Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Πρόταση για επαναφορά της «Λευκής Εβδομάδας» εισηγούνται οι ξενοδόχοι

Η πρόταση της ΠΟΞ αποσκοπεί, πρωτίστως, στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου
Δημοσίευση: 30/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για θέσπιση της «Λευκής Εβδομάδας», επανέφερε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας   Άγγελος Καλλίας, σε παρέμβασή του στην ημερίδα του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας «SNOWCLUB» και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα «Αναπτυξιακές Προοπτικές και Βιωσιμότητα των Χιονοδρομικών Κέντρων της Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας προς τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας, προκειμένου να θεσπιστεί ολιγοήμερη «σχολική ανάπαυλα» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου –  στα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών – προτείνοντας ένα εκδρομικό τετραήμερο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του οποίου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται πιο κοντά στην ελληνική φύση και τα βουνά της, με προνομιακούς όρους φιλοξενίας και διαμονής.

Η πρόταση  της ΠΟΞ αποσκοπεί, πρωτίστως, στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, με ταυτόχρονη ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής και επιπρόσθετα, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς που στηρίζονται στον Έλληνα επισκέπτη.

Μιλώντας στην ημερίδα, ο κ. Καλλίας αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση των χιονοδρομικών κέντρων και των ξενοδοχείων που βρίσκονται τριγύρω, λέγοντας πως η αυξημένη ζήτηση προς τη μια πλευρά, οδηγεί σε ταυτόχρονη αύξηση της ζήτησης και προς την άλλη πλευρά.

Παρατήρησε ωστόσο, ότι τα χιονοδρομικά μας κέντρα χρειάζονται τις κατάλληλες υποδομές και την απαραίτητη συντήρηση για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην ορεινή Ελλάδα και με επισκέπτες από το εξωτερικό.

Όπως σημείωσε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σύνδεση των χιονοδρομικών κέντρων με δραστηριότητες όλο το χρόνο (περιπατητικός τουρισμός, τουρισμός περιπέτειας, αναρριχητικός και ορειβατικός τουρισμός κλπ).

Η  ΠΟΞ επαναφέρει το αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία (Τουρισμού – Παιδείας), με αφορμή την κατάθεση και συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για το θεματικό τουρισμό, έτσι ώστε η «Λευκή Εβδομάδα» να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ετικέτες: 
Λευκή εβδομάδα

Σχόλια (11)

 
Λευτέρης
30 Νοε 2018 12:27

Είναι προτιμότερο αρκεί να γίνονται τότε όλες οι εκδρομές.

 
Νίκος
30 Νοε 2018 12:59

Όταν το είχανε ξαναπροτείνει το χλευάζατε. Αντί αυτού πήραμε 2 ώρες αύξηση ωραρίου. Μήπως το ξανασκεύτεστε τώρα συνάδελφοι;

 
ΓΣ
30 Νοε 2018 14:37

Πολύ καλή ιδέα...γιατί να μην καθορίζουμε το πρόγραμμα μαθημάτων και διακοπών με βάση το συμφέρον της μιας η της άλλης Ομοσπονδίας που θέλει να τα οικονομήσει; Πολύ λογικό φαίνεται.

 
Ηλίας
30 Νοε 2018 15:20

Την ώρα που οι πάντες λιδορούν τους εκπαιδευτικούς και η εκπαίδευση έχει τα κακά της τα χάλια (20.000 κενά, 100άδες χαμένες ώρες από αστοχίες της διοίηκησης κτλ) η ΠΟΞ, μετά την τουριστική έκρηξη των τελευταίων καλοκαιρινών σεζόν, ψάχνει τρόπους να βγάλει χρήματα και το χειμώνα!

Αλήθεια, την εκπαίδευση τη λάβατε υπόψη ή σας νοιάζει μόνο να έχετε πελάτες το χειμώνα !

 
nikos
30 Νοε 2018 16:30

Να διαλύσουμε τα σχολεία για να βγάζουν λεφτά . Τι ζουμε σε αυτή τη χώρα.

