε: 06/11/2018, 11:32

Άκουσε το άρθρο

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΈΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στάλθηκε ,όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, το Σχέδιο Νόμου   «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας),  Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Στη συνέχεια, το σχέδιο νόμου θα σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αφού επιστρέψει από το Γενικό Λογιστήριο ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα το καταθέσει   στη Βουλή, προκειμένου  να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εκτιμάται ότι η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου .

 

Σχόλια (35)

ΕΕΠ
|

@Manos, είναι να τρελαίνεσαι. Στην αρχή ψηφίζουν νόμο που μας δίνουν το δικαίωμα να γίνουμε λέκτορες. Σε λίγες μέρες το παίρνουν πίσω, και ενώ έχει βγει το ΦΕΚ. Μάλιστα, το παίρνουν πίσω με εγκύκλιο της Αναγνωστοπούλου, που ζητάει από τα Πανεπιστήμια να μην εφαρμόσουν τον νόμο, γιατί…. θα βγει άλλος!!! Στην συνέχεια ακούμε συχνά πυκνά για την αδικία που συντελείται στους κλάδους ΕΕΠ και ΕΔΙΠ, και ότι επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει την δυνατότητα να… αξιοποιηθούν κατάλληλα μέλη των παραπάνω κατηγοριών προσωπικού αυξημένων προσόντων με την ένταξή τους σε βαθμίδα ΔΕΠ (λέκτορας ή επίκουρος καθηγητής). Όσο το ακούσατε εσείς να γίνεται, το άκουσα και εγώ. Σαν κερασάκι στην τούρτα, φέρνουν στα νέα Πανεπιστήμια που δημιουργούν, καθηγητές εφαρμογών, στην πλειοψηφία τους χωρίς διδακτορικό τίτλο, να κάνουν το ίδιο αντικείμενο με εμάς που το πραγματοποιούμε εδώ και χρόνια, με διδακτορικά και δημοσιεύσεις, τους κάνουν λέκτορες εφαρμογών, άρα μέλη ΔΕΠ, και εμάς μας αφήνουν στα ίδια!!! Ποιο ανώμαλο μυαλό τα κάνει αυτά, είναι να απορεί κανείς…

Νίκος
|

Αναβάθμιση των ΙΕΚ σε ΤΕΙ, των ΤΕΙ σε ΑΕΙ και των ΑΕΙ σε master. Για να είναι όλοι ευτυχισμένοι.

Πολ. Μηχ.
|

@Γιάννης
Δεν είναι έτσι όπως τα λες.
Αν έβλεπες το πρόγραμμα σπουδών των Πολ. Μηχ. του ΤΕΙ-ΑΘ. θα διαπίστωνες ότι δεν έχει καμία σχέση με το δικό σας.
Εσείς είστε δυο "σπασμένα" τμήματα σε Λάρισα (έργων υποδομής) και Τρίκαλα (δομικών εργων) ενώ του ΤΕΙ-ΑΘ. ήταν ενιαίο.
Επίσης δε συγκρίνονται από θέμα εκπαιδευτικού φόρτου και επιπέδου φοιτητών.
Άσε δε που το τμήμα αυτό είχε αποσπάσει θετικά σχόλια και έτυχε αναγνώρισης απο πρωην πρυτάνεις του ΕΜΠ. Δεν εγινε τυχαία Πανεπιστήμιο και το ξέρεις πολύ καλά.

