ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ο υπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα, ηθικό και πολιτικό να χαρακτηρίζει τα παιδιά των καταλήψεων και τα αιτήματά τους

Να πάει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και να τα πει. Όχι με δηλώσεις ενώ είναι υπουργός.
Δημοσίευση: 27/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γράφει ο Γιάννης Πλάταρος, Μαθηματικός

Το θέμα είναι ένα:

Είναι παράνομες οι καταλήψεις Δημοσίων κτηρίων, που στεγάζουν Δημόσιες Λειτουργίες . Τα διδακτήρια, είναι τέτοια. Το λέει ο Ποινικός κώδικας απερίφραστα στο άρθρο 334 παράγραφος 3. Ο Κώδικας ισχύει από το 1951, συνεχώς και αδιαλείπτως. το δε αδίκημα που διαπράττεται , είναι αυτεπάγγελτο. Δεν χρειάζεται κανένας διευθυντής να κάνει ειδική αναφορά, το μαθαίνει ο εισαγγελέας από τα τοπικά ΜΜΕ. Επειδή όμως έχουμε βαθύτατη κουλτούρα ανομίας έως του σημείου ασπρομάλληδες καθηγητές να ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ, σημαίνει ότι δεν έχουμε απολύτως ελπίδα ως Έθνος.  Ο Αρσένης είχε φτιάξει ένα ιδιώνυμο μπας και κινηθούν οι εισαγγελίες το 1999, κατέστη κι αυτό κενό  γράμμα και καταργήθηκε από τον Σύριζα με ιαχές ότι αποποινικοποιήθηκαν οι καταλήψεις. Το ψέμα σε άλλες διαστάσεις.

Γιατί όμως οι εισαγγελίες δεν εφαρμόζουν τον νόμο;  

α) Έχουμε ανηλίκους.

β) Δεν πείθεται κανείς ότι παρανομεί. Αντιθέτως τους ζητείται «Δημοκρατική λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία» Πολύ παλιά τους αντιπαρέθετα το υποθετικό δίλημμα για το αν μπορούμε να καταχερίσουμε  κάποιον συμμαθητή μας  με μια καρπαζιά αν λάβουμε την απόφαση ομόφωνα. Όλοι ήξεραν να πουν όχι. Άρα είναι θέμα Παιδείας να μάθουν τους νόμους. Ήδη έχουμε τρεις γενιές καταληψιών, όπου παππούδες , μπαμπάδες και παιδιά έχουν εξασκηθεί, ασκούνται στο «σπορ» για προπόνηση σε μπαχαλάκηδες του αύριο.

Θα πρόσεξαν οι αναγνώστες του esos.gr,  ότι ο Υπουργός ούτε καν νύξη κάτι υπαινικτικό δεν έκανε επ΄αυτού, που αποτελεί ΟΥΣΙΑ έτσι ώστε να μην γίνονται βανδαλισμοί στα Σχολεία και να μπορούμε να τα εξοπλίσουμε με διαδραστικούς , (όλες τις αίθουσες ) χωρίς να είναι έρμαιο μη αναστρέψιμων επισκευάσιμων ζημιών , εξοπλισμοί πανάκριβοι, στην εποχή της χρεωκοπίας.

Έχουμε πλήρη συνείδηση για το ότι αποτελούμε φωνή ασθενική εν ερήμω...

Επί της ουσίας των αντιπαραθέσεων:

Καλώ τους εκπαιδευτικούς που νοιάζονται για την δουλειά τους,  να αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι κομματικούς και ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς για τα παιδιά.

Απαγορεύεται για 100 σοβαρούς και ουσιαστικούς και πρακτικούς και δεοντολογικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Όποιοι μπαίνουν σε τέτοιες λογικές, εκτός από τον περιορισμένο γνωστικό και νοητικό τους ορίζοντα, εργάζονται προς την πλήρη απαξίωσή μας στην Κοινωνία.

Ας ακούσουν εμένα και  όχι τον Υπουργό , που σήμερα είναι αύριο δεν είναι, ενώ εμείς μάλλον θα είμαστε.

Ο Υπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα, ηθικό και πολιτικό να χαρακτηρίζει τα παιδιά των καταλήψεων και τα αιτήματά τους.

Να πάει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και να τα πει.

Όχι με δηλώσεις ενώ είναι υπουργός. Δεν είναι παράνομο. Δεοντολογικό για την Εκπαίδευση δεν είναι.

Το ξέρει καλά υποθέτω. Εμείς κάνουμε μάθημα σε ΟΛΑ τα παιδιά. Δεν υπάρχουν καλά και κακά.

Είναι ανώριμοι πολίτες και πρέπει να μάθουν αλήθειες.

