Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διασταύρωσαν τα “ξίφη” για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου:. Αναξιοκρατικές οι επιλογές είπε η Ν. Κεραμέως-«Κομματική άλωση» είναι πολιτική κουλτούρα, στην οποία έχει αριστεύσει η ΝΔ απάντησε ο Κ. Γαβρόγλου

Στοιχεία από τη Ν. Κεραμέως για τις επιλογές Συντονιστών όταν προκλήθηκε από τον Κ. Γαβρόγλου- Η ΝΔ θα καταργήσει το Νόμο
Δημοσίευση: 09/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα “ξίφη” τους διασταύρωσαν σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου.

“Οι διαδικασίες επιλογής των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου  μόνο αξιοκρατικές και άψογες και αντικειμενικές δεν ήταν, αντιθέτως, αποτελούν για εμάς μια κηλίδα αναξιοκρατίας, αδιαφάνειας, εκδικητικότητας και κομματισμού στη διοικητική μηχανή της εκπαίδευσης”, είπε  η Ν. Κεραμέως και ανακοίνωσε ότι “ η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί ότι ο νόμος αυτός για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης για τις νέες υποστηρικτικές δομές θα καταργηθεί από τη Νέα Δημοκρατία κατά προτεραιότητα”.

Ο υπουργός απαντώντας στην κ. Κεραμέως τόνισε: “Έχετε δεσμευτεί ως Νέα Δημοκρατία τόσες πολλές φορές ότι θα καταργήσετε νόμους κατά προτεραιότητα, που δεν ξέρω τι άλλο θα κάνετε, αν ποτέ έρθετε στα πράγματα. Το λέω αυτό γιατί δεν συνιστά πολιτική να λες «εμένα η πολιτική μου είναι να καταργήσω τους νόμους των προηγουμένων”.

«Κομματική άλωση»

«Κομματική άλωση»,   δεν είναι μέρος της δικής μας πολιτικής κουλτούρας, είναι μία πολιτική κουλτούρα, στην οποία όχι μόνο εσείς έχετε αριστεύσει –όχι προσωπικά, προφανώς- αλλά την έχετε βάλει και στο επίκεντρο της πολιτικής επί δεκαετίες σε αυτή τη χώρα και μας έχει φέρει στην κατάσταση που μας έχει φέρει” , είπε ο υπουργός Παιδείας, απευθυνόμενος στη Νίκη Κεραμέως όταν στην πρωτολογία  κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου ότι κατά την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου  η πρόθεσή του   “δεν ήταν άλλη από την κομματική άλωση της διοικητικής μηχανής της εκπαίδευσης”.

Η Νίκη Κεραμέως ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει:

  1.  Πρώτον σε όλες τις καταγγελίες που έρχονται από όλη την επικράτεια σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις επιλογές των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου; Τι προτίθεστε να κάνετε, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί;
  2. Δεύτερον, τι προτίθετε να κάνειώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας κατά την επιλογή των στελεχών για την κάλυψη των θέσεων στις υπόλοιπες υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης;

Υπουργός: Να καταθέσετε στοιχεία

Ο υπουργός Παιδείας προκάλεσε τη Νίκη Κεραμέως να καταθέσει στοιχεία για  παρατυπίες που η ίδια καταγγέλλει στις επιλογές Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου,  με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένες περιφέρειες.

“Αν έχετε συγκεκριμένες  καταγγελίες νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσετε, να τις καταθέσετε και όχι για λόγους εντυπωσιασμού να λέμε τέτοια πράγματα” είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβρόγλου απευθυνόμενος στη Νίκη Κεραμέως , και σημείωσε:

  • Αυτό το λέω διότι με τον νόμο που έχουμε ψηφίσει, αλλά και αφού έχουμε αναδιοργανώσει με έναν επιστημονικά, αλλά και διοικητικά, άψογο τρόπο και με έναν τέτοιο τρόπο που ο κόσμος που θα είναι εκεί δεν θα είναι δέσμιος κομματικών δεσμεύσεων, φέρνουμε μια καινούργια μέρα σε θέματα αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, υποστήριξης των σχολείων, επιστημονικής, αλλά και ψυχοκοινωνικής στήριξης και όλα αυτά τα καινούργια.
  • Υπάρχουν θεσμοί που σας καλώ να τους υπερασπιστούμε αμφότεροι και όχι για λόγους κομματικού αδιεξόδου να υπονομεύουμε κάτι που νομίζω ότι αγκαλιάστηκε από την επιστημονική, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στοιχεία από τη Ν. Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως στην προτροπή του υπουργού Π{αιδείας, στη δευτερολογία της, παρουσίασε τα εξής ενδεικτικά στοιχεία:

Α. Μόνο  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν κατατεθεί ενστάσεις από το 90% των υποψηφίων. Όλα αυτά τα στοιχεία που σας λέω έχουν τεθεί στη δημόσια διαβούλευση. Επισκεφτείτε το διαδίκτυο και ακούστε τους υποψηφίους που έχουν καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά.

Β. Για να γίνω, όμως, συγκεκριμένη, κύριε Υπουργέ, θέλω να σας πω το εξής: Μιλήσατε για άψογες και αντικειμενικές διαδικασίες. Σας ερωτώ συγκεκριμένα: Θεωρείτε άψογες και αντικειμενικές διαδικασίες αυτές κατά τις οποίες σε ορισμένες περιφέρειες δεν πραγματοποιήθηκε από το Συμβούλιο Επιλογής η μοριοδότηση, αλλά από υπαλλήλους της Υπηρεσίας;

Γ. Θεωρείτε άψογη και αντικειμενική τη διαδικασία κατά την οποία κάποιοι φάκελοι δεν ελέγχθηκαν καθόλου; Ενδεικτικά, σε ερώτηση υποψηφίου προς μέλος του Συμβουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γιατί δεν προσμετρήθηκαν μόρια ενώ είχαν συνυποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά», ξέρετε τι απάντηση έλαβε ο υποψήφιος; Ότι δεν έχει δει καθόλου τον φάκελο και δεν μπορούσε να απαντήσει. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο έλεγχος των δικαιολογητικών ολοκληρώθηκε για όλους τους υποψηφίους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε μόλις μια ημέρα, την 26η Ιουλίου.

