ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης για το σημερινό κλείσιμο των δημοσίων σχολείων

"Δεν θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να οργανώσει τις εκλογές των εκπαιδευτικών χωρίς να επηρεαστεί η σχολική λειτουργία;"
Δημοσίευση: 07/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Χιλιάδες γονείς ταλαιπωρούνται σήμερα επειδή τα σχολεία είναι κλειστά. Δεν θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να οργανώσει τις εκλογές των εκπαιδευτικών χωρίς να επηρεαστεί η σχολική λειτουργία; Μπορούσε. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ούτε για τα αυτονόητα".

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το “παραδοσιακό” κλείσιμο των δημοσίων σχολείων κάθε δύο έτη για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία και επί Κυβερνήσεων ΝΔ παρέμειναν κλειστά  για να ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Σχόλια (40)

 
ζορρο
09 Νοε 2018 01:39

οταν κλεινουν τα σχολεια για τις τετραγωνες τυροπιτες λογω καταληψεων οταν κλεινουν για την επετειο γρηγοροπουλου οταν κλεινουν λογω πολιουχου πολης (αραγε τωρα με την ουδετεροτητα θρησκευματοςτι θα γινει) οταν κανουν τα σχολεια 50 εκδρομες το χρονο διδακτικες επισκεψεις αθλητικες εκδηλωεις οταν οταν οταν οταν χανονται δεκαδες ωρες το ΕΝΑ επταωρο σας πειραξε και το κανετε μειζον θεμα???????υποκριτες !!!!!!!!!!!!!!!

 
@ Πλατάρος Γιάννης
09 Νοε 2018 00:37

Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι
το 'να τηράει τη Λειβαδιά και τα’ άλλο το Ζητούνι,
το τρίτο το καλύτερο μοιρολογάει και λέει…
Αναδρομικά λεφτά θα δούμε εμείς
ή θα τρώμε κύρος και θα ομφαλοσκοπούμε

 
Ένας εκπαιδευτικός
08 Νοε 2018 21:27

@Πλατάρος
Δυστυχώς αυτά που καταθέτετε, αγαπητέ, είναι απλώς σοφιστείες, ενώ το ζήτημα είναι απλούστατο και δε χρειάζεται βαθυστόχαστες αναλύσεις. Πείτε λοιπόν χωρίς περιστροφές και ρητορικές υπεκφυγές: Συμφωνείτε ότι η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη είναι υποκριτική, παραπλανητική και εξόχως λαϊκιστική;

 
Χουρδακης Μιχαηλ @Μελος ΔΕΠ.
08 Νοε 2018 18:11

Δεν το πιστευω. Το γνωριζω, γιατι εχω γνωσεις που εσυ δεν εχεις. Πολυ απλα.
Αν θες περασε απο το σχολειο μου, το Μουσικο Σχολειο Αλιμου που εχουμε τα κορυφαια ηλεκτρονικα συστηματα σχολειου σε ολη την Ελλαδα να τα πουμε.

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
08 Νοε 2018 16:55

Χουρδακης Μιχαηλ 08 Νοε 2018 16:15: Ηλεκτρονική ψηφοφορία αυτόματα σημαίνει μη μυστικότητα.

Λυπάμαι, αλλά εάν όντως κάποιος πιστεύει κάτι τέτοιο και δεν το λέει για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, είναι άσχετος.

 
@Χουρδακης Μιχαηλ
08 Νοε 2018 16:50

Αυτές είναι δηλώσεις χαρακτηριστικές ψηφιακού αναλφαβητισμού και τεχνολογικής φοβίας.

 
Απόψεις
08 Νοε 2018 16:37

Προφανώς η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει ο κανόνας στην επόμενη δεκαετία, σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Αλλά δεν είναι οι ημέρες της ψηφοφορίας το κύριο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, και είναι υποκριτικό να υπερβάλλουμε στην επισήμανσή του.

κ. Πλαταρε, τις προάλλες καταθέσατε αναλυτική πρόταση να κάνουν οι εκπαιδευτικοί επιμόρφωση για πιστοποίηση ΤΠΕ επιπέδου Α'... Αυτοί, έστω οι ελάχιστοι, πώς θα υπάρχει νόμιμη απαίτηση να ψηφίσουν ηλεκτρονικά;

 
Χουρδακης Μιχαηλ
08 Νοε 2018 16:15

Ηλεκτρονική ψηφοφορία αυτόματα σημαίνει μη μυστικότητα.

