ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πως χειρίζεται τις μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Μαγνησίας

“Ποτέ μην εμπλέξετε τρίτους, όπως αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές”
Δημοσίευση: 28/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μήνυμα προς όλους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του απέστειλε ο Διευθυντής ΔΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδες, ενόψει των καταλήψεων που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι μαθητές του Νομού για το Μακεδονικό.

“Ποτέ μην εμπλέξετε τρίτους, όπως αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές”,  προτρέπει ο κ. Σαβελίδης   τους Διευθυντές των Σχολείων , και τους δίνει τις ακόλουθες οδηγίες:  

  • Θεωρούμε οτι το σημαντικότερο για μας πρέπει να είναι το  να μη παρεισφρήσουν ακραία στοιχεία στη σχολική κοινότητα και κυρίως να μη γίνουν οι μαθητές μας υποχείριά τους.
  • Οφείλουμε να τους προστατέψουμε αξιοποιώντας το διάλογο και το παράδειγμα.
  • Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να δραστηριοποιηθεί προς την ίδια κατεύθυνση.
  • Αν κρίνετε ότι απαιτείται, ενεργοποιείστε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας είναι επίσης πάντα στη διάθεσή σας.
  • Ποτέ μην εμπλέξετε τρίτους, όπως αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.
  • Η σχολική κοινότητα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα θέματά της από μόνη της.
  • Όπως πάντα να ανταποκρίνεστε με δημοκρατικό και παιδαγωγικά δόκιμο τρόπο ώστε να μη διαταραχτούν οι άριστες παιδαγωγικές σχέσεις σας με τους μαθητές.
  • Σε κάθε περίπτωση ενημερώστε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Τέλος ο κ. Σαβελίδης εύχεται στους Διευθυντές των Σχολείων "Καλή δύναμη".

Σχόλια (9)

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
28 Νοε 2018 21:55

Αρθρο 259 και 46 ΠΚ.

 
@Ευθύμης για Σαβελίδη.
28 Νοε 2018 20:39

Δουλειά του ΔΔΕ είναι η ηρεμία και η ασφάλεια.Όπως σε όλες τις καταλήψεις δεν παρενέβει η Αστυνομία ή η Εισαγγελεία έτσι και σε αυτές θα γίνει το ίδιο αλλιώς θα σημαίνει πρόκληση και ιδεολογική τρομοκρατία.Πολύ καλά έκανε και δεν μπορεί κανείς να τον κάνει το παραμικρό.Άψογος,αμερόληπτος,δίκαιος.

 
Ευθυμης
28 Νοε 2018 20:05

Ο διευθυντης εκπαιδευσης με το γραπτο του μηνυμα παραβιαζει καταφωρα τη νομοθεσια που προβλεπει τα αντιθετα απο αυτα που προτεινει. Παιδαγωγικά η κίνηση του είναι εύστοχη αλλα η παιδαγωγική εκ φυσεως ερχεται σε συγκρουση με τη νομικη ταξη. Ειναι δυσκολο να ισορροπησεις αναμεσα σε δυο αντικρουομενους ρολους. Ειναι και παιδαγωγός ομως πρωτιστως η θεση του ειναι διοικητικη και οφειλει να τηρει στο μετρο του δυνατου την κειμενη νομοθεσια. Στη θεση του εαν ηθελα να μην οξυνω τα πνευματα αλλα παραλληλα να ειμαι και νομικα καλυμενος θα ελεγα ολα τα παραπάνω προφορικά και όχι φυσικά γραπτά για ευνόητους λόγους.

 
Καλά έκανε ο ΔΔΕ Μαγνησίας.
28 Νοε 2018 12:24

Για τις καταλήψεις για την Μακεδονία και την Πατρίδα οι σχολιαστές θυμήθηκαν τον νόμο.Για δεκαετίες που γίνονται καταλήψεις για τα ποιο απίθανα θέματα δεν τον θυμούνται.Το σχολείο που έκανε κατάληψη ο Τσίπρας καλά μήπως έκανε; Πιστεύω ότι αν ήταν για οποιοδήποτε άλλο θέμα συμπεριλαμβανομένης και της πολυγωνικής τυρόπιτες δεν θα αντιδρούσε κανείς.Το ότι οι μαθητές ακηδεμόνευτοι και χωρίς προστάτες και..."συντονιστικά" ξεσηκώθηκαν για ένα εθνικό θέμα που θα καθορίσει το μέλλον της γενιάς τους με την φημολογούμενη ανακατανομή συνόρων στα Βαλκάνια αυτό πείραξε τους οπαδούς της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης.Κοντά στους μαθητές είναι οι γονείς και οι σύλλογοι τους,η εκκλησία (στην μαθητική πορεία στο Κιλκίς πρωτοστάτησαν και ιερείς), Μεγάλη μερίδα της τοπικής Αυτοδιοίκησης που τάσσονται στο πλευρό των μαθητών κλπ.Χθες μάλιστα τις επικρότησε και ο πρώην Υπουργός Παιδείας κος Ευριπίδης Στυλιανίδης σε τηλεοπτικό κανάλι.Σοφά λοιπόν έπραξε ο κος Σαβελίδης και για τους σχολιαστές ρωτάω γιατί τώρα θυμήθηκαν τους νόμους που δεν εφαρμόσθηκαν σε προηγούμενες καταλήψεις.Για άλλες γιατί δεν σχολίασαν το ίδιο;Όσο για τις καταλήψεις αυτές οι περισσότερες είναι την πρώτη ώρα ,συζητάν οι μαθητές και μετά κάνουν μάθημα.Το ξαναείδατε αυτό σε άλλες καταλήψεις για άλλα θέματα;Και πάλι μπράβο στον κο Σαβελίδη.Στέκεται στο ύψος του.

 
ένοχες σιωπές
28 Νοε 2018 12:16

Η Προϊσταμένη του Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, αλήθεια ποια διοικητική θέση έλαβε επί του θέματος;
Λίγο esos να διαβάζει και που υποχρεούται εκ της θέσεώς της να διαβάζει και να ενημερώνεται, οφείλει να παρέμβει άμεσα επί του θέματος των καταλήψεων στην Περιφερειακή Διεύθυνσή της, καθώς και επί των εγγράφων των στελεχών που εποπτεύει και καθοδηγεί. Πολύ μάλλον δε ο λαλίστατος Υπουργός Παιδείας, αφού βλέπει και εθνικιστικό δάκτυλο από πίσω, γιατί σιωπά;
Σ' αυτήν την περίπτωση, η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά "ένοχες σιωπές".

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
28 Νοε 2018 10:56

ΚΑΙ ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος...

 
όταν η σιωπή είναι χρυσός
28 Νοε 2018 10:35

Έχει πάρει είδηση ότι είναι ο ελεγκτής της τήρησης του Δικαίου και της Νομοθεσίας στη Διεύθυνση ευθύνης του, ο Διευθυντής Μαγνησίας;
Τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του τα γνωρίζει;
Επειδή σίγουρα όχι, με βάση το μήνυμά του, ας του θυμίσουμε το πολύτιμο "η σιωπή είναι χρυσός".
Και άλλη μια απλή συμβουλή, ας διαβάζει λίγο τα σχόλια του esos, ο εξαιρετικός κ. ΠΛΑΤΑΡΟΣ έχει ένα πολύ εμπεριστατωμένο σχόλιο για τις ευθύνες των αρμοδίων σε περίπτωση καταλήψεων σχολικών κτηρίων .... και αυτός ο άνθρωπος αξιολογήθηκε μη επαρκής για Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Αξιοκρατία, Διαφάνεια, Δημοκρατία, ... όλα κουρελόχαρτα επί ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε τους επόμενους.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
28 Νοε 2018 10:34

"Ποτέ μην εμπλέξετε τρίτους, όπως αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.". Σιγά μη σε ρωτήσουν κιόλας αν θα εμπλακούν. Τι διαβάζουμε Θεέ μου....

 
Γιάννης
28 Νοε 2018 07:30

Ε, αφού δεν εύχεται "περαστικά" πάλι καλά...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.