Δ. Όμως, κύριε Υπουργέ, θα συνεχίσω. Θεωρείτε άψογη και αντικειμενική διαδικασία την περίπτωση υποψηφίου ο οποίος μετά από δεκαπέντε χρόνια άσκησης καθηκόντων ευθύνης δεν κρίθηκε άξιος να επιλεγεί στη θέση του Συντονιστή, ενώ στον πίνακα των αντικειμενικών προσόντων προ συνέντευξης ήταν τέταρτος, στα επιστημονικά κριτήρια είχε 16,5 μονάδες σε σύνολο 17 μονάδων και όλως τυχαίως μετά τη συνέντευξη βρέθηκε προτελευταίος;

Ε. Όμως, ακούστε, κύριε Υπουργέ και κάποιες ενδεικτικές ερωτήσεις που έγιναν στο στάδιο της συνέντευξης.

Ζ. Ερώτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Συμφωνείτε με την προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Συμφωνείτε με την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων στην ΚΕΔΕ;
Αυτές είναι ερωτήσεις που τέθηκαν στους υποψηφίους, κύριε Υπουργέ.

Η. Στην Αττική, ερώτηση προς υποψήφια: «Είστε σχολική σύμβουλος επί δεκαπέντε έτη. Τι άλλο θέλετε;».

Θ. Όμως, κύριε Υπουργέ, και πάλι στους πίνακες προ και μετά συνεντεύξεων, θα σας πω παράδειγμα, εκπαιδευτικός κλάδος ΠΕ86 προ συνέντευξης 15,1 μόρια, μετά τη συνέντευξη 31,08, δηλαδή βαθμός συνέντευξης 16,08 με ανώτατο το 14, κύριε Υπουργέ. Επαναλαμβάνω, 90% των υποψηφίων έκαναν ενστάσεις, για παράδειγμα, στη Δυτική Ελλάδα.

Αφαντοι οι Συντονιστές

“Η αποτελεσματικότητα του θεσμού του ΣΕΕ και τελικά την υποστήριξη της σχολικής μονάδας  υπονομεύεται συστηματικά” είπε η Ν. Κεραμέως κι ανέφερε χαρακτηριστικά: "Στο ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν οι συντονιστές για την ανάληψη υπηρεσίας και από τότε, απ’ όσο πληροφορούμαι, είναι άφαντοι. Ο περιφερειακός διευθυντής τους είπε ότι δεν έχουν χώρο για τα νέα γραφεία και ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να δουν τι θα γίνει. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα".

Η απάντηση του υπουργού

Ο υπουργός Παιδείας στη δευτερολογία του απαντώντας στα παραπάνω στοιχεία που παρουσίασε η    Ν. Κεραμέως είπε τα εξής:

Για να είμαι και δίκαιος, αυτά τα άτομα δεν σημαίνει ότι όλα έχουν κάνει αρνητική δουλειά, αλλά, αν θέλετε, να συζητήσουμε για ένα σύγχρονο κράτος που οι δημόσιοι λειτουργοί τους αναδεικνύονται με αντικειμενικούς όρους. Εγώ αυτό καταλαβαίνω από εσάς. Συνέχεια μας λέτε για αντικειμενικά κριτήρια και αξιοκρατία κ.λπ. και όταν είναι να αποκλειστεί η δική σας λογική, η οποία αναδείκνυε τόσα χρόνια αυτό το κομματικό κράτος, εκεί πανικοβάλλεστε.

Και να σας πω κάτι; Εάν έχετε συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν παρανομίες, υπάρχουν διαδικασίες στις οποίες μπορείτε να προσφύγετε.

Αθανάσιος Μπούρας: Σας είπε ονόματα!

Κ. Γαβρόγλου:  Για ποιον λόγο εξανίσταστε; Τα επιχειρήματα δεν χρειάζονται εκνευρισμό, χρειάζονται αντεπιχειρήματα.
Λέω, λοιπόν, πως όταν λέτε ότι ο τάδε ρώτησε τον υπάλληλο και ο υπάλληλος είπε «δεν είδα τον φάκελο», δημιουργείτε ένα κλίμα το οποίο δεν νομιμοποιείται ούτε ηθικά ούτε πολιτικά. Και εγώ μπορώ να πω ότι πήγα εκεί και είδα τον τάδε και ο τάδε μου είπε αυτό και εκείνο και το άλλο. Σας παρακαλώ, σοβαρευτείτε.

Κ. Γαβρόγλου: Οτιδήποτε είναι θα το στείλετε σε μένα γραπτά και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι ποινές μπορούμε να επιβάλουμε. Όμως, κουβέντες του τύπου «ο φίλος μού είπε ότι του είπαν κ.λπ., κ.λπ.» δεν συνιστούν μέρος μιας σοβαρής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Τώρα κοιτάξτε: Μου λέτε -και δεν έχω λόγο καθόλου να σας αμφισβητήσω- ότι κάποιος είχε πολλά επιστημονικά προσόντα και μετά τη συνέντευξη δεν επελέγη. Να δεχτούμε τη σημασία της συνέντευξης ή θέλετε η συνέντευξη να είναι ένα φίλτρο κομματικό, όπως χρησιμοποιήθηκε από τη δική σας πολιτική παράταξη επί δεκαετίες; Εμείς λέμε ότι αν πρέπει η συνέντευξη να παίζει κάποιον ρόλο, να παίζει κάποιον ρόλο και ξέρουμε από την εμπειρία μας ότι υπάρχουν άτομα τα οποία μπορεί να έχουν πολύ καλά προσόντα, αλλά όταν συνυπολογιστεί και η παρουσίασή τους στη συνέντευξη, τότε ενδεχομένως αυτά τα άτομα να μην μπορούν να πάρουν τη θέση που θέλουν να πάρουν.

