Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

“Δασκαλοκρατούμενη” η στελέχωση των Κ.Ε.Σ.Υ.

Το 84,06% των επιλεγέντων είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και μόνο το 11,59% καθηγητές
Δημοσίευση: 06/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το 84,06%  των προϊσταμένων στα Κ.Ε.Σ.Υ., που επελέγησαν στις πρόσφατες κρίσεις είναιν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το 11,59% καθηγητές από τη την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μόνο το  4,35%  από εκπαιδευτικούς του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.).

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις στις  οι 7 στελεχώνονται μόνο από δασκάλους και νηπιαγωγούς .   

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με την επιλογή προϊσταμένων στα Κ.Ε.Σ.Υ. ο Βασίλης Χριστινάκης, ΠΕ03 Μαθηματικός , Διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου.

Ο κ. Χριστινάκης αποδίδει το φαινόμενο αυτό   στις  3 μονάδες  που δόθηκαν σε όποιον υποψήφιο είχε τίτλο Διδασκαλείου Εκπαίδευσης.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δικαίωμα για την φοίτηση σε ένα τέτοιο διδασκαλείο είχαν μόνο εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι όλοι, παρά μόνο Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.

Παρόλες τις επισημάνσεις που έγιναν από αρκετούς συναδέλφους στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων Opengov, όταν τέθηκε το νομοσχέδιο προς διαβούλευση, αυτές δεν εισακούστηκαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την επιλογή προϊσταμένων στα Κ.Ε.Σ.Υ.  

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την διαμαρτυρία μου σχετικά με την πρόσφατη επιλογή προϊσταμένων στα Κ.Ε.Σ.Υ.. Αν και είμαι από αυτούς που πιστεύουν στη νέα αυτή δομή της εκπαίδευσης, θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω  ότι  υπάρχει  μια καταφανέστατη  αδυναμία ως προς τη δομή της λειτουργίας της. Η αδυναμία αυτή αφορά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στα Κ.Ε.Σ.Υ., κατά την οποία ήμουν και εγώ υποψήφιος. Θα προσπαθήσω στηριζόμενος σε στατιστικά στοιχεία να καταδείξω ότι είχε προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, στον οποίο παρουσιάζεται  η προέλευση, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, των νέων προϊσταμένων.

Με βάση τον παραπάνω πίνακα, βλέπουμε ότι στην συντριπτική τους πλειονότητα (84,06%) επιλέχθηκαν, ως προϊστάμενοι, συνάδελφοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ένα πολύ μικρό ποσοστό (11,59%) συνάδελφοι από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ένα απειροελάχιστο ποσοστό (4,35%) από συναδέλφους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), που να σημειωθεί, στελεχώνουν κατά κύριο λόγο τα Κ.Ε.Σ.Υ. της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

θεωρώ ότι στα πλαίσια των αρχών δικαίου, της ισοτιμίας, της αξιοκρατίας και της απλής λογικής θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η παραπάνω αδυναμία και να δοθούν λύσεις.

Δυστυχώς, κατά την άποψή μου η βάση γι’ αυτήν την στρέβλωση τέθηκε στο νομοσχέδιο των δομών (ν.4557/2018) και ειδικότερα στο σημείο της αποτίμησης των ακαδημαϊκών προσόντων (άρθρο 24) και κυρίως στο σημείο εκείνο που δόθηκαν 3 μονάδες σε όποιον υποψήφιο είχε τίτλο Διδασκαλείου Εκπαίδευσης.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δικαίωμα για την φοίτηση σε ένα τέτοιο διδασκαλείο είχαν μόνο εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι όλοι, παρά μόνο Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.

Παρόλες τις επισημάνσεις που έγιναν από αρκετούς συναδέλφους στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων Opengov, όταν τέθηκε το νομοσχέδιο προς διαβούλευση, αυτές δεν εισακούστηκαν.

Επίσης, παρόλο που στον προηγούμενο νόμο (ν.3848/2010), που ίσχυε μέχρι πριν λίγους μήνες, υπήρχε η επισήμανση, ότι η συγκεκριμένη μοριοδότηση μετρούσε μόνο για τις κρίσεις στελεχών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για κάποιο λόγο δεν ελήφθη ούτε και αυτό υπόψιν.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να έχουμε μια “φωτογραφική” διάταξη υπέρ των δασκάλων/νηπιαγωγών έναντι όλων των άλλων κλάδων της εκπαίδευσης που οδήγησε, όπως φαίνεται από τον παραπάνω πίνακα, η στελέχωση των Κ.Ε.Σ.Υ. να είναι “δασκαλοκρατούμενη”.

