Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπουργείο: Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο

Ωστόσο η Αστυνομία επιβεβαιώνει , με τον πλέον επίσημο τρόπο, τις συλλήψεις των μαθητών
Δημοσίευση: 01/12/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ψευδές χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα   της ιστοσελίδας  agriniopress  περί  σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο , παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία επιβεβαιώνει το γεγονός, και τονίζει:

 Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο.

Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει , με τον πλέον επίσημο τρόπο, τις συλλήψεις των μαθητών

Μπρστά στην εξέλιξη αυτή, το agriniopress, επικοινώνησε με το γραφείο τύπου και ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα.

Το Γραφείο, επιβεβαιώνει , με τον πλέον επίσημο τρόπο, τις συλλήψεις των μαθητών.

Συγκεκριμένα, ότι το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου, έγινε καταγγελία από τον Διευθυντή του Γυμνάσιου, ότι μαθητές παρεμπόδισαν την προσέλευση των συμμαθητών τους στο σχολείο και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Η Αστυνομία μετά την καταγγελία του Διευθυντή, προχώρησε στη σύλληψη των δυο μαθητών 14 και 16 ετών, στις 5 το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Εισαγγελέα για την καταγγελία, που ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας και την σύλληψη των μαθητών. Μάλιστα φέρεται να ζήτησε ενημέρωση, όταν οι μαθητές συλληφθούν.

Οι δυο μαθητές, με τους γονείς τους, μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο του Αγρινίου, όπου και συνελήφθησαν.

Ο 14χρονος και ο 16χρονος μετά την κατάθεση τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι γονείς των δυο παιδιών , σύμφωνα με την ίδια, επίσημη ενημέρωση, δεν συνελήφθησαν , αλλά θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους.

Επίσης δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος και ενός τρίτου μαθητή, που φέρεται να κατονομάστηκε από την διεύθυνση ως ένας εκ των υποκινητών της κατάληψης και της αναστάτωσης που προκλήθηκε στο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διεύθυνση του σχολείου, έδωσε περισσότερα από τρία ονόματα μαθητών, ως υποκινητές της κατάληψης.

Τι έγραψε η  στοσελίδα agriniopress που ανάγκασε το υπουργείο Παιδείας να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης

Συλλήψεις μαθητών γυμνασίου αλλά και των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές συνελήφθησαν γιατί φέρεται να ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες, Παρασκευή, όπου το σχολείο τελούσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη.

Την προηγούμενη ημέρα, το 2ο Γυμνάσιο όπως και πολλά ακόμη σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και πανελλαδικά, προχώρησαν σε καταλήψεις με αιχμή το Μακεδονικό, ωστόσο στο 2ο Γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε και την Παρασκευή. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταληψίες μαθητές θεώρησαν ότι η διεύθυνση του σχολείου προέβη σε μηνύσεις σε βάρος τους, κάτι που διαψεύδεται όμως από τη διεύθυνση.

Οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν και οι γονείς τους, ενώ αναζητείται και ένας ακόμη μαθητής 14 ετών για τον ίδιο λόγο καθώς και ο γονέας του.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, με τη διεύθυνση να καλείται απλά να δώσει κατάθεση επί του θέματος.

 

 

Σχόλια (6)

 
Μαθητικές καταλήψεις και στη Γαλλία.
03 Δεκ 2018 21:02

Εδώ καταλήψεις για τη Μακεδονία εκεί για άλλους λόγους.Πάντως τέτοιος πανικός στο πολιτικό σύστημα για μαθητικές καταλήψεις για ένα εθνικό θέμα είναι ανεξήγητος.Σε άλλες χώρες θα τους είχε ηρωποιήσει το πολιτικό σύστημα.Θα πείτε ότι άλλες χώρες δεν θα ανέχονταν τέτοιο πολιτικό σύστημα. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί η ΝΔ που έχει κεντροαριστερή ηγεσία και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο που μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται.Πάντως οι καταλήψεις για την Μακεδονία θα συνεχιστούν μετά τα Χριστούγεννα. Μια ημέρα κατάληψη για την Πατρίδα αξιζει .

 
Κώστας
03 Δεκ 2018 00:18

Πρέπει να το πουν οι σχολιαστές ότι μοιράζει σανό το υπουργείο; αυτό το ξέρουν όλοι πια. Λυπάμαι αυτόν τον άνθρωπο που από πανεπιστημιακός κατέληξε κυβερνητικός εκπρόσωπος

 
ΒΓ
02 Δεκ 2018 16:20

Εκτίθεται το Υπουργείο και ο προσωπικά ο κ. Γαβρόγλου. Πριν είχε βγάλει ανακοίνωση το γραφείο τύπου του Υπουργείου θα έπρεπε να είχε μιλήσει με την αστυνομία. Δίκαια γράφει προηγούμενος φίλος ότι μοιράζεται απλόχερα σανό.

 
Πλατάρος Γιάννης
02 Δεκ 2018 08:53

Δεν .έχει υπάρξει καμία αποποινικοποίηση.
Ισχύει το άρθρο 334 παράγραφος 3, από το έτος 1951, όπως αυτό τροποποιήθηκε ελαφρώς το 2017 για να συμπεριλαμβάνει και την «διατάραξη πλειστηριασμών» εκτός από την «διατάραξη οικιακής ειρήνης» το αδίκημα εξακολουθεί να είναι αυτεπάγγελτο, δεν χρειάζεται δηλαδή καμία καταγγελία από τον Διευθυντή του Σχολείου ή άλλον, εξακολουθεί να προβλέπει ποινή «τουλάχιστον 6 μηνών Φυλάκισης»
Το κείμενο του νόμου που αφορά το αδίκημα της κατάληψης και ΔΕΝ έχει καταργηθεί όπως εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζει το Υπουργείο και το γνωρίζουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ είναι το εξής:

«............ Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας ή του υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τους χρησιμοποιεί, θέληση την οποία του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος της υπηρεσίας ή ο υπάλληλός της ή ο υπάλληλος του πλειστηριασμού, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.»
Επομένως, κανένα ψεύτικο μήνυμα, καμία ψευδής είδηση, μας κοροϊδεύει κατάμουτρα το Υπουργείο. Τίθεται μείζον θέμα με αυτή την διάψευση του Υπουργείου. Να ζητήσει συγγνώμη και να ανασκευάσει ο συντάκτης της διάψευσης. Σε ενάντια περίπτωση, να παραιτηθεί ο συντάκτης της διάψευσης, αφού διαπράττει το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων»
Εγώ περιμένω την διάψευση του Υπουργείου που θα διαψεύδει ότι αποποινικοποίησε τις καταλήψεις, παρά τα όσα είχα γράψει ΕΔΩ στα σχόλια, ότι ΔΕΝ υπήρξε αποποινικοποίηση.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;;;

 
Μυτχάουζεν
01 Δεκ 2018 20:38

Η Αστυνομία διαψεύδει επίσημα το Υπουργείο και επιβεβαιώνει την είδηση της σύλληψης των μαθητών Γυμνασίου κατόπιν γραπτής ονομαστικής αίτησης της Διεύθυνσης του σχολείου για τον 14χρονο,τον 16χρονο και αναζητείται έτερος 14χρονος.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ :Αν αυτό γίνονταν επί ΝΔ τώρα θα καίγονταν η Αθήνα,ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ.Τσίπρα και τον κ.Φίλη θα ήταν στα κάγκελα και ο Διευθυντής του σχολείου που έδωσε τα ονόματα των μαθητών θα έμπαινε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
01 Δεκ 2018 18:24

Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.==> ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΣΑΝΟΥ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