Κωνσταντίνος
|

Προς όλους εδώ μέσα που συγχέουν και συγκρίνουν ανάποδα και ανόμοια πράγματα και κυρίως στον προηγούμενο αδελφό.Όπως γνωρίζετε,τα πανεπιστήμια έχουν το λεγόμενο αυτοδιοίκητο και δεν μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να τους επιβάλει τη γνώμη του,αλλά μόνο να τους συμβουλέψει.Δεν αναρωτηθήκατε εσείς που ωρύεστε άτσαλα γιά τα δήθεν επαγγελματικά δικαιώματα των παλιών απόφοιτων γιατί δε συμφώνησαν όλα τα Πανεπιστήμια στη συγχώνευση κι ότι κι αυτά ακόμα που φημολογείται ότι θα συγχωνευθούν, μπορεί και να μην προλάβουν μέχρι τα τέλη Φλεβάρη του 2019 γιατί όλα τα θέματα υποβάλλονται σε εξονυχιστικό διάλογο;Γνωρίζετε μήπως ότι αν αποφάσιζαν μόνο οι καθηγητές στα Πανεπιστήμια,δε θα υπήρχαν ούτε τόσο πολλοί εισακτέοι που ρίχνουν την ποιότητα σπουδών, ούτε τόση εγκληματικότητα κι αναρχία στα ιδρύματα;Τώρα που παρεμβαίνουν με τον α ή τον β' τρόπο οι υπουργοί,έχετε δικαίωμα να φέρεστε όπως φέρεστε με υπερφίαλες απαιτήσεις γιά επαγγελματικά δικαιώματα που μόνοι σας τα προκαλέσατε,αφού μπαίνουν τόσοι πολλοί στα Πανεπιστήμια.Να δώ τί θα γίνει όταν τα Πανεπιστήμια γίνουν πραγματικά αυτόνομα.Θα σωπάσετε και θα συμβιβαστείτε.

Γιάννης
|

Φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΙ Αθήνας -> Πολιτικών Μηχανικών ΠΑΔΑ
Φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΙ Θεσσαλίας -> Περιβάλλοντος
Δηλαδή με ίδιο πρόγραμμα σπουδών διαφορετικά πτυχία.
Ραντεβού στα δικαστήρια.

Άκης
|

Οι παλαιοί πτυχιούχοι να αναγνωριστούν και να γίνουμε ΠΕ στο δημόσιο και προϊστάμενοι και ας είναι από τμήμα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Κωνσταντίνος
|

Αντιπαρέρχομαι την ακατάσχετη πολιτικολογία που γίνεται παραπάνω σε άσχετα κι ασύνδετα μεταξύ τους θέματα και συνεχίζω ν'αναφέρομαι στο παρόν νομοσχέδιο που τελικά έχει κι άλλες ελλείψεις που είναι πιθανό να καταλήξουν σε αδικίες:
α)Στην παράγραφο 5 του παραπάνω άρθρου 12 ενώ αναφέρεται στο μέλλον όλων των τμημάτων που καταργούνται,δεν αναφέρει τίποτα γιά τους Μηχανικούς Αυτοματισμού στη Χαλκίδα.Επειδή παρατηρώ από κοντά την ιστορία του κάθε τμήματος χωριστά,θυμούμαι ότι και στο σχέδιο Αθηνά πήγαν να κλείσουν όλα τα Τμήματα Μηχανικών Αυτοματισμού της χώρας,κάτι που δεν επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες τότε των μελών ΔΕΠ και των φοιτητών.
Αυτό που δεν επιτεύχθηκε τότε με κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ,γίνεται σήμερα και στο ΠΑΔΑ,όπου εξαφανίζεται ο τίτλος του παραπάνω τμήματος και παραμένει ως ειδίκευση σε νέο τμήμα,ενώ οι φοιτητές του είναι καταδικασμένοι να συνυπάρξουν με τους ολότελα εχθρικούς στη διαπραγμάτευση γιά τη συγχώνευση,Κλωστοϋφαντουργούς. Στη Χαλκίδα,το τμήμα εξαφανίζεται τελείως με το παρόν νομοσχέδιο,ενώ δεν προβλέπεται τίποτα γιά τους φοιτητές του,όπως και στο άλλο μήνυμα μου γιά τους φοιτητές του Τμήματος της Άμφισσας.
Επειδή τα αυτονόητα πέθαναν και οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού στη Χαλκίδα δεν πρέπει να τιμωρηθούν,πρέπει στη συγκεκριμένη παράγραφο να προβλεφθεί προσθήκη ότι πρέπει να οδηγηθούν στο νεοϊδρυόμενο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,αφού απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω,το πρόγραμμα σπουδών τους έχει σε ποσοστό περίπου 80% μαθήματα αντικειμένου προγραμματισμού
β)Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και γιά τους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στη Λάρισα που κατά σύμπτωση είναι ομοιοπαθές με το προηγούμενο τμήμα,αφού το αντίστοιχο στο ΠΑΔΑ,ξέπεσε ως κατεύθυνση άλλου τμήματος.Επειδή στην ίδια παράγραφο,την 5η,όλοι οι φοιτητές των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας και Τρικάλων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Λάρισας διοχετεύονται συλλήβδην με έναν ακατανόητο και διαζευκτικό τρόπο στα τμήματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος στη Λάρισα,με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,αφού το πρόγραμμα σπουδών τουλάχιστο στα δύο πρώτα έτη είναι κοινό,θα μπορούσαν και οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων που καταργείται,να οδηγηθούν με την ίδια παράξενη διάζευξη στο Τμήμα Νοσηλευτικής Λάρισας ή στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας Λαμίας ή στο Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας στην Καρδίτσα,ανάλογα με την επιθυμία τους.Αυτό προτείνω να μπεί ως προσθήκη στην 5η παράγραφο.

