Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο κατέθεσε το στεφάνι ο υπ. Παιδείας, γιατί ομάδα φοιτητών τον εμπόδισε να εισέλθει στον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος

Υπουργός: Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται
Δημοσίευση: 16/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην πύλη έξω από το Πολυτεχνείο κατέθεσε το στεφάνι ο υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου,  σε μια συμβολική κίνηση, μετά τον προπυλακισμό πόυ δέχθηκε μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φοιτητών η οποία τον εμπόδισε να εισέλθει στον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοινωθέν αναφέρει πως  ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με αντιπροσωπεία υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Πολυτεχνείο.

Στην κεντρική πύλη του κτηρίου, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου,  βρέθηκαν αντιμέτωποι με άτομα που στέκονταν παρατεταγμένα παριστάνοντας τους τιμητές της ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου, τους θεματοφύλακες των αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τα άτομα αυτά απώθησαν με βία την αντιπροσωπεία.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο υπουργός Παιδείας,  κατέθεσε το στεφάνι δίπλα στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Το μήνυμα , σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, είναι σαφές και κανένας δεν πρόκειται να το αλλοιώσει:

  • Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει ούτε στις ακραίες μειοψηφίες που θέλουν να το οικειοποιηθούν με τη βία, ούτε και στις ακραίες μειοψηφίες που τις προηγούμενες μέρες κρέμασαν ανενόχλητες ναζιστικά πανό στην πύλη του και δηλώνουν ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
  • Οι επιθέσεις στη μνήμη θα πέσουν στο κενό. Δεν ξεχνάμε.
  • Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ανήκει σε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους που επιμένουν κάθε χρόνο να δίνουν το παρών και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Αμέσως μετά ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Οι μέρες αυτές είναι μέρες που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψε την αρχή του τέλους της δικτατορίας,  αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.  Αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε και να αναλογιζόμαστε την ευθύνη που έχουμε ακόμα και για τις μικρότερες εκπτώσεις σε θέματα δημοκρατίας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την παρεμπόδιση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν  έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας.

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου για τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία. Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης.

Ετικέτες: 
undefined

Σχόλια (11)

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
19 Νοε 2018 00:14

Όταν για να φύγει ο κάθε άσχετος που κάνει κατάληψη σε πανεπιστημιακό χώρο χρειάζεται το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και όχι η επέμβαση της ασφάλειας. Όταν στο γραφείο του υπουργού (clean desk means sick mind) κάνουν ντου 15χρονα . Όταν γίνονται συνενώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνονται πανεπιστήμια σε 1 βράδυ, όταν έχουν καταργήσει ότι είχε φτιαχτεί με την συναίνεση 250 βουλευτών τι να περιμένει κάποιος.
Πολλοί εδώ τα χώνουν (και σωστά ) στην κ. Διαμαντοπούλου για την καθυστέρηση 1 μήνα στην διάθεση των βιβλίων (Φωτοτυπία) με αυτούς εδώ που έχουν καταστρέψει σχεδόν τα πάντα τι πρέπει να λέμε.

 
επαναπροσδιορισμός εννοιών
18 Νοε 2018 20:15

Πάντως αν μη τι άλλο θαυμάζουμε την ανθεκτικότητα του κυρίου Υπουργού στην εξουσία, έως επαναπροσδιορισμού από μέρους του ακόμα και της έννοιας της Δημοκρατίας.
Δεν πάει να του καταλαμβάνουν το γραφείο ανήλικοι μαθητές συνοδεία συνδικαλιστών εκπαιδευτικών υφισταμένων του, δεν πάει να του κουνάνε το δάχτυλο τα ανήλικα, δεν πάει να τον αποκλείουν στο Πολυτεχνείο και να τον βάζουν πίσω από κάγκελα οι φοιτητές; ΟΛΟΙ αυτοί απλά δεν γνωρίζουν την έννοια της Δημοκρατίας, γι' αυτό συμβαίνουν αυτά.
Δεν τον επηρεάζει τίποτα, πρέπει να μας δώσει μαθήματα Δημοκρατίας, μιας Δημοκρατίας ιδιαίτερα πρωτόγνωρης για όλους εμάς, που αλλιώς την είχαμε διδαχθεί, μιας Δημοκρατίας ανθεκτικής στην ΕΞΟΥΣΙΑ.

 
για λύπηση
18 Νοε 2018 18:24

Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης μειοψηφιών, που μετατρέπει το ΟΧΙ των Ελλήνων σε ΝΑΙ, είναι μοιραίο να καταλήγει σε τέτοιες πράξεις πλήρους ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, δηλαδή να καταθέτει ο Υπουργός Παιδείας στεφάνι, πίσω από κάγκελα, φυλασσόμενος και απαξιωμένος. Πολύ λυπάμαι ως εκπαιδευτικός για όλα αυτά που ετοιμάζεται να κάνει για μένα και τους μαθητές μου, χωρίς εμένα.