 
Πλατάρος Γιάννης
08 Νοε 2018 15:43

Ο Μητσοτάκης διατύπωσε μια πρόταση με ερωτηματικό:
«Δεν μπορεί να βρεθεί τρόπος ......χωρίς να....;;;;;;;»
Διετύπωσε το πρόβλημα....
Διότι ΕΙΝΑΙ πρόβλημα, εκτός αν κάποιος νομίζει ότι ΔΕΝ είναι. Πολλοί νομίζουν ότι ΔΕΝ είναι, καλώς, κατά τα Ελληνικά ειωθότα πάντα.
Πρόβλημα είναι, ότι ως κλάδος είμαστε σε σχέση με την κοινωνία με την πλάτη στον τοίχο. Ίσως και με την πλάτη στο καναβάτσο. Όταν μια δουλειά μπορούμε να την κάνουμε χωρίς όχληση της κοινωνίας, να την κάνουμε. Μα -θα πει κάποιος- είναι πάρκιγκ τα Σχολεία ; Η επιστημονική απάντηση είναι ότι «είναι ΚΑΙ πάργκινγκ...» Μάλιστα το ποσοστό αίσθησης του κοινού γι αυτήν την «Δημόσια λειτουργία» έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό εισπράττω. Η φράση που κυριαρχούσε παλιά ήταν «...δεν θα το κάνουμε το σχολείο πάρκινγκ!» Τώρα πια έγινε κι απ΄αυτό. Ακολουθεί ίσως και το «Αλλού φαν παρκ...» και πρέπει να εργαστούμε ΕΜΕΙΣ για να αποτραπεί κάτι εφιαλτικότερο για τις συνθήκες παροχής εργασίας.
Επίσης: Η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών που είναι σε σημείο πιο χαμηλό από το ναδίρ, απαιτεί ότι αναβάθμιση σε σχέση με τις προσδοκίες της κοινωνίας από εμάς. Η Κοινωνία, ανέκαθεν ενοχλείτο με τις διακοπές των εκπαιδευτικών. Δύσκολο να τους πεις και να τους πείσεις ότι είναι οιονεί ψυχοθεραπεία από την καθημερινή επαφή με τα «μικρά κακομαθημένα θηρία» των οποίων το ποσοστό, όλο και αυξάνει...
Επαναδιατυπώνω το πρόβλημα:
«Υπάρχει τρόπος όπου οι εκλογές θα είναι και έγκυρες και θα διεξάγονται με μηδενικό κόστος, τάχιστα, όπου τα αποτελέσματα θα εξάγονται ταυτοχρονικά με την λήξη της ψηφοφορίας, δεν θα απαιτούν επιτροπές κτλ;»
Πιστεύω να τον φωτογράφισα: Είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Με όλες τις επιλογές της κανονικής ψηφοφορίας, όπως λευκό, συνειδητό άκυρο και αποχή. Το πρόβλημα με την εγκυρότητα στον βαθμό που υπάρχει είναι μικρότερο από το όποιο τωρινό πρόβλημα εγκυρότητας, όσο υπάρχει. Γίνονται πλέον Εθνικές εκλογές ηλεκτρονικά και λεπτομερειακά δημοψηφίσματα με πλήθος ερωτημάτων. Απολύτως έγκυρα. Γίνονται δηλαδή ταυτοχρόνως δημοψηφίσματα με πολλά λεπτομερή ερωτήματα για το τι πιστεύει ο κόσμος για συγκεκριμένα γεγονότα. Προάγεται η Δημοκρατία με νέο ηλεκτρονικό πλέον τρόπο. Εδώ έχουμε μεσάνυχτα αλλά πρέπει να φωτίσει λίγο και εδώ, αφού πλέον υπάρχει η δυνατότητα και εξοικονομεί πόρους και χρήματα.