Διάταξη η οποία δεν έχει λογική, όταν μιλάμε για θέσεις ευθύνης, που δεν αφορούν μια βαθμίδα εκπαίδευσης.

Έτσι, έχουμε τα αποτελέσματα για τα Κ.Ε.Σ.Υ. όπου όλοι οι νέοι προϊστάμενοι από την Α/θμια ξεκινούσαν με +3 μονάδες την διαδικασία, σε σχέση με έναν εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Φυσικά η όλη αδικία δεν αφορά μόνο τους προϊσταμένους των Κ.Ε.Σ.Υ., αλλά και τις άλλες θέσεις ευθύνης που συναντάται η Α/θμια και η Β/θμια εκπαίδευση, όπως είναι οι Συντονιστές Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, οι Συντονιστές Εκπαίδευσης για την Αειφορία, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, ακόμα και οι Διευθυντές των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ !.

Κύριε Υπουργέ,

θεωρώ ότι το θέμα είναι άκρως σοβαρό και αποτελεί μελανό σημείο του νομοσχεδίου. Σας παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος και να επιστρέψει η επεξηγηματική αναφορά, που ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο, ώστε τα μόρια του Διδασκαλείου να αποδίδονται αποκλειστικά για την επιλογή στελεχών σε δόμες που ανήκουν μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά τιμής,

Βασίλης Χριστινάκης

ΠΕ03 Μαθηματικός
Διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού
Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου

Ετικέτες: 
ΚΕΣΥ

Σχόλια (21)

 
Ντριμ-Ντριμ τραλαλό
06 Δεκ 2018 21:24

Μα ο Νόμος φτιάχτηκε από διασκάλους για δασκάλους! Είναι τόσο απλό!

 
Νίκος
06 Δεκ 2018 23:34

Δεν είναι μόνο το διδασκαλείο αγαπητέ Β.Χριστινάκη.

Για το ΤΠΕ Β' επιπέδου δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν όλες οι ειδικότητες και κυρίως της δευτεροβάθμιας.
Επίσης, στα στελέχη των ΚΕΣΥΠ αφαιρέθηκε η διδακτική προϋπηρεσία ενώ στην ειδική αγωγή (βλ ΚΕΔΔΥ) όχι !
Όπως, επίσης, στην διοικητική εμπειρία τα ΚΕΔΔΥ έπερναν 2 μόρια και στα ΚΕΣΥΠ μόνο 1.

Οπότε οι της πρωτοβάθμιας ξεκινούσαν συνήθως με ένα προβάβισμα +5 μορίων που μπορούσε να φτάσει έως και ...+13 σε κάποιες περιπτώσεις λόγω παράνομης (αντισυνταγματικής) αφαίρεσης της προϋπηρεσίας.

Επίσης, να σημειώσουμε πως, για τους λόγους που αναφέραμε, μόλις το 2,9% των προϊσταμένων ΚΕΣΥ προέρχονται από τα ΚΕΣΥΠ !
Οπότε για τα στελέχη των ΚΕΣΥΠ η αδικία είναι πολλαπλάσια.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
06 Δεκ 2018 23:42

Το λένε όλοι με πρώτο τον Μπαλτά:
Οι δάσκαλοι είναι εντάξει, με τους καθηγητές υπάρχει πρόβλημα.
Πράγματι υπάρχει πρόβλημα. ΄
Όλοι αυτοί είναι δάσκαλοι διετούς ακαδημίας.....
Τα ξέρουν όλα!

 
Χαρμάς
06 Δεκ 2018 23:58

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ
Διδασκαλείο υπήρχε και λειτούργησε από το 1910 και για τη Β/θμια Εκπαίδευση. Καταργήθηκε όμως μετά από αγώνες του κλάδου, διότι, μεταξύ άλλων, υποβάθμιζε τα πτυχία των καθηγητών. Ισως ο κ. Τσούλιας δώσει περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες με στοιχεία, ανακοινώσεις και αποφάσεις της εποχής.
1. Μεγάλη Παιδαγωγική Εγκυκλοπαίδεια (Ελληνικά Γράμματα 1967), τομ. Β. σ. 170-176.

 
ΚΩΣΤΑΣ
07 Δεκ 2018 00:33

Συνάδελφε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ !!! Επιτέλους πρέπει να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια. Η Εκπαίδευση είναι ενιαία. Καμμιά προσμέτρηση μορίων σε "πτυχία" που δεν δινόταν η ευκαιρία σε όλους να τα κάνουν, Διδασκαλείο, Β επίπεδο ΤΠΕ κ.λ.π. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ !!!!

