Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Χρ. Κέλλας: «Απαξιωτική αντιμετώπιση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στη Θεσσαλία»

Δημοσίευση: 19/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Κατά το πρόσφατο παρελθόν, τόσο σε συζητήσεις στη Βουλή, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισημάναμε πως η αντικατάσταση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου με αυτή του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου θα προκαλούσε πολλαπλές δυσλειτουργίες στις αντίστοιχες δομές εκπαίδευσης. Θα πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι είχαμε καταθέσει σχετικές ερωτήσεις για τη διαδικασία επιλογής των Συντονιστών, ενώ είχαμε διακρίνει και υπογραμμίσει δημόσια στη Βουλή ότι η μεταχείριση, που επεφύλασσε το Υπουργείο έναντι των πρώην Σχολικών Συμβούλων, απέπνεε μία τάση εκδικητικότητας».

Τα ανωτέρω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, με θέμα την «Απαξιωτική αντιμετώπιση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας», επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα και σημειώνοντας:

«Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας “Κων/νος Κούμας”, κ. Δ. Παπαποστόλου, καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες, τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαποστόλου υποστηρίζει:

“Προχώρησαν άρον-άρον σε επιλογές Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου προκειμένου να ελέγξουν τις νέες Δομές της Εκπαίδευσης –τελικά δεν τα κατάφεραν, επιλέχθηκε το 70% των πρώην Σχολικών Συμβούλων- και δε φρόντισαν να εξασφαλίσουν στους Συντονιστές το βασικό, ανθρώπινες συνθήκες για να λειτουργήσουν. “Στοίβαξαν” στην κυριολεξία 32 εκπαιδευτικούς-επιστήμονες σε δύο αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Λάρισας. Μάλιστα οι 11 Συντονιστές ΠΕ 70 της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια αίθουσα 35 τ.μ. Ανάλογα και οι Συντονιστές ΠΕ 60 Προσχολικής Αγωγής”».

Κλείνοντας την ερώτησή του, ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει:

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι επιβεβαιωνόμαστε για μία ακόμη φορά. Δεν είναι δυνατόν, τα συγκεκριμένα στελέχη, να γίνονται αποδέκτες τέτοιας συμπεριφοράς, καθώς το Υπουργείο δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες, για να λειτουργήσουν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Γνωρίζετε για το συγκεκριμένο ζήτημα;

2. Σε ποιές ενέργειες προτίθεσθε να προχωρήσετε, προκειμένου να βρεθεί ένας επαρκής και αξιοπρεπής χώρος εργασίας για τους Συντονιστές του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας;»

 

Σχόλια (9)

 
Ντριμ-Ντριμ τραλαλό
19 Νοε 2018 19:49

Σας βεβαιώ ότι σε όλες τις περιφέρειες είναι το ίδιο κλίμα.Χειρότερα δεν γίνεται.

 
Αγης
19 Νοε 2018 21:03

Τεραστίων διαστάσεων αποτυχία ο συγκεκριμένος θεσμός.Μια παρωδία που έχει δυστυχώς συνέχεια.Με δομές-φαντάσματα και ωραία λόγια από τους οργανωτικούς δεν πάει τίποτα μπροστά..Σχολικοί Σύμβουλοι και 'ξερό ψωμί' ακούγεται ήδη στα σχολεία.Απλούστατα ο κύριος Υπουργός κατάφερε να επιδεινώσει την κατάσταση.Φαίνεται πια σε όλους ότι οι δομές είναι μια αρνητική παρένθεση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και τέτοιου είδους 'καινοτομίες' να μας λείπουν καλύτερα.....Το ερώτημα είναι κύριε Κέλλα: Τον θεσμό θα τον καταργήσει η ΝΔ....με τις επιλογές τι θα κάνει;;; Κόλαση η κατάσταση στα ΠΕΚΕΣ.....