Υπενθυμίζω, ότι ΔΕΝ είναι αργία οι εκλογές, αλλά γίνεται χρήση αδείας, για όσους πάνε να ψηφίσουν, άλλως γίνεται μάθημα. Το δέλεαρ «κλείσιμο σχολείων για να πάω να ψηφίσω» δεν ακούγεται υπεύθυνο. Το ίδιο μπορεί να γίνεται και στις εκλογές των ΕΛΜΕ. Θα χαθούν ευκαιρίες επιπρόσθετης συναδελφικής κοινωνικοποίησης, στο περιθώριο της ψηφοφορίας, στα πηγαδάκια πριν την κάλπη, στο πάμε να πιούμε έναν καφέ, όλοι μαζί. Αυτά θα χαθούν σίγουρα, τα οποία μπορούν να αναπληρωθούν με άλλους τρόπους.
Αν γίνει κάτι από τα παραπάνω, δεν θα είμαστε πρωτοπόροι, ούτε καινοτόμοι, ούτε πρωτότυποι. Θα βαδίσουμε στα αχνάρια άλλων που τα έχουν εφαρμόσει και έχουν επιλύσει πλέον ιδίως τα προβλήματα ασφάλειας της ψηφοφορίας.
Τι θα κερδίσουμε;
Θα κερδίσουμε-ανακτήσουμε κύρος στην κοινωνία, αν αυτό γίνει με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ, η οποία θα σύρει την Πολιτεία σε ένα σύστημα που θα μηδενίζει σχεδόν το κόστος των όποιων εκλογών. Θα κερδίσουμε κύρος, αν το απαιτήσει η ΟΛΜΕ. Αν όμως επιβληθεί άνωθεν , δεν κερδίζουμε τίποτε διότι πιθανότατα κάτι τέτοιο τελικά θα γίνει. Το ανυπέρβλητο πρόβλημα της επίτευξης απαρτίας σε εκλογικαπολογιστική Συνέλευση των ΕΛΜΕ χωρίς κλείσιμο των Σχολείων, μπορεί να επιλυθεί με ειδική πλατφόρμα Τύπου Skype, να μιλήσουν όσοι θέλουν κτλ Αν τους κοπεί και το ρεύμα να συνεχίζουν μέσω κινητών. Θα απαθανατίζονται ες αεί και οι απόψεις που θα διατυπώνονται. Να προσέχουν όλοι περισσότερο για το τι και πώς το διατυπώνουν. Δεν ξέρω αν προλάβει ο Μητσοτάκης, αλλά θα γίνει και-σχετικά- βραχυπρόθεσμα σε σχέση με την εκθετική εξέλιξη της τεχνολογίας των ΤΠΕ και επ΄αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Μπορεί -ίσως- να το απαιτήσεικαι η ...Τρόϊκα! (Για τις εθνικές και όσες γίνονται με ευθύνη της Διοίκησης όπως με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. )
Πρέπει να γνωρίζουν οι ξιφουλκούντες κατά του Μητσοτάκη, ότι η μη αναγνώριση ενός προβλήματος συνιστά ένα επί πλέον πρόβλημα, που -από τα σχόλια εδώ- φαίνεται ότι έχει ο κλάδος. Και φυσικά το γνωρίζουμε εμπειρικώς, χωρίς να επαφιόμεθα στο παρόν δείγμα σχολίων, όπου και οι εδώ σχολιαστές θεωρούνται και είναι πάνω από τον Μ.Ο. του κλάδου μας.
Ηλεκτρονική ψηφοφορία και μαζικές συνελεύσεις με απαρτία και ηλεκτρονική ψηφοφορία επί γραμμής ταυτοχρονική. Αυτό είναι το μέλλον που έχει έλθει από 20+ χρόνια και δεν το έχουν αντιληφθεί πάρα πολλοί.
Οι καθηγητές, αν θέλουν να είναι ταγοί της κοινωνίας, πρέπει οι ίδιοι να είναι πρωτοπόροι. Η πραγματικότητα, επίμονα μας τραβά από το μανίκι με την επωδό «αυτά τα γίνονται» αλλά η πείρα μας λέει, ότι η ίδια η πραγματικότητα συχνά ξεπερνά τον εαυτό της με εκθετικούς αυξητικούς ρυθμούς προς την τεχνολογική μοναδικότητα (singularity) που θα συντελεστή κάποιες δεκαετίες πριν προλάβει να κορυφωθεί το δράμα της χρεωκοπίας μας και πάντως πολύ πριν τα μέσα του παρόντος αιώνος.