Άρα ή η συνέντευξη θα παίζει ρόλο φίλτρου κομματικού ή η συνέντευξη θα παίζει έναν ρόλο επιπλέον και συμπληρωματικό των επιστημονικών. Εμείς λέμε να είναι το δεύτερο. Και γι’ αυτό, όπως ξέρετε, από πέρυσι για το θέμα των διευθυντών των σχολείων καθιερώσαμε τη συνέντευξη με έναν τρόπο που προσπαθούμε να την «απολυμάνουμε» από τα απίστευτα προβλήματα του παρελθόντος, που ξέρουμε πώς λειτουργούσαν οι συνεντεύξεις.

Εγώ λέω λοιπόν να σεβαστούμε όλοι τις διαδικασίες. Είναι σίγουρο –πρώτος εγώ σας το λέω- πως όταν υπάρχει ένας τόσος μεγάλος αριθμός υποψηφίων κάπου υπάρχουν προβλήματα και υπάρχουν ενστάσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι και θα εξεταστούν. Όμως, θα πρέπει να δούμε εάν αυτή η αρχιτεκτονική είναι μια αρχιτεκτονική η οποία ενισχύει την επόμενη μέρα των σχολείων μας.

 

Σχόλια (41)

 
PE19
13 Νοε 2018 22:52

@Πλατάρος Γιάννης
Αγαπητέ μου κύριε διευθυντά, ΑΣΕΠ δηλαδή πανελλαδικές και όπως γίνονται στην Ελλάδα απλά είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτίλα για το θεσμό του στελέχους.
Είπατε να δίνουν (με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής) Εκπαιδευτική Νομοθεσία, Διοικητικό Δίκαιο, Διδακτική, Ειδική Διδακτική ??? Παιδαγωγικά.
Φαντάζεστε διαφόρους Δικηγόρους, Παιδαγωγούς και λοιπούς σε μεγάλα φροντιστήρια στην Αθήνα να κάνουν μάθημα σε υποψήφιους Διευθυντές !!! Είναι ή δεν είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτίλα του θεσμού.
Το σύγχρονο σχολείο θέλει ανθρώπους με ανοικτό μυαλό ευρεία γνώση εντιμότητα και αίσθηση ευθύνης παρά ανθρώπους που θα έχουν παπαγαλίσει 1000 ΣΟΣ ερωτήσεις.
Θα θέλατε ένα τέτοιο διευθυντή ? ένα διευθυντή που απλά θα είχε παπαγαλίσει της ΣΟΣ ερωτήσεις στην Νομοθεσία στην παιδαγωγική (είναι ελαφρώς γελοίο να εξετάζεται κάποιος με συμπεριφοριστικά εργαλεία για μια θέση καθαρά εποικοδομητική) και στην διδακτική ?
Τέλος πάντων ΑΝ γίνονταν κάποιες εξετάσεις θα έπρεπε να είναι για την εισαγωγή ενός εκπαιδευτικού σε μία Σχολή Στελεχών (κατά την ΕΣΔΔ και τη Σχολή Πολέμου). Το μόνο που ΔΕΝ έπρεπε να εξεταστούν οι υποψήφιοι διευθυντές ή γενικότερα τα στελέχη είναι τα αντικείμενα που αναφέρετε. Αντιθέτως θα έβαζα τους υποψηφίους να εξετάζονται σε τεστ δεξιοτήτων (αλήστου μνήμης). Σε δεξιότητες επίλυσής προβλημάτων, τεστ (ενδεχομένως ψυχολογικά) που θα εξετάζουν την ισορροπία και την συγκρότηση του κάθε υποψηφίου, τεστ σε μαθηματικές και γλωσσικές δεξιότητες κλπ. Τα αποτελέσματα από αυτά τα τεστ καθώς και η γενικότερη συγκρότηση (αντικειμενικά κριτήρια ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ) του θα ήταν τα κριτήρια για την εισαγωγή του υποψηφίου στελέχους στην προαναφερόμενη Σχολή Στελεχών, εκεί θα μάθαινε όλα αυτά που λέτε και παιδαγωγική και Διοίκηση και Δίκαιο και Διδακτική και ότι θέλετε.
Επειδή δεν είναι δυνατό (με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες) να υπάρξει η σχολή αυτή και το Φροντιστήριο (και μη μου πείτε πως δεν θα υπάρξουν, στην Ελλάδα ζούμε) Διευθυντών είναι η Ύψιστη ΞΕΦΤΙΛΑ (το γράφω για πολλοστή φορά), θεωρώ ότι μέχρι να γίνουμε κράτος (δεν ξέρω αν θα γίνουμε αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσουμε) και να υπάρξει αξιολόγηση, καλύτερο σύστημα επιλογής που δεν ευτελίζει τη διαδικασία και τον υποψήφιο (ψηφοφορία). Ένα σύστημα όπως αυτό που είχατε προτείνει πριν κανά χρόνο με την προσμέτρηση όλων των επιστημονικών και υπηρεσιακών κριτηρίων.

 
Αντεστραμμένο ερώτημα
13 Νοε 2018 18:51

Πώς ο 35άρης θα αξιολογηθεί "αντικειμενικά" σε σχέση με την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει ένας 55άρης; Δεν είναι άδικο, από τη δική του πλευρά, να καταδικάζεται σε αναμονή ανεξαρτήτως τυπικών και ουσιαστικών προσόντων;... Δεν είναι δυνατόν στη Δημόσια Εκπαίδευση να λειτουργούμε με ηλικιακές επετηρίδες.

