Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία

"Ο Κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε, βέβαια, να τα πει και με μια φράση : Θα καταργήσει τη δημόσια, δωρεάν Παιδεία, θα απολύσει εκπαιδευτικούς, θα τα δώσει όλα στους ιδιώτες".
Δημοσίευση: 24/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του κ. Μητσοτάκη δεν γλυτώνουν πια ούτε οι μαθητές του σχολείου, αφού μέχρι κι αυτοί θα πρέπει να διδάσκονται την…επιχειρηματικότητα και να «ασκούνται» σε επιχειρήσεις. Θα διδάσκονται, άραγε, και Βασικές Αρχές Ίδρυσης offshore εταιριών, ή αυτό θα είναι προσφερόμενο μάθημα μόνο για «άριστους»;

Αδιόρθωτος, παρά τη χθεσινή πανωλεθρία του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να διαδίδει τα γνωστά ψεύδη σχετικά με τον νόμο για το άσυλο. Ας το επαναλάβουμε, μήπως και το καταλάβει: το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα, δεν απαγορεύει την επέμβαση της Αστυνομίας όταν διαπράττονται αδικήματα εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Τα 2/3 των περιστατικών βίας εντός των πανεπιστημίων, σημειώθηκαν κατά την περίοδο 2011-2014, όταν δηλαδή, δεν υπήρχε η έννοια του ασύλου.

Κατά τα άλλα, ο αρχηγός της Ν.Δ. επανέλαβε όσα είπε στη ΔΕθ το 2017 και το 2018, και θα ξαναπεί και σε πολλές ακόμα ομιλίες του εκεί, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε, βέβαια, να τα πει και με μια φράση, για να μην κουράζεται κι ο ίδιος: Θα καταργήσει τη δημόσια, δωρεάν Παιδεία, θα απολύσει εκπαιδευτικούς, θα τα δώσει όλα στους ιδιώτες.
Ευτυχώς, η επέλαση του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού στην εκπαίδευση θα μείνει Όνειρο Θερινής Νυκτός ή, αν το προτιμά ο κ. Μητσοτάκης, AMidsummerNight’sDream

ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες: 
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχόλια (16)

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
26 Νοε 2018 07:24

Οι θεσμοί δημιουργήθηκαν για να υπηρετούν την κοινωνία.
Οι συνδικαλιστές διεκδικούν και καλά κάνουν. Δεν είναι το ζητούμενο η ικανοποίηση των εργαζόμενων στο δημόσιο σχολείο σε βάρος της λειτουργίας του θεσμού. Το σύστημα δεν πρέπει να στηρίζει την λειτουργία του μόνο στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών. Η ανάγκη για αξιολόγηση της ΣΜ και των εκπαιδευτικών είναι πλέον ώριμη αναγκαιότητα. Οι εκπαιδευτικοί που τιμούν το λειτούργημά τους δεν την φοβούνται. Αντίθετα.

 
Πλατάρος Γιάννης
26 Νοε 2018 00:19

Ποτέ στην Ελληνική Ιστορία, κομματικός φορέας δεν καταστρατήγησε τόσες φορές τον Ανώτατο Καταστατικό Χάρτη της Χώρας τόσες φορές, εσκεμμένα και κακόβουλα. Δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ανάλογο. Κανένας σεβασμός στο Πολίτευμα...

 
ΤΚ9
25 Νοε 2018 12:39

Μάλλον δεν καταλάβατε το νόημα της ανακοίνωσης.Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα παιδιά θα πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και όχι μόνο τα δικά τους.Άκου να γίνουμε ίσοι και όμοιοι.

 
Ντριμ-Ντριμ τραλαλό
25 Νοε 2018 11:32

Η Ν. Δ. είναι ένα σοβαρό κόμμα.Εσείς δεν ξέρτε που παν τα τέσσερα!

 
Φαροφύλακας
25 Νοε 2018 11:16

Γελοίες ανακοινώσεις.
Δυστυχώς βασίζεστε στο ότι οι περισσότεροι θα βαρεθούν να διαβάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα της Ν.Δ.
Όσοι όμως μπουν στον κόπο και το πράξουν, θα διαπιστώσουν ότι επιτέλους υπάρχει ένα σοβαρό κόμμα, με σοβαρές θέσεις, που θα απαλλάξει την εκπαίδευση από τις ακροαριστερές εμμονές και θα δώσει νέα πνοή.

 
@Κυριακόπουλος Ανδρέας
25 Νοε 2018 09:10

Είναι απορίας άξιο πως όλοι έχουμε άποψη για τα πάντα.. πως εκφράζεστε υπέρ του να γίνει το ΠαΔΑ τεχνολογικό πανεπιστήμιο, με βάση ποιο ακριβώς υπόβαθρο; Είστε ακαδημαϊκός, έχετε φοιτήσει σε αντίστοιχα του εξωτερικού ή απλά είστε ένας πικραμένος απόφοιτος του πρώην ΤΕΙ Αθήνας / Πειραιά; Πιθανολογώ ότι ανήκετε στην τελευταία περίπτωση όπου απλά επειδή εσείς αδικήθηκατε θέλετε να καταδικάσετε όλο το νέο ίδρυμα σε μια δεύτερη κατηγορία (τι τραγικό - αυτό από έναν απόφοιτο που υποτίθεται ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει αδικία και στιγματισμός λόγω συμφερόντων ). Πως περιμένετε τη στήριξη των καθηγητών σας και των νέων συναδέλφων σας με αυτή την «νεοελληνική» (δυστυχώς δεν είστε ο μόνος) αντίληψη;
Ευτυχώς και ο ίδιος ο Μητσοτάκης κατάλαβε το ποσό φαιδρό είναι το άνω εγχείρημα και δεν το επανέλαβε ξανά..
Δυστυχώς θα μείνετε με την προσδοκία μόνο.

