Κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Φουρνών

22/11/2018

Άκουσε το άρθρο

Ενα μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο  Γυμνάσιο-Λύκειο Φουρνών  χάνονται πολλές διδακτικές ώρες μαθήματων επειδή δεν έχουν γίνει προσλήψεις σε επτά ειδικότητες, με αποτέλεσμα , σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι μαθητές να προχωρήσουν από σήμερα σε κατάληψη.

«Μας αγχώνει κυρίως το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής που είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα» δηλώνουν οι μαθητές με επιστολή τους προς το esos και σημειώνουν:
«Επειδή όλα τα προηγούμενα αιτήματα και διαβήματά μας στους αρμόδιους φορείς δεν είχαν αποτέλεσμα προβαίνουμε στο έσχατο μέσο που διαθέτουμε: ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Δεν είναι δυνατόν να μας θυμούνται μόνο για να φυλάμε Θερμοπύλες!».

Σχόλια (8)

@Καταλήψεις 23.11, 11:22
|

Για την κατάληψη σε αυτό το σχολείο πολύ καλά υπάρχει ειδησεογραφική ενημέρωση. Για τα δεκάδες σχολεία που κάνουν καταλήψεις ή διαμαρτυρίες ή πορείες για την Μακεδονία διαβάσατε έστω και το παραμικρό έστω και ειδησεογραφικά;Οι τοπικές ΕΛΜΕ τηρούν, όπως και η ΟΛΜΕ, σιγή ιχθύος σε αντίθεση με άλλες καταλήψεις που εκδίδουν και ψηφίσματα συμπαράστασης.Αυτή η εσκεμμένη συσκότιση πληροφόρησης ΜΟΝΟ για αυτό το θέμα προκαλεί σε εμένα προσωπικά απέχθεια και δεν είναι δείγμα σωστού ελεύθερου καθεστώτος.Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει μια σκοταδιστική αποσιώπηση.Δεν ξέρω αν είναι ή όχι κατευθυνόμενη.Πάντως το δικαίωμα της πληροφόρησης για αυτό το θέμα δεν μπορείτε κύριε να το απαγορεύετε.Και το θέμα δεν είναι άσχετο με το συγκεκριμένο άρθρο.Και τα δύο καταλήψεις είναι.Άσχετη λοιπόν είναι η παρατήρηση σας.

Kαταλήψεις
|

Ποιο ο λόγος σε κάθε σχετικό και άσχετο θέμα θα πρέπει να γίνεται αναφορά σε καταλήψεις για τη Μακεδόνια και τη συμφωνία των Πρεσπών;

Καταλήψεις για το σκοπιανό
|

Και τα 1ο και 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και το 2ο ΕΠΑΛ διατράνωσαν την αντιθεση τπυς στις Πρεσπες για το σκοπιανό.Τα δε δεκα σχολεία της Πιερίας που εκαναν κατάληψη για το ίδιο θέμα είχαν επιπλέον και την συμπαράσταση στους έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα που αποβλήθηκαν γιατί τραγούδησαν το Μακεδονία ξακουστή.