Το σωστό είναι να υπάρχει εναλλαγή στα στελέχη, με ελάχιστο κάτω όριο για τυπικά προσόντα και φυσικά ΓΡΑΠΤΗ αξιολόγηση. Η προϋπηρεσία να προσμετράται αλλά όχι με συντελεστή που να αποτρέπει την αλλαγή του κατόχου της θέσης.

Στο εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, συνεχώς αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές, και με γραπτές εξετάσεις. Αντίστοιχα, σε μεγάλες επιχειρήσεις οι υποψήφιοι για θέσεις στελεχών κάνουν GAP (General Aptitude Tests). Επειδή κάποιος ανέλαβε μια θέση πριν πέντε ή δέκα χρόνια δε σημαίνει ότι παραμένει ο πλέον κατάλληλος για αυτή.

Στόχος είναι η καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών όχι η καλύτερη σταδιοδρομία των στελεχών.

 
Πλατάρος Γιάννης
13 Νοε 2018 14:57

@ΠΕ19
Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, είναι μια μορφή αξιολόγησης γνώσεων παιδαγωγικών, διδακτικής, νομοθεσίας και μελετών περίπτωσης. (Με πολλαπλή επιλογή ακόμα και το τελευταίο)
Αξιολογεί άρα. Συγκεκριμένα πράγματα.
Επειδή η Ελλάδα έχει μακραίωνη ιστορία σε αναξιοκρατία και πλατείες κλαυθμώνος, δεν ενδείκνυται η αξιολόγηση προσωπικού όπως κάνουν οι πολιτισμένοι λαοί. Υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση που να μην μπορεί ο αξιολογητής να βάλλει τον υποκειμενισμό ή αυθαιρεσία του. Υπάρχει και το ξέρω και γίνεται αλλού και εφαρμόζεται. Όχι στην Ελλάδα)
Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, είναι κοινής αποδοχής για ανάδειξη στελεχών. Κανείς δεν θα γράψεις εκθέσεις. Κουτάκια θα σημειώσει. Σε γνωστή ύλη. Εκπαιδευτική Νομοθεσία, Στοιχεία Διοικητικού Δικαίου, Διδακτικής, ειδικής διδακτικής, Παιδαγωγικών.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από σύστημα που θα περιλαμβάνει γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ με προαπαιτούμενη την επίτευξη της βάσης για να αναπτυχθεί η αξιοπρέπεια και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ μας και ως προς την κοινωνία.
Δεν υπάρχει το «ξέχασα να δίνω εξετάσεις, έχω πολλά χρόνια γι αυτό» Δεν το αναλύω. Ή είμαστε στην δια βίου επιμόρφωση κατάρτιση -εκπαίδευση , άτυπη, τυπική, μη τυπική ή δεν κάνουμε για εκπαιδευτικοί. Το τελευταίο είναι μια σκληρή αλήθεια. Έχουμε την πολυτέλεια να λέμε την γνώμη μας χωρίς «πολιτικό κόστος» Είμαστε όμως και πολύ κοντά στην αλήθεια, διότι αυτά υποστηρίζουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν είναι δική μας γνώμη.

 
Mπράβο για την πρόταση
12 Νοε 2018 22:44

Μετα από πολλές άστοχες παρεμβάσεις σε διάφορα θέματα, επιτέλους μια παρέμβαση για διαγωνισμό ΑΣΕΠ στην επιλογή ΣΕΕ που είναι ορθολογική και συνοπτική, χωρίς περιττές πολυλογίες.

Θέτει το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση: για στελέχη πρέπει να υπάρχει ένας γραπτός διαγωνισμός με προαπαιτούμενη βάση και να μπορούν όλοι να κριθούν με ίσους όρους, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας και τυπικών προσόντων. Η ποιότητα των μεταπτυχιακών, όπου σε κάθε εξάμηνο οι φοιτητές καλούνται να παραδώσουν εργασίες και στο τέλος εκπονούν διπλωματική, λογικά θα αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού.

 
PE19
12 Νοε 2018 22:41

@Πλατάρος Γιάννης
Διαγωνισμό ΑΣΕΠ !!!!
Συγνώμη κ. Διευθυντά σας έχω σε μεγάλη εκτίμηση και πάντα σέβομαι τη γνώμη σας αν και σας γνωρίζω μόνο από τα γραπτά σας εδώ. Αλλά ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ είναι ότι και η Διδακτική εμπειρία και η υποτίμηση των προσόντων του 15. Χωρίς να γνωρίζω, το 2007 ΑΣΕΠ έγινε ακριβώς για τον ίδιο λόγο που μπήκε στο κάδρο η διδακτική εμπειρία το 2006 και ο ορυμαγδός του 15. Να φύγουν οι Πράσινοι και οι Βένετοι (αντίστοιχα) και να μηδενίσουμε το κοντέρ. Με κραυγές και εξορκισμούς δεν πάμε μπροστά.
Τι θα εξετάζει ο ΑΣΕΠ ?
Τη νομολογία ? είναι χαρακτηριστικό του ηγέτη να ξέρει τους νόμους μόνο ?
Να κάνει δηλαδή τα πράγματα σωστά ? ή μήπως πρέπει να κάνει τα σωστά πράγματα ?
Θα εξετάζονται οι υποψήφιοι σε θέματα παιδαγωγικής ?
Θα είναι γραπτός διαγωνισμός ?
Πως συνάδελφος με εμπειρία αλλά ηλικία >50 χρόνων να συναγωνιστεί 35ρη. Πραγματικά με το χέρι στην καρδία πόσα χρόνια πριν είναι η τελευταία φορά που δώσατε γραπτές εξετάσεις ? (εγώ προσωπικά τουλάχιστον 20 χρόνια).
Το να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο ίσως θα ήταν μια κάποια λύση αλλά και πάλι με πολλά προβλήματα.
Ο ΑΣΕΠ ή η κάθε είδους εφεύρεση Διδακτικής (νταντευτικής ) υπηρεσίας, προαπαιτούμενα που εμφανίζονται την τελευταία στιγμή όπως η ξένη γλώσσα, είναι εκ του πονηρού.
Σε θέσεις στελέχους θα πρέπει να προάγεται ο Χ υπάλληλος (οι Εκπαιδευτικοί είμαστε υπάλληλοι) μετά από ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ απλά και τίμια.
Ναι τα πτυχία μετράνε, ναι η εμπειρία μετράει, όλα μετράνε, απλά το σύστημά μας είναι ΑΝΙΚΑΝΟ να εφαρμόσει ότι εφαρμόζεται σε όλο το κόσμο ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του προσωπικού. Δηλαδή τι να κάνω ένα δάσκαλο (εκτός από υπάλληλοι είμαστε πρώτα από όλα Δάσκαλοι) που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα ούτε για τη διδασκαλία, ούτε για τη διοίκηση του σχολείου και δεν έχει δουλέψει ποτέ πραγματικά για την δημόσια εκπαίδευση αλλά ξέρει να γράφει εξετάσεις. Θα τον κάνω σύμβουλο να συμβουλέψει τους άλλους δασκάλους πώς να αμελούν τη δημόσια για την ιδιωτική εκπαίδευση?
1 κριτήριο ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ τελεία.

 
@εκπαιδευτικός
12 Νοε 2018 13:42

Προσπαθούμε να γελάμε με τις εξηγήσεις και τις σοφιστείες του κ. Υπουργού της Παιδείας για να μην πέσουμε σε βαθιά μελαγχολία με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης. Κρίμα, γιατί όλοι θεωρούσαμε ότι η δημοκρατία και η λειτουργία των θεσμών ήταν πια αδιαμφισβήτητο γεγονός στη χώρα μας... Αυτά τα πράγματα είναι απλά ενδεικτικά ενός γενικευμένου κλίματος απαξίωσης των θεσμών και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!! Έλεος πια κύριε Υπουργέ!!

 
Πλατάρος Γιάννης
12 Νοε 2018 13:29

Οι λόγοι για τους οποίους προτείνω διαγωνισμό ΑΣΕΠ, είναι οι εξής;
1) Έχει ξαναγίνει το 2007 αλλά με ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ, αλλά με ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ την βάση (60%) Τώρα όμως να γίνει με μεγάλο ειδικό βάρος.
2) Είναι και λογικό και δίκαιο να μετρά πολύ , πιο πολύ από όλα, λελογισμένα. Υπάρχουν κραυγές πολύξερων που καταγγέλλουν τα μεταπτυχιακά ως όλα συλλήβδην μαϊμουδένια (έχουν μια σοβαρή βάση αλήθειας οι αντιλήψεις αυτές) Να υπάρξει η αποκάλυψη. Οι νομίζοντες ότι κατέχουν προσόντα να αποκαλυφθούν. Και να δημοσιευθούν τα ονόματά τους. Όχι με κωδικούς. Να σταματήσει η σπέκουλα με τα μαϊμουδένια προσόντα. Με όποιο κόστος. Με δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας για μελλοντικές κρίσεις (Με κριτήριο την σχετική βαθμολογία επί του πληθυσμού που έδωσε εξετάσεις για να είναι σχετικά αντικειμενική η κατοχύρωση, που να αίρει το εμπόδιο εύκολων ή δύσκολων θεμάτων.)
3) Να μπορούν να ισχυρίζονται οι επιτυχόντες επί αμφισβητήσεων, ότι «κύριέ μου, εγώ έδωσα αδιάβλητες Πανελλήνιες εξετάσεις, δώσε και συ αν είσαι καλός που με αμφισβητείς...»
4) Να αποκτήσουμε επαγγελματικό κύρος και να μην γελάνε οι πέτρες («και οι λίθοι κεκράξονται» , που είπεν ο Ιησούς!)
5) Οι οροφές προσόντων μπορούν να καταργηθούν και να μετράνε όλα τα προσόντα με κάποιους τρόπους όπου το άνω φράγμα δεν είναι το... άπειρο, αλλά όπως έχω πει και εξηγήσει και στο esos.gr, «το δεύτερο ομοειδές προσόν, μετρά το ήμισυ του πρώτου , το τρίτο το ήμισυ του δευτέρου κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο και όλα μετρούν , τίποτα δεν μηδενίζεται, κανενός ο κόπος δεν πετιέται, υπάρχει φράγμα (το διπλάσιο της αποτίμησης του πρώτου) κανείς δεν γκρινιάζει , ενώ ο τρόπος είναι πάρα πολύ κοντά και στην όποια επιστημονική αλήθεια για την μέτρηση ομοειδών προσόντων.
Καταλήγω:
Διαγωνισμός για το ΚΥΡΟΣ των στελεχών.
Διαγωνισμός για την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του κλάδου.
Διαγωνισμός για να αποκαλυφθεί ποίοι είναι γυμνοί ενώ παριστάνουν τους σπουδαίους Βασιλείς.
Διαγωνισμός για να σιωπήσουν άπαξ δια παντός οι μεμψιμοιρίες , οι αμφισβητήσεις, οι ενστάσεις, τα μαγειρέματα, η αναξιοκρατία.
Και επειδή Στράτο ο διαγωνισμός νοηματοδοτεί και σηματοδοτεί όλα τα παραπάνω,.....δεν θα γίνει!
(Ακόμα απορώ πώς έγινε το 2007, έστω και με τον τρόπο που έγινε!)

 
Πρώην Σχολική Σύμβουλος
12 Νοε 2018 12:15

Δεν θέλαμε όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι τις παρατάσεις των θητειών. Οι περισσότεροι από εμάς που δεν υπηρετούσαμε στον τόπο κατοικίας μας θέλαμε να γίνουν κρίσεις στελεχών γιατί έτσι θα είχαμε βελτίωση θέσης. Τις παρατάσεις τις επεδίωκε σθεναρά το Δ.Σ. της ΠΕΣΣ.