 
Εκπαιδευτικός
08 Νοε 2018 13:59

Εχετε βολευτεί συνάδελφοι με την κατάσταση αυτή εδώ και χρόνια και δε σας ενδιαφέρει καθόλου το κύρος του κλάδου μας. Ξεχνάτε επίσης οτι φέτος θα γίνουν άλλες δύο φορές εκλογές σε ημέρες μαθημάτων.
Μας έχουν ρωτήσει ως εκπαιδευτικούς αν συμφωνουμε με ολα αυτά;
Βρισκόμαστε στο στόχαστρο όλων και δικαίως.
Γιατι οι υπόλοιποι κλάδοι ψηφίζουν Σαββατοκύριακα ; Να ψηφίζουν όσοι θέλουν και μπορούν

 
Α. Σακελλαρίου
08 Νοε 2018 11:44

το 2014 ως πολιτικός προϊστάμενος του Δημόσιου τομέα τι έκανε για την "αργία"??? τίποτα. Μόνο απειλούσε με απολύσεις !!!

 
Ηλεκτρονική ψηφοφορία...
08 Νοε 2018 10:26

...η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ο μόνος επιστημονικά ασφαλής, απλός και σύγχρονος τρόπος που λύνει όλα τα προβλήματα. Το σύστημα του ΕΔΕΤ ονομάζεται Zeus.

...αλλά αυτά αφορούν σύγχρονες χώρες, με ανθρωπους με βούληση για την αναβάθμιση της ζωής μας...

 
Νικος
08 Νοε 2018 08:48

Επειδή κάποιοι εδώ λέτε οι εκλογές να γίνουν απόγευμα κτλ. Έτυχε χτες να είμαι σε εφορευτική επιτροπή. Τελειώσαμε στις 2 το βράδυ την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και τους σταυρούς των υποψηφίων για τρεις κάλπες. Στις ώρες αιχμής οι εκπαιδευτικοί περίμεναν μέχρι και 45 λεπτά για να πάρουν σειρά προς το παραβάν. Καθόμαστε τώρα και γράφουμε για την εκτός τόπου και χρόνου δήλωση του Κυριάκου. Τι λέει ο Πεππές για αυτή; Ο Παπαχρήστος και ο Νικηφόρος ;

 
ζορρο
08 Νοε 2018 01:31

μητσοτακη δεν το πας καλα το γραμμα δεν ειναι να λες τετοια πραγματα γιατι και επι νδ κυβερνησης τα ιδια γινοντουσαν μην βαζεις απεναντι τους εκπαιδευτικους γιατι θα μετανοιωσεις πικρα δεν σε βλεπω να πας καλα στο λεω εγω σαν νεοδημοκρατης σπληνα δεν πας καλα αλλαξε ροτα σε πολλα αλλα και ασε τις εντυπωσεις δεν μετρανε η ουσια μετραει ........

 
Jony
08 Νοε 2018 00:00

Το ατομο εχει εμμονη με τους εκπαιδευτικους. Ποιος φταιει ρε παιδια; Ποιος τον στεναχωρησε; Ποιος τον οδηγει σε τετοια αυτογκολ;

 
Μπράβο !!!
07 Νοε 2018 23:55

Θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να δώσει τα αναδρομικά που χρωστάει στους καθηγητές και όχι να υπογράφει μόνο για τα ειδικά μισθολόγια και τους αξιωματικούς ??????
ΟΧΙ!!!!! Πότε θα ξυπνήσετε και θα καταλάβετε πως με τις αερολογίες που λέτε δεν σας υπολογίζουν αλλά σκέφτονται οι εκπαιδευτικοί σκάβουν μόνοι τον λάκκο τους.

 
ψηφαλάκια!
07 Νοε 2018 23:53

Πείτε και κανένας πως αυτά τα συμβούλια αποφασίζουν, πέρα από τις τύχες των εκπ/κών, και τα κενά στα σχολεία, τις τοποθετήσεις, τη διαχείριση του προσωπικού και δεκάδες άλλα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν και τον τελευταίο πολίτη που στέλνει ή θα στείλει το παιδί του στο σχολείο.

Και ΝΑΙ ... ΔΕΝ θα χρειάζονταν εκλογές, αιρετοί και έλεγχος ΑΝ τα συμβούλια τηρούσαν τη νομοθεσία του ίδιου του κράτους!

 
@Zak
07 Νοε 2018 23:47

Βγήκαν σε διαθεσιμότητα και "μπήκαν σε δεξαμενή κινητικότητας"! Μόνο που ποτέ δεν έβγαλαν θέσεις γι'αυτούς και ήταν προς απόλυση και ήταν θέμα χρόνου να πάρουν πόδι... Θυμάσαι πως το καθεστώς "διαθεσιμότητας" παρατείνονταν συνεχώς γιατί, αφενός δεν τους απέλυαν αφεταίρου δεν έβγαζαν θέσεις..? Και τι παει να πει το 75% του (βασικού?) μισθού... Δηλαδή του χρωστάνε και χάρη?

