Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μετεγγραφές: Τα αποτελέσματα των ενστάσεων

Δημοσίευση: 07/12/2018
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα μετεγγραφών των φοιτητών   που έχουν καταθέσει ένσταση-αίτηση θεραπείας επί των αρχικών αποτελεσμάτων.

Οι φοιτητές μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους ΕΔΩ

Συνολικά υποβλήθηκαν 8412 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής με μοριοδοτούμενα κριτήρια, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 4675, δηλ. ποσοστό 55,58%, και 2562 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 799, δηλ. ποσοστό 31,18%.

Επιπλέον στις παραπάνω υποβλήθηκαν 83 αιτήσεις μετεγγραφής με μοριοδοτούμενα κριτήρια από Έλληνες Πολίτες Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 49 αιτήσεις δηλ. ποσοστό 59% και 19 αιτήσεις θεραπείας από τις οποίες οι 13 έγιναν δεκτές, δηλαδή ποσοστό 68,42%.

Συνολικά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με τη διαδικασία των μοριοδοτούμενων κριτηρίων υποβλήθηκαν 8495 αιτήσεις, έγιναν δεκτές 5536 (4724 αρχικές αιτήσεις + 812 ενστάσεις), δηλαδή ποσοστό 65,17%.

Αναλυτικά τα στοιχεία των αρχικών αιτήσεων ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Α) Γενική κατηγορία με ποσοτικό περιορισμό (15% επί του αριθμού των εισακτέων): 8412 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 5474, δηλ. ποσοστό 65,07%.

Β) Ειδική κατηγορία χωρίς ποσοτικό περιορισμό: 230 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 224, δηλ. ποσοστό 97,4%.

Γ) Ειδική κατηγορία Ελλήνων φοιτητών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης: 83 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 62, δηλ. ποσοστό 74,7%.

Δ) Ειδική κατηγορία φοιτητών κυπριακής καταγωγής: 33 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 33, δηλ. ποσοστό 100%.

Ε) Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές: 3298 αιτήσεις για μετεγγραφή και έγιναν δεκτές 3189 δηλαδή ποσοστό 96,7%.

Ετικέτες: 
Μετεγγραφές

Σχόλια (5)

 
Καρκινοπαθής
09 Δεκ 2018 11:16

Το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης θεραπείας (ένσταση) στοχεύει στην προάσπιση του δικαιώματος της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης,
Υπάρχουν φοιτητές που έπιασαν τη βάση μετεγγραφής, αλλά δε δικαιώθηκαν με την αίτηση θεραπείας, μολονότι υπάρχει στην οικογένεια, καρκινοπαθής ή άλλο αμεα ή είναι ορφανός από τον ένα γονέα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι άδικο να πριμοδοτείται με 1 μόριο μόνο η ορφάνια ή η ασθένεια κάποιου μέλους της οικογένεια. Είναι παραβίαση της αρχής της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης.
Η Επιτροπή για τις Κατ΄Εξαίρεση Μετεγγραφές ας μεριμνήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της εγκυκλίου. Αυτός εξάλλου είναι ένας από τους σκοπούς της λειτουργίας της.

 
πάνος
09 Δεκ 2018 00:07

το έχω πει κατ'επανάληψη.η ισχύουσα νομοθεσία για τις μετεγγραφές με το κατ'κεφαλή εισόδημα είναι σκέτη απάτη.γιατί τα παιδιά αυτών που φοροδιαφεύγουν ή αυτοί που δηλώνουν πολύ λιγότερα από αυτούς που δεν μπορούν να τα αποκρύψουν δικαιούνται μετεγγραφής.και βλέπουμε παιδιά δικηγόρων και γιατρών να δικαιούνται μετεγγραφής και παιδιά πολυτέκνων να είναι απέξω!

 
Σούλα
07 Δεκ 2018 22:45

Το δράμα είναι ότι όλοι ξέρουμε το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των αδήλωτων εισοδημάτων. Οι άνθρωποι που χτίζουν και συντηρούν με τους δυσβάσταχτους φόρους τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία κλπ. όταν βρεθούν στην ανάγκη να ζητήσουν κάτι όπως πχ. ένας πολύτεκνος την μετεγγραφή του παιδιού του αισθάνονται προδομένοι. Ο κ. Γαβρόγλου αποφασίζει ότι ένας αλλοδαπός ή ένας φοροφυγάς που δεν έχει μετάσχει στο παραμικρό στο χτίσιμο αυτής της χώρας έχει προβάδισμα σε όλες τις παροχές. Ο νομοταγής πολύτεκνος και τρίτεκνος είναι για μόνο για να πληρώνει. Μην εκπλαγείτε κ. υπουργέ όταν δείτε κίτρινα γιλέκα στους δρόμους. Εσείς είστε υπεύθυνος και κάποιοι συνάδελφοί σας γι αυτό.

 
Βασίλης
07 Δεκ 2018 17:02

Πως μπορούμε να δούμε τα ονόματα αυτών που μετεγγράφηκαν!!! Στα αδέλφια υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν μετεγγράφηκαν! Υπάρχει δυνατότητα ένστασης; Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος, ας μας πληροφορήσει!

 
Αμεα
07 Δεκ 2018 16:10

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
Οικογένεια τετραμελής από την επαρχία, με με εισόδημα 50000 ευρώ, μπορεί να σπουδάζει δύο παιδιά στην Αθήνα -που δεν είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας της.
Οικογένεια τετραμελής από Αθήνα , με πατέρα ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ -σε μεταστατικό στάδιο- με ένα ανήλικο τέκνο, μαθητή, και με εισόδημα 29000, θα συντηρεί φοιτητή σε άλλη πόλη, στην επαρχία.
ΛΟΓΙΚΟ! Αφού πατάξαμε τη φοροδιαφυγή! Αφού υπάρχουν εκατομμύρια συμπολιτών μας με μηδενικά εισοδήματα! Αφού οι οικογένειες των καρκινοπαθών και κυρίως τα τέκνα τους, δέχονται την κρατική μέριμνα!
Είπαμε! Ζούμε σε μια χώρα που σέβεται και προστατεύει τα Αμεα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.