 
Alekos
11 Νοε 2018 23:40

Μετά από τρείς (ή τέσσερις;) ...ανανεώσεις θητείας (δεν ξανάγινε [ ; ] από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους!!! Λες και δεν υπήρχαν άλλοι, αξιολογότεροι εκπαιδευτικοί!..) των μέχρι πρότινος Σχολικών Συμβούλων, είναι δυνατόν να πιστεύει αυτά που λέει η κ. Κεραμέως και αυτά που γράφουν εδώ οι παραμείναντες "εκτός νυμφώνος";...
Oσο για τις απειλές που διατυπώνονται εις βάρος των Συντονιστών Εκπ/κού Εργου (ότι η ερχομένη ΝΔ θα τους καταργήσει (!), κλπ) πολύ θά΄ θελα να ξέρω, αν αυτές οι απόψεις απηχούν (;) στις (φιλελεύθερες) αντιλήψεις και (τις πολτικές) προθέσεις της Ν.Δ. ...

 
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕ
11 Νοε 2018 21:20

Η κορωνίδα της κομματοκρατίας σας το ΦΕΚ 4949/5.11.2018,Τεύχ.Β ,Άρθρο 2,Παρ.3.που αφορούν την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης. Μαζί με όλα τα δικαιολογητικά ζητάτε ταυτόχρονα και ΠΡΙΝ την συνέντευξη την δήλωση προτίμησης δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.Αυτό είναι η επιτομή της αναξιοκρατίας και κομματοκρατίας.Ξέρετε με τα με πλαφόν μετρήσιμα πόσα μόρια έχει ο κάθε υποψήφιος ΠΡΙΝ την συνέντευξη.Άρα κανονίζετε επακριβώς πόσο χρειάζεται ο ανεπιθύμητος για να συνεχίσει να είναι ανεπιθύμητος και τα δικά σας παιδιά να συνεχίσουν να είναι δικά σας παιδιά. Τη συνέχεια την είδαμε και το 2007 για Διευθυντές Σχολείων.Την βλέπουμε τώρα και με την πρώτη φορά αριστεροδεξιά σας.Και οι προηγούμενοι σας νόμοι επιλογών κρίθηκαν αντισυνταγματικοί και επιμένετε στα ίδια σαν γνήσιοι συνεχιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Ίδιοι και απαράλακτοι.Επομένως και εσείς για κομματοκρατία δεν δικαιούστε να ομιλείτε.

 
Στράτος
11 Νοε 2018 18:39

@Γεωργία Αλ.
Ακολούθησα τη συμβουλή σου και μελέτησα ξανά το άρθρο του esos "Τι συζητούν Κ. Μητσοτάκης-Ν. Κεραμέως για το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου"*.

Δυστυχώς όμως για σένα σε κανένα σημείο του άρθρου δεν βρήκα γραμμένο ότι η Ν.Δ. ετοιμάζει "προσωρινή επαναφορά του θεσμού των ΣΣ με τα προϋπάρχοντα πρόσωπα" ή "ακύρωση των τωρινών επιλογών" όπως εσύ γράφεις στο σχόλιο σου. Αντίθετα διαβάζω ότι "Τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και η Ν. Κεραμέως δεν “ανοίγουν” τα χαρτιά για το τι θα κάνουν με τα πρόσωπα που επελέγησαν στις θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου εάν θα παύσουν από τις θέσεις αυτές".

Προσωπικά θεωρώ παντελώς απίθανη την έστω και προσωρινή επαναφορά Σχολικών Συμβούλων (είναι και νομικά αδύνατη) αλλά επιπλέον την επεξεργασία του νέου θεσμού, την προκήρυξη θέσεων και την επιλογή νέων στελεχών βλέπω να γίνεται με αργούς ρυθμούς, πραγματικά βασανιστικά αργούς για όσους ενδιαφέρεστε για τις θέσεις αυτές.
__________________________________________
* https://www.esos.gr/arthra/59658/ti-syzitoyn-k-mitsotakis-n-kerameos-gia...

 
Στράτος
11 Νοε 2018 14:57

@Πλατάρος Γιάννης
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ; Θα συμφωνούσα μαζί σου. Αλλά διαγωνισμός ΑΣΕΠ δεν προβλέπεται ούτε για το διορισμό εκπαιδευτικών που (υποτίθεται ότι) προετοιμάζεται. Λες να κάνουν διαγωνισμό για την επιλογή στελεχών 3ετούς θητείας; Μάλλον απίθανο.

 
Έλενα
11 Νοε 2018 14:54

Είμαι απογοητευμένη. Β.Α Ελλάδα. Ούτε μία επιμορφωτική δράση. Ψάχνω ΣΕΕ για ορισμένα ερωτήματα. Γραφείο δεν υπάρχει...

 
Τυρταίος
11 Νοε 2018 14:50

Η γνωστή διαμάχη.
Οι πρώην διαμαρτύρονται για σφαγιασμό (μισές αλήθειες)
Οι σημερινοί υπερασπίζονται το σημερινό που είναι σχεδόν ίδιο με το χτεσινό.
Η γενίκευση δίνει και παίρνει, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Το δόγμα "τη μονιμότητα πολλοί ηγάπησαν, την αλλαγή ουδείς (για τον εαυτό του)" ισχύει.
Οι προτάσεις ενδεικτικές των προσόντων καθενός.
Μια συνολική πρόταση δέχομαι:
Α. Συνάφεια σπουδών και εμπειρίας με το αντικείμενο
Β. Υπολογισμός ΟΛΟΥ του βιογραφικού
Γ. Κατάργηση συνέντευξης
Δ. Υποβολή γνωμάτευσης από δημόσιο νοσοκομείο, περί ψυχικής υγείας.