Οι μόνοι λόγοι που δεν το έκαναν ήταν γιατί (α) έβλεπαν το πολιτικό κόστος να ανεβαίνει (β) δεν ολοκλήρωσαν την θητεία ως κυβέρνηση.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
07 Νοε 2018 23:08

Όταν κ.Μητσοτάκη δεν είναι στο κόμμα σου μαζί σου η αδελφή σου σαν βουλευτής και ο ανηψιός σου σαν περιφερειάρχης τώρα και Δήμαρχος Αθηνών αύριο τότε και οι εκλογές θα γίνονται στις αργίες ή τα βράδυα.Μέχρι τότε αφήστε μας ήσυχους.Βαρέθηκα την κληρονομική-φεουδαρχική κυριαρχία της οικογένειας σας,των καραμανλήδων,των παπανδρέου,των κεφαλογιάννηδων κλπ.

 
Β.Τ.
07 Νοε 2018 22:33

Τελικά αυτός πριονίζει την καρέκλα του μόνος του. Τι να πω; Και γι' αυτούς που εύκολα κάνουν κριτική μερικά πράγματα: 1. Τα σχολεία δεν είναι χώροι όπου παρκάρουμε τα παιδιά. Είναι χώροι εκπαίδευσης. Όποιος είχε πρόβλημα που΄να αφήσει το παιδί του σήμερα και μετά από δύο χρόνια τέτοια μέρα, να μας πει που το αφήνει τρεις μήνες το καλοκαίρι. Επίσης τα σχολεία δεν είναι νοσοκομεία. 2. Οι εκλογές είναι εκλογές της διοίκησης και όχι των συλλόγων. 3. Με αυτές ασχολούνται πολλές πολλές εκατοντάδες αλλά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί απλοί αλλά και στελέχη. 4. Είναι υποχρεωτικές και πρέπει να γίνει μετακίνηση εκπαιδευτικών, για να ψηφίσουν, όχι μόνο από το σπίτι τους προς το σχολείο (αυτό ούτως ή άλλως γίνεται σε καθημερινή βάση για την εργασία τους) αλλά και από το σχολείο - έδρα μέχρι το σημείο που θα ψηφίσουν. Υπόψη ότι το σημείο αυτό μπορεί να απέχει και πολλές δεκάδες χιλιόμετρα από το σχολείο διδασκαλίας. 5. Ο Μητσοτάκης γιατί δεν το πρότεινε τόσα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση; Ή μήπως δεν θυμάται; Όταν έρθει στην εξουσία θα εφαρμόσει την φαεινή του ιδέα; Δηλαδή ρε Κυριάκο οι δημοσκοπήσεις (άρα και ο λαός, αν επαληθευθούν) σου δίνουν την εξουσία κι εσύ πας με το στανιό να κλοτσήσεις την καρδάρα με το γάλα!!! 6. Να κοιτάξουν οι πολιτικοί (όλοι) να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα της παιδείας, που δεν χρειάζεται να αναλυθούν εδώ, - τα γνωρίζουν και οι πέτρες - και να σταματήσουν να κάνουν μικροπολιτική στις πλάτες, παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών και να προκαλούν κοινωνικούς αυτοματισμούς για να επιπλεύσουν αυτοί.

 
Πέτρος
07 Νοε 2018 22:18

Για τις εκκλησιαστικές αργίες δεν ταλαιπωρούνται οι γονείς;;; όπως κ για τις εκλογές των δικαστων οι πολίτες;;;

 
σχολιάζων
07 Νοε 2018 22:01

η φαινομενικά προκλητική "αργία" (που θα μπορούσε μεταξύ μας να λείπει) είναι σταγόνα και μάλιστα θεσμική στον ωκεανό των χαμένων ωρών και της ουσίας της εκπαίδευσης. οι μόνοι που ενοχλούνται- πέρα από όσους ψάχνουν και το παραμικρό για να κατηγορήσουν τους εκπαιδευτικούς- είναι οι γονείς μικρών παιδιών, που δεν έχουν την ημερήσια παιδοφύλαξη (θεμιτό να βλέπουν έτσι το σχολείο, αλλά από μόνο του στρέβλωση_. οι δε μαθητές οι μεγαλύτεροι κοτσάνι την περνάνε, άλλα είναι τα ουσιαστικά θέματα της ελληνικής εκπαίδευσης, το ευρύτερο χάρβαλο δεν το βλέπουμε... η μία μέρα ΔΕΝ είναι άκρως προκλητική.

