Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέχρι το 2021

"Σήμερα με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, όπως και στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μαζί και το εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό, λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος"
Δημοσίευση: 08/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε βάθος τριετίας, θα προσληφθούν, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, 15.000 εκπαιδευτικοί: 4.500 το 2019, 5.250 το 2010, 5.250 το 2021, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη σημερινή συζήτηση στη  Βουλή για τα αναδρομικά των  καθηγητών των ΑΕΙ.

«Όπως ξέρετε, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο -πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας- θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων», τόνισε ο υπουργός παιδείας και πρόσθεσε: «Βεβαίως, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα δημοσιεύματα ότι όλα αυτά είναι παροχολογία, ότι όλα αυτά δεν έχουν υλική βάση. Τα είπαν πριν τη δημοσίευση του Προϋπολογισμού, αλλά όταν είδαν ότι στον Προϋπολογισμό προβλέπεται το κονδύλι, δεν εξέφρασαν ούτε ένα στοιχείο αυτοκριτικής».  

Για την επιστροφή των αναδρομικών στους καθηγητές των ΑΕΙ ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε τα εξής:

  • Σήμερα, λοιπόν, με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, όπως και στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μαζί και το εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό, λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος και από τις πολλές που έχουν υποστεί οι διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες.
  • Το ίδιο  γίνεται και για τους ερευνητές και για τους ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες των ερευνητικών μας κέντρων.
  • Νομίζουμε πάλι ότι είναι ένα στέρεο βήμα προς την κανονικότητα, ένα στέρεο βήμα που θα μας βοηθήσει και στη συγκρότηση του ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχουμε με τη συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων και τις συνέργειες ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.
  • Και είναι πραγματικά μία ακόμη, μικρή ενδεχομένως αλλά σημαντική ψηφίδα σε αυτό το νέο μωσαϊκό που απεικονίζει μία νέα πραγματικότητα και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μας.

Σχόλια (11)

 
Απόφοιτος
08 Νοε 2018 16:42

καλά καλά καλά.....

 
Έκτακτος ΑΕΙ
08 Νοε 2018 17:25

Ίδια ακριβός δήλωση με αυτή που έκανε πριν μήνες για τους εκτάκτους στα ΑΕΙ. Προσωπικά μετά από 15 χρόνια ομηρίας και επένδυσης στο ανάλογο αντικείμενο, το μόνο που έχω να πω είναι ότι απλά εμπαίζει τον κόσμο. Δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτε. Απλά πυροτεχνήματα μπας και κερδίσουν κάτι σε πολιτικό επίπεδο (βλ. ψήφους/εκλογές). Και σαν να μην έφτανε αυτό... τελικά ακούστηκε ότι όλη η ιστορία θα γινόταν αν γινόταν για τους επί σύμβαση εργαζομένους στην Διοίκηση κλπ όργανα. Άσχετα με το εάν η όλη κίνηση και η ερώτηση έγινε από τους εκτάκτους εκπαιδευτικούς. Με λίγα λόγια... για τα παιδιά/ανίψια/συγγενείς/κολλητούς των καθηγητών που εργάζονται σε αυτές τις θέσεις.
Το ίδιο λέει και στην σημερινή ανακοίνωση... Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο... εάν και εφόσον... θα δούμε πώς κλπ.
Κοροϊδία - εμπαιγμός.
Και για εξισορροπήσουμε τα πράγματα... το αντίπαλο μέρος δήλωσε στην ΔΕΘ ότι προτίθεται να μονιμοποιήσει υπό όρους όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκές ανάγκες, δίνοντας ένα ορισμό γι αυτές (φέρνοντας για παράδειγμα τους δασοπυροσβέστες) στον οποίο δεν εντάσσεται το εκπαιδευτικό κομμάτι (άσχετα αν πέταξε κουβέντες για τις βρεφονηπιοκόμους).
Ντροπή σε όλους σας.

 
Πάλι τα ίδια με τους διορισμούς.απόφαση
08 Νοε 2018 17:50

Από το 2015 ως του χρόνου που θα γίνουν εκλογές κυβερνάτε πάνω από 4 χρόνια.Γιατί δεν κάνατε διορισμούς και τους προγραμματίζετε για την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Όπως με τις αμοιβόμενες συντονιστικές επιτροπές μέχρι το 2022,τις επιλογές ΣΕΕ ως το 2021 ,των Περιφερειακών και Διευθυντών Εκπαίδευσης ως το 2022.Εσείς κάνετε την κομματική δουλειά σας.Η ΝΔ απορώ πότε θα μάθει τη δική της.Παρένθεση ήταν και παρένθεση θα είναι.

 
Ποιος είναι ποιό μεγαλος ψεύτης???
09 Νοε 2018 00:08

Τζανακόπουλος για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις!
«Ούτως ή άλλως προγραμματίζονται προσλήψεις και γιατρών και εκπαιδευτικών και σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο βοήθεια στο σπίτι, αλλά και 4.000 εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019», ξεκαθάρισε. Όπως είπε, «oι 10.000 θέσεις θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά».