Κωνσταντίνος
|

Καλησπέρα σας.Ακόμα και τώρα μετά από διάφορες διορθώσεις και προσθήκες, το νομοσχέδιο έχει μία σοβαρή έλλειψη.Στο άρθρο 12,παράγραφος 5,ενώ προβλέπει τί μπορούν να κάνουν οι φοιτητές όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας όσο αφορά τα τμήματα που ιδρύονται,δεν αναφέρεται ρητά τί μπορούν να κάνουν οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών και Μονάδων και Φιλοξενίας που εδρεύει στην Άμφισσα. Αντίθετα,προβλέπεται ποιό θα είναι το μέλλον του διδακτικού προσωπικού του συγκεκριμένου τμήματος.
Γι΄αυτό,προτείνω να υπάρξει προσθήκη στη συγκεκριμένη παράγραφο που να οδηγεί τους φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος στα νεοϊδρυόμενα τμήματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτικού Τουρισμού και Πολιτισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που θα εδρεύουν στην Άμφισσα. Σήμερα, τίποτε δεν είναι αυτονόητο.Οι κυβερνήσεις πέφτουνε και όλα πρέπει να καταγράφονται γιατί αυτή η έλλειψη μπορεί να σημάνει και την αμφισβήτηση του αυτονόητου και να αδικηθούν οι φοιτητές.

kaldis
|

@ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αν δεν σου αρέσει ζήτα μετακίνηση στο ΤΕΙ Κρήτης να μην έχεις πρόβλημα.

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
|

Γέλια που θα πέσουν σε λίγα χρόνια για αυτήν την συγχώνευση. Εννοείται πως θα περάσει και απο την βουλή και όταν θα οριστικοποιηθεί η πτώχευση σε αυτή την χώρα το τίμημα θα το πληρώσουν οι του ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
|

Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Π.Θ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ 1-1-2020
ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ --ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 2.115
ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1.753
ΔΙΑΦΟΡΑ 362 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ή ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

foititria
|

εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε τα πτυχία μας κι εσείς θα ψάχνετε την ψήφο σας.

MANOS
|

Μα καλά ποιος δουλεύει ποιον; Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ζήτησε, μεταξύ άλλων, για να δεχτεί τη συγχώνευση, την ένταξη όλων των υπηρετούντων ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στη θέση του Λέκτορα Εφαρμογών. Υποτίθεται ότι συμφώνησαν με το Υπουργείο επί της αρχής. Γιατί απουσιάζει αυτή η παράμετρος από το Σχέδιο Νόμου; Είναι δυνατόν πρώην καθηγητής Εφαρμογών με το πτυχίο του (στην καλύτερη περίπτωση με master) να γίνεται Λέκτορας Εφαρμογών και ΕΔΙΠ / ΕΕΠ με διδακτορικό και μεταδιδακτορικές έρευνες να παραμένουν ΕΔΙΠ και ΕΕΠ; Η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει θέση. Γνωρίζουν οι ιθύνοντες του Υπουργείου ότι αν οι ΕΔΙΠ/ ΕΕΠ στραφούν νομικά κατά του Υπουργείου, για να πετύχουν τα αυτονόητα, η άρνηση του Υπουργείου να ικανοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα θα καταπέσει; Ραντεβού στις αίθουσες των Διοικητικών Δικαστηρίων...