 
Γεωργία Αλ.
11 Νοε 2018 13:55

@Στράτο
Τι άλλο εκτός από ντροπή; Ποιος δεν είναι έτοιμος,το βλέπουμε ήδη. Οι ΣΕΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ούτε γραφείο!Μήπως έπρεπε να κλείσετε τα σχολεία, μέχρι να ετοιμαστούν οι ΣΕΕ;;;Αλλά εσείς καθαγιάζετε ό,τι και να κάνετε! Φορτώσατε στην εκπαίδευση ένα σύστημα που δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ!Όσο για τη ΝΔ ναι έχει σχέδιο και λέγεται προσωρινή επαναφορά του θεσμού των ΣΣ με τα προϋπάρχοντα πρόσωπα, ακύρωση των τωρινών επιλογών και θέσπιση ενός νέου θεσμού που θα προκύψει από τη βελτίωση του θεσμού των ΣΣ. Αν χρειάζεσαι ενημέρωση διάβασε τη δημοσίευση που αναρτήθηκε από το esos με τίτλο "Τι συζητούν Κ. Μητσοτάκης-Ν. Κεραμέως για το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου"... Έπειτα συζητάμε...

 
Διαβάστε στη ΝΔ το Στράτο
11 Νοε 2018 13:52

@10.11 ,18:07.Για να μαθαίνετε.Έχει απόλυτο δίκαιο.Ούτε μάθατε και ούτε θα μάθετε.Παρένθεση ήσασταν και παρένθεση θα μείνετε.Και μη δίνετε ψεύτικες ελπίδες στους ΣΣ που δεν έγιναν ΣΕΕ.Μην τους κοροϊδεύετε. Μην παίζετε με τον πόνο τους αφού τίποτα δεν θα κάνετε.Και με τους νέους Περιφερειακούς και με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης επίσης.

 
ΔΕΝΑ
11 Νοε 2018 13:41

@Ένας δάσκαλος: ΄Γιατί τόσο μίσος για τους ΣΣ;

 
Ηλίας Μ.
10 Νοε 2018 22:30

Με όλον τον σεβασμό και, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, οι συντονιστές της Πελοποννήσου δεν είναι άφαντοι. Παρουσιάζονται κανονικά, οργανώνουν δραστηριότητες και... στον ελεύθερο χρόνο τους κουβαλούν και επισκευάζουν έπιπλα από το πάλαι ποτέ ΠΕΚ για να διαμορφώσουν τον χώρο εργασίας τους.

 
αδιέξοδα
10 Νοε 2018 21:55

Ουδείς έχει δει μέχρι τώρα ΣΕΕ να έχει επαφή με σχολεία ή να συμβουλεύει για θέματα που προκύπτουν καθημερινά στα σχολεία. Μπορεί κάποιος να μας πει τι γίνεται με αυτούς και πότε θα αναλάβουν κάποιο ενεργό ρόλο?

 
ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ.ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.
10 Νοε 2018 21:16

2007.Νέα Δημοκρατία.Επιλογές διευθυντών σχολείων.Μαζί με τα δικαιολογητικά και οι δηλώσεις προτίμησης σχολείων πριν την συνέντευξη. Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ στα κάγκελα ορυόμενος ότι οι συνεντεύξεις είναι σικέ γιατί γνωρίζοντας τα μετρήσιμα και τις προτιμήσεις πριν την συνέντευξη, και θα γίνουν οι επιλογές κομματικά και αναξιοκρατικά.
2018: ΣΥΡΙΖΑ : ΦΕΚ 4940/5.11.2018 τεύχ.Β ."Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με την διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης", Άρθρο 2 , εδάφιο 3 :"Οι υποψήφιοι για τις θέσεις ΔΠΕ και ΔΔΕ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις δύο θέσεις κατ ανώτατο όριο για τις ΔΠΕ και ΔΔΕ της ίδιας Περιφέρειας".Αυτή η δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά πριν την συνέντευξη.Άρα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ του 2007 οι επιλογές που θα κάνει κατά δήλωση και ομολογία του είναι κομματικές ,αδιαφανείς,αναξιοκρατικά κλπ.Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2007 τα έλεγε όταν έκανε το ίδιο η τότε η ΝΔ.Είναι ίδιοι σε όλα.Οπαδοί του κομματικού κράτους και των δικών τους παιδιών που θα πρέπει να βολέψουν. Συριζαίοι οπαδοί των τακτικών της ΝΔ ,της αδιαφάνειας,της αναξιοκρατίας και της κομματοκρατίας.Θαυμάστε τους και υμνήστε τους.Περιμένω την καταγγελία της ΝΔ για το θέμα με τα ίδια λόγια που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007 όταν τα έκανε η ίδια.Σημειωτέον ότι στο άρθρο 12 μετά την ανακοίνωση των τελικών μορίων να υποβάλουν δήλωση της σειράς προτίμησης μεταξύ των...δύο προτιμήσεων που είχαν υποβάλει μαζί με τα δικαιολογητικά.Δοξάστε τους.

 
Πλατάρος Γιάννης
10 Νοε 2018 18:26

***Όλα από την αρχή.
***Καμία -φασιστικής νοοτροπίας, ισοπεδωτικής νοοτροπίας- οροφή προσόντων.
***Κανένα προαπαιτούμενο προσόν.
*** Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Εμπειρία-Προϋπηρεσία 15-20% .
Επιστημονικά προσόντα 15-20%
Συνέντευξη 10-15%
ΑΣΕΠ 60% (ή το ελάχιστο 45%)
Τα ποσοστά είναι υπολογισμένα επί της αντικειμενικής υπόστασης των υφισταμένων προσόντων που μπορούν να αντληθούν από τα συστήματα καταγραφής των προσόντων (ΟΠΣΥΔ) που ήδη υπάρχουν. (Τα ποσοστά δεν είναι άρα «θεωρητικά» είναι πραγματικά.

