Κ. Χατζηδάκης: Η Κύπρος είναι διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο κι εμείς…

05/12/2018

Ενημερώθηκε: 06/12/2018, 00:22

Άκουσε το άρθρο

Η Κύπρος με συμφωνία όλων των κομμάτων να είναι διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο και εμείς εδώ πέρα να παριστάνουμε την τελευταία σοβιετική χώρα του πλανήτη! Ξανασκεφτείτε το. Έχετε καιρό, γιατί αυτό θα είναι μια ακόμα αυταπάτη του κ. Τσίπρα.

Αυτό τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ. Κωστής Χατζηδάκης  κατά τη σημερινή  συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφερόμενος στο άρθρο 16 και σημείωσε τα εξής:

Το άρθρο 16 είναι το πιο σημαντικό θέμα της εκπαίδευσης;

Λέω ευθέως όχι.

Για μένα ειδικά το τελευταίο διάστημα το πιο μεγάλο θέμα της εκπαίδευσης είναι αυτό που έγινε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Όπου ο ντίλερ καθόταν πίσω από τα κάγκελα και πουλούσε ναρκωτικά καλυπτόμενος πίσω από το περιβόητο πανεπιστημιακό άσυλο με απάθεια της Κυβέρνησης.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της τελευταίας περιόδου στην εκπαίδευση και δείχνει και μια αδιαφορία απέναντι στη νέα γενιά πού πάμε, ποιο είναι το παράδειγμα της πολιτικής σ’ αυτή τη χώρα.

Όμως, εδώ δε συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν υπάρχει ζήτημα προς αντιμετώπιση στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Συζητάμε το άρθρο 16 γιατί η χώρα έχει αυτόν τον περιορισμό θέσει.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

Η πρώτη είναι μια σκέψη του Πρυτάνεως των Ελλήνων συνταγματολόγων Ν.Ν. Σαρίπολος μιλώντας στις εργασίες για τη σύνταξη του Συντάγματος του 1911.

Είχε πει: «Ευτυχώς» -τότε- «δεν καθιερώθη εν τω Συντάγματι η αντιεπιστημονική και ανελεύθερος πρότασις του ψηφίσματος της Βουλής της 18ης Φεβρουαρίου 1910 ώστε μόνο το κράτος θα εδικαιούται να διδάσκει τας επιστήμας, τη φιλοσοφία» κ.λπ. «απαγορευομένης της ιδρύσεως πάσης ανωτέρας σχολής ιδιωτικής, παραδείγματος χάριν, ελευθέρας σχολής πολιτικών επιστημών ως εν Παρισίοις κ.ο.κ.».

Από το 1911. Οι πραγματικά προοδευτικοί και σοφοί άνθρωποι στην Ελλάδα είχαν αυτή την αντίληψη –υπάρχει αμφιθέατρο Σαριπόλου στη Νομική Σχολή-, αλλά εσείς μπορείτε να το διαστρεβλώσετε και να πείτε ότι η Νέα Δημοκρατία εμπνέεται από το 1911.

Έρχομαι, λοιπόν, στο τι γίνεται σήμερα.

Το 2009 κυκλοφόρησε μια μελέτη της UNESCO, την οποία έχω εδώ, που κάνει μια σύγκριση των καθεστώτων εκπαίδευσης σε όλον τον κόσμο και βρίσκει σε ποιες χώρες σε όλη την υφήλιο δεν λειτουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Λέει, λοιπόν, στη σελίδα 8 ότι δεν λειτουργούν στα εξής κράτη: Μπουτάν, Κούβα, Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και Ελλάδα.

Το 2009, λοιπόν, είχαμε άλλες τρεις χώρες σε όλο τον πλανήτη, όπου απαγορεύονταν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Έψαξα για να δω τι γίνεται σήμερα γιατί μπορεί να αυξήθηκαν αυτές οι χώρες, να επηρέασαν οι δικές σας ιδέες άλλες χώρες και να σας ακολούθησαν και άλλα κράτη.

Βρήκα, λοιπόν, ότι το 2011 ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρειο Κορέα αποφάσισε να φύγει από τη χωρία αυτή των τεσσάρων χωρών και πλέον επιτρέπονται ιδιωτικά πανεπιστήμια και στη Βόρειο Κορέα.

Οι Ευαγγελικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες πήγαν και έκαναν πανεπιστήμιο στη Βόρειο Κορέα.

Στη συνέχεια το 2014 το ορεινό κράτος που είναι στα Ιμαλάια, το Μπουτάν, αποφάσισε κι αυτό να αλλάξει το Σύνταγμά του, τη νομοθεσία του, και να επιτρέψει και το Μπουτάν ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Επειδή αμφιβάλλετε σας έχω τη φωτογραφία. Το Μπουτάν το 2014 έκανε αυτό εδώ το ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Κ. Δουζίνας: Ξέρετε κάποιο καλό ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη;

Κ. Χατζηδάκης: Κατόπιν, το 2016 -το έχω στο κινητό μου και δεν προλαβαίνω τώρα- και η Κούβα επέτρεψε σε αμερικανικά –παρακαλώ- ιδιωτικά πανεπιστήμια να πάνε στην Αβάνα, να συνεργαστούν με τα δικά τους πανεπιστήμια και να κάνουν κοινά προγράμματα σπουδών.
 
Άρα, έμεινε μόνο η Ελλάδα.

Μήπως ξέχασα καμμία άλλη χώρα;

Είπα να ψάξω και στη Βενεζουέλα.

Βρήκα, λοιπόν, μια λίστα με καμιά δεκαπενταριά-είκοσι ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Ένα, λοιπόν, απλό ερώτημα έχω να σας κάνω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Τι παριστάνετε;

Γιατί αυτή η εμμονή;

Αισθάνεστε περήφανοι;

Έφυγε η Κούβα από τις θέσεις σας, έφυγε η Βόρειος Κορέα από τις θέσεις σας, έφυγε το Μπουτάν από τις θέσεις σας.

Δεν υπάρχει κανένα κόμμα στον πλανήτη, στην Ευρώπη τουλάχιστον, που να υποστηρίζει αυτήν τη θέση.

Θέλετε εμμονικά να καταδικάζετε τα Ελληνόπουλα να φεύγουν στο εξωτερικό, να αναγνωρίζουμε τα πτυχία τους, αφού πάνε στο εξωτερικό και αφού οι οικογένειές τους ξοδευτούν και στείλουμε συνάλλαγμα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για να επιμένετε απλά και μόνο στην εμμονή σας και από εκεί και πέρα να αναγνωρίζετε μόνοι σας στους εαυτούς σας προοδευτικό πρόσημο;

Εγώ ειλικρινά δεν τα λέω, γιατί θέλω να κερδίσω κάποιους πολιτικούς πόντους.

Το ξέρετε στις δημοσκοπήσεις η θέση αυτή που υποστηρίζουμε εμείς είναι πλειοψηφική.

Θέλω ειλικρινά να σας κάνω μια έκκληση.

Μην επιμείνετε άλλο.

Μην καταδικάζετε τα νέα παιδιά να εξορίζονται στο εξωτερικό.

Μην καταδικάζετε τους Έλληνες επιστήμονες να πηγαίνουν να διδάσκουν στην Αμερική, στην Αγγλία γιατί δεν μπορούν να διδάξουν εδώ.

Μην ανέχεστε άλλο να είναι η Κύπρος με ψήφο του ΑΚΕΛ, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κύπρου, που πας στα γραφεία του και βλέπεις τον Λένιν και τον Στάλιν....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