 
ΛΑΘΟΣ
30 Νοε 2018 17:55

Όλα τα είχε η Μαργιορή….

 
Πάμε για Σκί ;
30 Νοε 2018 20:09

Είναι σοβαρές προτάσεις αυτές; Τότε να ζητήσουν και οι αγρότες "Γεωργική εβδομάδα για τα σχολεία", γιατί όχι; να έρθουν τα παιδιά κοντά στη φύση, να μαζέψουν τα ροδάκινα και τις ελιές, να σκαλίσουν στα χωράφια τα ζιζάνια...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
02 Δεκ 2018 09:44

Όλοι θέλουν να βγάλουν λεφτά από την τσέπη των γονιών που έχουν παιδιά στο σχολείο.
Αυτή η φαεινή ιδέα γίνεται με δυο τρόπους:
Α. Πληρώνουν οι γονείς
Β. Πληρώνει το κράτος (πάλι το ίδιο)
Ποιος κερδίζει:
Μα οι ξενοδόχοι.
Μη μας πουν...η Παιδεία!
Δε μας πείθουν

 
Anastasia
02 Δεκ 2018 10:08

Προτείνω:1. Στα νησιά και στις άλλες τουριστικές περιοχές της θερινής περιόδου να ανοίγουν τα σχολεία το Νοέμβρη και να κλείνουν το Μάρτη.
2. Να κάνουμε διακοπές το Μάρτη και το Φλεβάρη και μάθημα με τον καύσωνα τον Αύγουστο.
3. Να ρωτήσουμε όλες τις επαγγελματικές ομάδες τι τους βολεύει σε σχέση με το ωράριο του σχολείου.
Λευτέρη, αν όλες οι εκδρομές γίνουν την ίδια εβδομάδα οι τιμές θα πάνε στα ύψη και δεν μπορούν τα παιδιά να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Και βέβαια ούτε λόγος για επισκέψεις σε χώρους όπως το Πλανητάριο, η Βουλή κ.λ.π όπου πολλές χιλιάδες μαθητές θα πρέπει να επισκεφθούν σε 5 μέρες.
Α! και συνάδελφε Νίκο, τι σχέση έχει το δίωρο με τη λευκή εβδομάδα; Και κάτι ακόμα συνάδελφε καθηγητή. Η λέξη είναι ξανασκέφτεστε όχι ξανασκεύτεστε.

 
KIN
02 Δεκ 2018 10:16

Αν ένα γενναίο τμήμα των κερδών που θα έχουν οι ξενοδοχειακες επιχειρήσεις λόγω της θεσμοθέτησης της λευκής εβδομάδας επιστρέφει στην παιδεία ως κοινωνικό μέρισμα, τότε το συζητάμε . Το κοινωνικό μέρισμα να χρησιμοποιείται για τη βελτίωση των όρων εκπαίδευσης πχ. βελτίωση :υλικοτεχνικής υποδομής ,επιμόρφωση εκπ/κων, προσλήψεις εκπ/κων, θέσπιση κοινωνικού φροντηστηριου όχι μόνο για τους αδύναμους μαθητές, κάλυψη δαπανών στην ειδική εκπαίδευση και ένα σωρό άλλες κατευθύνσεις για την ανάταση του εκπ /κου έργου

 
Ελεύθερος
02 Δεκ 2018 21:52

Aυτό και αν θα ήταν υποδούλωση της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως στα κελεύσματα ιδιωτών και συντεχνιών, χωρίς κανένα γνήσιο ενδιαφέρον ή ουσιαστικό όφελος για τους μαθητές! Δεν ανησυχώ όμως. Ακόμη κι αν θεσμοθετηθεί, Εκπαιδευτικοί και γονείς θα γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες ανοησίες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean