Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το υπ. Παιδείας «σφυροκοπεί» τη ΝΔ για τις μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό

“Η Ν.Δ. ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής-«Αφωνία» για τη συνεχιζόμενη απροκάλυπτη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία”
Δημοσίευση: 28/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη  Νέα Δημοκρατία  «σφυροκοπεί» το υπουργείο Παιδείας ,  για τις μαθητικές καταλήψεις  την οποία , κατηγορεί   για ακροδεξιό δημόσιο λόγο  που συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α.,  

Για αφωνία της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο  το υπουργείο Παιδείας με σημερινό ανακοινωθέν,  την οποία κατηγορεί ότι    δεν  έχει πάρει θέση επί των μαθητικών κινητοποιήσεων για το Μακεδονικό που όπως σημειώνει «συνεχίζεται η  απροκάλυπτη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολικές μονάδες».

Η έκκληση του υπουργού Παιδείας: Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, πριν από δύο μέρες με δημόσια τοποθέτησή του, έκανε έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν το έκανε παρά την «ανάληψη ευθύνης» από τον κ. Μιχαλολιάκο με επίσημη δήλωση.

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης:  Δεν προκαλεί κανενός είδους έκπληξη η «αφωνία» της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης με απροκάλυπτο τρόπο υποδαυλίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα την δομική του προσήλωση στα «ιδεώδη» του ακροδεξιού αυταρχισμού, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.

Η  σημερινή ΝΔ: Δυστυχώς, η σημερινή Ν.Δ. με τον ακροδεξιό δημόσιο λόγο της συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α., αγνοώντας ότι στο τέλος της διαδρομής το ναζιστικό μόρφωμα θα «καταπιεί» και την ίδια.

Η ηγεσία της ΝΔ: Έστω και αργά, η ηγεσία της Ν.Δ. ας βρει τη δύναμη να καταδικάσει τις φασιστικές μεθοδεύσεις. Το απαιτεί η δημοκρατία που όλοι έχουμε υποχρέωση να την προασπίζουμε.

Σχόλια (9)