 
κλείστε γραφεία...ανοίξτε σχολεία
19 Νοε 2018 22:44

Ε άλλαξε ο Μανωλιός τα ρούχα του αλλιώς.
Έχουμε τα ίδια πρόσωπα στη συντριπτική πλειοψηφία, με άλλο όνομα. Μην τα δαιμονοποιούμε όλα. Άμα θέλουν να δουλέψουν οι Συντονιστάδες, θα βρουν τον τρόπο. Στα σχολεία καιγόμαστε, ας έρθουν να βάλουν ένα επιστημονικό χεράκι της υψηλής τους βοηθείας. Τι να τα κάνουν τα γραφεία, παραπανίσια έξοδα σε καιρούς μνημονίου; Είπαμε να κλείσουμε γραφεία, όχι να ανοίξουμε.

 
@κλείστε γραφεία...ανοίξτε σχολεία
20 Νοε 2018 00:07

Αργά το καταλάβατε κάποιοι, ότι χρειάζονται στα σχολεία.
Γραφεία υπήρχαν κι υπάρχουν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δεν θα χρειαζόταν επιπλέον πόροι, γιατί τα λειτουργικά τα πλήρωναν οι Περιφερειακές Ενότητες. Αντίθετα, τώρα πρέπει να εξασφαλιστούν νέοι πόροι γατί σε κάποιες Περιφέρειες δεν έχει γίνει πρόβλεψη στέγης και εξοπλισμού.
Όταν κάνεις έναν νέον θεσμό και θέλεις να του δώσεις κύρος εξασφαλίζεις τα αναγκαία, αν μη τι άλλο ευπρεπείς χώρους και εξοπλισμό, ακόμη και για σημειολογικούς λόγους.
Αστεία πράγματα, " όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί και χωρίς γραφεία" και ασφαλώς μπορεί και από το σπίτι του ακόμη, επομένως δεν χρειάζεται να τρέχει στα ΠΕΚΕΣ σε καθημερινή βάση και να στέκεται όρθιος στο πουθενά.
ΠΕΚΕΣΙΤΕΣ και μη όλοι είναι αγανακτισμένοι...
Ας σοβαρευτούμε λίγο βρε παιδιά, πολύ περισσότερο, όταν αυτές οι συζητήσεις γίνονται δημόσια.

 
ΣΣ
20 Νοε 2018 09:58

Είναι λάθος αυτό που γράφεται και τουλάχιστον για την Αττική δεν ισχύει, ότι δηλαδή η πλειοψηφία των ΣΕΕ προέρχεται από τους παλιούς ΣΣ. Στην Αττική έγινε σφαγή και μόνο ένα 20_ 30%των παλιών ΣΣ μπορεί να παρέμεινε ως ΣΕΕ....

 
Νικηφόρος
20 Νοε 2018 15:52

Οι ΣΣΕ θέλουν να δουλέψουν και να προσφέρουν. Κάθε νέος θεσμός θέλει κάποιο χρόνο για να ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Προφανώς το Υπουργείο δεν έκανε ΚΑΜΙΑ προετοιμασία και είναι έκθετο και προς τους ΣΕΕ και προς τα σχολεία.
Κάθε ΣΕΕ χρειάζεται ορισμένα στοιχειώδη για να εργαστεί. Ενα γραφείο, εναν υπολογιστή με ίντερνετ, μια καρέκλα και φυσικά γραμματεία για κάθε ΠΕΚΕΣ.
Όσοι καταφέρονταν εναντίον των ΣχΣυμβ. συνεχίζουν και τώρα το ίδιο βιολί.

 
ΜΤ
20 Νοε 2018 19:06

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗΠΩΣ Ο κ ΚΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; ΠΟΣΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ-ΣΤΟΙΒΑΧΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ Η/Υ
ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΑΧΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ

 
Εξτρεμ
20 Νοε 2018 19:18

Μαλλον δε γνωριζει ο κ. Κελλας οτι η στεγαση των ΠΕΚΕΣ ειναι ευθυνη της Περιφερειακης Αυτοδιοικησης, του κ. Αγοραστου, δηλ., του εκλεκτου της Ν.Δ. του κομματος που εκπροσωπει ο κ. Κελλας. Αυτογκολ και κοκκινη καρτα....

 
ΑΠΟΡΙΑ
21 Νοε 2018 14:11

Αυτά θα έπρεπε να ρωτάτε κ. Κέλλα, πότε θα αρχίσουν να στηρίζουν τα σχολεία, όπως με συνέπεια έκαναν οι ....επάρατοι κακοί Σχολικοί Σύμβουλοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