Έλληνες πανεπιστημιακοί στη λίστα Web-of-Science Highly Cited Researchers 2018

28/11/2018

Ενημερώθηκε: 28/11/2018, 09:43

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία Clarivate Analytics (πρώην Thomson Reuters) η  λίστα Web-0f-Science Highly Cited Researchers 2018, όπου  περιλαμβάνονται  ακαδημαϊκοίκαι  από Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Στη λίστα διακρίνουμε τον Καθηγητή του ΑΠΘ  Γεώργο  Καραγιαννίδη (είναι η 4η συνεχή χρονιά που περιλαμβάνεται στη λίστα αυτή), όπως επίσης  τον Πρύτανη του Παν/μίου Αθηνών, Θάνο Δημόπουλο.

Πατήστε εδώ για  την  λίστα και την ανακοίνωση της Clarivate Analytics 

Η λίστα αυτή  θεωρείται  η περισσότερο αξιόπιστη για την αξιολόγηση του ερευνητικού έργου των επιστημόνων, αφού βασίζεται στη βάση δεδομένων Web of Science και λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη για το ranking των πανεπιστημίων.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή των επιστημόνων στην εν λόγω λίστα είναι το εύρος των δημοσιεύσεών τους και κυρίως η απήχηση που είχαν αυτές παγκοσμίως μέσα στην επιστημονική κοινότητα τα προηγούμενα 10 χρόνια, δηλαδή για φέτος 2008-2017.

Η απήχηση αυτή μετράται μέσω των ετεροαναφορών που λαμβάνουν οι δημοσιεύσεις τους από άλλους επιστήμονες σύμφωνα με συγκεκριμένο σκεπτικό που περιγράφει ο οργανισμός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