Τα πολιτικά παιγνίδια δνε έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση.

Ο διχασμός στην κοινωνία, επίσης.

Οι μαθητές έχουν δικαίωμα διαδήλωσης, πορείας, πικετοφορίας, συγκέντρωσης, ομιλιών, συλλαλητηρίων, όχι καταλήψεων.

Μπορούμε να το εμπεδώσουμε εμείς πρώτοι;

Όχι καταλήψεων.

Η κατάληψη,  η ίδια , σημειολογικά είναι η ακύρωση του Σχολείου, η υποβάθμισή του.

Οι επαγγελματίες εκπαιδευτικοί, όσοι αισθάνονται έτσι, πρέπει να λένε την αλήθεια, αυτήν που γνωρίζουν για τις καταλήψεις

. Αν δεν την γνωρίζουν, ας την μάθουν από το σημείωμα αυτό.

Και να μην λένε στα παιδιά αν «πήρατε την απόφασή σας για κατάληψη Δημοκρατικά;»

Διότι η κατάλυση των νόμων της Πολιτείας, είναι εικτή μόνο από την νομοθετική Αρχή. Την Βουλή.

Δεν υπάρχει Δημοκρατία στην παραβίαση των νόμων.

Υπάρχει φασισμός.

Βεβαίως, μπορούν να πουν και ευφυολογήματα, ότι «οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται» ή ότι «η βία είναι η μαμή της Ιστορίας» και άλλα τέτοια.

Να τα υποστηρίξουν κατά πόσο έχουν εφαρμογή στην παρούσα Κοινωνική κατάσταση.

Καταλήγω:

Κάνω έκκληση να μην προσχωρούν σε διχαστικές λογικές με μαθητές οι καθηγητές. Καλά κάνουν οι ίδιοι και έχουν όποια ιδεολογία επιθυμούν. Καλά κάνουν και λένε ό,τι θέλουν. Όχι όμως χαρακτηρισμούς πολιτικούς και ιδεολογικούς για τους μαθητές τους.

Να κάνουν κηρύγματα ισονομίας, αξιοκρατίας, ήθους, σεβασμού των θεσμών, του πολιτεύματος, γενικά των Δημοκρατικών αξιών, αν μπορούν να τα υποστηρίξουν αξιόπιστα. Αλλιώς ας κάνουν το πλέον απλό. Κανένας πολιτικός χαρακτηρισμός για ανήλικα παιδιά. Απολύτως κανένας υπαινιγμός. Οι λαλίστατες ΕΛΜΕ που παρωθούνται από τον Υπουργό να καταδικάσουν και να χαρακτηρίσουν και να φωτογραφίσουν να αναρωτηθούν αν το έχουν ξανακάνει επί του ιδίου φαινομένου των καταλήψεων και αν μας εξυπηρετεί συνδικαλιστικά. Επίσης να αναρωτηθούν την ανάγκη και την σκοπιμότητα  της παρώθησης. 

Επί τέλους σεβασμό στον ρόλο και στο έργο μας! ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!

Σχόλια (3)

 
ΔΚ
27 Νοε 2018 21:21

Κε Πλατάρε,

μετά από 35 χρόνια στην Εκπαίδευση είμαι σίγουρος ότι τις καταλήψεις τις ΘΕΛΟΥΝ πρώτοι από όλους οι εξουσιάζοντες...
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Όταν κινείσαι άναρχα, θα παραμείνεις καρπαζοεισπράχτορας. Ποτέ δεν θα πας ψηλά..
Όταν μάθεις να διεκδικείς με δημοκρατικές διαδικασίες, τότε είσαι επικίνδυνος για την εξουσία. Τα Δημόσια σχολεία είναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ για να προσφέρουν μέτρια μόρφωση.. και όπου πιάσει.
Άρα, τα θέλουν κοτόπουλα, όχι αετόπουλα. Αλλιώς αν ήθελε το κράτος τους πέταγε έξω από τα σχολεία δεμένους σε 5 λεπτά. Μη γελιόμαστε..
Φυσικά έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα προτείνετε...

 
Μακης
27 Νοε 2018 11:24

Εύστοχο άρθρο. Είναι δείγμα ανοησίας και αμοραλισμού εντωμεταξύ να είσαι στον πολιτικό χώρο που ενθάρρυνε τις καταλήψεις, τις θεωρούσε δειγμα "δημοκρατίας", ελεύθερης έκφρασης και όλα τα καλούδια, αρκεί να ήταν καταληψίες με τους οποίους συμφωνούσες πολιτικά. Τώρα που είναι άλλοι με τους οποίους διαφωνείς, αυτοί "διχάζουν", πρέπει να σταματήσουν, κλπ κλπ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.