 
Πλατάρος Γιάννης
29 Νοε 2018 11:33

Η σημειολογία των δηλώσεων, είναι εμπρηστική, διχαστική, άκρως αντιδεοντολογική, απαράδεκτη.
Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα:
Για να εκφέρεται τέτοιος λόγος που ζητά καταδίκη διαχρονικού παράνομου φαινομένου, τώρα που τυχαίνει να μην μας συμφέρει πολιτικά, δείχνει:
α) Ότι αρκετοί έχουν, τείνουν ευήκοα ώτα σε διχαστικό λόγο.
β) Ότι τέτοιες δηλώσεις από Υπουργούς για ανηλίκους πρώτη φορά καταγράφονται στα Ελληνικά πολιτικά χρονικά. Υπήρχαν δηλώσεις του τύπου «Η Αριστερά παρασύρει ανηλίκους μαθητές σε έκνομες πράξεις» όπως προσεκτικά και φιλτραρισμένα αποκαλούσαν τους εμπρησμούς, τους βανδαλισμούς, τους σκοπίμως καταστρέφοντες, ου μην και τους αποπατούντες επί γραφείων. Τώρα καταγγέλεται ευθέως ο φασισμός των μαθητών, ενώ ουδέποτε καταγγέλθηκε ο αριστερισμός πρώην μαθητών.
Εξήγησα προχθές, ότι οι εκπαιδευτικοί, οφείλουν να μην εμπλέκονται στις ανομίες που διαπράττονται στα Σχολεία με πολιτικούς χαρακτηρισμούς στους μαθητές τους. Οι φασίστες μαθητές, δικαιούνται να είναι φασίστες, όπως και οι ακροαριστεροί και οι αναρχικοί. Είτε αυτοχαρακτηρίζονται είτε ετεροχαρακτηρίζονται χωρίς να συμφωνούν. Το γαϊτανάκι της πολιτικής αντιπαράθεσης με Ελληνικούς όρους Ελληνικής πολιτικής ζωής και πρακτικής είναι επιπέδου χείρω απασών των Μπανανιών του Πλανήτη.
Η διαφορά είναι μία και μοναδική με όσους εκπαιδευτικούς υποπίπτουν στην «γοητεία» του χυδαίου λαϊκισμού και χαρακτηρίζουν πολιτικά τους μαθητές τους κατά το δοκούν. Με αυτό «ρίχνουν νερό στον μύλο της αντίδρασης» και «βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο» για να χρησιμοποιήσω τα τετριμμένα κλισέ του «χώρου» Κυρίως μας δυσφημίζουν μη αναστρέψιμα σε μια κοινωνία που δεν έχει την καλύτερη γνώμη για την εργασία μας. Ο εκφέρων τον εμπρηστικό λόγο υπουργός, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τον εκφέρει δεοντολογικώς. Καλύπτεται πίσω από την νομιμότητα που δεν του το απαγορεύει. Η ΟΛΜΕ, έσπευσε να ευθυγραμμιστεί με τις υποδείξεις του και να βγάλει ένα κείμενο που όζει πολιτικού Μεσαίωνα. Με εξαίρεση της ΔΑΚΕ, αλλά στους Εκπαιδευτικούς έχουμε πάντα πλειοψηφούσα αριστερή άποψη. Αν η άποψη του Υπουργού είναι εξηγήσιμη με πολιτικούς όρους Ελλάδος η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι διχαστική, μονόπλευρη, αντιφατική προς εαυτήν , όταν το 2013 καλούσε σε υπεράσπιση των καταλήψεων όταν εμείς είχαμε υποδείξει μάθημα σε παρακείμενα διδακτήρια το απόγευμα. Καλούσε σε προάσπιση των καταλήψεων ενώ τώρα σε απομόνωση. Δύο μέτρα και σταθμά, άρα διχασμός, άρα ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΥΦΗ. Πιό πολύ απ΄όσο ήδη την πληρώνουμε; Βεβαίως! Ο εχθρός το κακού είναι το χειρότερο. Και το χειρότερο δεν έχει πάτο. Οι αιρετοί του κλάδου εντελώς δημοκρατικά και νόμιμα, απεργάζονται την δυσφήμισή μας στην κοινωνία. Αντί να χρησιμοποιούν ειρηνοποιό και επιστημονικό λόγο, χρησιμοποιούν λόγο συνθημάτων , απλοποιήσεων, απλουστεύσεων στα όρια προτροπής χρήσεως βίας! Πώς θα φύγουν οι φασίστες από τα Σχολεία;Μπορώ να σας κάνω υπόδειξη στο ίδιο μήκος κύματος. Να σηκωθείτε να φύγετε όλοι και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Έτσι δεν λέγαμε κάποτε; Το θέμα είναι να κάνουμε εξυπνακισμούς ή να εργαστούμε για την επαγγελματική μας ανάπτυξη; Είναι δυνατόν η παρεμπόδιση της εργασίας κάποιας μερίδας εργαζομένων να θεωρείται «αγώνας;» Είναι δυνατόν ο χυδαίος λαϊκισμός και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές να βαπτίζονται «αγώνας;» Θα γίνουμε ποτέ κανονικοί πολίτες με πολιτικό πολιτισμό; Έχουμε πολύ καιρό να φαγωθούμε μεταξύ μας και βρήκαμε ευκαιρία;
Φυσικά και είναι διαυγέστερο από κάθε άλλη φορά, ότι η φοβερή οικονομική κρίση και η χρεωκοπία που περνά τόσο παρατεταμένα η Χώρα μας έχει ως κύρια ΑΙΤΙΑ την πλήρη έκπτωση των ηθικών αξιών της κοινωνίας.
Ο Θεός να μας λυπηθεί...

 
αρτε
28 Νοε 2018 19:33

Ντρέπομαι πολύ ως εκπαιδευτικός που ΟΛΑ τα κόμματα ανεξαιρέτως (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΔ) παίζουν παιχνίδια πόλωσης στις πλάτες της Εκπαίδευσης. Ντρέπομαι για το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας του 2019 που συντηρεί αυτό το κλίμα αντί να ασχολείται με τη δουλειά του, ντρέπομαι για τους συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων. Και μ'αρέσει που όλοι κόπτονται όχι μόνο για την Εκπαίδευση αλλά και την Παιδεία των νέων...Ελπίζω κάποτε αυτή η σιωπηλή μάζα των εκπαιδευτικών που προσπαθούν, έχουν γνώσεις, αγαπούν το σχολείο και ας κουράζονται ψυχολογικά κάθε μέρα και που, κυρίως, είναι ΝΟΗΜΟΝΕΣ, να βρουν ένα φορέα έκφρασης...Είστε όλοι απαράδεκτοι. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΔΙΝΕΤΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ( Δεξιούς και Αριστερούς, σύμφωνα με τη δική σας ορολογία) ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑΣ..

