Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο υπουργός ακύρωσε διορισμό πανεπιστημιακού

Δημοσίευση: 26/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Με απόφαση απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , ακυρώνεται ο διορισμός με τριετή θητεία σε κενή οργανική θέση μέλους Δ.Ε.Π. βαθμίδας Επίκουρου Καθηγητή  στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, διότι, κατά τον έλεγχο νομιμότητας που ασκήθηκε κατόπιν προσφυγής, διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής, οι οποίες καθιστούν άκυρη την εκλογή και την πράξη διορισμού της.

Ο διορισμός είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέσα στο 2018

 

Σχόλια (10)

 
@Μιχάλης
28 Νοε 2018 17:14

Δυστυχώς φίλε Μιχάλη, το σενάριο αυτό - την εκλογή ενός άσχετου ή χωρίς έργο - ΔΕΝ την αποτρέπει κανένα υπουργείο, πολύ απλά γιατί το σχετικό ή άσχετο κάποιου επαφίεται στην επιστημονική κρίση των εκλεκτόρων. Αυτή δεν υπόκειται σε δικονομικό έλεγχο, όπως είναι φυσικό. Το Υπουργείο ακυρώνει εκλογές ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, π.χ. δεν έστειλες την πρόσκληση εμπρόθεσμα, δεν αιτιολόγησες την άποψή σου, κλπ - τα οποία στο 99% των περιπτώσεων είναι αστειότητες. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗ ΓΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. Εξαιρούνται ίσως η πρώην ΕΣΣΔ και η Β. Κορέα. Το πρόβλημα όμως που ορθά εντοπίζεις θα εξαλειφθεί όταν κάνουμε ότι κάνουν όλοι: αξιολόγηση, μισθοί και χρηματοδότησε σε καθηγητές,τμήματα,σχολές, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ σε έργο. Τότε θα σφίξουν οι βίδες, και κανένας δε θα θέλει να φέρει ξύλα απελέκητα στο τμήμα του για καθηγητές, γιατί αυτό θα έχει πραγματικές συνέπειες (στην τσέπη). Μέχρι τότε, να'χαμε να λέγαμε.

 
Μιχάλης
28 Νοε 2018 12:42

Πολλές φορές όμως δεν είναι απλά μια παράλειψη αλλά να εκλέξουν άτομο που δεν έχει καμία συνάφεια με τη θέση. Και έτσι απλά να μπαίνει ουρανοκατέβατος. Και αυτό δυστυχώς μόνο στο Elada αγαπητέ.

 
Στέλιος
27 Νοε 2018 22:30

Οι "παρανομίες" που αναφέρετε τις περισσότερες φορές δεν είναι ουσιώδες.
Πολλές φορές είναι απλά η παράλειψη μιας αιτιολόγησης η κάτι άλλο που συνοψίζεται το πολύ σε μια παράγραφο σε ένα πρακτικό. Απλά είναι ένα πάτημα για οποιονδήποτε να προσφύγει.
Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Μόνο στο Elada.

Επιπλέον αν οι γνωστοί άγνωστοι θέλουν να βολέψουν κάποιον τότε αυτό γίνεται εύκολα και νόμιμα. Δεν υπάρχει δικλίδα ασφαλείας για κάτι τέτοιο.

 
Νικος
27 Νοε 2018 16:07

Ποινή για έναν υπουργό που ψηφίζει αντισυνταγματικούς νόμους και υπογράφει Υ.Α. που ακυρώνοντσι στα δικαστήρια και συνεπεία αυτού το κράτος πληρώνει αποζημιώσεις από τα δικά μας λεφτά θα υπάρξει;

 
Γιάννης
27 Νοε 2018 13:00

Ποινή για αυτούς που προκαλούν με τις αποφασεις τους στα εκλεκτορικά θα υπάρξει;

 
Μιχάλης
27 Νοε 2018 10:34

Όταν υπάρχουν παρανομίες φυσικά και να ακυρώνονται και δεν ταλαιπωρείται κανένας. Αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι εκλέκτορες δεν υπαρχουν προβλήματα. Πάντα όμως υπάρχουν οι γνωστοί άγνωστοι που κάνουν ότι τους βολεύει και βολεύουν τους γνωστούς τους.

 
Στέλιος
26 Νοε 2018 22:29

Κ υπουργέ ακυρώνετε διορισμούς με μεγάλη ευκολία για μη ουσιώδες λεπτομέρειες ταλαιπωρούνται κόσμο και εκλεκτορικά σώματα. Μήπως πρέπει να το κοιτάξετε το θέμα.

 
Νόμος εκλεκτορικων
26 Νοε 2018 21:29

Όσο δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα εκλεκτορικα τόσο θα ακυρώνονται οι διορισμοί

 
Νίκος
26 Νοε 2018 20:19

Επειδή η μισ ακύρωση διαδέχεται την άλλη, έφτασε η ώρα για μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο διορισμού των Πανεπιστημιακών κ την αξιολόγηση τους φυσικά γιατί και στα πανεπιστήμια υπάρχουν εκπαιδευτικοί...

 
Νικος
26 Νοε 2018 16:27

Εσάς ποιος θα σας ακυυρώσει για τις δικές σας πλημμέλειες που σε αριθμό.αποτελούν διαχρονικό ρεκόρ!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