ΕΝΑΣ ΑΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΥΤΥΧΗΣ
|

με βαση το αδικο σχεδιο νομου--- ενας λεκτορας πανεπιστημιου
θα εχει βασικο μισθο 2.115 ευρω
και ενας λεκτορας εφαρμογων προσωποπαγους θεσης πανεπιστημιου
θα εχει βασικο μισθο 1.753 ευρω
διαφορα 362 ευρω υπερ του λεκτορα πανεπιστημιου
οι οποιοι και θα κανουν την ιδια ακριβώς διδασκαλία με το ιδιο ωράριο και θα συμμετεχουν στις ιδιες επιτροπες
αρα εις υγείαν του κορόιδου του λεκτορα εφαρμογων του πανεπιστημιου
που θα δουλευει για 362 ευρω λιγοτερα
κατα τα αλλα θα ειναι και οι δυο μέλη Δ.Ε.Π πανεπιστημιου
ο ενας θα εχει το χρημα και ο αλλος την δοξα
αλλα ξεχασανε οι συνταξαντες το σχεδιο νομου το ρητο που λεει
<<την δοξα πολλοι εμισησαν αλλα το χρημα ουδείς>>
και φυσικα ερχονται οσονουπω κοι οι εκλογές........

Παναγιώτης
|

Καληνύχτα!

ΠΑΛΙΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ
|

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΜΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΤΙ
Ε Ε Ε ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΙ........

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
|

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ---ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ--- ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ--
ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ

Πρώτα συμπεράσματα
|

Απομακρύνεται από την Καρδίτσα το "στέμμα" του ΤΕΙ η διαιτολογία κι έρχεται ένα τμήμα που κανείς δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται (Δημ. Υγεία) κ με ποια επαγγελματικά δικαιώματα, αν υπάρχουν? Επίσης, το τμήμα Αγωγής στην προσχολική θα είναι το πρώτο θύμα σε μελλοντική συγχώνευση με το Νηπιαγωγών Βόλου. Καμία έδρα σχολής, προάγγελος μετακινήσεων τμημάτων στα 4 σημεία του ορίζοντα!! Και η χαριστική βολή: συγχωνεύεται (βλ. εξαφανίζεται) το Τεχνολογίας Ξύλου. Λαμπρό μέλλον....

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
|

Έχετε δει άλλο Πανεπιστήμιο που τα περισσότερα τμήματά του να μην είναι στην έδρα του - στο Βόλο δηλαδή - αλλά διασκορπισμένα αριστερά και δεξιά;

Λάρισα
|

Ασφαλιστικά μέτρα και να κινηθούν οι καθηγητές νομικά για αντισυγματικοτητα. Ο πρυτανης του ΤΕΙ Λάρισας που ειναι? τον εξαφάνισαν και κάθεται με δεμένα χέρια ? Ουτε το ΤΕΙ μεχρι το 2024 δεν πηρε? νομίζω ότι η μόνη λύση είναι η διακστική οδος.

Βασίλης
|

Για τους αποφοίτους του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα υπάρξει κάποια αναφορά η απλώς εξαφανίζονται;

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
|

Ετοιμαστείτε κύριοι του ΤΕΙ για ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Ξυπνήστε και Αντιδράστε ειναι η σειρά σας
εφόσον θίγεστε --κλείστετο απο αυριο
οσο προλαβαίνετε πριν ψηφιστεί γιατι μετα θα ειναι αργά

ΛΑΜΙΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ
|

αγαπητοι σχολιαστες εχετε απολυτο δικαιο---
οι επικουροι -οι λεκτορες -οι λεκτορες εφαρμογων και καποιοι αναπληρωτες καθηγητες με περιορισμενα προσοντα και ειδικα οι νεοδιοριζομενοι
θα περασουν πολα χρονια στο ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Καθειστε λοιπον ανπαυτικα στους καναπεδες σας και μην αντιδρατε
...........