 
Μαρία
07 Δεκ 2018 05:49

σωστή η παρατήρηση....εκτιμώ οτι πρέπει να λαβουν υποψη τους την αδικία..

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
07 Δεκ 2018 07:41

Το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές της Βθμιας δεν διεκδίκησαν αντίστοιχη μετεκπαίδευση για τους καθηγητές δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί της Αθμιας.
Επίσης υπάρχει η αίσθηση ότι οι εκπαιδευτικού Αθμιας γενικότερα υπερέχουν επιστημονικών προσόντων παιδαγωγικών και διδακτικών.

 
Γιάννης
07 Δεκ 2018 07:52

Ακόμη και για θέσεις ευθύνης της ίδιας βαθμίδας (Α/θμιας Εκπ/σης) υπάρχει στρέβλωση, καθώς οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων υστερούν κατά 3 μόρια έναντι των συνυποψηφίων τους δασκάλων, αφού ουδέποτε λειτούργησε Διδασκαλείο για τις ειδικότητες. Επιπλέον, η φοίτηση στο Διδασκαλείο ήταν διετούς διάρκειας μετεκπαίδευση/επιμόρφωση και ως εκ τούτου είναι παράλογο να μοριοδοτείται το ίδιο με ένα δεύτερο πτυχίο πανεπιστημίου. Δεν απαξιώνεται η παρεχόμενη στο Διδασκαλείο γνώση, αλλά κατά ποία λογική η μονοετούς διάρκειας επιμόρφωση στην ΑΣΠΑΙΤΕ μοριοδοτείται με 0,5 μόρια και η διετούς διάρκειας επιμόρφωση στο Διδασκαλείο με 3 μόρια; Θεωρώ ότι το Διδασκαλείο πρέπει να μοριοδοτείται με 1 μόριο, αν και πάλι οι ενδιαφερόμενοι για ανάληψη θέσης ευθύνης εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα μπορούσαν να επικαλεστούν την συνταγματική επιταγή περί ισότητας ενώπιον του νόμου. Απορώ μάλιστα που δεν το έχουν διεκδικήσει κατά τις προηγούμενες επιλογές στελεχών εκπαίδευσης.

 
Υπεροχή
07 Δεκ 2018 08:28

Το αυτονόητο (εξομοίωση) για να είναι όλοι ισότιμοι (4ετούς φοίτησης) μοριοδοτείται. Μόνο στην Ελλάδα, την Βαλκανική χώρα που θα ήθελε κάποτε να λογίζεται Ευρωπαϊκή.

 
ΜΙΚΗΣ
07 Δεκ 2018 08:47

Πως γίνεται ένας δάσκαλος παλιας ακαδημίας με διετή φοίτηση να βαπτίζεται πτυχιούχος πανεπιστημίου με μια ταχύρρυθμη "εξομοίωση" να αποκτά διδασκαλείο και μεταπτυχιακά δεν μπορώ να το καταλάβω.Αυτή είναι μία Ελληνική πατέντα.Οι δάσκαλοι ιδέα δεν έχουν για Β΄/μια εκπαίδευση ούτε από Γενική ούτε από Τεχνική.Ο νόμος μπορούσε να είναι ορθολογικός και για κοινές θέσεις να προβλέψει ποσόστοση.

 
Τροφή για σκέψη
07 Δεκ 2018 09:23

Είναι σίγουρο ότι στις εκάστοτε μοριοδοτήσεις υπάρχουν διάφορες αδικίες, οι οποίες κάποια στιγμή θα πρέπει να διορθωθούν. Όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν αρκεί να βλέπουμε τον πίνακα των επιλεγέντων. Πρέπει να δούμε και τους πίνακες των υποψηφίων. Δείτε ενδεικτικά 3 περιφέρειες που οι προϊστάμενοι είναι μόνο από την Α/θμια.

Που είναι οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας;
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε το διδασκαλείο φταίει, ούτε τίποτε άλλο. Απλά το ενδιαφέρον στους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας είναι ελάχιστο για το συγκεκριμένο θεσμό. Το γιατί συμβαίνει αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί και πιθανόν να προβληματίσει.