 
Στράτος
10 Νοε 2018 18:07

Συμφωνώ με το ερώτημα του "Φ.Φ.": Το νόμο θα τον καταργήσει, τους διορισμένους ΣΣΕ θα τους καταργήσει; Ας πάρει σαφή θέση και η Ν.Δ. και να αφήσει τα πολιτικάντικα.

Για να αντικαταστήσει τους ΣΕΕ ή όποια άλλα στελέχη της εκπαίδευσης απαιτείται πρώτα να έχει ετοιμάσει η Ν.Δ. νέο πλαίσιο επιλογής, νέο νόμο. Όμως δεν έχει ετοιμάσει. Περιμένουν όταν βγουν στην κυβέρνηση, να το σκεφτούν, να το αναλύσουν, να το θέσουν σε διαβούλευση και ίσως μετά από καιρό να το ψηφίσουν και να προχωρήσουν σε επιλογή νέων στελεχών. Η Ν.Δ. ιστορικά φημίζεται για τη στάση της να κυβερνά τον τόπο αλλά στις θέσεις ευθύνης να έχει στελέχη της προηγούμενης διακυβέρνησης. Αν τώρα αλλάξει τακτική θα με εκπλήξει! Αλλά για την αλλαγή τακτικής απαιτείται δουλειά, προετοιμασία νομοσχεδίων κλπ. από τώρα. Γίνεται τέτοια δουλειά; Δεν νομίζω...

 
στοχεύσατε
10 Νοε 2018 17:46

Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, δηλαδή οι μαέστροι μιας ορχήστρας που παίζει τη μουσική της. Προσέξτε όχι Σύμβουλοι, αλλά Συντονιστές ....
Δηλαδή συνάδελφοι εσείς θα βαράτε τα ντέφια και τα νταούλια, απλά αυτοί θα σας δίνουν το tempo, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, το tempo, τους στόχους, τους στόχους.
Για τα όποια προβλήματα, κόψτε τα κεφάλια σας, απλά κρατάτε το tempo, τους στόχους και τα μάτια σας, κοιτάξτε μην σας ξεφύγει κανάς στόχος, τη βάψατε.
Στοχεύσατε .... πυρ

 
K.M.
10 Νοε 2018 16:05

To πλαφόν στα προσόντα με αποτέλεσμα ,ανεξαρτήτως πτυχίων,το αποτέλεσμα να το κρίνει αποκλειστικά και μόνο η συνέντευξη, είναι μεγάλο ατόπημα.
Είτε 2 δημοσιεύσεις εχει κάποιος ειτε 82, είναι το ίδιο! Είτε 2 συνέδρια είτε 82! επίσης το ίδιο! Τί τα θέλετε τα επιστημονικά συνέδρια συνάδελφοι;Μόνο τα κομματικά συνέδρια "παίρνουν μορια"!
Εχουμε όμως και οι υποψήφιοι ευθύνη. Γνωρίζαμε καλά τα παραπάνω, κάναμε όμως αίτηση! Εμ.....

 
@Δανάη
10 Νοε 2018 15:42

"που υποχρεωτικά έχουν χριστιανό υποδιευθυντή" ....
Δεν το ήξερα πως υπάρχουν χριστιανοί υποδιευθυντές !!! Γρήγορα να τους εξοβελίσουμε στα τάρταρα της εβδόμης βαθμίδας της κολάσεως για να ικανοποιήσουμε τη Δανάη και τους ακολούθους της.

 
Φ.Φ.
10 Νοε 2018 15:39

Το νόμο θα τον καταργήσει, τους διορισμένους ΣΣΕ θα τους καταργήσει; Ας πάρει σαφή θέση και η Ν.Δ. και να αφήσει τα πολιτικάντικα.

 
Μαρία Λελε
10 Νοε 2018 14:56

Μπράβο Κάτια συμφωνώ

 
Ένας δάσκαλος
10 Νοε 2018 13:45

Μα τι θα γίνει πια μ' αυτούς/ές τους/τις τέως Σχ. Συμβούλους; Όποτε βρίσκουν την ευκαιρία θα παραπονούνται ότι αδικήθηκαν και ότι η εκπαίδευση χωρίς αυτούς/ές θα μαραζώσει;
Δεν τους/τις είδα πάντως να παραπονιούνται στο παρελθόν όταν π.χ. ανανεωνόταν διαρκώς και χωρίς κρίσεις η θητεία τους.
Ή ακόμα μιλούν για τη σύνθεση των συμβουλίων επιλογής λες και σε προηγούμενες κρίσεις ήταν διαφορετική και δεν υπήρχε ας πούμε κάποιος αιρετός με λιγότερα προσόντα ή γνώσεις από τον/την αξιολογούμενο/η. Αμάν πια!
Το πιο διασκεδαστικό πάντως είναι η προσδοκία τους πως "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι"!
Συνεχίστε να γράφετε τέως Σχ. Σύμβουλοι. Το απολαμβάνω...

 
Κωνσταντίνος
10 Νοε 2018 11:36

Προς Ιωάννης:Τώρα θα κάνει απολύσεις και η Αριστερά.10.000 Κληρικοί,ενεργοί και συνταξιούχοι,μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται και 500 άμισθοι που προσλήφθηκαν την τελευταία κατοχική δεκαετία,θα απολυθούν γιά να διοριστούν αριστεροί.Κι ας είναι μέσα στους παραπάνω 10.000,πολλοί κληρικοί με προσόντα σαν των διευθυντάδων εδώ μέσα και ίσως και με περισσότερα. Ποιός διχάζει την Ελλάδα;
Προσοντούχους έχετε εσείς,προσοντούχους έχει και η Εκκλησία.Όλοι κατοικούμε την Ελλάδα και θέλουμε να ζήσουμε σ'αυτή.

 
Kitsos
10 Νοε 2018 09:13

13 περιφεριαρχες εκπαιδευσης, 4 μεταπτυχιακα και 1 διδακτορικο διαθετουν. Με την τρεχουσα νοοτροπια δεν χρειαζονται προσοντα. Αλλα χρειαζονται...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