Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Επιτροπές για να ελέγχουν τα σχολεία για την ακρίβεια των στοιχείων που στέλνουν στο υπ. Παιδείας

Χρονοδιάγραμμα υποβολής στοιχείων για την ύλη που διδάχθηκαν τα σχολεία στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά
Δημοσίευση: 26/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με εντολή του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου εξέδωσε εγκύκλιο με την  οποία για την παρακολούθηση και συντονισμό  της ύλης των μαθημάτων της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου και της Δ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά:

Α. Οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης  θα πρέπει να συγκροτήσουν   για κάθε Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης   επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού της διδασκαλίας της ύλης.

Β. Έργο της επιτροπής θα  είναι ο έλεγχος της ορθότητας και της ακρίβειας των στοιχείων που αποστέλλουν οι σχολικές μονάδες, η συμπλήρωση και αποστολή του συγκεντρωτικού πίνακα, η τήρηση των χρονικών προθεσμιών, η σύνταξη και αποστολή Εισηγητικής έκθεσης.

Γ. Η επιτροπή αποτελείται από:

  1. τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης, ως πρόεδρο,
  2. τον Οργανωτικό Συντονιστή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. . στην περιοχή αρμοδιότητας του οποίου ανήκει η Δ/νση Δ.Ε. (εφόσον υπάρχει δυνατότητα),
  3. τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου αντίστοιχου των διδασκόμενων-πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και
  4. έναν διοικητικό υπάλληλο της οικείας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης ως Γραμματέα της επιτροπής, ο οποίος αναλαμβάνει και την τεχνική υποστήριξη της ομάδας.

Το Χρονοδιάγραμμα

Συμπλήρωση και αποστολή στοιχείων από τους Διευθυντές των ΓΕ.Λ. προς τις οικείες Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης

Οι Διευθυντές των ΓΕ.Λ. θα πρέπει να  υποβάλλουν στην οικεία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης (για την επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού της ύλης) συμπληρωμένο  τον ΠΙΝΑΚΑ 1 με τις ενδείξεις της ύλης που έχει διδαχθεί στο σχολείο τους:

α) μέχρι και 18-12-2018,

β) μέχρι και 25-01-2019,

γ) μέχρι και 22-02-2019,

δ) μέχρι και 27-03-2019 και

ε) μέχρι και 09-05-2019

Η εξεταστέα – διδακτέα ύλη πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί, τονίζει στην εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

Συνεπώς, σημειώνεται την εγκύκλιο,οι σχολικές μονάδες οφείλουν να συμπληρώνουν ΟΛΑ τα στοιχεία του πίνακα, ακόμα και εάν κάποιοι μαθητές τους δεν επιθυμούν να εξεταστούν στα σχετικά μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η υποβολή των στοιχείων γίνεται για όλες τις ημερομηνίες που αναφέρονται παραπάνω και οι σχολικές μονάδες αποστέλλουν τον ΠΙΝΑΚΑ 1 μόνο στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης στην οποία ανήκουν.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των ΓΕ.Λ. να μεριμνήσουν ώστε στην τελευταία παρακολούθηση (09- 05-2019) και εφόσον η εξεταστέα – διδακτέα ύλη έχει ολοκληρωθεί, να αναγράφεται στον ΠΙΝΑΚΑ 1 η λέξη ΤΕΛΟΣ και όχι οι σελίδες του βιβλίου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μεγάλη καθυστέρηση ή άλλο σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τη διδασκαλία, οι Διευθυντές των ΓΕ.Λ. ενημερώνουν άμεσα την επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού της ύλης της οικείας Διεύθυνσης Δ.Ε.

Συμπλήρωση συγκεντρωτικού πίνακα από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης

Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ θα συμπληρώνεται από την επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού της ύλης και θα υποβάλλεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το αργότερο τρεις (03) ημέρες μετά από τις ημερομηνίες που αναφέρονται στην παρ. 2 αυτής της εγκυκλίου. Η συγκέντρωση και η αποστολή των στοιχείων γίνεται για όλες τις ημερομηνίες σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Εισηγητική έκθεση του Προέδρου της Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της επιτροπής πρέπει να συνυποβάλλει – μαζί με την αποστολή του ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ – εισηγητική έκθεση για την πορεία ολοκλήρωσης της ύλης (καταγραφή των σχολείων στα οποία παρατηρείται καθυστέρηση στην πορεία ολοκλήρωσης της ύλης, αιτίες καθυστέρησης, καθώς και ενέργειες, στις οποίες προέβη η επιτροπή για επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και για την ολοκλήρωση της ύλης).
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Σχόλια (4)

 
Δημήτρης
26 Νοε 2018 13:21

Ναι καλά!
Με ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα δεν λύνεται το πρόβλημα του Λυκείου.
Το είδαμε και με την εφαρμογή της 'Τράπεζας Θεμάτων' που στο τέλος οι εκπαιδευτικοί έτρεχαν για να 'καλύψουν' με μια ανάγνωση τη διδακτέα ύλη.
Το ίδιο θα γίνει και τώρα...
Χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων που δεν μπορεί να επιτευχθεί για όσο διάστημα είμαστε προσδεμένοι στην παπαγαλία, στο ένα και μοναδικό εγχειρίδιο και στη μετωπική διδασκαλία.

 
ΣΤΕΛΙΟΣ
26 Νοε 2018 19:34

το myschooi γιατί το έχουμε;

 
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ
27 Νοε 2018 07:06

Στο νομό Ηλείας υπάρχουν αρκετά Λύκεια που δεν έχουν κάνει σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ούτε ώρα γιατι το Υπουργείο δεν έχει ακόμα προσλαβαι αναπληρωτές .Συγκεκτιμένα το Λύκειο Βασιλακίου και Ανδρίτσαινας δεν έχουν κάνει ούτε ώρα μαθηματικά ,Λύκειο Φιγαλίας και Ανδρίτσαινας Οικονομικη θεωρία, Στο Λύκειο Λάλα Βιολογία κ.ά.
Συνολικά στο νομό τα κενα υπολογίζονται σε Γυμνάσια Λύκεια και ΕΠΑΛ πάνω από 40 .
Τι έχει να μας πει γι αυτά ο Υπουργός πότε θα κανει τους διορισμους σε αυτα τα σχολεια και πως θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες; Πάμε για Χριστούγεννα....

 
Υποκρισία
27 Νοε 2018 16:27

Πριν χρόνια μου "την είπαν", απ' έξω απ' έξω, από την ΔΔΕ γιατί τέλη Ιανουαρίου δεν φαίνονταν να συμβαδίζω με την πλειοψηφία των σχολείων, που ήθελε 1 κεφάλαιο το πολύ για το τέλος της ύλης. Εγώ ήθελα λιγότερα από 2... δηλαδή να μου έπαιρνε επιπλέον 2 εβδομάδες..?

Φυσικά, μέχρι και εγώ (ο τελευταίος και καταϊδρωμένος) ήμουν σαφώς πιο μπροστά συγκριτικά με την πρόταση διδασκαλίας του ΙΕΠ. Κανείς δεν εξέτασε πως κάνουμε το μάθημα, το επίπεδο των μαθητών, τι καταλαβαίνουν και τι όχι... ούτε καν να σκεφτούν πως 2 κεφάλαια στην ΑΕΠΠ βγαίνουν άνετα σε 2 μήνες και έχεις χρόνο και για επανάληψη! Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κάνω έγγραφο για το πως θα καλύψω την ύλη για να φτάσω τους άλλους.

Απλά υποκρισία!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