 
Δημήτρης
07 Δεκ 2018 09:45

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, @ΜΙΚΗΣ
Ένας δάσκαλος με διετή Ακαδημία (ας παραβλέψουμε το ΠΔ130/90 και τις προβλέψεις του) είναι δυνατόν να βαπτίζεται πτυχιούχος Πανεπιστημίου στον βαθμό που εσείς βαπτίζεστε "δάσκαλοι" και "παιδαγωγοί" χωρίς σχετική εκπαίδευση (πλην κάποιων μαθημάτων επιλογής των Τμημάτων σας).
Τώρα, αν κάποιοι έχουν διαχρονικά φροντίσει να εφοδιαστούν με πτυχία (δείτε τα τυπικά προσόντα δασκάλων και καθηγητών και θα καταλάβετε) δεν σας φταίνε αυτοί, αλλά οι δάφνες του "καθηγητισμού" που έχετε απαναπαυθεί.

 
Κωνσταντίνος
07 Δεκ 2018 09:50

Πολύ εύλογη η απορία σου κύριε Μίκη.Τελικά,όταν όλοι δουλέψουμε με βάση τη λογική,θα καταλήξουμε στις ίδιες ερωτήσεις και στο τέλος θα βγάλουμε τα ίδια συμπεράσματα.
Οι δάσκαλοι και λιγότερο οι νηπιαγωγοί από πολύ παλιά είχαν ισχυρούς συλλόγους και είχαν ενιαία γραμμή στις επαφές τους με την εκάστοτε κυβέρνηση.Την αναβάθμιση-εξομοίωση των διετών πτυχιούχων και την ίδρυση των Παιδαγωγικών τμημάτων την οργάνωσαν μεθοδικά,την προετοίμασαν και στο τέλος όχι μόνο τα πέτυχαν όλα,αλλά και επέκτειναν τη λειτουργία του Διδασκαλείου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έτσι ώστε να εξομοιωθούν όλοι οι διετείς απόφοιτοι.Πραγματικά οι σύλλογοί τους είναι υποδείγματα αποτελεσματικότητας και δε δουλεύουν μόνο γιά τα διορισμένα στην εκπαίδευση μέλη,αλλά και γιά τα άνεργα ή τα πάσης φύσεως μειονεκτούντα μέλη.
Άρα,καταλαβαίνουμε ότι τα οποιαδήποτε κενά,ελλείψεις και αδικίες των νόμων συμπληρώνονται και κερδίζονται από την αγωνιστική διάθεση και δράση των ενδιαφερομένων που αποφασίζουν εν θερμώ διάφορες κινητοποιήσεις και πετυχαίνουν τα αιτήματά τους.Κι όχι μόνο αυτό,αλλά και δημιουργούν όπως πολύ ωραία το θέτεις, ελληνική πατέντα που συντηρείται και διαφυλάσσεται ως νομική παράδοση και λειτουργεί ως μπούσουλας και γιά την επόμενη γενιά.
Στο αντίστοιχο παράδειγμα των τετραετών Μηχανικών από τα συγχωνευμένα ελληνικά Πανεπιστήμια,ούτε σύμπνοια υπάρχει,ούτε ενότητα προβολής των ίδιων αιτημάτων με αυτά των δασκάλων από τους άμεσα ενδιαφερόμενους ούτε αυτή η επιτυχία των δασκάλων λειτουργεί ως πρότυπο και γιά εκείνους.
Θα μπορούσαν δηλαδή να ζητήσουν τη λειτουργία ενός αντίστοιχου με τα Διδασκαλεία θεσμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας,να αποχτήσουν την εκπαίδευση που χρειάζεται,έτσι ώστε να εξομοιωθούν με τους μηχανικούς των Πολυτεχνικών σχολών και των Πολυτεχνείων.

 
;;;;;;;;
07 Δεκ 2018 11:56

Πάλι αρχίζουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο;

 
Δημήτρης
07 Δεκ 2018 14:22

@Κωνσταντίνος
Συνάδελφε,
Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το ΠΔ130/90 και τα Διδασκαλεία δεν ταυτίζονταν.
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω πως καλό θα ήταν να αφήσετε τους δασκάλους/νηπιαγωγούς στην άκρη και να δείτε την οργάνωση, μεθοδικότητα, προετοιμασία και εν τέλει την "επιτυχία" της Β/θμιας να κλείσει τα δικά της Διδασκαλεία (δείτε ανωτέρω σχόλιο).
Οπότε, τώρα μην απορείτε που κάποιοι άλλοι βγήκαν μπροστά, αλλά δείτε διαχρονικά τη στάση σας και όχι μόνο στις τωρινές κρίσεις.
Τέλος, για το ποιοι Σύλλογοι είναι πιο ισχυροί να υπενθυμίσω πως οι δάσκαλοι/νηπιαγωγοί δεν έχουν Πανελλήνιες (ο νοων νοείτο) ούτε και είχαν Υφυπουργό Παιδείας από τη δική τους βαθμίδα.