 
Είναι εικόνα Υπουργού αυτή;
16 Νοε 2018 22:27

Ο Υπουργός που προίσταται του Πολυτεχνείου να καταθέτει στεφάνι έξω από τα κάγκελα μόνος με δυο φωτογράφους και την συνοδεία του;Ο Προιστάμενος Υπουργός απ΄έξω.Αν η εικόνα κοστίζει χίλιες λέξεις δεν αρμόζει στην Παιδεία και την χώρα μας αυτός ο Υπουργός και αυτή η κυβέρνηση.Κάθε μέρα μας ρίχνουν ποιο χαμηλά.Έχουν μιζεροποιήσει έναν λαό που τον τρέλαναν με τις ιδεοληψίες τους.Η κατάντια κινδυνεύει μαζί με την μιζέρια και την κακομοιριά να γίνουν το εθνικό σπορ της χώρας ελέω και με πρότυπο του ηγετικού ΣΥΡΙΖΑ.Αφήστε μας να ζήσουμε και απαλλάξτε μας από την παρουσία σας.Ας κυβερνήσει όποιος θέλει εκτός από σας.

 
Γιατί κλαίτε??
16 Νοε 2018 19:46

Το 3% απορεί γιατί προπηλακίζετε όταν έκανε τα ίδια στους άλλους και το εμφάνιζε ως δημοκρατικό δικαίωμα.... Τώρα, όταν αφήνεις τους αναρχικούς στα πανεπιστήμια και τους ονομάζεις συλλογικότητες αυτά θα πάθεις.

 
το Δίκαιο των καταληψιών
16 Νοε 2018 18:31

Αγαπητέ Δημήτρη εδώ δεν μας τα λες καλά.
Ήταν προκαθορισμένο με βάση τον Συμπαντικό Νόμο, ή τη ΝΕΜΕΣΗ των αρχαίων Ελλήνων, να συμβεί αυτό που συνέβη και λίγο ήταν.
Υφίστανται ότι ακριβώς έκαναν πριν κάποιες δεκαετίες.
Για να επιζητείς τον σεβασμό, πρέπει και να τον διδάσκεις δια των πράξεών σου.
Όταν επιβάλλεσαι και γίνεσαι ήρωας και έως Πρωθυπουργός με το "δίκαιο των καταλήψεων" και λίγα τους έκαναν, οι τωρινοί καταληψίες. Ομιλούν την ΙΔΙΑ ακριβώς ΓΛΩΣΣΑ, οι δικές σου προτάσεις Δημήτρη μου, με όλο το σεβασμό, είναι ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ.

 
ΓΣ
16 Νοε 2018 18:17

Ισως αν δεν αφήναμε τους Ρουβίκωνες και κάθε είδους μπαχαλάκηδες να δρουν ανενόχλητοι, αν δεν αφήναμε τα Εξάρχεια στη μοίρα τους, αν υπήρχε αστυνόμευση, νόμος, τάξη, και αν ο καθένας ήξερε ότι αν σπάσει/κάψει/δειρει θα συλληφθεί και δε θα βγει την άλλη μέρα ελεύθερος, ίσως τότε να μπορούσε και ο Υπουργός να καταθέσει το στεφάνι όπως ηθελε και όπως θα έπρεπε να μπορεί να κάνει.

 
σγουρός
16 Νοε 2018 17:34

όταν λέει ότι υποστηρίζει τις καταλήψεις κάποια στιγμή θα λάβει τα δέοντα από αυτούς που τους χαιδεύει τα αυτιά.
άλλωστε ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος!
να κάτσουν κάτω όλα τα κόμματα και να συμφωνήσουν σε αυτά που είναι βασικά με τον κοινό νου. Δεν επιτρέπεται να κλείνεις με το έτσι θέλω δημόσια κτίρια, πανεπιστήμια, σχολεία και να απαγορεύεις την είσοδο σε όσους δεν θες, δεν είναι τσιφλίκι κανενός το πανεπιστήμιο ή το σχολείο

 
@στρατος
16 Νοε 2018 17:32

Δεν θα μπορείτε να σταθείτε πουθενά από τις μηνύσεις ...μα πουθενά !!!!!!!!!!

 
Δημήτρης
16 Νοε 2018 16:03

Είναι τόσο απαράδεκτο και τριτοκοσμικό, οι κάθε 5-6 να μπορούν να προπηλακίζουν κόσμο και να πουλάνε τσαμπουκά στον Υπουργό και στον οποιονδήποτε πολίτη βασικά! Είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί του. Δυστυχώς όμως σε αυτή τη χώρα πολλοί ανεχτηκαν ή και προμοτάρησαν αυτό το φαινόμενο, είτε με πράξεις είτε με την αποτυχία τους να το κόψουν στη ρίζα. Και τώρα είμαστε κράτος-μπανανία όπου ένας Υπουργός δε μπορεί να μπει στο Πανεπιστήμιο να καταθέσει ένα στεφάνι. Μαύρη μαυρίλα. Πολιτική βούληση χρειάζεται να κοπουν μαχαίρι αυτά. Αν δε σπάσεις αυγά, ομελέτα (και ευνομούμενη χώρα) δε φτιάχνεις.

 
oikoniki@yahoo gr
16 Νοε 2018 14:03

Δεν με βρίσκουν σύμφωνη αυτού του τύπου οι αποκλεισμοί, αλλά αγαπητοί του ΣΥΡΙΖΑ τι άλλαξε ξαφνικά? Νομίζετε ότι ξεχάσαμε τι γινόταν στις παρελάσεις, στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στις πλατείες όλης της χώρας? Τώρα τι ζητάτε ακριβώς? Α! ναι Δημοκρατια ζητάτε. Τότε τι ζητουσατε.? Πάλι Δημοκρατία. Είναι αυτό που λένε πόσα θέλετε να μας τρελάνετε.......

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