 
εκπαιδευτικός
07 Νοε 2018 21:45

Μέχρι τις εκλογές θα πιάσει πάτο στο βαρέλι ο Μητσοτάκης!

 
Zak Lakarier
07 Νοε 2018 21:42

πες μου ρε ΣΑΛΑΜΙΝΑ πόσοι και ποιοί ακριβώς απολύθηκαν !
Μας έχετε πρήξει με αυτές τις απολύσεις... μας έχετε πρήξει...
Και κανένας σας δεν λέει ότι έπαιρναν το 75% του μισθού τους χωρίς να δουλεύουν. ...
πες μου

 
Γιώργος
07 Νοε 2018 21:06

Κάποια στιγμή τα κακώς κείμενα πρέπει να στιγματίζονται από υπεύθυνους πολιτικούς. Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αντιλαμβάνεται ότι η θεσμοθετημένη αργία κατά τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι άκρως προκλητική για την κοινωνία η οποία θεσμοθετήθηκε στο παρελθόν από ανεύθυνους πολιτικούς προς ικανοποίηση της αριθμητικώς ισχυρής συντεχνίας των εκπαιδευτικών για καθαρά πελατειακούς λόγους. Σε κανέναν άλλο φορέα του δημοσίου δεν προβλέπεται αργία για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων των εργαζομένων. Στην περίοδο που διανύουμε ως κράτος θα πρέπει να απαγκιστρωθούμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος και να γίνονται ρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας συνολικά και όχι μιας ομάδας εργαζομένων πολυάριθμη και αν είναι.

 
ΦΑΝΗΣ
07 Νοε 2018 19:07

Όσο θα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο , τόσο ο λαϊκισμός θα θριαμβεύει. Προφανώς και γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι και επί ημερών του τα σχολεία έκλειναν στις εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων. Διαφορετικά θα τον θεωρήσω τελείως ηλίθιο.
Τι μας μέλλει ακόμα να δούμε;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
07 Νοε 2018 18:52

Θα μπορούσαν οι εκλογές να γίνουν απόγευμα ή Σάββατο πρωί.
Άλλωστε δεν προβλέπεται Γενική Συνέλευση εκπαιδευτικών για τις Εκλογές Αιρετών που θα απαιτούσε διάθεση ολόκληρης μέρας.
Αλλά αν γίνονταν οι εκλογές σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου το ποσοστό συμμετοχής στην διαδικασία θα εξέθετε πολλούς...

 
Makis Tsoum
07 Νοε 2018 18:09

Πράγματι κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτός κι αν δεν είναι λαϊκισμός!!!
Παραλείπετε να αναφέρετε στην κοινωνία ότι η επιλογή αυτή (να κλείνουν τα σχολεία για να ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί) υπάρχει από το 2003 (Π.Δ. 1/2003, Κεφάλαιο Γ, άρθρο 19) που ορίζει την εκλογική διαδικασία για τα υπηρεσιακά συμβούλια την πρώτη Τετάρτη του Νοεμβρίου κάθε 2 χρόνια και ότι τα σχολεία για το λόγο αυτό ήταν κλειστά και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και την περίοδο που ο ίδιος ήσασταν υπουργός. Αντί να προτείνετε, που συμφωνώ, να μην κλείνουν τα σχολεία και ότι κακώς είχε ψηφιστεί αυτό το Π.Δ., αναφέρετε στη δήλωσή σας, μεταξύ των άλλων, ότι "....αυτή η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ούτε για τα αυτονόητα."

 
Παναγιώτης Α.
07 Νοε 2018 17:57

Τα σχολεία είναι κλειστά επειδή για να ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί στα εκλογικά κέντρα στους νομούς της Περιφέρειας απαιτείται μετακίνηση αρκετών χιλιομέτρων. Επίσης με τη διεξαγωγή τους ασχολούνται αρκετά στελέχη της εκπαίδευσης

 
Το τερμάτισες...
07 Νοε 2018 17:26

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο !!!
Για τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία....σιγή ιχθύος
Για τους συναδέλφους που σκοτώθηκαν σε τροχαία καθοδόν για τα απομακρυσμένα σχολεία...σιγή ιχθύος
Για το πετσόκομα των μισθών μας....σιγή ιχθύος
Για την αύξηση του ωραρίου μας ....σιγή ιχθύος
Για την σύμπτηξη των τμημάτων (έως 30 σε κάθε τμήμα).....σιγή ιχθύος
Για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.....σιγή ιχθύος
Ας μη συνεχίσω.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