Ένας περηφανος πρωτοετής φοιτητής του Πανεπιστημίου (χωρίς αστερίσκους) Δυτικής Αττικης με βαθμούς στις πανελλήνιες πολύ μεγαλύτερους από άλλους σε «παγιωμένα πανεπιστήμια»..

 
THOMAS
25 Νοε 2018 08:32

@Κυριακόπουλος Ανδρέας

Συμφωνώ απόλυτα

 
περί παιδικής επιχειρηματικότητας
24 Νοε 2018 22:20

Πάντως καλύτερα να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα από το Δημοτικό, αν είναι να φέρει κέρδη ακόμα και από τις πολύ μικρές ηλικίες, παρά να γδέρνω τους εργαζόμενους γονείς για να δημιουργώ πλεονάσματα, που θα τα σκορπάω σε επιδοματάκια ή για να διορίζω αβέρτα κουβέρτα χιλιάδες χιλιάδες κόσμου, που δεν θα ήταν όλοι απαραίτητοι, αν κάνατε ορθολογική χρήση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου.

 
PE19
24 Νοε 2018 21:49

@Κυριακόπουλος Ανδρέας
Ωραία τα λές, αλλά να κάνει και άλλα πολλά που δεν νομίζω να προλάβει.

 
Κυριακόπουλος Ανδρέας
24 Νοε 2018 21:29

Κυριακο εγώ τρια πραγματα θελω να κανεις

-- Να πάρεις το master απο το πολυτεχνεια γιατί δεν είναι πραγματικό
να το κάνεις 4+1

-- Να καταργήσεις τον νόμο για το ΠΑΔΑ και να το κανεις τεχνολογικο πανεπιστημιο Αττικής (οπως και τα υπολοιπα όπως της Κρήτης) και να επανεξετάσεις απο μηδενική βάση τους διδάσκοντες .

-- Να καταργήσεις τον Ασυλο και τις παρατάξεις στις σχολές

και εαν είναι να ξηλωθουν τα πεζοδρόμια ..... να ξηλωθουν 100 φορές όχι μόνο μία

 
Απόφοιτος
24 Νοε 2018 19:50

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να μιλάει με τους φίλους του στις συντεχνίες γιατί γελάνε και τα τσιμέντα μ αυτά που λέει!

 
Ε όχι έτσι ΣΥΡΙΖΑ
24 Νοε 2018 19:47

Είστε πρωταθλητές σε θέσπιση αντισυνταγματικών νόμων είτε για ψηφοφορίες για στελέχη της εκπαίδευσης, είτε για τα Θρησκευτικά είτε για οτιδήποτε άλλο και σπάσατε κάθε ρεκόρ.Βάλατε τις ιδεοληψίες σας πάνω από την λογική,την αξιοκρατία και το ίδιο το Σύνταγμα.Γεμίσατε το κράτος με στελέχη σας και την Παιδεία με επιλογές που καταγγέλθηκαν από όλο το πολιτικό σύστημα σαν κομματικές.Ενώ ξέρετε ότι σε λίγο καιρό απέρχεστε διορίζετε αμοιβόμενες επιτροπές ως το 2022,κάνετε επιλογές στελεχών ως το 2021 με 2022 και μιλάτε και από πάνω.Σε λίγο στο καλό και άντε γεια για να ανασάνουμε από τις ιδεοληψίες σας.Φεύγοντας πάρτε μαζί σας τις αμοιβόμενες επιτροπές και τις επιλογές σας γιατί δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές με το τίποτε.

 
Δημήτρης
24 Νοε 2018 18:30

Το γεγονός ότι όλα τα ΤΕΙ έγιναν το ίδιο με τα πολυτεχνεία δε σας πειράζει και σας πειράζει ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί εκπαιδευτικοί απέκτησαν ένα παραπάνω τίτλο (μεταπτυχιακό), που στην πλειοψηφία τους έχουν άλλο ένα ή και δύο;

 
Κώστας
24 Νοε 2018 17:17

Πετυχημένο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όσο και να συμφωνεί κάποιος, δεν μπορούν να ξεχαστούν οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ όπως η διάλυση του τεχνολογικού τομέα, η απονομή αναδρομικού master σε πολυτεχνεία και η διεύρυνση του χάσματος των αποφοίτων της νέας γενιάς

 
ΣΣ
24 Νοε 2018 16:58

Κύριε Υπουργέ σας έφταιγαν οι σχολικοί σύμβουλοι... Τώρα με τους συντονιστές τι προκοπή είδαμε; Μπορείτε να απαντήσετε σ' αυτό; Αφήσατε όλα τα σχολεία χωρίς υποστήριξη.. Ειδικά αυτό θα σας κοστίσει σίγουρα..

 
ΜΙΚΗΣ
24 Νοε 2018 16:24

Δεν βλέπετε εσείς σε τι χάλι μας φέρατε με τις εμμονές σας ο Μητσοτάκης σας φταίει.Δεν υπάρχει ουσιαστικά σχολείο, ούτε Πανεπιστήμιο υπάρχει απαξία στο 1ο και φόβος στο 2ο.Αλλά είναι λίγα τα ψωμιά σας ευτυχώς!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.