THOMAS
|

@Ένας γονιός
Δεν εντάσσονται πουθενά, προφανώς κλείνουν αυτά τα τμήματα όταν τελειώσουν τις σπουδές τούς οι φοιτητές

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ--με δύναμη
|

το χειροτερο νομοσχεδιο για το ΤΕΙ που γραφτηκε στα μετρα του Π.Θ
θα πρεπει ολοι να προσφυγουμε δικαστικως για να δικαιωθούμε
και σιγουρα θα δικαιωθουμε
Διαφοερτικα θα σαπισουμε εφορο ζωης στο ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ οπου θα φαμε ολη την χαμαλικα και την λαντζα
Δεν καταλαβατε ακομη οτι ελαχιστοι θα πανε στα κανονικα τμηματα ενω οι υπολοιποι θα μεινουν για πολλα χρονια ισως και ισοβιως στο ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Εσεις τι λετε τυχαιως το βαλαν ειχαν το σχεδιο τους και το πετυχαν
γιαυτο θα πρεπει να προσφυγουμε δικαστικως στηριζομενοι στους ΝΟΜΟΥΣ
των αλλων συγχωνευσεων
<<καλη δυναμη>>

Από ΤΕΙ σε ΑΕΙ
|

Eνώ οι προηγούμενες σχολές του ΤΕΙ που είχαν βάση 7 και 8 ήταν από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων!!!Πόσοι πολιτικοί μηχανικοί ΤΕΙ δεν άσκησαν ποτέ αυτό που σπούδασαν!

ΗΜΑΡΤΟΝ
|

Κατάλαβαν εκεί στη Χαλκίδα ότι έρχεται το τέλος τους ή χαίρονται που θα αποκτήσουν πανεπιστήμιο? Με την ελεύθερη μετακίνηση των Μελών ΔΕΠ πάνω από τα μισά μέλη του ΤΕΙ που μένουν Αθήνα και πηγαινοέρχονται θα πάνε πλέον στην πόλη τους. Άρα αυτό το νομοσχέδιο είναι η αρχή του τέλους...

o αδικιμενος χρηστος
|

Στεκει νομικα ενας υπηρετων λεκτορας τουΤΕΙ (χωρις διδακτορικο) σε προσωποπαγη θεση με 35 χρονια υπηρεσιας και ηλικια απο 60 και πανω
με βαση το προτεινομενο νομοσχεδιο να μετονομαζεται σε <<λεκτορα εφαρμογων>> επειδη δεν εχει διδακτορικο;
ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο ; η εμπειρια kai η εκπαιδευτικη προσφορα αυτου του ατομου δεν υπολογίζεται καθολου;
ποιος θα αναλαβει να του δωσει διδακτορικο μετα απο 35 χρονια kαι σε τετοια ηλικια; για να ενταχθει στους λεκτορες του πανεπιστημιου
Αρα αμα προσφυγει Δικαστικως δεν θα δικαiωθει;

Γιωργος
|

θα ανεχτειτε oi καθηγητες του ΤΕΙ το γεγονος να ενταχθειτε στο γενικο τμημα χωρις καμια αντιδραση;
οι καθηγητες του Π.Θ θα πανηγυριζουν απο χαρα
Οι φοιτητες κανανε καταληψη για να δικαιωθουν και οι καθηγητες θα που
στον κ Γαβρογλου ""ges sir thank you"""

fil@sch.gr
|

"Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε., με έδρα τη
Λάρισα, του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας μπορούν να ενταχθούν στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας ή στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας"
Ερώτημα
Τι είναι αυτά τα δυο τμήματα?
Εχουν καθηγητές? μαθήματα?
Ποιο πτυχίο παρέχουν και τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουν?
Πότε θα ανακοινωθούν τα παραπάνω?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