Με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκαν οι συντάκτες των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα θεολογικά και εκκλησιαστικά μαθήματα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

11/12/2018

Άκουσε το άρθρο

Με τον  Αρχιεπίσκοπο   Ιερώνυμο συναντήθηκαν μέλη της Επιστημονικής Ομάδας και των Συγγραφικών Ομάδων του Έργου «Αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Στη συνάντηση τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας ενημέρωσαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την πρόοδο της υλοποίησης του Έργου, την έναρξη εργασιών των συγγραφικών ομάδων και την αναμενόμενη παράδοση εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα θεολογικά και εκκλησιαστικά μαθήματα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Εκτιμάται ότι η συγγραφή των αντίστοιχων διδακτικών βιβλίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019 και τα νέα Προγράμματα Σπουδών  θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια από το σχολικό έτος 2019-2020.

Το Έργο «Αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης» υλοποιείται από το ΙΕΠ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», με MIS 5007907 το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Γυμνασίου, Λυκείου) και η σύνταξη διδακτικών βιβλίων στα θεολογικά και εκκλησιαστικά μαθήματα της Αγίας Γραφής, της Λειτουργικής και Τελετουργικής, της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πατρολογίας, της Δογματικής Θεολογίας, της Ηθικής και Ποιμαντικής Θεολογίας, της Βυζαντινής Μουσικής και της Εκκλησιαστικής Εικονογραφίας.
 
Στη συνάντηση εκ μέρους της Επιστημονικής Ομάδας του Έργου ήταν παρόντες ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών   Κωνσταντίνος Κορναράκης και ο Συντονιστής Υλοποίησης του Έργου, Σύμβουλος του ΙΕΠ,   Ευστράτιος Ψάλτου, ενώ από τα μέλη των συγγραφικών ομάδων ήταν παρόντες τα μέλη ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών   Κωνσταντίνος Λιάκουρας,  Δημήτριος Μόσχος,   Αθανάσιος Γλάρος και   Σταύρος Γιαγκάζογλου, το μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης   Μαρία Χατζηδάκη, το μέλος ΕΔΙΠ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών   Ευαγγελία Βουλγαράκη, ο Δρ Συστηματικής Θεολογίας   Κωνσταντίνος Πρέντος, ο Δρ Λειτουργικής π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, οι καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής   Κωνσταντίνος Φωτόπουλος και   Κωνσταντίνος Μπουσδέκης, και οι εικονογράφοι π. Σταμάτης Σκλήρης και   Δημήτριος Χατζηαποστόλου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