Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η εγκύκλιος για τις Σχολικές Δραστηριότητες για το σχ. έτος 2018-19

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων
Δημοσίευση: 07/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις Σχολικές Δραστηριότητες για το σχ. έτος 2018-19 (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων), ενόψει:

(α) της έναρξης της πλήρους λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και

(β) της επικείμενης λήξης της κατά παρ.12 του άρθρου 20 του ν.4547/2018 μεταβατικής λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) που μετατράπηκαν σε Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.), με την παρ. 1 του άρθρου 12 του ίδιου νόμου, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ΑγωγήςΥγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων) στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (13)

 
ΑΠΟΡΩ
07 Δεκ 2018 16:58

Γιατί κάθε χρόνο μπαίνει στον κόπο το Υπουργείο να στέλνει εγκύκλιο για τις σχολικές δραστηριότητες αφού ούτε τις χρηματοδοτεί ούτε τις ώρες που οι εκπαιδευτικοί καταναλώνουν τις υπολογίζει στο ωράριό τους. Και γιατί δηλαδή θα πρέπει να ορίζεται πλαίσιο λειτουργίας και χρονική διάρκεια; Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν ένα σωρό πράγματα όποτε μπορούν και όσο μπορούν και έχουν διάθεση.
Αλλά με τον τρόπο αυτό συντηρεί "υπευθύνους"προγραμμάτων στην Κεντρική Υπηρεσία και στις κατά τόπους διευθύνσεις, οι οποίοι υποτίθεται ότι συντονίζουν κάτι.
Τρομάρα σας

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
07 Δεκ 2018 17:42

Είναι η πρώτη φορά που αργεί τόσο πολύ η ετήσια εγκύκλιος σχολικών δραστηριοτήτων.
Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.
Το τεράστιο νομικό πρόβλημα που είχε να λύσει η νομική υπηρεσία του Υπουργείου.... "Ποιος θα προεδρεύει στην επιτροπή έγκρισης των προγραμμάτων" (να σημειωθεί ότι την υπογραφή, δηλαδή την έγκριση, την κάνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης...).
Κατά τ' άλλα χάθηκε το 1ο τετράμηνο του έτους και η εγκύκλιος μιλά για τουλάχιστον 5 μήνες διάρκειας των προγραμμάτων στην Δ.Ε....
Η εγκύκλιος δίνει και μεγάλες αρμοδιότητες στους ΣΕΕ Αειφορίας....καθώς και οδηγίες να μη πλησιάζουν τα ΚΠΕ (νυν ΚΕΑ)...
Ωραία!!

 
Νίκος Κ.
07 Δεκ 2018 17:55

Προκαλεί γέλιο η εγκύκλιος σε ορισμένα σημεία.
Ενώ στη Δ.Ε. το Υπουργείο δεν δίνει μείωση ωραρίου, υπερωρίες, χρηματοδότηση ή οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση, δεν μοριοδοτεί (ευτυχώς) τα προγράμματα, όμως θέτει όριο στον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα συνεργαστούν (μην υπερβεί το κόστος....), στη διάρκεια των προγραμμάτων (τουλάχιστον 5 μήνες από τον ....Φεβρουάριο), συμμετοχή μέχρι τρία προγράμματα (ξανά το κόστος εδώ...).
Μεγάλη πλάκα.
Κι εκεί στο Υπουργείο κάνουν τέσσερις μήνες να συγγράψουν την εγκύκλιο και να την στείλουν. Μάλλον είναι αργός ο υπολογιστής στο κόπι πάστε.
Το εκπληκτικό είναι πως οι εκπαιδευτικοί (ως γνήσιοι συντηρητικοί) περιμένουν την Εγκύκλιο για να ξεκινήσουν τα προγράμματά τους και το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι παρά τα απόλυτα αντικίνητρα, συνεχίζουν να υποβάλλουν προγράμματα προς έγκριση.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

 
Gfou
07 Δεκ 2018 19:13

Άλλη μια εγκύκλιος παροδία..... ακόμη δεν κατάλαβαν ότι χωρίς και εξωτερικά κίνητρα (μείωση ωραρίου) ΔΕΝ θα υλοποιηθούν προγράμματα....τα πρόβατα αφυπνίζονται!

 
ΔΧ
07 Δεκ 2018 19:14

Γιατί τα προγράμματα δεν ενσωματώνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα; Πως θα γίνονται εκτός ωραρίου στη Δευτεροβάθμια αφού σε λίγο ξεκινά η ενισχυτική, επίσης ξεκινούν τα μαθήματα Πληροφορικής για τη Γ τάξη και σε λίγο θα ξεκινήσουν και τα Αγγλικά. Τι θα πρωτογίνεται τις 7ες ώρες;
Η αλήθεια είναι ότι και στη δευτεροβάθμια τα προγράμματα γίνονται με τις ευλογίες των διευθυντών μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Ας το επισημοποιήσει επιτέλους το υπουργείο! Όπως είναι επίσημο για την πρωτοβάθμια ας γίνει και για τη δευτεροβάθμια!
Επίσης καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι προγραμμάτων να αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια για να επιστρέφουν και στις τάξεις και να βλέπουν τα πράγματα μέσα μια άλλη οπτική γωνία (διαφορετική από τη θεωρητική προσέγγιση που έχουν στα γραφεία τους)

 
άνεμος
07 Δεκ 2018 19:21

Από το Σεπτέμβριο περιμένουμε και τις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες. Ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνουμε πάλι τελικούς σε μέρες αργίας και διπλούς αγώνες την ίδια μέρα όπως πέρυσι για να προλάβουμε τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Εκτός κι αν στόχος είναι η συρρίκνωσή τους μέχρι καταργήσεως διότι δεν πρόκειται μαθητές της Γ΄Λυκείου να συμμετέχουν σε αγώνες τον Απρίλιο και το Μάϊο εν μέσω εξετάσεων.

 
Δήμητρα Ζ
07 Δεκ 2018 21:52

Όπως γράφει πιο πάνω η/ο ΔΧ τα προγράμματα είναι ενσωματωμένα στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας.
Βέβαια, είναι μια τεράστια αστοχία και οπισθοδρόμηση η κατάργηση της Ευέλικτης Ζώνης από την Ε και ΣΤ τάξεις του Δημοτικού.
Επειδή είναι βέβαιο πώς κάποιοι από το υπουργείο διαβάζουν τα σχόλιά μας, τους καλούμε να επαναφέρουν την ευέλικτη σε όλο το δημοτικό και να την επεκτείνουν στην δευτεροβάθμια ή τουλάχιστον στο γυμνάσιο.
Για το γυμνάσιο προτείνουμε να εισαχθεί η ευέλικτη δύο ώρες τη βδομάδα, όχι όμως στο υπάρχον 32ωρο, αλλά να προστεθεί και να γίνει 34 ώρες η εβδομαδιαία διάρκεια του γυμνασίου. (λέμε τώρα)

 
Θερβάιν
08 Δεκ 2018 11:14

Για τα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας ούτε λέξη ακόμα. Τα ΚΕΣΥ μας μάραναν...

 
Φάτε εγκύκλιους
08 Δεκ 2018 14:02

Ό ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί μοιράζουν μπόνους, επιδόματα και αναδρομικά στους υπαλλήλους.
Τελευταίο κρούσμα απλοχεριάς με τα λεφτά όσων ιδιωτικών υπαλλήλων πληρώνονται 500 ευρώ το μήνα και φορολογούνται κι όλας, ήταν το χτεσινό με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Η οποία κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία 55 υπάλληλοι του υπουργείου της, που έχουν μεταταγεί ή αποσπαστεί εκεί, παίρνουν την περίφημη προσωπική διαφορά, ύψους 108.000 ευρώ! Υπολογισμένη κι όλας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Προκειμένου να μην αντιδράσουν οι συναφείς συμπαθείς κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων, αύξησαν κατά 500 ευρώ το μήνα και τις αποδοχές περίπου 3.000 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας (Δραγασάκης), της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αγνώστου ύψους εκ. ευρώ!
Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να πληρωθούν αναδρομικά και οι εκπαιδευτικοί των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών! Προφανώς για να μη μείνουν παραπονεμένοι που τα ευγενή επαγγέλματα του δημόσιου τομέα (λέγε με «ειδικά μισθολόγια») θα εισπράξουν αναδρομικά μέχρι 23.000 έκαστος για τις περικοπές από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι το τέλος του 2016!
Εσείς κοιτάτε πως θα κάνετε Σχολικές Δραστηριότητες και θα δουλεύετε το σαββατοκύριακο.....

 
Ηλίας
08 Δεκ 2018 20:27

Χωρίς καμία μείωση ωραρίου, χωρίς καμία χρηματοδότηση ή άλλου είδους υλική ή ηθική έστω υποστήριξη, θέτουν πλαίσια που κάνουν την υλοποίηση ακόμα πιο δύσκολη. Εμ κάνεις εθελοντική εργασία, εμ σου βάζουν εμπόδια. Δε φτάνει πουό,τι κάνεις το κάνεις σε βάρος του προσωπικού σου χρόνου... σου βάζουν και άλλα εμπόδια και εξτρά φόρτο!

Είναι λες και έχουν βάλει στοίχημα να αναγκάσουν τους εκπ/κούς να σταματήσουν να αναλάμβάνουν τέτοια προγράμματα.

 
ekpaideytikos
08 Δεκ 2018 20:59

ξέρει κανένας οι επιλογές ΚΕΑ ποτε θα γίνουν;

 
ΓΙΩΤΑ
09 Δεκ 2018 22:44

Αφού στην αρχή της σχολικής χρονιάς υποβάλαμε τον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου και τα γράψαμε όλα με λεπτομέρεια , γιατί θα πρέπει να τα ξαναγράψουμε σε άλλη φόρμα ; Ο Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων θα πάρει τα στοιχεία από τον προγραμματισμό μας και όταν υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, μπορούμε να του στείλουμε ένα απολογισμό του προγράμματος που υλοποιήσαμε. Γιατί σημασία δεν έχει τι σχεδιάσαμε αλλά τι τελικά υλοποιήσαμε και εάν άλλαξε η συμπεριφορά των παιδιών από το πρόγραμμα.

 
Συναδελφος
10 Δεκ 2018 09:19

Ευτυχώς που δεν την έβγαλαν την πρωτομαγιά....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.