 
Λευτέρης
28 Νοε 2018 18:35

Δε συμφωνώ με τις καταλήψεις που αποδιοργανώνουν τα σχολεία. Όμως είναι η αριστερά η πρώτη διδάσκουσα ! Τώρα γιατί κλαίγονται;

 
@ Στράτο με ξανασυγκίνησες για το σκοπιανό.
28 Νοε 2018 18:34

Τελικά υπάρχει και κάποιος καλός στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες.Αυτή η επαίσχυντη συμφωνία σχεδιάστηκε 10 ετίες πριν για να την υλοποιήσει μια αποκλειστικά και μόνο αριστερή κυβέρνηση 10ετίες μετά.Ο σχεδιασμός όμως έχει και σαν επόμενο βήμα την ένωση της Βόρειας με την νότια Μακεδονία με την παρότρυνση ή βίαιη επιβολή των "συμμάχων " μας.Το Κόσοβο έκαναν κράτος που το 2025 θα ενωθεί με την Αλβανία.Εδώ θα κολλήσουν;

 
στον Ρουβίκωνα, γρήγορα
28 Νοε 2018 16:53

Να τους τιμωρήσετε Υπουργέ τους καταληψίες μαθητές.
Να τους στείλετε στα καλόπαιδα του Ρουβίκωνα να τους κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα. Ακούς εκεί καταλήψεις για τη Μακεδονία! Πού είμαστε;
Να κάνανε κατάληψη για τη Ηριάνα, για το Φύσσα, για τα δικαιώματα των έμφυλων ταυτοτήτων και πάει λέγοντας, μάλιστα, αλλά για Εθνικά Θέματα! Πού ακούστηκε! Αυτό είναι θρασύτατη προσβολή στον κύριο Πρωθυπουργό, που έκανε καταλήψεις για να μην μπλέκονται οι γονείς στα διακαιώματα των παιδιών. Ακούς εκεί για τη Μακεδονία! Για τη Μακεδονία!
Γι αυτό στείλτε το Ρουβίκωνα να τα συνετίσει τα Ελληνόπουλα.

 
η Νέα λογική
28 Νοε 2018 16:18

Είναι αθλιότητα να καταδικάζει το Υπουργείο Παιδείας κάθε Έλληνα, μαθητή ή εκπαιδευτικό που μάχεται για την πατρίδα του, για τα εθνικά ζητήματα, για την πίστη του, για τα εθνικά δίκαιά του.
Οι παραπάνω έννοιες δεν αποτελούν μονοπώλιο ούτε της Χρυσής Αυγής, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
Τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του έχουν συγκεκριμένη άποψη για όλα αυτά, ας τα κρατήσουν για τη μειοψηφούσα παράταξή τους.
Στις αστικές Δημοκρατίες ακόμα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας, όπου βεβαίως τα 70 ΟΧΙ δεν είναι λιγότερα από τα 30 ΝΑΙ, πώς να το κάνουμε;

 
Στράτος
28 Νοε 2018 15:52

Ντροπή στον Υπουργό και το επιτελείο του που ανερυθρίαστα ταυτίζουν τους μαθητές με τη Χρυσή Αυγή.
Τώρα τους πήρε ο πόνος για τις καταλήψεις; Τόσες καταλήψεις με ανόητα επιχειρήματα και χωρίς ουσιαστική αιτία δεν αποτελούσαν πρόβλημα. Τώρα που γίνεται μια κατάληψη για εθνικό θέμα, πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά της εκπαίδευσης, τώρα που ΚΑΙ οι μαθητές λένε όχι στη σύμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, τώρα που αντιστέκονται οι ανήλικοι στην εθνική προδοσία των ενηλίκων, τώρα ο Υπουργός "ξεσπαθώνει" εναντίον τους. Έλεος!
Η Χρυσή Αυγή μπορεί να λέει ότι θέλει και να προσπαθεί να φανεί ως δήθεν διοργανωτής των καταλήψεων. Δεν είναι όμως! Κι ο Υπουργός το ξέρει! Οι χιλιάδες μαθητές δεν ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. Είναι πατριώτες, Μακεδόνες οι πιο πολλοί αλλά και άλλοι που αγαπούν τη Μακεδονία.

 
Παναγιώτης
28 Νοε 2018 15:27

Τώρα θυμήθηκε το υπουργείο να καταδικάσει τις καταλήψεις; Μήπως είναι λίγο αργά για (κροκοδείλου) δάκρυα;

 
Ιωάννης Κ.
28 Νοε 2018 15:21

Δεν έχετε ίχνος ντροπής. Αποκαλείτε τους μαθητές που διαμαρτύρονται για ένα τόσο σπουδαίο εθνικό θέμα, φασίστες και χρυσαυγίτες. Με αυτά τα προκλητικά που λέτε και κάνετε, απλά και μόνο εξοργίζετε ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Μαζέψτε αυτούς που απροκάλυπτα, καίνε σημαίες, που βανδαλίζουν και καταρρακώνουν την εκπαίδευση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