Τσουνάμι καταλήψεων για την Μακεδονία
|

Σήμερα το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών είχε κατάληψη και σταδιακά όλα τα σχολεία του Νομού Σερρών για το σκοπιανό.Το αυτό γίνεται σε όλη τη Μακεδονία και παρά την συσκότιση της πληροφόρησης πρέπει να ξεκίνησε στην Πελλοπόνησο και την Κρήτη.Είναι ένα κίνημα που θα ενταθεί. Προχθές ο πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κύρ.Παπαχρήστος δήλωσε στο star ότι τα αιτήματα των σκοπιανών στην μικτή ελληνοσκοπιανή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία είναι απαράδεκτα.Η επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της γιατί οι Σκοπιανοί ζήτησαν αλλαγή όλης της ελληνικής ιστορίας όπως πχ διαχωρισμό της ιστορίας του μακεδονικού κράτους και των επιγόνων από την ελληνική ιστορία, διαχωρισμού της μακεδονικής δυναστείας του Βυζαντίου από την υπόλοιπη ιστορία, παραδοχή ότι ο Μεθόδιος και Κύριλλος ήταν Σλάβοι,διαχωρισμό της επανάστασης στη Μακεδονία το 1821 όπου εξεγέρθηκαν οι Σλάβοι και όχι ο Εμμανουήλ Παπάς,ο Καρατάσος κλπ.Στον Παύλο Μελά δεν έφτασαν γιατί προφανώς η ελληνική πλευρά αγανάκτισε.Αυτή λοιπόν η εξέγερση των μαθητών είναι εκπαιδευτική και Εθνική.
Συμπερασματικά κύριε @ Ικαρία ξακουστή το θέμα είναι και εκπαιδευτικό.Όταν οι Τούρκοι αποκτήσουν πλήρη υπεροπλία στο Αιγαίο και απαιτούν για να πας στο νησί σου να ζητάς άδεια από το λιμεναρχείο Σμύρνης τότε να θυμάσαι αυτό το σχόλιο σου και να σου λένε οι υπόλοιποι Έλληνες ότι δεν τους νοιάζει όπως κάνεις τώρα εσύ.Και η ώρα αυτή δεν είναι μακριά αν συνεχίζουμε τον ύπνο του δικαίου.

@ Ικαρία ξακουστή
|

Όταν μια μέρα ξυπνήσεις και μετά τα Τρίκαλα χρειάζεσαι διαβατήριο, έλα να μας πεις τί αποτελεί για σένα εκπαιδευτική επικαιρότητα

@Ικαρία ξακουστή
|

Μια κατάληψη ενός σχολείου έγινε θέμα .45 καταλήψεις που πολλαπλασιάζονται, δεν δημοσιοποιούνται πουθενά.Υπάρχει θέμα λοιπόν πληροφόρησης .Και οι μαθητές είναι πολίτες και δικαιούνται να έχουν άποψη.Για το Πολυτεχνείο πρέπει να έχουν ,αλλά για το σκοπιανό όχι.Άρα και οι μαθητές παλιά που ξεσηκώθηκαν για την Κύπρο κακώς ξεσηκώθηκαν .Αύριο που οι Τούρκοι θα αποπειραθούν να διχοτομήσουν ντε φάκτο το Αιγαίο στον 52ο παράλληλο που περιλαμβάνει και την Ικαρία να θυμηθείτε αυτό το σχολείο σας.Προφανώς υποθέτω ότι οι μαθητές για σας δικαιούνται να ξεσηκώνονται για όλα εκτός του σκοπιανού.Οι καταλήψεις σε πείσμα όλων θα πολλαπλασιαστούν όσο θα πλησιάζει η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ικαρία ξακουστή
|

Το άρθρο αναφέρεται σε ελλείψεις σε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ σε ένα ακριτικό νησί, γιατί αυτή είναι η αποστολή του σχολείου, η Εκπαίδευση.

Το αν οι μαθητές σε άλλες περιοχές της Ελλάδα διαμαρτύρονται για άλλα θέματα (εθνικά, πολιτικά) δεν έχει σχέση με την εκπαιδευτική επικαιρότητα.,

Καταλήψεις στην Μακεδονία.
|

Οι καταλήψεις για το σκοπιανό σε σχολεία της Μακεδονίας έφτασαν τις 45.Είναι ημερήσιες με πορείες χωρίς έκτροπα.Αξιοπρεπείς και πολιτισμένες δείχνοντας και το ήθος των μαθητών.Τραγουδάν το "Μακεδονία Ξακουστή" λένε τα συνθήματα τους ευπρεπέστατα χειροκροτούνται από τους πολίτες στους δρόμους που διαδηλώνουν και εκεί τελειώνουν.Η Αστυνομία είναι ελάχιστη γιατί όλοι ξέρουν ότι αυτά τα παιδιά έχουν αρχές και δεν θα σπάσουν τίποτα.Τις πορείες τις δείχνουν τα τοπικά κανάλια και ελάχιστα αθηναικά.Επειδή όμως οι μαθητές το κάνουν αυθόρμητα και χωρίς κόμματα δεν έχουν συντονιστικό και έτσι δεν υπάρχει πανελλήνια ενήμέρωση.Πάντως αποβολή επειδή τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή "δεν πήραν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