 
Όποιος προλάβει διορίζει.....
09 Νοε 2018 00:19

Στου παιδιού μου τη χαρά έσφαξα ένα κόκορα
έφαγε όλη η Σαμψούντα, χόρτασε κι Τραπεζούντα

Έχει-ν έχει-ν έχει-ν έχει-ν
το σαλβάρι τρύπαν έχει

 
Μηνάς Κλαουδάτος
09 Νοε 2018 09:32

Στα κριτήρια πρόσληψης των εκπαιδευτικών είναι δίκαιο να προσμετράτε όχι μόνο η εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και η επαγγελματική εμπειρία στην αντίστοιχη ειδικότητα. Ιδιαίτερα για τη τεχνική εκπαίδευση έχει σημασία η επαγγελματική εμπειρία του εκπαιδευτικού στη ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

 
Sanowar
10 Νοε 2018 13:16

Πάρε σανό, πάρε. Εδώ το καλό σανό. Πάρε πάρε πάρε καλέ κυρία...

 
Βιολογικός σανός και αθέρμιδος
11 Νοε 2018 00:35

Για τους 10.000 ιερείς ξεχάστε το.Πυροτέχνημα ήταν και πανικόβλητοι οι δύο πρωταγωνιστές ήδη υποχώρησαν ,αφού ο Ιερώνυμος δεν πληροφόρησε ,ούτε ρώτησε κανέναν.Άρα επειδή ο Τσίπρας μίλησε για 16.000+10.000 αφαιρούμε τις 10.000 και μένουν καθαρά 6.000 για διορισμό.Ο Τζανακόπουλος όμως το τερμάτισε μιλώντας για ...36.000 διορισμούς.Εγώ λοιπόν ποιόν να πιστέψω;Τον Πρωθυπουργό ή τον παρά τον Πρωθυπουργό και απόφοιτο της Γερμανικής Σχολής Τζανακόπουλο;Κάποιος σύντροφος των ΣΥΝΕΚ ή της ΕΡΑ μπορεί να με διαφωτίσει;Πάντως αν εγώ αποφασίσω να κατέβω υποψήφιος υπόσχομαι να διορίσω όλους τους αδιόριστους ιδιώτες,άνεργους και όποιον έχει δύο πόδια.Θα διορίσω και τις γιαγιάδες σας.
Και μια απορία:Οι Έλληνες φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.Ούτε όμως ένας δεν πάει στον αριστερό παράδεισο της Βενεζουέλα του συντρόφου μας του Μαδούρο,στην Κούβα του συντρόφου Ραούλ Κάστρο ή στην Β.Κορέα του συντρόφου Γιούγκ.Τί έχουν αυτές οι αριστερές χώρες και δεν πάει ούτε ένας;

 
Βιολογικος σανος με μπουμπουκο
11 Νοε 2018 10:08

Ολοι να στηριξουμε τον Μητσοτάκη. Οπως ο ιδιος δεσμευτηκε δε χρειαζομαστε αλλο κρατος. Επομενως να τον ψηφισουμε για να ερθουν οι μαζικες απολυσεις. Τι να τους κανουμε τους δασκαλους και τους καθηγητες; Τα ιδιωτικα σχολεια και ιδιωτικα Πανεπιστημια πως θα ζησουν;

 
Ένας εκπαιδευτικός
11 Νοε 2018 13:58

Δεν ξέρω αν πράγματι θα υλοποιηθεί η εξαγγελία για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά για σταθείτε, ρε παιδιά! Ο ένας λέει και θέλει να κάνει διορισμούς, ενώ ο άλλος προαναγγέλλει απολύσεις! Μια κάποια διαφορά έχουν αυτά τα δυο, δε νομίζετε;

 
Κωνσταντίνος
11 Νοε 2018 16:01

Ποιά είναι η κανονικότητα;Μα πάντα να δικαιώνονται οικονομικά οι καθηγητές πανεπιστημίων,οι δικαστικοί,οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, οι βουλευτές,οι ΔΕΗτζήδες,οι μεγαλογιατροί,ανεξάρτητα αν το κάρο το σέρνουν 9000000 κορόιδα.
Προπαντός μην ξεχάσετε και τους συνταξιούχους όλων των τάξεων. Αδικούνται οι καημένοι με το 70% απ'αυτούς να έχει πάρει πρόωρη σύνταξη σε προκλητικές ηλικίες,έτσι ώστε να μην προλάβει να δουλέψει κάνας νέος. Έτσι,να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο δε θα γυρίσουν οι 500.000 μορφωμένοι που μετανάστευσαν στις ευρωπαϊκές χώρες,αλλά θα φύγουν κι άλλοι τόσοι. Βλέπετε η κανονικότητα γιά κάποιους,είναι όχι μόνο ο θάνατος γιά κάποιους άλλους,αλλά και ο θάνατος γιά την πατρίδα μας,αφού αυτοί οι συνταξιούχοι γιά τους οποίους κόπτονται στα κανάλια τόσοι δημοσιογράφοι, βουλευτές , μεγαλοδικηγόροι κλπ.,δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.
Ζητούνται γενναίοι Έλληνες που θα πούν ΟΧΙ στα αναδρομικά και τα επιδόματα πάσης φύσεως στους συνταξιούχους,αλλά θα δεχτούν τα χρήματα που περισσεύουν,να πάνε στη δημιουργία νέων εργασιών,έτσι ώστε να βρούν δουλειές οι νέοι μας.Κι αυτοί οι νέοι,επιτέλους,είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean