Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε ο υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 07/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν συζητήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίκαιρη ερώτηση των Βουλευτών  Αναστασίου Δημοσχάκη και Δημητρίου Κυριαζίδη, σχετικά με τη μεταφορά μιας θέσης μέλους ΔΕΠ από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής , επειδή ο υπουργός Παιδείας Κ.   Γαβρόγλου επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Δημήτρης  Κυριαζίδης: Μου δίνετε την ευκαιρία να σημειώσουμε ως κώλυμα τον φόρτο εργασίας. Βλέπω, όμως, ότι και σε άλλους δέκα συναδέλφους που είχαν καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις δεν ήρθε κανένας Υπουργός να απαντήσει. Όμως, μένω στο ζήτημα που είναι κυρίαρχο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Και αναφέρομαι στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Υπάρχει έντονη ανησυχία και των πολιτών της περιοχής αυτής, αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθ’ ότι μάλλον οδηγείται ή υπονομεύεται προς κλείσιμο.

Γιατί το λέω αυτό; Υπάρχει ψήφισμα της Ιατρικής Σχολής λόγω της αποψίλωσης, της απομάκρυνσης εκπαιδευτικού προσωπικού προς νέα πανεπιστήμια που δημιουργούνται, χωρίς να αναπληρώνονται οι θέσεις στην άγονη αυτή περιοχή, όπως είναι υποχρεωμένοι λόγω διϋπουργικής επιτροπής που έχει συσταθεί από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, προκειμένου σε αυτές τις περιοχές να καλύπτονται τα κενά σε περίπτωση απομάκρυνσης καθηγητών.

Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη. Γι’ αυτό υπάρχει και η ανησυχία και το ψήφισμα της Ιατρικής Σχολής, το οποίο σας καταθέτω.

Ταυτόχρονα πρέπει να σας ενημερώσω ότι την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι της περιοχής από την εκδίκαση υποθέσεων, διότι δημιουργείται τέταρτη νομική σχολή, λες και δεν είναι επαρκής ο αριθμός αυτών που λειτουργούν σε αυτό το επάγγελμα, στο νομικό οπλοστάσιο της χώρας και ανοίγετε μια τέταρτη νομική σχολή. Αυτό το γεγονός υποβαθμίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Θα σας καταθέσω και το σχετικό ψήφισμα των νομικών της περιοχής για την αποδυνάμωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Αυτό, βεβαίως, παρατηρείται και από τη μεταφορά των τεχνικών ιδρυμάτων. Ενώ θα έπρεπε να ενσωματωθούν στο Δημοκρίτειο, μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που πάλι υποβαθμίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Προεδρεύων  (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Κυριαζίδη, αναγκάζομαι να σας διακόψω, γιατί καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην ανάλυση της ερώτησης.

Δημήτρης  Κυριαζίδης: Το καταλαβαίνω, κύριε Πρόεδρε. Η ερώτηση, όμως, ήταν τον Οκτώβριο. Δεν απαντήθηκε. Κατέστη επίκαιρη, με την ελπίδα ότι ύστερα από δυο μήνες θα προσέλθει ο Υπουργός. Δεν προσέρχεται και θα δούμε πάλι να έρχεται κάποια τροπολογία και να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων.

Προεδρεύων  (Μάριος Γεωργιάδης): Αναγκαστικά πρέπει να την επανακαταθέσετε για να επαναπροσδιοριστεί κάποια ημερομηνία.

Δημήτρης  Κυριαζίδης: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν είναι λειτουργία αυτή.

Προεδρεύων  (Μάριος Γεωργιάδης): Θα μπει αυτομάτως κάποια ημερομηνία, εφόσον ευθύνεται ο Υπουργός που δεν ήρθε. Θα προσδιοριστεί νέα ημερομηνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημήτρης  Κυριαζίδης: Το ελπίζω.

Σχόλια (1)

 
Σιγά μην προλάβει...
08 Δεκ 2018 15:57

Σιγά μην προλάβει να απαντήσει !!! με τόση δουλειά στο "άνω κάτω γραφείο".
Είναι ασήμαντος ο αριθμός των ερωτήσεων που έχει απαντήσει. Αν ήταν όμως αντιπολίτευση θα είχε σηκώσει τη σημαία της επανάστασης για το ίδιο θέμα...
Θα έπρεπε να μην αφήνει ερώτηση να πέφτει κάτω... δεν ξεχνάμε επίσης ότι υπάρχει ειδικό τμήμα στο υπουργείο που ασχολείται με τις ερωτήσεις-κοινοβουλευτικό έλεγχο... δηλαδή τα έχει όλα έτοιμα στο χέρι.... αλλά δεν πάει στη βουλή να απαντήσει... Μαρούσι - Σύνταγμα ίσως είναι ένα θέμα ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