 
@Τροφή για σκέψη
07 Δεκ 2018 18:14

Δυστυχώς κάνεις λάθος...
Δεν έγιναν αιτήσεις από καθηγητές διότι ουσιαστικά τους στέρησε το δικαίωμα της αίτησης το υπουργείο. Οι προϋποθέσεις (διδακτική εμπειρία στην τάξη, επιμόρφωση κλπ) απέκλεισαν όσους (εξαιρετικά προσοντούχους είναι η αλήθεια) σκέφτονταν να υπηρετήσουν τη νέα δομή.
Ξέρω πολλούς Υπεύθυνους ΚΕΣΥΠ που δεν μπόρεσαν καν να κάνουν αίτηση.
Αλλά ακόμα και αν μπορούσαν, ποιος αξιοπρεπής επιστήμονας δέχεται να τον συγκρίνουν με δάσκαλο ειδικής αγωγής που ξεκινάει με αβάντα 5-15 μορίων; Δέχεται κανείς το διδακτορικό του να ισοβαθμίζεται με 5-6 χρόνια στην τάξη; Δέχεται κανείς να του μηδενίζει το υπουργείο μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις, χρόνια προσφοράς στο θεσμό κλπ κλπ;
Σε ποια χώρα του κόσμου θα γινόταν αυτό; Σε ποια δημόσια υπηρεσία; Σε ποια ιδιωτική εταιρεία; Που στο καλό τελοσπάντων πέρα από τον εγκέφαλο κάποιου φωστήρα;;;;

 
dimitris
07 Δεκ 2018 20:11

Ένα απο τα μεγαλύτερα αστεία και φιάσκο της και καλά διαβούλευσης και ανοιχτών δεδομένων ειναι το opengov. Χιλλίαδες γράφουν σχόλια , δαπανόνται άπειρες ώρες και ενέργεια και ΠΟΤΕ δεν τα έχει διαβάσει κανείς..Σας το εγγυομαι!!!

 
Εκπαιδευτικός μη ημέτερος
08 Δεκ 2018 00:29

Ο Γαβρόγλου νόμιζε πως όλη αυτή η μεθόδευση με τα ΚΕΣΥ δεν θα έρχονταν στην επιφάνεια της δημοσιότητας. Τώρα που ο κόσμος μαθαίνει σιγά σιγά για το φιάσκο και την στημένη προκήρυξη των προϊσταμένων των ΚΕΣΥ τι έχει να πει, ο κατά τα άλλα λαλίστατος, υπουργός ;
Θα παραιτηθεί, όπως ορίζει η προσωπική ηθική, ή θα κάνει τον Κινέζο με συνέπεια το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς να πάει περίπατο ;

 
Μίνα
08 Δεκ 2018 18:03

Εγώ δεν γνωρίζω το ποιος και γιατί προκάλεσε όλη αυτή τη σκανδαλώδη κατάσταση με τους προϊσταμένους ΚΕΣΥ.
Ποιος φρόντισε οι θέσεις αυτές να μην υπάρχει δυνατότητα να διεκδικηθούν από άτομα με θητεία στη δευτεροβάθμια και με αυξημένα προσόντα αλλά να καταληφθούν από τους συμμαθητές τους (ή και μαθητές τους! ) που έβγαλαν τη διετή ακαδημία και βεβαίως τους χωρίζει χάος προσόντων.
Γνωρίζω όμως ποιος έχει την πολιτική ευθύνη του υπουργείου.
Αυτός οφείλει να ψάχνει καλά τι ακριβώς υπογράφει και να διασταυρώνει πολύ καλά τις πληροφορίες του πριν προβεί σε ενέργειες που οδηγούν σε απαξίωση τους υπεύθυνους των ΚΕΣΥΠ και που φυσικά διαμαρτύρονται διότι κανένας δεν δέχεται να έχει προϊστάμενο με προφανώς λιγότερα προσόντα!

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
09 Δεκ 2018 13:10

Μήπως δεν αρκούν μόνο οι διαπιστώσεις αλλά θα πρέπει να διεκδικηθεί νομικά η ισονομία στα κριτήρια επιλογής (διδακτική προϋπηρεσία, ΤΠΕ Β΄ επιπέδου, Διδασκαλείο) όλων των συμμετεχόντων στις επιλογές;

 
Πανος
09 Δεκ 2018 21:02

Δεν έχει προηγολυνενο δε καμία ευρωπσικλη χώρα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.