Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Στο «πόδι» η ΔΟΕ για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 13/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία , σε περίπτωση που το νέο σύστημα διορισμών  κινείται σε αρνητική κατεύθυνση, από αυτή που εισηγείται ο κλάδος των δασκάλων και νηπιαγωγών.
Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΔΟΕ περιλαμβάνει:

  • πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, με δυνατότητα κήρυξης 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους όλης της χώρας
  • κήρυξη 24ωρης απεργίας και πανελλαδικής συγκέντρωσης την ημέρα  ψήφισης του σχετικού νόμου.

      ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

 Τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται, μέσω διαρροών στον τύπο, η πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση του νέου συστήματος πρόσληψης - διορισμών. Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Παιδείας από τη Λειβαδιά διαμηνύει ότι το σχέδιο είναι έτοιμο και προς ανακοίνωση. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο ενδέχεται να γίνει στις 19/12, δύο μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η Δ.Ο.Ε. με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι δε θα ανεχτεί τον αιφνιδιασμό των εκπαιδευτικών. Η πρόταση που ανακοίνωσε στις Ομοσπονδίες ο Υπουργός Παιδείας (προϋπηρεσία – ακαδημαϊκά – κοινωνικά κριτήρια)  με την εμμονή να μην εξασφαλίζει  «την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού» (απόφαση  της 87ης Γ.Σ. Δ.Ο.Ε.) κλοπή, δηλαδή, της προϋπηρεσίας με την, κατά το δοκούν απόλυτα παραπλανητική, ερμηνεία των αποφάσεων του ΣτΕ, αποτελεί πρόκληση.  Κάθε δε συζήτηση για «οροφή» στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας θα μας βρει απέναντι. Η προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας, είναι για τη Δ.Ο.Ε. αδιαπραγμάτευτη.

Σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα: «Οροφή» στην προσμετρούμενη προϋπηρεσία δεν επιβάλλεται από τον συνταγματικό νομοθέτη, όπως αβάσιμα διατείνονται κάποιοι αλλά αντιθέτως η επιλογή μοριοδότησης, είτε απλής είτε ενισχυμένης, αποτελεί καθαρά επιλογή της πολιτείας. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στην περίπτωση των εκπαιδευτικών υφίσταται παράβαση της Κοινοτικής Οδηγίας 1999/70, όπως έχει νομολογηθεί  σε αντίστοιχες περιπτώσεις από το Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο, κάτι που η Δ.Ο.Ε. έχει ήδη καταγγείλει στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία όχι μόνο έκρινε παραδεκτή την αναφορά της Δ.Ο.Ε. αλλά παρέπεμψε το θέμα προς διερεύνηση στην επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δε θα επιτρέψουμε την αλληλοσφαγή των συναδέλφων μας για μια θέση στους ελάχιστους διορισμούς που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση (όταν και αν αυτοί πραγματοποιηθούν, και εφόσον δεν αποτελούν για ακόμη μία φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας). Πολύ δε περισσότερο, δε θα επιτρέψουμε να βρεθούν στην ανεργία χιλιάδες συνάδελφοί μας, καθώς οι ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και πολιτικές στη δημόσια εκπαίδευση, διαχρονικά, είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόμηση προσωπικού, οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα, αύξηση μαθητών ανά τμήμα με υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων.

Αταλάντευτα θα δώσουμε τη μάχη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή της εκπαίδευσης. Είναι επιτακτική η ανάγκη της ενεργοποίησης των δυνάμεων του κλάδου για να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις του Υπουργείου Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/-ισσες σε εγρήγορση! Η ανακοίνωση του σχεδίου συστήματος σε περίπτωση που βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση από όσα ως κλάδος διεκδικούμε, να μας βρει στους δρόμους.

Η Δ.Ο.Ε. μόλις ανακοινωθεί σχέδιο διορισμών που κινείται σε αρνητική κατεύθυνση, προχωρά σε:
•    συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
•    πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, με δυνατότητα κήρυξης 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους όλης της χώρας
•    κήρυξη 24ωρης απεργίας και πανελλαδικής συγκέντρωσης την ημέρα  ψήφισης του σχετικού νόμου.
      
Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. όλης της χώρας να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα.

Ετικέτες: 
ΔΟΕΔιορισμοι

Σχόλια (4)

 
ΠΑΠΑΣ
13 Δεκ 2018 18:20

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Η Δ.Ο.Ε. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ........ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ......Η ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ.......!

 
Αηδιασμένος
15 Δεκ 2018 10:02

Είστε για λύπηση. Καταδικάζετε μια ολόκληρη νέα γενιά υποψηφίων εκπαιδευτικών, προκειμένου να εξασφαλίσετε την υποστήριξη των συνδικαλιστικών φορέων των αναπληρωτών! Αναφωνήστε λοιπόν όλοι μαζί, εν χορώ και οργάνοις: Ζήτω η αναξιοκρατία! Ζήτω ο συνδικαλισμός!

 
Ζήτω η αξιοκρατική επετηρίδα του20ου αιώνα.
15 Δεκ 2018 20:11

Επιστροφή στο παρελθόν. Φυσικό είναι.Επαναφορά της επετηρίδας του περασμένου αιώνα.Η εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.Απαραίτητο και μόνο προσόν η ημερομηνία γέννησης. Όσο ποιο νωρίς γεννήθηκες τόσο ευκολότερα θα διοριστείς.Καμία αξιοκρατία και καμία ελπίδα για όσους γεννήθηκαν αργότερα.Καμία ευκαιρία να διεκδικήσουν στα ίσα κάτι.Η ΔΑΚΕ που συμφωνεί ρώτησε τον Μητσοτάκη που μιλάει για αξιοκρατία και διαγωνισμό ΑΣΕΠ;Αν συμφωνεί μαζί του τότε γιατί η απόφαση της ΔΟΕ είναι ομόφωνη;Επομένως υποκρίνεται.Αν διαφωνεί μαζί του τότε γιατί παραμένει στην ΝΔ και δεν προσχωρεί σαν συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ;Έτσι για να ανανεωθεί η παράταξη και να γλυτώσει από τις νοοτροπίες περασμένων αιώνων που την εμποδίζουν να πάει μπροστά.

 
ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
15 Δεκ 2018 23:25

Η Κεραμέως θα είναι η Υπουργός Παιδείας το Μάιο.Με τον απερχόμενο Γαβρόγλου τί θα συζητήσετε; Η ΝΔ δεν δεσμεύεται από αυτά που θα σας πει ή θα νομοθετήσει. Κάντε λίγη υπομονή.Πάντως την επετηρίδα ξεχάστε την.Βρέστε κάτι νέο και αξιοκρατικό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean